Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

Moja dcéra je ockovana od malička povinnymi vakcínami a V živote by ma nenapadlo hazardovat s tým nedať ju zastepit. Keď som bola malá ja nik neriešil toto, muselo sa, všetci sme boli očkovaný. Odsudzujem dnešné neockovanie deti. Ľuďom sa to mrzko vráti no nie tým pár nezodpovedným nezaockovanych detí ale všetkým.
To ako ma byt argument preco ockovat? Ze teraz je chory 1 chlapec (nezomrel) a pred par rokmi zomrel niekto v Australii? Ved to je statisticky vacsia sanca ze moje dieta zomrie tak ze nanho spadne balkon, ci ine kuriozne podivnosti. To nespominam take veci ako riziko sadnut do auta.
A utecenci z hladiska chorobnosti? Ked uz tak ziadny zaskrt ale SARS, MERS a podobne pikosky pred ktorymi aj najfanatickejsie zaockovacky budu zrazu bezmocne..
@adsumus coze? 😕 na vine je cely tento system, ze si nemozes vybrat co, kedy a ci chces ockovat! Vobec si nemyslim, ze by bolo menej nezaockovanych. Problém je, ze nemas na vyber. Ked nechcem malemu miminu dat zaockovat tetanus a hepB, tak ina vakcina nie je 🙄 cize si vela rodicov potom asi povie, ze natetaz nedaju nic. A napr. po druhom roku uz hexu niektori dr. ockovat nechcu..lebo maju v tom chaos, kedze vraj hexa na starsich detoch testovana nie je a maju zmätky s planom. Takze by sa to mohlo uberat smerom volby a informovania a nie honom na antivax 🙄 😠
@sampo no tak to určite, systém nie je na vine, lebo ani naši rodičia si nemohli vyberať (podla čoho si chceš vyberať, čo ty vieš na aku chorobu narazí tvoje dieťa a čo ho ohrozuje a čo nie, nechápem, teraz ako ja mám vedieť či moje dieťa dojde alebo nedojde do konaktu s hepatitídou, záškrtom alebo tetanom, stačí, že ho pohryzie nejaké nakazené dieťa a je to v pytli) a očkovali, verili lekárom a nie šarlatánom.
8 dalších detí bolo pozitivne testovaných na bakteriu záškrtu potom ako boli v kontakte s chorým neočkovaným chlapčekom, choroba sa u nich nerozvinula, boli očkované, su v domácej karantene a liečené preventívne antibiotikami.
http://www.thelocal.es/20150608/eight-more-chil...
Som zvedavá, čo teraz napíšete, u 57 detí, ktoré s malým boli v kontakte boli urobené výtery a prítomnosť bakterie sa potvrdila u 8 a neochoreli, čim to bude, že boli očkované?
@adsumus ze ho pohryzie nakazene dieta 😀 omg 😀
Kym by aj cisto hypoteticky prislo do.kontaktu s hepB, protilatky by boli davno v ... Neviem, co ho kedy bude ohrozovat..to predsa nikto nemoze vediet. Resp. viem, ze ho dost ohrozuju urazy..len na to sa ockovat neda 😝
Zvlastne, ze umieraju tisicky na chripku, mers, sars..a kvôli tymto obetiam temu nezalozi nikto 😅
A nechapem, preco tu pleties rodicov... nikdy som nedostala tolko vakcin naraz, co dostavaju teraz babatka. Zaujimave, ze som prezila bez napr. ockovania proti pneumokokom ci Hib..dokonca aj bez hepB. Je to prehnane v dnesnej dobe ☹ hoci s akoze dobrym umyslom
@sampo dievča ani len netušiš koľko je hepatitidy b ,mnohokrat to ani nevedia samotni nosiči ,pokiaľ nejdu na invazivny vykon do špitala ,kde su potom veľmi prekvapení a su to slušny ľudia zo slušnych rodin ....a to ,že kok nerobil problem tebe ,neznamena ,že nerobil problem inym ,choď na najbližšie detske odd.a poinformuj sa a tak isto na orl tam ti budu vedieť povedať ,ako to pred očkom bolo ,plus neviem koľko maš rokov ,ale za mojich čias sa ani len nevedelo ,že nejake rezistencie na atb existuju ,teraz nielen ,že existuju ,ale su obrovskym problemom,bohužiaľ aj koky robia problem....
@sampo z čoho sa rehoceš? že pohryzené dieťa??? tak moje už bolo pohryzené dvakrát, čo je v školke a aj iné deti boli hryznuté, čo viem zo skupiny, takže už sa pojdem najbližšie maminy informovať, či ho má očkované toho malého hryzoša. čo s amers, sars a iných šľakov týka, čo chceš písať, ked neexistuje očkovanie, bude čo bude.
@adsumus choroba sa nerozvinula, lebo ich nacas liecili antibiotikami. Rozmyslaj trochu a neprovokuj zbytocne. Ze ta fakt @admin nestopne, @danulicek prosim ta admin spi?? Teraz vazne, dal jej ultimatum s tymito temami a teraz hra smer mrtvy chrobak? Vam tieto hadky a provokacie od tejto osoby na koniku vyhovuju ci ako? Je to pre mna nepochopitelne, ze sa to tu toleruje, pritom sa blokuju uplne blbosti.
Pozor,ale ak su pritomne bakterie ,pľuju do organizmu toxin tj priznaky aj napriek atb by sa prejavili ,kvôli nebezpečnemu toxinu ,jedine ,že imunita zastavila bakteriu už pri vniknuti do organizmu tj vstupnej brane infekcie a nebol tam priestor na pôsobenie toxinu ..atb ten toxin nezničia ,len bakterie....je to tym ,že imunita spoznala antigen a promktne ho zničila .....neviem ,prečo je tato tema boblbosť ,ukazuju sa tu napr.aj tvoje neznalosti problematiky ako takej ....
@mamulienka30 práveže ich neliečili preventívne, deti boli s chlapčekom v kontakte pred 25. májom, ked sa u neho objavili prvé príznaky, ak by im sposobil chorobu prejavila by sa do dvoch až 5 dní, pretože inkubačná doba pri záškrte je mimoriadne krátka, takže čo chránilo tie detičky ak nie že boli okčované? takže mám ejedno neočkované v ťažkom stave a 8 okčovaných, čo došli do kontaktu s chorobou a nič im nie je a dalších 49, ktorí ani nemaju vo výtere záškrt a boli s malým neočko chlapčekom v kontakte.
@aristka nepisala som, ze tema je blbost - ale je to zasa raz cielene vybrana tema/provokacia/propaganda ockovania od tejto osoby. Staci si ju "nahodit" v akych casovych intervaloch a co zaklada, co vylucne komentuje a ADMIN jej to zakazal po poslednej velkej hadke v ockovacej teme, kde to nabralo skarede rozmery!! Tak bud si stoji za svojim slovom, alebo fakt nechapem, na co su na tejto stranke nejake pravidla a admini...
A k teme do akej miery a ake hodnoty protilatok tie deti realne mali, vieme kulove... co uz je zvysene, co je aktivne, do toho sa nevidim ani ja, ani ty bez tych hodnot. Preto zbytocne debatovat, co by bolo a kolko by z nich ochorelo, keby tie antibiotika v konecnom dosledku nedostali. Nastastie nasli a riesili to lekari nacas, ze sa nic vaznejsie nestalo a choroba nestihla prepuknut.
@adsumus prijst do kontaktu a ochoriet je v prvej rade vec imunity. Tych 9 deti ju ma slabu, neockovany evidentne ziadnu. O tom sa nepotrebujeme dohadovat. A sama pises dnes 15:03, ze boli preventivne lieceny antibiotikami, tak vo co go? Nechapem, preco sa tak do krvi musis "bit" za tuto temu, ako keby sa udelovali medaily alebo odmeny za to... najdi si lepsie hobby.
@mamulienka30 nič mi nezakázal, vymýšľaš a klameš. toto bolo vyjadrenie admina https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/lekarka-vystavila-potvrdenie-ze-dieta-je-ockovane-aj-ked-nebolo-2/
@adsumus ale ja som toto nemyslela a ty to vies. Ja fakt dufam, ze ta poriesia, lebo tuto sa natiska jedina otazka - CO S TOHO MAS???? Ked sa tak namahas "blbe a ostatne deti ohrozujuce" neockujuce mamicky obratit na spravnu vieru ockovania... den po dni, mesiac po mesiaci a ako pozeram temy, tak aj rok po roku... prajem pekny zvysok dna, strav ho vonku zo svojimi detmi, ak nejake mas vobec.
@mamulienka30 no ved daj čo si myslela, potvrd svoje slová, že mám zákaz prispievať alebo zakladať temy a prestan ma tu kriminalizovať pred všetkými ludmi, ja mám svoju česť a právo na ochranu osobnosti, takže to rešpektuj.
@mamulienka30 asi mali protilatky alebo si imunita pamätala a ako tu neustale vznikaju temy od neočko a prevenar aktivne robi vnich nabor ,tak adsumus ma pravo na založenie temy až jednej ,dovolim si povedať doslovne informativnej ,ja ju nevidim ako proočko ,ale upozornenie ,že v europe mame znova takuto pliagu a možno je to dobre info pred cestou do zahraničia ....ak neočkovancom stači si umyvať ruky a megadavky c pre ich ochranu prosim ,možno vďaka tejto info rodičia zvyšia davky pred cestou a C čko pôjde lepšie na odbyt a niekto z toho bude mať radosť a kto očkuje vlastne nema čo riešiť.....,myslim si ,že rodičia sa aspoň niečo o tejto akože vyhubenej chorobe dozvedeli a ja pevne verim ,že ten nejaky jedinec ako ho av nick nazval prežije ,kedže ide o dieťatko....
@adsumus @mariosmykal vyjadri sa prosim ta. Ja nemam cas googlit zamknute temy ako dotycna, ale mam sloniu pamät...
@aristka mne vadia obe strany seriozne... su to fanatici... informovat je dobre, strasit je zle...a urobit si s toho konicek ci dogmu a obracat vsetky "neveriace" ovecky na svoju stranu (???) co s toho kto ma?... strasenim sa dosiahne len des... strasenim z chorob aj strasenim z nasledkov... rodicia uz ani nevedia, co maju robit. Slovensko ma ked sa vezme trend poslednych rokov mizernu ockovanost. V krajinach, kde ockovanie povinne nie je, je (ak odhliadneme od pristahovalcov) ockovanost velmi dobra. Ludia ockuju co treba automaticky, staci im vysvetlenie od lekara. Toto neni spravna cesta ako rodicov informovat a toto forum je toho dokazom... mega tabory proti sebe a najblbsie s toho vyjdu nase deti, kde rodicia ani nevedia, comu maju verit.
@mamulienka30 ale prečo toľka agresia ,uplne zbytočne ,prečo ti nevadia fanatici av ....čo maju rodičia robiť komunokovať z lekarom ,čitať info zo všetkych stran ,ale relevantne info a štaty ,kde je vysoka očkovanosť aj keď kvazi sloboda to maju perfektne ošetrene ako očko status do školy ,škôlky a ak nie je očko šup.sukromne školky ,ktore napr.na sk stoja okolo 300eur...budu na to rodičia mať a to je len jedno opatrenie .....treba na všetko pozerať tvorenymi očami a zo všetkych stran ,aj na tu kvazi slobodu,čo je za ňou ,ak je vys zaočkovanosť
@mamulienka30 inak pozeram ,že si sereďanka ,komu chodiš k dr.ak teda neviem ,či neočkuješ podľa prispevkov,lebo tam su pediatri proočkujuci
@aristka to nie je agresia, len uplne nepochopenie toho, kto a co je @adsumus na tejto stranke... co je jej cielom a poslanim, ktore si tu dala evidentne pred vela rokmi a poctivo za tym cielom ide, vyhladava, studuje a "informuje"... ine ju tu ani nezaujima. Nase deti su zaockovane, teda skoro... najmladsi dostane o dva tyzdne MMR... to nam chvilu trvalo, stale byva chory... ale to je mimo temu, nemyslis, co a ako su na tom nase deti?
V dnesnej dobe tazko spoznas relevantnu info, vela je bluvar, vela pisu ludia, co si myslia, ze nieco vedia a spisuju siahodlhe clanky plne nezmyslov... a siria dalej... Myslis, ze vsetky mamicky tu na koniku patria pod inteligencnu desiatku krajiny a vedia to dostatocne selektovat? To nemyslim zle, ale budme realisti, na koniku je zlaty slovensky priemer. Preto tieto "kampane" by mal viest skutocny lekar - pediater, imunolog alebo chemik, nikto iny do toho dostatocne nevidi. Aj ked si mysli, ze vidi, lebo ma "nacitane", no tak nevidi... aj antivaxeri tu robia kopu kopu zlej krvi... svojim "zapalenim pre vec" mozu uskodit... nie vzdy len pomoct.
@mamulienka30 ale znova opakujem ,prečo nemaš rovny meter,dovolim si povedať ,že ona je veľmi jemna oproti av ....a bohužiaľ ,či niekto z toho niečo ma sa my nedozvieme a je nam to uplne na prd a môže nam to byť šuma fuk.....je to verejne forum a môže si tu pisať hocikto ,aj z vedľajšimi umyslami ..veď sa pozri aj ake su tu ine temy ako megaliečba cečkom ,mms kvapky ,homeo,sukromky zdravej vyživy a kvantum ineho ...alternativou sa to tu len hemži.....pokiaľ viem adsumus tu žiadnu skupinu priamo na produkt nema a neradi ani ohľadom liečby ,liekov a pod....ja vidim len info z platkov ,ktore bs rodičia ani nevedeli a žily by v sladkej nevedomosti napr,ze zaškrt sa prenaša fekalno oralnou cestou a stačí si umyvať ruky ,či nie je pravda ,kedže sa širi kvapôčkovou infekciuo a treba rušky na pusu alebo aj ako prevencia očkovanie....

@aristka
Ak podla Teba ziadna ako Ty hovoris stredna cesta neexistuje, tak potom nediskutujes, len vnucujes svoj nazor.