icon

Neverím, že očkovanie spôsobuje choroby

kykka
30. júl 2013

Prosim mamicky, aby ma neodsudzovali za tento nazor. Nikto so mnou nemusi suhlasit. Napisem iba to, co povazujem za skutocne nastrahy v dnesnej dobe... Jednou z nich je urcite aj ockovanie, aj ked iba v malej miere... Pretoze najhorsi zabijak v dnesnej dobe je nasa vlastne strava a kozmeticke vyrobky. Ano niekomu sa to moze zdat ako malichernost, ale toto je skutocna pricina leukemii, znizenych imunit, ekzemov, alergii, psychickych problemov a vsetkych dalsich pricin, ktore zaslepene mamicky pripisuju iba ockovaniu.
Viete nieco o prekysleni organizmu? Najtazsia civilizacna nastraha dnesnej doby! Ak ste milujuce matky a skutocne sa zaujimate o zdravie svojej rodiny a seba, tak si teraz vygooglujete na internete, co to vlastne PREKYSLENIE ORGANIZMU je. Ja som si o tom precitala spustu informacii na internete, v knihach, opytala som sa aj nasej doktorky a uz rok netrpime chorobami a vlastne vsetky choroby, ktore sme mali, z nasej rodiny postupne vymizli. A to je moj maly plne ockovany, no odkedy sme zmenili rezim stravovania a zitia vobec, je zdravy ako buk a to este pred par mesiacmi trpel na ITP a toto ma presvedcilo, ze vacsina straseni o ockovaniach su len famy. Lekarka nam po vysetreni dala rozbor analyz jeho krvi a zostala prekvapena z jeho velmi dobrych vysledkov. Nas maly sa uplne vyliecil z tejto vzacnej krvnej choroby, uz nieje po nej ani stopy a to len preto, ze som nelenila a uplne som zmenila nas zivotny rezim. Ano bolo by pre mna velmi pohodlne sediet a agresivne nadavat a presviedcat ine mamicky o tom, ake je ockovanie skodlive a za vsetky choroby moze iba ockovanie, ale neurobila som to a radsej som si zlozila klapky z oci a zacala sama patrat po skutocnych nastrahach dnesnej doby a poviem vam, ze ockovanie je skutocne najmensie zlo. Zdravemu, neprekyslenemu organizmu NIKDY ziadne ockovanie neublizi, ale to uz zalezi od samotnych matiek...
Cize predtym, ako budete svojim detickam davat chorobne presladene dzusiky, maso preplnene hormonmi (vsetky masa v dnesnej dobe obsahuju tazke hormony, ktore narusuje vyvoj deti, len sa o tom nehovori, aby masiarensky priemysel mohol zarabat miliardy), pecene kolaciky z bielej muky, coca coly, chipsy, sladkosti, biele cestoviny, biely chlieb, sunky, salamy atd, atd... si dobre spocitajte, kolko jedu prave dostavate do tela svojho dietata.
Ph zdraveho cloveka sa pohybuje medzi 7.36 az 7.44 (mozete si to zmerat papierikmi z lekarni, su velmi lacne). V dnesnej dobe a hlavne slovenske rodiny maju velmi zle ph a prave dlhodobe prekyslenie organizmu je spustacom VSETKYCH DNESNYCH CIVILIZACNYCH CHOROB. Prekyslenost organizmu a krvi odburava imunitu a pripravuje "hniezdo pre choroby. Tento proces sa nedeje zo dna na den, je to dlhodoby proces, ktory si vytvaraju ludia sami...
Najhorsim prekyslovacom organizmu je cukor a maso. Na internete sa da najst vsetko ako prekyslovaniu organizmu zabranit a vytvorit si zasaditost organizmu=zdravie na cely zivot.
Cukor je jed, ktory u deti vytvara hyperaktivitu, alergie, odburava vapnik z kosti, sposobuje tazke prekyslenie krvi, cize organizmus dietata je oslabeny a tym padom je dieta stale chore. Len si polozte otazku, kolko cukru denne prijme vase dieta z jogurtov, cerealii, dzusov, sladkosti, cajov atd...vsade je skryty cukor, pretoze to chuti a na tom najviac zarabaju vyrobcovia. Poznam mamicku, ktorej dieta vobec nevie, co je to chut cistej vody. Stale pije len dzusiky z krabicky, kde su pridane same jedovate potravinarske ecka a caje, no viete si to predstavit? To kvantum jedov, co dostava do seba kazdy den?
Maso, nejdem sa k tomu ani vyjadrovat. Moja 8 rocna neter bola od mala krmena masom, lebo toto jej vraj chuti, tak jej stale na obedik, alebo veceru uvarili nieco z kuracinky alebo bravcoveho, mleteho hovadzieho... Takto to slo roky a ja som im stale hovorila, nech do nej tolko masa necpu, ze je to preplnene velmi skodlivymi hormonmi a antibiotikami a kadejakym svinstvom, tak sa stale na mna osocili, ze oni vedia, co robia, ved aj oni jedli maso a su to (ano, ale uz zabudli, ze pred 30 rokmi maso nebolo infikovane takymi chemikaliami ako teraz).. Takze teraz ma moja mala neter 8 rokov, zistili jej tazku hormonalnu poruchu - predcasnu pubertu ma plne vyvinutu maternicu a je pripravena krvacat kazdy mesiac, je obezna, ma problem s oblickami a odteraz az do 12 rokov bude chodit kazdy mesiac ku gynekologovi ne injekcie, ktore maju potlacat menstruaciu kazdy mesiac. Gynekolog im odporucil jest menej masa... Co k tomu dodat? Ludia uz zabudli, ze pred 30 rokmi nasa strava nebola postihnuta eckami, chemikaliami a hormonmi tak ako teraz a je len na nasej zodpovednosti, ako sa naucime tymto jedom vyhybat a rozmyslat pred tym, ako si nieco polozime do ust.
Viete, ze z kozmetickych vyrobkov a jedla prijimame denne 10 nasobne viac hlinika ako obsahuje jedna vakcina? Jedna vakcina obsahuje nepatrne mnozstvo hlnika, zato jeden antiperspirant (v zlozeni ma napisane aluminum), sampony, gely, alobal na pecenie, hlinik sa nachadza aj v obaloch na cokolady, zuvacky, potraviny vobec, hrnce v ktorych varime, vsetko je hlinik a my toto konzumujeme, vsetko obsahuje obrovske mnozstvo hlinika? Sa zamyslite, ked otvarate cokoladu, zvnutra nemate strieborny obal? Je to hlinik a ano dostava sa bohuzial aj to do tela. A teraz si predstavte, sme denne obklopeny hlinikom, nevedomky ho dostavame do tela kazdy den obrovske kvantum a tu budu ludia plakat, lebo vo vakcine sa nachcadza stopa hlinika... Alebo laureth sulphate-rakovinotvorna latka, ktora sa nachadza v samponoch zubnej paste atd, ano mate ju aj vy vo svojej kupelke, staci sa ist teraz pozriet do kupelky, zobrat hociktory sampon, ktory mate a pozriet do zlozenia.
Tazke kovy? Viete kolko olova prijmame dneska my a nase deti zo vzdychu? Kazdym vdychom prijmame do seba jedy z tovarni, prepaleneho benzinu z aut, znecisteneho vzduchu ako takeho narusenej ozonovej diery, ale nie, my miesto toho aby sme isli na prechadzky do prirody a zili zdravo, budeme plakat, ze to vsetko z vakcin... Kto dneska dodrziava povinny pitny rezim 2.5 litra CISTEJ vody kazdy den? Voda, ktora precistuje organizmus od jedovatych latok a ak ju nepijete, jedovate latky sa vam hromadia v tele a vzikaju choroby, pretoze telo tieto odpady nema ako odplavit z tela von, iba ako vodou...
A tu budu pohodlni ludia plakat a hladat vsetky priciny zla vo vakcinach miesto toho, aby zdvihli zadok a zacali KONECNE nieco robit pre svoje zdravie a svoj zdravy zivotny styl....
Tu sa mi natlaca otazka: naozaj vsetky civilizacne choroby su sposobene iba vakcinami? Ved aj my sme boli tak isto ockovani a navyse horsimi vakcinami, ktore obsahovali tazsie kvanta hlinika a inych latok a take choroby ako nase deti sme nemali. Ale ano je pravda, ze pred rokmi bol vzduch cistejsi, jedlo zdravsie a narod menej pazravejsi a tym padom aj zdravsi...
Teraz ocakavam reakcie tych agresivnych mamiciek, ktore za vsetko chcu vinit iba ockovanie, lebo sa boja pozriet pravde do oci - ze zijeme v otravenom prostredi a je len na nich, ako budu chranit svoju rodinu zdravym zivotnym stylom...

natas4
30. júl 2013

@lucia446 nenapisala si nic co by som nevedela, jasne, ze ockovanie nechrani na 100% 😉 ale ockovany jedinec v pripade nakazy zvlada ochorenie lepsie (telo si pamata)

iwesska
30. júl 2013

@tanapeta No, my sme boli z tych "stastnejsich"...Ale ZTP je uz silna kava. A to po ktorom ockovani nastalo? Ale nikto vas neodskodnil, co?

prevenar
30. júl 2013

@kykka ..prosim ta ..ked uz nic ine ^^

1) precitaj si oficialne pribalove letaky k vakcinam - sekcia vedlajsie ucinky. to su poskodenia ku ktorym sa priznava samotny vyrobca ^^ (samozrejme tie cisla su tak 20 az 100x mensie ako v reali - ved si to pisal vyrobca sam ^^ ) > http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovacie-l...
2) precitaj si zlozenie vakcin a nieco o latkach ktore obsahuju. dieta nema do 2ch rokov poriadne vyvinutu krvno-mozgovu barieru / vsetko co sa dostane do krvi ide priamo do mozgu ... skus si to spojit do kopy a trosku pouvazuj. > http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock...
3) firmy ktore vyrabaju vakciny investuju MILIONY EUR do uplatkov ^^ najcerstvejsi priklad (inak jeden z mnohych) > http://www.slobodavockovani.sk/news/cinsky-skan...

co sa tyka vakcin fakt netreba byt naivny ..nezabudaj, ze naivita zabija a to doslovne ^^ ..osobne by som ti poradil , aby si si doplnila vedomosti a informacie o ockovani pre bezpecnost tvojej vlastnej rodiny , radsej skor kym nebude neskoro. treba si precitat aj nieco ine , ako propagacne materiali vydavane a podporovane danymi firmami ... mame k tomuto ucelu vytvorene fantasticke forum. > https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/ kde okrem informacii najdes aj linky na dalsie stranky, clanky a videa ..

na druhej strane , si samozrejme mozes robit co len uznas za vhodne v com ti drzim palce. co sa tyka stravy , chemie (zasaditosti/kyslosti) atd ..mas samozrejme pravdu ..ale bagatelizovanie ockovania a toxinov ktore obsahuje nie je na mieste.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
lucia446
30. júl 2013

@natas4 Veď práve to je aj môj názor, práve preto ja som deti očkovať dala. Možno sme sa predtým trochu nepochopili

olejka
30. júl 2013

uplne super ze je tu viac pohladov na vec...a hlavne podlozenych...co mne na ockovani najviac vadi je eticka stranka povod vakcin..
a este mam taku skusenost ked mal maly rok mali sme ockovat , este o mesiac starsiu neterku zaockovali a tri dni nechodila tak uj bolela nozicka , horucky a po tom dostala silnu bronchitidu...takze este antibiotika na to...
o mesiac sa zmenil zakon ockovanie uz nebolo povinne...tak my sme ostali bez....vdakaBohu nemusela som bojkotovat..
..Tak nech mi nikto nevravi ze ockovanie je NESKODNE

dakujem

rora
30. júl 2013

@kykka s tvojim prispevkom sa plne stotoznujem. viac k tomu nie je co dodat. 😉

ladywitch26
30. júl 2013

@kykka ano, prekyslenie organizmu ma za nasledok vela chorob, ale ako vysvetlis to, ze dietatu zacne rast na krku nador po ockovani (a ano, potvrdili to nezavisle viaceri doktori, ze spustacom bolo prave ockovanie) a este si ten organizmus nestihlo prekyslit, kedze malo len 5 mesiacov a pilo vyhradne len materske mlieko? ja by som tu to ockovanie tak vehementne neobhajovala 😉

iwesska
30. júl 2013

@tanapeta Och Boze! Az sa to zle cita...moj maly mal tu hrcku este pred operaciou - mal obojstranny slabinovy aj pupocny pruh...Pediatricka mi vtedy tvrdila, ze to je normalna zvacsena uzlina, ze to deti mavaju....upozornila som na to aj v nemocnici...brali to do uvahy, vraj moze byt operovany...verila som im. Po operacii to narastlo, tak som isla znova k pediatricke a ta cela vyplasena ma hned posielala k pneumologovi a zrazu uz priznala ze to je z ockovania...ze nech jej hned hlasim vysledky zo sona...on to mal totiz nie ako vacsina deti pod miestom vpichu, ale nad klucnou kostou na krku a tam ked sa urobi hrcka, nikdy to nevesti nic dobre...Ked som sa jej pytala, ze co bude dalej, ked sa potvrdi, ze je to z ockovania, tak mi len sucho oznamila, ze to bude treba vyrezat. Vtedy som citila taku zlost a bezmocnost, ze by som niekomu vypalila. 2-mes. dieta sa vrati z jednej operacie a uz by ho rezali zas, len kvoli blbemu ockovaniu na chorobu, ktora je len v ciganskych osadach, kam rozhodne na dovolenku neplanujem ist 😠 . Ja si neviem predstavit, keby sa mi stalo, to co vam, ze mi takto zmrzacia dieta, co ja by som od zlosti vyviedla. Malickej mi je luto, aj ked viem, ze toto vam nepomoze. Snad uz len nech sa jej nepohorsi, mozem priat. A je tam nejaka nadej na zlepsenie stavu?
Inak toto MMR som konzultovala aj s pneumologickou a ta mi dala suhlas, ze ockovany byt moze! Na co som sa jej zase spytala, ze kto mi da zaruku, ze mu ta uzlina zase nezblbne a nenarastie, tak prehodnotila svoje slova a povedala: "To vam nikto zarucit nevie, tak sa radsej rozhodnite sami...." Myslim, ze to hovori za vsetko.

zapka21
30. júl 2013

S mnohymi nazormi v tvojom uvode suhlasim.. avsak.... V minulosti, ked sa ockovacie vakciny vyrabali u nas v Sarisskych Michalanoch boli ovela bezpecnejsie ako tieto dnesne. Obsahovali sera napr. z hovadzieho dobytka - na to su ludia po dlhe veky zvyknuti.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
pectore
30. júl 2013

POTRATENE ľudské plody vo vakcínach. - Ano ! Ale - niektoré vakcíny boli pestované na bunkových kultúrach, ktoré boli pôvodne získané z DVOCH ľudských plodov. WI-38 pochádza z buniek pľúc z ženského plodu 3 mesiace starého. MRC-5 bol vyvinutý z buniek pľúc z 14 týždňového mužského plodu. U obydvoch plodov došlo k potratu ale nie za účelom získať diploidné bunky. K odobratiu buniek doslo az ked boli plody mŕtve.Treba si uvedomiť ze k potratom by došlo tak ci tak... Bunky su biologický systém na ktorom su pestované vyrusy kedze tie potrebuju hostitela. Tieto bunkové kmene nie sú a nemôžu tvoriť kompletný organizmus a nepredstavujú potenciálnu ľudskú bytosť. Výrus rubeoly bol izolovaný na treťom ľudskom plode. Potrat u tohoto dietata nebol vykonany z dovodu ziskat izolovany vyrus rubeoly ale preto ze matka a dieta boli nakazene divokym kmenom rubeoly ktorý predstavoval velke riziko rubeoloveho defektu... aj dnes je bezne ze pri poskodeni plodu ma zena moznost potratu... To už vám múže potom rovno vadiť keď vám niekto daruje orgán.... Takže skutocna morálna dilema je na svete 3 potraty ktoré ročne zachránia milióny ľudi. alebo inac TRI ludske zivoty o ktorých osude bolo rozhodnute PREDTÝM nez sa stali DARCOVSKÝM materialom.... : http://www.immunizationinfo.org/issues/vaccine-...

bridget
30. júl 2013

@kykka Ahoj, precitala som tvoj uvodny prispevok, ktory ma priznam sa, zaujal a prvu stranu diskusie... Kedze ako vidim v dalsich prispevkoch, vobec nemas jasno v ockovani a chorobach, na toto reagovat nebudem, ale zaujal ma skor vas novy zivotny styl, zmena stravovacich navykov a pod. Ak by ta to neobtazovalo, napisala by si blizsie o tom, co si v rodine zmenila, aky typ stravy, pripravy jedla a pod. volis? Aj konkretne veci, nie len vseobecne. Viem, ze je toho plny internet, ale zaujima ma, ako vam to funguje v praxi. Pretoze s jednym s tebou absolutne suhlasim - prevencie voci chorobam formou zdraveho zivotneho stylu nikdy nie je dost 🙂 Aj ked zial prax ukazuje, ze aj u takych ludi to obcas (ktovie preco) zlyhava, ale snad to nie je vacsina. Myslim, ze kazda mama sa snazi dat detom to najlepsie, mozes byt velkou inspiraciou pre ostatne.

aristka
30. júl 2013

@olejka dievčatá a viete z čoho je vaša kozmetika,na čom bola skúšaná alebo lieky ....

prevenar
30. júl 2013

kopirujem z nasho fora. ..volny preklad by Mishaha.

http://ehgartner.blogspot.de/2011/03/monopol-ba...

pridavam super rychli preklad z tej najdoležitejšj časti..zavaram tak nemam čas :DDDD
:australskí vedci v melbourn testovali niekolko vakcin (8) či predsa len neobsahuju ortuť,pretože už nekolko rokov sa nema a nesmie použivaat..sedem z kontrolovanych vakcin bolo v poriadku ..a ta osma obsahovala 10mikrogramov ortute na 1 liter!..davam do pozornosti že sa jedna o vakcinu INFANRIX HEXA !!!..davame do pozornosti že sa jedna o jedinu povolenu vakcinu v europe proti šiestim chorobam!..dieta dostane do jedneho roka 3davky!..vedci zopakovali test ešte niekolko krat aj z inych šarži a všade sa potvrdila ortuť!..takže vylučili že by sa mohlo jednat o nahodnu kontaminaciu!..australskí vedci ostro kritizuju celu vec a vysledky boli zverejnena aj v časopise-nazov mate v članku 🙂...takže tak!!

pectore
30. júl 2013

rada by som doplnila tuto tvrdenie pana prevenara... linkom na "cele" znenie kde je sponínane aj to : Although the levels of Hg detected are substantially lower than any established exposure safety limits, ....atd... 😉 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20391108

adsumus
30. júl 2013

Ďalšia štúdia, ktorá nezistila žiadny rozdiel vo vývoji medzi deťmi očkovanými MMR a tými, čo očkované neboli. Tentokrát z Poľska.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23588083

pectore
30. júl 2013

tiez si vsimnite datum u pana prevenara... 2010 ... takze zas novinka stara par rokov... http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20391108

ewisam
30. júl 2013

@kykka Ja suhlasim, ze netreba vsetko pripisovat ockovaniu. ALE ak mas dieta zdrave a do dvoch dni po ockovani upadne do bdelej komy, alebo ma ekzem /ako to moje/ a z nicoho nic, nahodne...tiez to nebude s kostolnym poriakom ako sa vravi s bezpecnostou vakcin...
Tiez som toho nazoru, ze ten kto neockuje, ma toho prestudovaneho dost a vie co robi. /nie je to len babo si nemohlo prdnut - urcite z ockovania/
Dalsia vec je, ze ti odbornici co varuju, ze to nie je az take bezpecne sa mylia?

aristka
30. júl 2013

@ewisam z akého dôvodu upadlo do bdelej kómy,tá vzniká pri nedokysličení mozgu,upadlo do bezvedomia ,ako bola zvládnutá prvá pomoc a následná zdravotná pomoc,tam vidím zlyhanie....bdelá kóma je dôsledok hypoxie mozgu

googlinqa
30. júl 2013

@miskamaj nieje ekzem z cigariet, moja kolegyna ma 5 deti hulia ako o dusu s priatelom, aj tehotna hulila a ziadne dieta nema ekzem

zuza123
30. júl 2013

jáááj čítam čítam a mám pocit že niektoré ste tu fakt študovanejšie než lekári - treba akceptovať fakt že každé telo je iné, ma inak vyvinutú imunitu, protilátky, každé telo sa vie inak vysporiadať s jednotlivými vecami, či už je to očkovanie alebo čokolvek iné...a nedá sa pri ničom jednoznačne povedať že to vzniklo z toho alebo ono, podľa mna je to splet rôznych faktorov v danú chvílu...a niekedy tomu ťažko predísť... ☹. a nikto nemože jednostranne tvrdiť, že očkovanie je super vec - stále je tam veľa veľa otázok, či už je to samostatná výroba vakcí, nežiaduce účinky, ale aj záujmi farmakofiriem...tak daleko mi nevidíme...

ewisam
30. júl 2013

@aristka no to sa mna nepytaj, to sa treba opytat lekarov ako je mozne, ze deco skonci po banalnom preventivnom ockovani v takomto stave...hoci vedeli, ze ockovanie zle znasa...no ale sak co neurobime pre peniazky, sak to ne je nase dieta vsak ☹
A samozrejme z ockovania to stav nieje, sak mozeme byt radi, ze sa to vyskytklo v detstve v dospelosti by to bolo horsie /ako sa medicinsky vzdelana osoba vyjadrila v suvslosti s detskou cukrovkou u 18 mesacneho dietata po ockovani/

ewisam
30. júl 2013

@aristka Mna by zaujimalo ine, a sice kto je za stav zodpovedny? Rodic, ked v dobrej viee v snahe ochranit ockoval, alebo lekar, ktory ockoval i napriek vedomosti, ze to zle znasa, alebo vyrobca, ktory mozne neziaduce ucinky pripusta?

aristka
30. júl 2013

@ewisam krúžiš okolo,ak nechceš písať tu kľudne mi napíš do ip,lebo toto ma zaujíma,postup od očkovania ako sa to dialo...lebo bdelá kóma nie je následok očka ,ale bol tam anafilaktický šok ,následné bezvedomie,kto dával prvú pomoc,bola tam resuscitácia ,kľudne napíš....

sorciera24
30. júl 2013

@aristka a ten anafylatkicky sok prisiel asi sam od seba.....(zaklopal na dvere a bol tam, nie?....kokooos)

aliza
30. júl 2013

@kykka s tym prekyslicenim organizmu mas pravdu. A priznajme si, slovenske stravovanie je velmi nezdrave. Muka, cukor v kazdom jedle, tradicne, az povinne domace pecenie....ked citam, co vsetko tlacia matky do svojich 4 a viac mesacnych deti: piskoty, cukrove caje, umele sladke vyzivy, umele sajrajty v tzv. poharikoch, pribinaky, jogurty, brumiky, pudingy, sladke kase do flase na noc, kakao do flase, dokonca parky....a potom zufale vypisuju, ze deti maju traviace problemy, pokazene zuby, neskor oslabene imunity a pod. A nedaju si povedat, stale sa ohanaju tym, ze aj my a starsie generacie sme jedli vsetko uz pomaly od narodenia a sme tu....to je pre mna strasne obemedzeny, 'hlupy' nazor. neverim, ze niekto nevidi a nedava do suvisu, aka chora generacia je ta nasa, aj nasich rodicov, aj starych rodicov....ide podla mna o pohodlnost a neochotu menit seba. Ved co dieta nezabije.....nezabije teraz, ale o par desiatok rokov mozno ano. Takze toto je moj pohlad na zdravu stravu. Pijeme iba vodu, snazime sa jest vela surovej zeleniny a ovocia, strukovin, celozrnnych vyrobkov, maso by som ja vobec nemusela, ale dcera sportuje aktivne a potrebuje ho. Nejeme mliecne vyrobky, ziadne jogurty a spol. nepijeme kravske mlieko, nejeme ziadne pudingy, kase, nepecieme kolace...radsej dam detom mrkvu 😀. Sladkosti sa snazim co najviac limitovat. Kozmetiku pozuviame zasadne bez petrochemie.
Ale, s tym ockovanim nesuhlasim! ako uz bolo pisane, zdravy zivotny styl nepripusta take tazke zatazenie organizmu, ake sposobuje ockovanie. To ide ruka v ruke, kto zdravo zije, neockuje 😉.

aristka
30. júl 2013

@sorciera24 absolútne sa nevyjadrím ,lebo neviem pozadie,neviem čo sa tam dialo a kde to zlyhalo a aká bola následnosť udalostí....

sorciera24
30. júl 2013

@aristka jasne 😉 inu odpoved som od teba ani necakala........anafylakticky sok z nicoho nic, len tak nahodne (uplnou nahodou po ockovani), asi nenastal a ty to vies..... 😉

ewisam
30. júl 2013

@aristka no presne ako pises anafylakticky sok po ocko proti chripke, bezvedomie, RZP a do prichodu sanitky rodicia. Neskutocne rychly spad. A nechodim okolo horucej kase, mna naozaj zaujima kto je za to zodpovedny, ci nikto ako za vsetko v tejto republike?