Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

@libka1 odborne sa nevenujem, nemám nato vzdelanie, len sledujem , čo sa deje okolo očkovania vo svete, časopisy, antivax (osovujem, utočia na mna), provax (oslovujem, vysvetlujú), som mamina dieťaťa a musím vedieť, či ju mám alebo nemám očkovať, aj seba. a čo ma konkretne vedie, že som založila túto temu? nezvládam čítať o deťoch, ktoré choreju pre fantizmus a blbosť a klamstvá antivaxu.
... ako supy, ako supy ... @adsumus, ja ti fandim, ze mas vydrz a snazis sa nalievat rozumu. ale do deraveho krcaha mozes liat kolko chces - kto neockuje z presvedcenia, jeden pripad zaskrtu v spanielsku ho nepresvedci. a obavam sa, ze by nepresvedcila ani epidemia zaskrtu v Snine/Lucenci/Malackach - za to by mohol preda farmabiznis/lekari/chemtrails ....
nikto netvrdi, ze ockovanie nema rizika, ma. ale su nepomerne mensie, ako neockovanie,navyse ockovane dieta neohrozuje svoje okolie, ale ockovane ano. dristy typu " co sa bojis, ved tvoje ockovane sa od mojho nakazit nemoze" len dokazuju uroven poznania problematiky neockovacou gardou. zial, dnes je in neockovat a kvapkat detom savo na kazdu chorobu kamkolvek :(:(:(
@adsumus ked to nezvladas citat tak to necitaj... mi to pride cely tvoj blog jak keby ta za to dakto platil.. kazdy prispevok o ockovani... si myslis ze daco zmenis takymito prispevkami? 🙄
@monika2712 a tebe plati kto?
@mircalla
naposledy som to nestihla dopisat.
Takze ja nehovorim ci je ockovanie dobre, alebo zle.
Hovorim, ze robit lobby potom ako to sami lekari pokaslali svojim pristupom (nehovorim vsetci ale mnohi), je neskoro nieco riesit.
Mali riesit tych, co nezmyselne tlacili do ludi to, co im nebolo treba a to len kvoli peniazom. Lenze ti to zase tlacili preto, ze kaslali na moralku, ale chceli ist na "kongresy" v 90% pripadov sa na kongres ani nedostali, ale mali zaplateny exkluzivny vylet, ktory im platili farmaceuticke firmy za predaj zbytocnosti.
Keby sa sami doktori chovali ako doktori a nie ako obchodnici, tak by tu vsade nebol taky odpor voci farma biznisu.
Neskoro plakat nad rozliatym mliekom.
A adsumus sorry pozrela som si trosku kam si prispievala a po pravde mi pride divne ze sa Ti chce mrhat tolko energie na tuto vec len tak, bez toho, aby si z toho nieco mala. Pochopim, ked clovek vyslovi svoj nazor, ale myslim, ze mama, ktora ma co robit doma z detmi, nema cas na takuto "osvetu" len z dobrej viery.
Rodicia, ktori neockuju svoje deti, s rizikom nakazy chorob rataju a myslia si, ze nebezpecenstvo priebehu choroby je mensie , ako mozne nasledky po ockovani..
@monika2712 do toho ta nic....tak preco sa pytas jej?....
@monika2712 mne su tiez podozrive antiockovacie hysterie, ktore tu sirite...
nezvyknem sa pridavat do (ne)ockvacich tem, ale uz mi neda.. neviem ci ste si to po sebe citali, ale tak normalne dala temu (z opacneho polu som tu za polrok videla aspon 3) a hned ste sa do nej a do temy pustili... a nic rozumne, rovno nenavistne a neurovnove hlasky ako strc si to niekam... to vam veru na tvrdeniach ze ockovaci su fanatici nepridava...
@mircalla kto tu co siri? ja isto nic. bububu panika hysteria .. chodte si dat pichnut vsetky dostupne vakciny na trhu.. pre istotu aby ste nahodou nechytili nejaku tu mega zakernu a nebezpecnu chorobu a neumreli z nej. ach na co je to dobre fakt? sak tristo tem o ockovani a tato ma potrebu vytvorit dalsiu ktora sa aj tak zvrhne na hadky a admin ju nakoniec zavrie. a inak toto neni sirenie hysterie? bububu dieta v spanielsku ochorelo na zaskrt.
@monika2712 mas aj nieco k veci, ci len urazky, nadavky a demagogiu....temy o neockovani ti zjavne nevadia...dala som si namahu najst par tvojich prispevkov v nich...tomu sa hovori dvojaky meter....
@nanervy_2 presne tak
@monika2712 nedavno tu bola tema o detoch v mexiku, ktore mali vazne nasledky z ockovania zrejme... to bububu nikomu nevadilo?.... ani siahodlhe preklady anglickych clankov?
@mircalla nepostrehla som ze by som ti nadavala. opakujem nie som antivax, ciastocne ockujem. ale taketo temy ako je tato je zbytocna, nic nou zakladatelka nedosiahne a zbytocne siri paniku ona. a ano temy o neockovani sledujem rovnako ako temy o ockovani, i ked tie menej priznavam, kedze sa skor priklanam k tomu aby kazdy mal pravo sa rozhodnut ci a co da ockovat.
znudené p....e
Ja mam deti ockovane a som polojnejsia a verim tomu co sa hovori,ze za par rokov budu naspet choroby koli ktorym boli ocko acie latky vymyslene,neverim tomu ze ockovanie nema svoj vyznam
Sa smejem na tejto diskusii :D. Mne teda prišiel príspevok normálny, informatívny, vôbec nie útočný a už vôbec nie zavádzajúci. Ak niekto tvrdí, že je to lož či polopravda, asi si nevie zadať do guglu dve slová. A keď sa človek pozrie na diskusiu, len slepý by nevidel, koho príspevky sú tu agresívne.
Btw., čo takto nejaký dôveryhodný link na info o tom, že nejaké dieťa preukázateľne (t.j. lekársky a vedecky) zomrelo na následky očkovania? Prosím prosím, naozaj by som si to rada prečítala.
Ja mam taky feeling, ze su tu zaryte mamicky, ktore v style Salezianov a podobnych polosekt siria vyrazne vedecke myty o katastrofalnych nasledkoch ockovani, ktore podlozuju nazornymi ukazkami z youtubu, Reflexu atd. Ktovie, aka je ich dalsia motivacia...kazdy mozr mat komplexy a mat daky ventil na odreagovanie, ale co tak skusit sex, alebo dobru kavicku. ..i ked zas na druhu stranu, cim jednoduchsi spoluobyvatelia, tym jednoduchsia davova hysteria, staci mrknut na oblubenu cervenu politicku stranu . S.
uvidime kolko hrdiniek tu bude ked ne Slovensko pridu utečenci s roznymi chorobami.

@spirit16 Dobre - som zaslepena...hovor si co chces. Ja sa absolutne nemienit hadat so zenskymi na tuto temu.....totalna strata casu...mam na to svoj nazor, nenatiskam ho tu na fore ani som ho nikdy nenatiskala..co na MKna temu (ne) ockovanie prebieha je des, ale radsej som to nejako nekomentovala, ked tak vynimocne