icon

Obsah hliníka vo vakcínach

prevenar
1. máj 2013

doc. Ing. Josef Prousek, CSc

SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)

Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“

MUDr. Liptak

Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“

Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“

alice107
4. jún 2013

@prevenar tvoje tvrdenie, ze vobec nenavstevujes lekara/predpokladam,ze ani na preventivne prehliadk/y len dokazuje,ze nekonas racionalne .takze ma neprekvapuje ani obsah tvojich prispevkov tu na mk.
ale diky za info o hliniku.ak ma to bude zaujimat,tak sa spytam na to odbornika,pripadne si precitam odbornu literaturu toho sa tykajucu.to co si ty uviedol je nekonkretne.aka univerzita v parizi,/je ich tam niekolko/ a kde boli vysledky publikovane.?
no drzim ozaj place,aby si dokazal racionalne argumentovat. 😉

adsumus
4. jún 2013

@irenkask Tie svoje paranoidno-konšpiratívne bluznenia chod vypisovať na FB-stopav, kde za dva dni 708 lekárov pod plnými menami potvrdilo, že očkujú očkujú a očkujú svoje deti aj seba. Akú konšpiračku za tým nájdeš? Máš ich tam všetkých pekne pokope, môžeš si to tam s nimi vybaviť. Budem ti robiť tlmočníčku-zadarmo, v rámci charity.

https://www.facebook.com/stopavn

adsumus
4. jún 2013

Tá študia, čo sa tu nou najnovšie Av ohánajú sa netýka detí, ale myší a tým myškaám ten hliník prenikal iba pri vysokých dávkach, pri normálnych dávkach preukázali vysokú bezpečnosť a žiadny hliník v mozgu, ale supy sa zadrapili a už sa nepustia.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
4. jún 2013

@alice107
- nie ani preventivne prehliadky, nepotrebujem ziadne preventivne prehliadky ^^
- zaroven necitim potrebu ziadnym sposobom argumentovat , ani tebe ani nikomu dalsiemu ..ak sa ti moje podklady nepacia , kludne si najdi nejake ine ..v com ti zelam vela stastia 😉

irenkask
4. jún 2013

Aká náhoda, ďalšie dieťa zmasakrované očkovaním a zase po hexavakcíne dostalo smrteľnú chorobu, hlavne že bolo očkované proti smiešnym detským chorobám

http://www.denik.cz/pardubicky-kraj/maly-matyse...

Hlavne že lekári žijú zo smrti a živia sa utrpením detí , malých nevinných detí.
A Brusel nám vytýka vysokú úmrtnosť detí do jedného roka, veru a na druhej strane núti deti očkovať.

mano5
4. jún 2013

@alice107 Hlasim sa dobrovolne ☹ . Ani ja nenavstevujem lekara - ani preventivne prehliadky ☹ . Som z toho normalne nesvoj 😀 . Vlastne ani neviem, ci este zije - musim pozriet do zdravotnej poistovne, ci mu stale chodia peniaze 😎 .

mano5
4. jún 2013

Opat vyborna zostava na diskusiu, hlavne odusevnene prispievajuca adsumus a alice107. HE HE.

mano5
4. jún 2013

@alice107 Odbornik pisal o vakcinach aj v casopise dieta. Ale to asi nie je pre teba dost dobry odbornik, lebo sa nedobre vyjadroval o obsahu hlinika vo vakcinach. Mimochodom spominal aj ine podla mna dost skodlive latky v tych "vcelickach". ☹ 😠

irenkask
4. jún 2013

Najviac mu uškodilo očkovanie v jednom roku. Spustilo mu to hnačky a zostal apatický. No a po MMR už vôbec nereagoval.......... a hlavu si tiež búchal. Tiež na to často myslím, že keby človek ešte raz dostal šancu inak sa rozhodnúť . No mám ich chrániť, tak ich už viac očkovať nedám. Syna sa mi čiastočne z toho autizmu podarilo dostať, ale stratil dva roky života a niektoré následky sa zrejme zvrátiť nedajú . A radšej už nenapíšem nič, lebo budem priať niečo škaredé tým, čo na tých vakcináciách bohatnú .

Ďalší náhodný príbeh po očkovaní, ale čo tam po ňom, veď sa narodia ďalšie deti. a tým môžu vakcinacisti znovu zničiť život beztrestne a nezodpovedne.

irenkask
4. jún 2013

Státisíce detí zabitých očkovaním!
Ďalšie dôkazy o škodlivosti očkovania
Každoročne sú očkované milióny malých detí. Rodičia ani lekári nevedia presne, aký jed im je v tejktorej vakcíne podávaný. Nezriedka dostáva dieťa pred svojim šiestym rokom 30 vakcín, často dostáva viaceré vakcíny súčasne. Smrtiaci koktail. Nová štúdia ukázala, že iba v USA zomrelo za posledných 20 rokov na následky tejto očkovacej praxe približne 145 000 detí.

Dávno nie je žiadnym tajomstvom, že moderná medicína vyrába zo zdravých ľudí pacientov. Farmapriemysel postupuje mimoriadne agresívne predovšetkým voči našim najmenším. Niet divu: nemôžu sa brániť a väčšina rodičov chce pre svoje deti predsa to najlepšie. O tom, že to najlepšie nemusí byť pre deti dobré – že ich to dokonca zabíja – svedčí štúdia, ktorá nedávno vyšla v medzinárodnej publikácii „Human & Experimental Toxicology“. Opiera sa o údaje amerického systému na hlásenie zdravotných komplikácií spojených s očkovaním (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS). Iba v USA zomrelo za posledných 20 rokov približne 145 000 detí na následky vakcín.

Štúdia jasne ukazuje, že čím viac vakcín dostane dieťa počas jednej návštevy pediatra, tým vyššia je pravdepodobnosť ťažkej negatívnej reakcie – až po smrť. Od piatej vakcíny dramaticky narastá množstvo hospitalizácií a úmrtí.

Ďalšie údaje a grafy si môžete pozrieť napríklad tu.

Zdroj

Komentár:

Táto štúdia je plne v súlade so štúdiou japonskej univerzity Kóbe, ktorá (nechtiac) dokázala, že opakovaná imunizácia (=očkovanie) zákonite vyvolá autoimunitné ochorenie. Každé očkovanie je pre dieťa ruskou ruletou. Otázka nie je, či dostane autoimunitné ochorenie, ale kedy ho dostane!

To už nemožno považovať za komplikáciu pri očkovaní, to je systémová chyba očkovania.

Keďže tieto údaje sú zodpovedným pracovníkom našich zdravotníckych organizácii dávno známe (ak sa k nim dopracuje laik, určite aj naša pani ministerka zdravotníctva), namieste je otázka, prečo sa očkovať ihneď neprestalo a prečo sa dávno nevyšetruje toto zločinné konanie, založené na ziskuchtivosti. Pre porovnanie, keď v bufete ľudia skonzumujú pokazenú tresku v majonéze, máte na krku hygienika, ktorý odoberie vzorky a zavrie vám prevádzku. A to sa nestalo nič zlé, hnačka, maximálne salmonelóza, ak nenastanú komplikácie.

Keď vakcína zabije dieťa, alebo spraví z neho doživotného mrzáka, autistu…, zodpovedné orgány to neriešia. Vôbec ich nezaujíma, čo v tej vakcíne presne je, nič nekontrolujú v laboratóriu, možno preto, lebo nevedia, čo v tej vakcíne má a nemá byť. Napriek tomu, že laboratória a vybavenie na to majú. Alibisticky sa spoľahnú na vyhlásenie výrobcu. Ďalšou otázkou je, že sa vie, že vo vakcínach sú jedy, ale nič sa s tým nerobí. A pritom ide o deti, ktoré sa nevedia brániť…

Tu už sa dávno nedá argumentovať dobrým úmyslom, nedostatkom „vedeckých dôkazov“. Ak niekto očkuje aj potom, ako sú verejne známe takéto desivé informácie, dopúšťa sa ublíženia na zdraví. A na to sú v tomto štáte zákony. Očkovanie sa malo dávno zastaviť už pri prvých podozreniach. Teraz prichádzajú dôkazy…

To, že zodpovední nekonajú, si možno vysvetliť tak, že buď nemajú informácie, alebo ich nevedia vyhodnotiť, alebo cielene nekonajú (je jedno, či za peniaze alebo z presvedčenia). Všetky dôvody ich diskvalifikujú z funkcie.

Rodičia, skôr než vám pediater vyrobí malého autistu (za vaše peniaze), radšej sa informujte!

Preklad z nemčiny a komentár ďurino, jún 2013

adsumus
4. jún 2013

Veda sa problémom detskej leukemie zaoberá a všetky tieto študie poukazuju na to, že očkovanie bud nemá vplyv na rozvoj leukémie alebo dokonca niektoré typy očkovania znižujú riziko rozvoja leukémie. Skôr ako sa rozhodnete veriť agresívnej babke homeopatke v otázkach zdravia vášho dieťaťa konzultujte všetky aspekty s odborníkmi..

1. Auvinen A, Hakulinen T, Groves F. Haemophilusinfluenzaetype B vaccination and the risk of childhood leukaemia in a vaccine trial in Finland. Br J Cancer 2000;83:956-958.
2. Buckley J, Buckley C, Ruccione K, et al. Epidemiological characteristics of childhood acute lymphocytic leukemia. Analysis by immunophenotype. Leukemia 1994;8:856-864.
3. Greaves MF. Speculations on the cause of childhood acute lymphoblastic leukemia. Leukemia 1988;2:120-125.
4. Groves FD, Gridley G, Wacholder S, et al. Infant vaccinations and risk of childhood acute lymphoblastic leukaemia in the USA. Br J Cancer 1999;81:175-178.
5. Hartley AL, Birch JM, McKinner PA, et al. The Inter-Regional Epidemiological Study of Childhood Cancer (IRESCC): past medical history in children with cancer. J Epidemiol Community Health 1988;42:235-242.
6. Innis MD. Immunisation and childhood leukaemia. Lancet 1965;1:605.
7. Kaatsch P, Kaletsch U, Krummenauer F, et al. Case control study on childhood leukemia in Lower Saxony, Germany: basic considerations, methodology, and summary of results. Klin Padiatr 1996;208:179-185.
8. Kinlen LJ. Infection and childhood leukemia. Cancer Causes Control 1998;9:237-239.
9. Kneale GW, Stewart A, Kinnier Wilson LM. Immunizations against infectious diseases and childhood cancers. Cancer ImmunolImmunother 1986;21:129-132.
10. Ma X, Does MB, Metayer C, et al. Vaccination history and risk of childhood leukaemia. Int J Epidemiol 2005;34:1100-1109.
11. MacArthur AM, McBride ML, Spinelli JJ, et al. Risk of childhood leukemia associated with vaccination, infection, and medication ise in childhood. Am J Epidemiol 2008;167:598-606.
12. McKinney PA, Catwright RA, Saiu JM, et al. The Inter-Regional Epidemiological Study of Childhood Cancer (IRESCC): a case control study of aetiological factors in leukaemia and lymphoma. Arch Dis Child 1987;62:279-287.
13. Nishi M, Miyake H. A case-control study of non-T cell acute lymphoblastic leukaemia of children in Hokkaido, Japan. J Epidemiol Community Health 1989;43:352-355.
14. Wiemels J. Perspectives on the causes of childhood leukemia. ChemBiol Interact 2012;196:59-67.

abbey1
4. jún 2013

Tak tému leukémie u detí si veľmi dobre netrafila. Ale diskusia je tu zbytočná, keďže ty a tvoji odborníci už presne vedia, čo ju určite nespúšťa. Škoda, že odborníci nevedia, čo ju spôsobuje, že by ju konečne vedeli úspešne liečiť. ☹ ☹ ☹

irenkask
4. jún 2013

@adsumus Týmto ti udeľujem nobelovu cenu sochu Dlhosprostého v zlatom prevedení za prvé miesto v klamstve a zavádzaní v oblasti očkovania. Môže ti rukou potriasť, si in. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ste ako dva v jednom.

adsumus
4. jún 2013

@irenkask Už som si našla študia, ktorú uvádzaš je umelo vyfabrikovaná antivakcinistami.
http://thinktwice.com/goldman-miller-study.htm

Ty Irenka mi môžeš nadávať koľko len chceš, to svedčí len o tvojom charaktere a psychickom stave, nevieš diskutovať len ubližovať a nezabudni...nemáš nato právo, ani ty ani nikto z antivakcinistov, nemáte právo ani takto virtuálne na mna útočiť a ubližovať mi vašimi špinavými rečami.

prevenar
autor
4. jún 2013

jo, mozes si tu "vedu" pobalit a pratat sa s nou do svojho brloha. ..aj ked , zrejme vam neostava nic ine ako parazitovat v cudzich temach, kedze o ten vas ockovaci brloh nema nikto zaujem. diskusia na bode nula, zachranuje to len spamovanie moderatorov skupiny, aby sa tam aspon nieco - akoze dialo 😀 chapem ^^

ludia sa masovo prebrali a nenechaju sa uz opit tymito zaplatenymi nezmyslami . hroza farkmokorporacii , ze kolko desiatok milionov leju do reklam, kampani a uplatkov a napriek tomu stracaju "pozicie" a zaujem o ich produkty musi byt velka. ^^

tato pateticka snaha o rehabilitaciu farmakorporacii a ich skvelych produktov, ktoru tu vediete je smiesna kazdemu sudnemu cloveku uz nejaky ten cas. 🙄

vsetko vam pada pod tarchou dokazov , nemate nic. ..okrem zahmlievania , klamstiev, podvodov a spinavych trikov. obrovske kvantum ludi na to uz prislo a este vacsie kvanta na to pridu onedlho , zobudenych ludi bude pribudat napriek akemukolvek mnozstvu milionov, ktore sa leju do lekarov , medii , politikov ..atd. CISAR JE NAHY ! - hahaha 😀

peace 😉

adsumus
4. jún 2013

Tak to si si teraz predpvedal svoju budúcnosť.

mano5
4. jún 2013

Su to posledne vykriky do tmy. V mojom meste sa neockovanie riesi v Obchode:
Dr. - Dobry den pan XY, tak ako ste sa rozhodli s tym ockovanim? (niekolko dni predtym do telefonu oznamil setricke, ze neockuju).
Kamarat - Rozhodli sme sa neockovat.
Dr. - Je to vase rozhodnutie. Ja vas nikde nahlasovat nebudem. 🙂

kvieta
4. jún 2013

Najväčší parazit tu vraví o parazitovaní... prečítaj si ujo prevenar - náhodne - niektoré statusy mamičiek vo FB. Už Ťa majú plné zuby, ako sa všade pcháš a kekešíš🙂

adsumus
4. jún 2013

@mano5 Ano? Tak sa rieši očkovanie v tvojom meste? No toto? Asi sa fakt prestanem očkovať. Nejaké fakty by na sklade neboli?

irenkask
4. jún 2013

@adsumus Ale ja ti nenadávam, sama si sa zaradila do odpadového materiálu pred recykláciou ako všetky vakcinacistické špičky, tak tam patríš. Je to tvoj výber a tvoj vkus. Príjemnú recykláciu ti prajem po boku tvojich súkmeňovcov. 😀 😀 😀
Nebuď smutná a povedz si : prach si a v prach sa obrátiš a ver mi, po tomto si už ani nik nevšimne že si niekedy existovala.

A zabudla som skoro, môžeš mi ďalej nadávať, urážať, špiniť na mňa, priať to najhoršie, ironicky sa vysmievať z chorých detí ja to ustojím a nikde na teba žalovať nebudem, odpúšťam ti tvoj psychický stav, ľutujem ťa.

adsumus
4. jún 2013

@kvieta Idem prečítať, len či nevymaže.

mano5
4. jún 2013

@adsumus Je to v podstate jedno, o co sa tu budete snazit. Tych ludi co neockuju pribuda priam geometrickym radom. Uz na dedinach v mojom okoli ludia odmietaju minimalne MMR - priznal to nas byvali pediater. Pokial este su aj MUDri, ktori ani nenahlasuju, tak to zacni stavat bunker, lebo budete v mensine oproti neockovanym 🙂 .
Cim dlhsie bude trvat tento stav NUTENEHO ockovania, tym viac ludi sa o to bude zaujimat. V krajinach, kde je ockovanie dobrovolne, tam maju AV horsiu poziciu. Nikto nechce riesit (ani media), to co ich nepali. Tu to bude zachvilu riesit kazdy dedinsky obcasnik - taka a onaka pokuta za to a ono, zacnu sudy, hromadne sudy (este vacsia popularita). Len treba ludi dusit - az to raz praskne. Ako komunisti - dusili, dusili, tutlali - aj tak to nezvladli. A terajsi politici uz vobec nepojdu proti volicom. Len to treba poriadne rozmazat az pre parlament. Tak ako to robi manof a prevenar a adsumus (rozmazavat, skrabat, rozduchavat...).
Dobru noc.

mano5
4. jún 2013

@adsumus To su fakty. Z prvej ruky. Co chces viac?? Uz len dodat, ze ked ta aj nahlasia, tak RUVZ PB, TN to neriesi. But ta vobec nepredvolaju alebo ked prides, tak sa snazia ta prehovorit. Ak das najavo, ze vies o tom, ze vovakcinach je bordel tak ta zalozia do supla a ides domov. Ak si nepodpisoval, uz len dodaju, ze nemaju zakonne prostriedky ta nutit a su radi, ze tam ludia zatial nechodia s pravnikmi inak by si to cele odsrali oni, kedze su zamestnanci statu a ten by sa na nich vykaslal.

adsumus
4. jún 2013

@mano5 Vy sa radšej priznajte, že nie ste za ale proti očkovaniu ako takému, celkom, šmitec. Potom smer Ukraina-50%zaočkovanosť a 11000 prípadov osýpok a čo bolo ďalej, to vám rozpovieme dnes. A komunistov ani fašistov tu nepleť, v mnohých krajinách je kopec očkovaní povinných, tak sa neohánaj slobodou.

irenkask
4. jún 2013

@adsumus Kým si prečítaš tie neplodné drby,ide ti o drby nie o fakty, zase si sa priznala nechtiac, tak ti predložím fakty.

Navštevovala som 15 rokov školu a spolužiaci boli všetci tmavej pleti, doma mali tuberu, týfus, salmonelózu, detské choroby všetky, hygienu na nule, pohlavné choroby, obrnu, vši, filcky a všetky choroby proti ktorým sa dnes očkujú malé deti, ale ja som od nich nikdy nič nechytila okrem vší.
Vôbec to nie je také nákazlivé ako tu ty stále strašíš a snaha tvoja spočíva len v tom, aby si spanikárila mladé neskúsené mamičky a vystrašila ich na smrť aby od strachu ani nespávali keď deti nebudú očkovať.
Pritom ty si neočkovala nikdy nikoho a nikdy si to čo tvrdíš nedokázala. Ani jedno tvoje tvrdenie si nepodložila dôkazom.
Vkuse sa oháňaš kadejakými debilinami a klamstvami v každom obore a smere.

adsumus
4. jún 2013

@mano5 A ešte mi povedz, čo budeš radiť potom, ked prídu epidémie? Prečo sú všade okolo nás epidémie a u nás nič? To je tiež len náhoda, že? A ako vieš ako sa bude vyvíjať legislatíva v zahraničí? Už teraz tam pod tlakom chorôb sprísnuju zakony,tak nekričíme hop, ešte sme nepreskočili.

sirinka
4. jún 2013

@adsumus ano, vsade naokolo zuria epidemie, napriklad v rakusku, kde nie je ziadna povinna vakcinacia iste su nejake strasne...
Davam ti tip na zaockovanie 😉
http://slovak.ruvr.ru/2013_02_26/Brazilia-v-pia...

adsumus
4. jún 2013

@irenkask Už som ťa niekoľkokrát prosila, aby si mi prestala vypisovať tie svoje choré výplody. Uvedom si konečne v tej svojej kotrbe, že všetko, čo o mne vypisuješ sú čisté bludy, čisté bludy. Co ma stále riešiš? Mám svoj názor, prezentujem ho. Urážam? Neurážam, tak sa s tým zmier. Mna ty nevystrašíš so svojimi kravinami ani keby si čo napísala. Sú to kraviny, nič viac.

adsumus
4. jún 2013

@sirinka Pakistan - over 25,000 cases, with 146 deaths in children
Ukraine - 11,734 cases
France - 679 cases
Italy - 592 cases
Spain - 334 cases
Romania - 4,087 cases
United Kingdom - 2,314 cases
Australia - at least 89 cases
Quebec, Canada - 742 cases

to sú osýpky.