Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?
Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP
@luslus, myslis tu skolu v 18., kde ochorelo az JEDNO dieta a dve sa mozno nakazili? A pan doktor je taky tazky odbornik, ze sa nevedel rozhodnut, ci je to rubeola alebo osypky? Ano, trasiem sa hrozou, byvame od tej skoly asi o tri ulice. Ale skutocna hroza ma oblieva pri predstave, ze detsky lekar nedokaze odlisit osypky od rubeoly a jedno (alebo aj tri) deti vyhlasuje za epidemiu.
tu je k tomu clanok zo vcerajska https://m.kurier.at/chronik/wien/wien-rudolf-st...
@peter952
Cholera- bezne su epidemie. Napriklad momentalne v Yemene. Choleru mozes chytit napr. kontaminovanou vodou, bakteriou Vibrio cholerae. Takze co sa Europy tyka, cholera vymizla, kedze zivotna uroven stupla co sa hygienickych navykov tyka, voda ktoru mame k dispozicii prechadza cistickami atd.
Skvrnity tyfus- ten sa tiez vyskytuje, no taktiez v rozvojovych krajinach, kde je nedostatocna hygiena a preludnenost.
Sarlach- nevyskytuje sa v takom mnozstve ako v minulosti, ale napr. v roku 2014 bola zaznamenana lokalna epidemia v Trnavskom kraji. Samozrejme je dnes zaznamenanych omnoho menej pripadov, pretoze ak sa diagnostikuje tak sa hned nasadi antibioticka liecba. V minulosti antibiotika neboli dostupne. Penicilin sa zacal pouzivat az od roku 1942.
Mor- taktiez vzdy pritomny. Momentalne hlavne v tropickom a subtropickom pasme. Preco sa nevyskytuje u nas? Pretoze dnesnymi vymozenostami dokazeme kontrolovat populacie potkanov ktore su hlavnymi prenasacmi tohto ochorenia.
Takze prepac, ale mylis sa.
PS: o tom, ze sa ockovacie maminky boja neockovanych deti, o tomto som nepocula...takze sa k tomu vyjadrovat nebudem.
@peter952 cital si vobec co som pisala? Asi preto, ze v Europe sa drasticky zvysila zivotna uroven. Voda sa cisti, ludia si nerobia potrebu do zliabkov na kraji cesty/ulice...latriny su pouzivane minimalne...dostali sme prilezitost na vytvorenie si urcitych hygienickych navykov.
Mor je o potkanoch a tie uz zdaleka nie su tak premnozene ako kedysi. Mame metody vdaka ktorym dokazeme kontrolovat ich populaciu.
A preco by mali dorazit? Ved sme uz davno za "vodou". Trosku rozmyslaj co pises. Tieto choroby vsak maju uplne inu formu nakazy ako chorby proti ktorym sa aktivne ockuje.
Nech to sformulujete ako chcete zalezi od kraja aka bude pokuta..a mozno ju ani nedostane te.. my tiez nemám e ocko a dr.som len oznámi la ze nejdeme očko vat a nic viac.. a hlavne nic nepodpisujte!!
@peter952 takže ak som dobre pochopila, ty svojmu dieťaťu povieš, že je v poriadku mať sexuálny styk s človekom, ktorému v krvi koluje HIV, tak ako to tvrdíš nám, stačí, že nebude drogovať, mať sex s 365 ludmi a dobre spať. marihuana je naozaj skvelý liečebný prostriedok, to tiež odporučíš. A nevieš prečo maju vo svajčiarsku osýpky?
@luciferkax Necitam tu tieto prispevky, lebo by som sa len rozculila. Ale chcem odpovedat tebe, nase dvojcata mali pri prvych dvoch davkach tiez tri dni teploty, zvladli sme to, tretia davka bola najviac v pohode, mali len jeden den zvysenu teploty max. 37.7, takze fakt tretia davka bola u nas najlepsia. Ratala som s vysokymi teplotami, ako pri predchadzajucich a aj tak som sa toho nebala, ved to je prirodzena reakcia organizmu a znak, ze to ockovanie malo zmysel.