Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

Ja to uplne nesledujem, ale z toho, co som pochopila problemom mnohych bab je aj to, ze oni by radi ockovali proti tym beznym veciam, protiktorym sme boli ockovani aj my, ale problem je, ze sa do ockovacich latok davaju nasilu "vakciny" ktore nezabrania ochoreniu akurat mozno zmiernia ich priebeh. Napriklad aj ockovanie proti chripke je presne take, preto sa ockovat nedavam. Inak vacsina doktorov to tiez nerobi, takze to o niecom tiez hovori. Ale o chripku tu teraz nejde. To bol len priklad.
Co je dovodom farma firiem, ze toto robia?
@spirit16 inak k tej chripke, ked to porovnam na sebe, ked som nebola zaockovana aj 5-6 ochoreni ma chytilo, ked som bola ockovana tak cely rok nic...
A este poznamka tym babam, ktore sa striktne drzia vedeckych vyskumov.
Vedci skumaju len potial, pokial im to uroven ich znalosti dovoli.
Kazdy chvilku sa objavia nove zistenia, ktore vyvracaju predchadzajuce zistenia.
Bravcova mast bola kedysi podla vedeckych vyskumov zla.
Teraz je podla vedeckych vyskumov dobra.
Zem bol kedysi podla vedeckych vyskumov rovna. Potom sa zistilo nieco ine.
Spenat kedysi obsahoval najviac zeleza. Potom sa zistilo, ze ten, co to pocital, sa pomylil vo vypocte o myslim desatinne miesto. Vseobecne sa o tom vie len posledne roky, ked som to asi 20 rokov dozadu niekomu hovorila, tak ma vysmial.
Ake vedecke vyskumy?
Su presne tak obmedzene ako uroven nasho aktualneho vnimania sveta.
@amouramour
placebo 🙂
Takisto ako hovoria ludia na to, ked ini ludia riesia veci alternativne.
Ja som bola ockovana asi 5 rokov za sebou. Bol vtedy benefit od zamestnavatela, ale vlastne sme nemohli odmietnut.
Vtedy som kazdy rok v zime mavala zvysenu teplotu stale okolo 37,2-37,5. Pocas dna mi skakala hore dole, po case som presne vedela, kedy sa mi zase zvysuje. Doktori nevedeli co s tym a koncievala som na calciovkach alebo B12 (neviem presne teraz ) injekciach.
Ked som s ockovanim prestala uz sa nic take neopakovalo.
@dekys neviem ktorým sa nevytvoria, máš to v letáku, že 98% detí si vytvára dostatočné protilátky a potom máš ešte pametove bunky, tie vedia vyrobiť nové protilátky, ked si v styku s vírusom. ale ked sa s chorobou nestretneš, ani nie si očko pametové bunky nemáš a tak tvoje telo vytvára protilátky a infekcia postupuje.
@amouramour aj ja mám známu, že sa už desať rokov očkuje a celý čas nemala ani len virozu.
@spirit16 ja si myslim, ze az take placebo to nebolo🙂
@spirit16 vedci skumaju kam im veda dovoli a antivax liga neskuma, ona si sama vytvara zavery a vari casto z vodu🙂)najviac mam rada ked linkuju clanky institutov ktore ani neexistuju....mamicky su vzdy naj odbornicky na vsetko🙂))
@amouramour sama sa tiež nedavam proti chripke očkovať a všeobecne ju ani nechytam ,ale poznam kvatum ľudí ,hlavne staršie ročniky ,ktorí sa očkuju a nemaju žiadnu chripku a predtym ňou trpeli ,je to taky zaujimavy fenomen...
@amouramour
Ja nie som antivax. A problem oboch taborov su ti, ktori sa prejavuju extremne.
Cast pravdy je na oboch stranach a kazdy by si mal robit to, co uzna za vhodne.
Preco vas tak vytaca, ze oni sa nedavaju ockovat?
To nie je vas problem.
Ochoreju ich deti, nie vase ci?
na záškrt
Osobne si myslim, ze oba tabori tak bojuju, lebo kazdy ma v kutiku duse trosku obavu, ze mozno nekona "spravne" Ale niekedy nie je na vyber. Spolocnost nam neposkytne na vyber spravne riesenie a tak sa ludia musia rozhodnut medzi dvomi, z ktorych ani jedno nie je idealne.
Bolo by lepsie, keby ste sa neznazili jeden druheho presviedcat o svojej pravde, ale skor spojili sily nasli zlaty stred a ten sa snazili presadit na urovni zdravotnictva na Slovensku.
Tieto dohadovacky nepomozu nikomu.
Na margo očkovania proti chrípke, ja som nikdy nebola ockovana proti ch ripke mam vla st ne len to co sa muselo,som narodena v 88. Chripku som v zivote nemala. V podstate som bola chorá naposledy v roku 2005 aj to som mala len kasel a dali mi ditustat.kar tu. Mam momentálne doma takze preto to viem tak presne
@spirit16 nas?🙂mna prosim ta do toho nezahrnuj, nastastie som bola tak kratko na materskej, ze mi nestihlo preskocit a fanatizmu sa vyhybam...robim si svoje a na nazory mamiciek mozem kaslat...veci ako ockovanie, riesim s ludmi, ktori sa v tom vyznaju, nie so zenami z fora....ale itak sa nevyhnem obcas antivax kampani, su mimoriadne agresivni a neda sa ich prehliadnut🙂a mimoriadne otravni, skacu z kazdeho kuta...
@spirit16 vieš ,čo je pre mňa zaujimave ,že nejake decko v zahaniči ťa nedojme ,aj keď sa da dôveryhodna info ,aj ine mamičky ,ale tu dokola nicky jedny a tie iste ,čo tvrdia ake maju nasledky po očku ,kde info nie su nijak potvrdene a ide subj.pocity rodičov alebo možno vymyslene deti .....to vas dojme a pritom su to uplne neoverene ......fakt čudne vnimanie veci
@amouramour
Ked to neriesis z ludmi z fora, tak co tu robis a preco vobec reagujes?
Mna tu tiez akurat chytate mnohe za slovicka, to su vase reakcie.
@spirit16 asi som sa to ocitla rovnako nahodne ako ty nie?mna zaujal ten clanok so zaskrtom, lebo som ho inde nezachytila tak som sem mrkla a zistila som, ze je to klasik ocko neocko tema...no niekedy aj nahodou pridu prispevky za tebou, mala som jednu friend na FB ktora postovala uz tak extremne veci ako zeny, ktore sa rozpravaju s vesmirom a ten k nim prehovara aby neockovali, to uz bolo na mna moc, musela som ju z listu priatelov vyrazit
@amouramour
Kazdy zije vo svojom svete, kazdy si tvori svoju realitu sposobom, aky mu najviac vyhovuje. Preto ak niekto robi to, comu Ty nerozumies, neznamena, ze on je hlupy, alebo Ty. Len kazdy idete na inej vlne. Ak to bola ozaj kamoska, tak vyrazit ju len zato, ze neromies tomu co robi, je skoda pre Teba.
@spirit16 ake tu su riešenia ,buď očkuješ alebo neočkuješ ,zjavne riešenie av hygiena a vit.c pllus dobra imunita neočkovancov nefunguje a dieťa počas liečby ,ktora je veľmi dlha ,dostava do teľa inu ťažku chemiu a nehovorica o strese ,vpichov a kvantum ineho čo si hospitalizacia vyžaduje.....tu je ľahka matematika a žiadna stredna cesta neexistuje....

@dekys prečo by nechránilo? nato tu je aby ludia nechoreli, lebo sa im vytvoria protilátky a niekto ich má z očkovania, niekto z choroby a niekto žiadne, ked sa nezaočkuje a ked už máš v tele hotové protilátky, telo reaguje na vírus alebo bakteriu rýchlejšie ako ked nemá a musí si ich vytvoriť.