Obsah hliníka vo vakcínach
doc. Ing. Josef Prousek, CSc
SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)
Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“
MUDr. Liptak
Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“
Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“
@adsumus ale takto potom mozeme porovnat hocico-aj zvysovnie vyskytu diabetu prveho typu,aj vyskyt alergii,autizmu..... s poctom vakcin stupa pocet tychto ochoreni-ked moze platit jeden graf,moze ja druhy 😉
Do grafu sa da prepojit hocico s hocicim-staci chciet.
A bolo by zaujimave sledovat ako poklesom hemofilovych infektov stupli pneumokoky,neskor ako poklesom 13 kmenov pneumokov stupli tie zvysne pneumokoky..........,ako poklesom infektov ako takych stupaju rakoviny,diabety........-aj tie idu v grafe s ockovanim-priroda si cestu proste najde a bude pre nas stale tazsie s nou bojovat-ona nas precura vzdy 😝
bolo by fajn keby to bolo vsetko tak ako pise ty-to by som si priala asi naviac. 🙂
@kaja73 To len vo svete AV sa dá prepojiť všetko so všetkým, veda funguje na pravidlách. AV funguje na hľadaní súvislosti, kde nie sú.Príklad uvádzam. Ja by som si sama prsia Angeliny Jolie nikdy nedala do súvisu s očkovaním ale AV tam vidia jasný dôkaz, že očkovanie je škodlivé. Nuž čo narobíme? Každý má nejaké videnie sveta.
Vo vakcinach je vela skodlivych latok, to je iste a zname, pre mna biochemik ma viac co povedat do tejto problematiky ako lekar. Aj samotne firmy to priznavaju, samozrejme vzdy s odstupom casu, ked uz vymyslia nieco "lepsie". A preto, ak mam take nieco pichnut do mojho dietata, tak vyzadujem 100% ucinnost a nie moznu ucinnost s tym ze mam cakat ci bude neziaduca reakcia alebo nie...cize cisty hazard. Bud je vase dieta tym stastnejsim a prezije to bez ujmy, alebo mate smolu. HALOOO
@adsumus mylis sa,kazdy kto chce prepoji vsetko so vsetkym a aj vyvrati do oci bijuce-ak mas prachy da sa vsetko. 🙄
zas len zopakujem-vedlasie ucinky su tak rozsiahle v letaciku preto,lebo sam vyrobca ani len NETUSI co jeho vyrobok moze sposobit,nevedia ako to zistit, nemaju na to metody,postupy........len a len preto to tam napisu, ver ze keby to mohli vylucit tak to tam nepisu- toto mne osobne robi dost problem-hlavne ked sa takyto produkto picha babatkam. 🙄
A kedze nie su postupy ako taketo veci zistit,dokazat ,vylucit....ako vobec moze niekto povedat ze -vakcina vasmi dietatu neublizila a je to len casova zhoda-ako to vedia,ked dnesna medicina nema ako to zisit. 🙄 len "pozorovanie" tu zial mame a to hovori ine ako hovori odbornici.
Kto ma pravdu? rodic co pozoruje a nieco tvrdi ,alebo lekar co len vyluci-bez dostupnych vystreni-lebo take dnes proste nie su -mozeme v takejto neistote ,neznalosti..... niekomu nieco nutit?
A ze sa protilatky nevysetruju je tiez fakt a faktom-aspon teda pre mna- je aj to,ze v mojom okoli ludom vysli vysledky protilatok zle. 😲
faktom pre mna je, ze moje dieta po vakcine velmi trpelo-do hodiny po nej to cele zacalo-zas casova zhoda?
Skus spravit aspon to, ze das sebe a svoje dcerke vysetrit hladiny protilatok -nech vies na com ste.
Stoji to sice prachy,ale ak tak veris vakcinam,tak by si mala mat istsotu ze vase tela na vakciny aj spravne reaguju. 😉
@adsumus To nie je o svete AV. Tak to funguje aj v realnom zivote. Vsetko so vsetkym suvisi aj ked to nemusi byt na prvy pohlad zrejme.
Ak sa sucasne so zavedenim ockovania (vacsina "modernych" vakcin bola masovo nasadena po 2. svet. vojne) zacala rapidne zlepsovat aj zivotna uroven obyvatelstva (dostatok jedla a pitnej vody) tak, co sposobilo ubytok chorych a mrtvych?? Nielen chorych na choroby, ktore sa ockuju! Ockovanie alebo dostatok jedla a pitnej vody??
Ak dostanem mumps alebo kiahne alebo osypky (choroby, ktore sa bezne vyskytuju aj u nas - NAPRIEK OCKOVANIU) a sucasne dostanem zapal priedusiek je mozne, ze zomriem. Na co ale zomriem? Na mumps alebo zapal pluc?? Mumps, kiahne a osypky mi znacne naburaju imunitu ale dokazem tie choroby prekonat. Zapal pluc mi tak isto nabura imunitu ale dokazem ho prekonat.
Zaver: vsetko so vsetkym suvisi. Len kazdy si vyberie to, co potrebuje - ak lekar zisti, ze dotycny nebol ockovany na danu chorobu, tak automaticky za smrt moze ta strasna choroba. Ak zisti, ze bol ockovany automaticky vyluci danu chorobu a dotycny zomrel na "tazky" zapal pluc.
@adsumus Uz to tu niekolko krat bolo napisane - proti pravym kiahnam sa neockuje.
@adsumus ja mam respekt pre chorobami-mozne vacsi aj ako mas ty. 😉
Ale nepovazujem ockovanie za spasu ludstva-skor naopak.
Myslim si, ze ludstvo este len caka na "objav" ako sa popasovat s chorobami a tie dnesne cesty budu raz uplne odsudene.
Prevencia v mojom ponimani nesmie mat vedlajsie ucinky-nesmie zo zdraveho cloveka spravit trpaiceho-pre vidinu moznoj nakazy niekedy niekde-ublizime radsej teraz a tu. 😢
Preco nie je povinne otuzovanie,zdrava strava,preventivne pobyty pri mori,v horach,pravidleny spanok,spravna zivotosprava.........to je prevencia kde nie su vedlajsie ucinky a nik ta do nej po hrozbou pokuty nenuti-preco?
ved to formuje uzasne vseobecnu -nespecificku -imunitu.
Preco sa bohaci povinne nepodelia o svoj majetok a tak nepomozu napr pitnou vodou a jedlom rozvojovym krajinam-ale ozaj vo velkom-nie akoze-tak by ozaj klesla umrtnos v tychto krajinach ovela viac ako posielanim vakcin a ich pichanim zoslabnutym detom.
Ockovanie mi pride ako amputacia zdravej nohy-ved co ked raz.............
@adsumus Neviem. Nezijem v Australii (aj ked raz sa tam chcem ist pozriet - mozno aj viackrat - ked vyrastu deti trochu). Hned mi to bolo podozrive, ze hadam by to nedavali zo svojich. Asi nevedia vydokladovat ten minus 11205 dolarov 😲 . Chcem vidiet to uctovnictvo - hlavne tie ciastky tych spolocnosti, co som spominal vyssie - TO BUDE ASI INA TRIEDA BUSINESSU 😎 .
@chelonka Ešte som ti k tej rubeole chcela posunúť infošku, ktorá môže byť zaujímavá pre tvoju dceru. Rubeolový syndrom je len u detí matiek, ktoré nemajú žiadnu imunitu voči rubeole, teda ani zaočkované ani prekonaná choroba. Ciže ty ked si bola zaočkovaná u tvojho dieťaťa sa rubeolový syndrom nemohol vyskytnuť, ale ak tvoja dcera ani neprekona ani nebude zaočkovaná, jej malé ho môže mať.
@adsumus Syndrom??? Rubeola je nebezpecna len vtedy, ked ju dostanes v dospelosti a si tehotna. Vtedy moze (ale nemusi) prejst do vnutra a poskodit plod. Ak si ty nebola ockovana a nedas zaockovat ani svoju dceru, tak sa nic nedeje. Ak dostane rubeolu v detstve v pohode ju prekona a ma dozivotnu imunitu. Ak ju v detstve neprekona, tak pocas prveho trimestra si musi davat pozor aby sa nenakazila. Podla studii v druhom trimestri klesa moznost poskodenia plodu z 80% na 50% a v tretom uz len menej ako 20%. Ak ju vobec dostane. Moji rodicia mi hovorili, ze ich kamaratka (zubna lekarka) sa pocas tehotenstva nakazila Rubeolou a dieta malo nejake poskodenie - napriek tomu, ze BOLA OCKOVANA. Teraz je to uz 2 nasobna mamina.
@adsumus Tvoja osvedčená stratégia - po čase zopakovať tie isté bludy. Snáď už na ne čitatelia zabudli a chytia sa noví...
Takže here we go again, zase tu máme nevedecké porovnanie pár rokov výskytu pneumokokových ochorení, kde sa autori neunúvali rozpísať roky pred zavedením očkovania , a sledujú krátkodobý vývoj kde je nemožné určiť všetky ostatné vplyvy.
A zase tu máme strašenie rubeolou, ochorením závažným asi ako nádcha ktoré množstvo ľudí prekonáva bez toho aby o ňom vôbec vedeli. Neboj sa, detí s rubeolou tu pobehuje spústa, či už sú očkované alebo nie, pretože jednak nikto nepreukázal ochranný účinok vakcíny voči ŠÍRENIU ochorenia, a jednak účinnosť vakcíny je jedna z najnižších a vyprcháva veľmi rýchlo. Je už 20 rokov známe, že očkovanie detí nestačí na "ochranu tehotných matiek", ak sa tieto matky samé nezaočkujú pred otehotnením. Mne z toho vyplýva, že očkovanie detí je absolútne neopodstatnené a navyše neetické.
Vystavujeme totiž VŠETKY deti nežiaducim účinkom očkovania preto, aby sme hypoteticky chránili plody žien ktoré sa správajú sexuálne nezodpovedne.
V dokumentoch určených len pre zdravotnícke orgány sa zistil vysoký počet dojčiat / detí zomretých krátko po injekcii vakcíny Infanrix hexa (6-v-1 DTaP-HB - IPV - HIB). Taktiež záznamy o mnoho závažných nežiaducich účinkoch. 1271-stranová GlaxoSmithKline (GSK) 12 2011 "správa" bola objavena belgickou strážnou skupinou a diskutovali o nej už v decembri 2012 na tlačovej správe (v angličtine).
GSK 2008 Infanrix hexa ™ monografia priznáva, na str 11: ". Extrémne zriedkavé prípady náhlej nečakanej smrti (SUD) [obvykle nazýva SIDS] v tesnej časovej súvislosti s očkovaním Infanrix hexa ™ boli hlásené v prvom roku života", ale , pre pochopenie celkového možného rozsahu úmrtia a poškodenia, odporúčame, aby ste si prečítali belgickú tlačovú správu (3 strany plus odkazy), ako aj nižšie uvedené informácie.
Boli poskytnuté dve tabuľky s celkovo 36 úmrtiami medzi 23. októbrom 2009 a 22. októbrom 2011, najviac sa vyskytujúcich do troch dní po injekcii vakcíny Infanrix hexa-:
Dole su dve tabuľky ( z údajov v tomto dokumente), ktoré nám ukazujú jasný signál farmakovigilancie: nerovnomerné časové rozloženie úmrtí po Infanrix hexa, s jasnými koncentráciami fatálnych následkov v prvých dňoch (alebo hodinách) po vakcíne:
-------------------------------------------
22 úmrtí po podaní očkovacej látky Infanrix hexa oznámené GSK medzi 23.októbrom 2009 a 22. oktobrom 2010.
(Teda 36 zomretých dojčiat v období 2 rokov ... ale vieme, že iba 1-10% z vážnych vedľajších účinkov vakcín, sa berú do úvahy!)
Tlačová správa tiež poznamenáva, že "viacj než 37 ďalších úmrtí detí nebolo zaznamenaných pretože vakcína bola zahájená v roku 2000, celkovo vo výške minimálne 73 úmrtí dojčiat." A informuje o tom že, "viac ako 825 rôznych typov komplikácií a nežiaducich účinkov bolo tiež uvedených. "
GSK Infanrix hexa ™ sa v súčasnej dobe bežne aplikuje do 2 -, 4 - a 6-mesiac starých detí, vakcína bola predstavená vo februári 2009. Otázne je, prečo sa nepoužíva v USA , či iných kanadských provinciách a teritóriách. Zdá sa, že rovnako ako u chrípky, ide o výstrelok zdravotníckych pracovníkov, zrejme ide o testovanie nových vakcinačných zásad, ktoré sú ešte viac donucovacie ako obvykle. Zaujímalo by nás, ako dlho bude všetkým trvať odhalenie rizík.
Komu ešte stále nie je jasné o čo tu ide, pozrite si túto stránku. Je to Cirkev vedomého života a zastrešuje všetkých, ktorí odmietajú očkovanie, verí, že ľudské telo je posvätný chrám, ktorý sa nesmie dostať do styku s chemikaliami. Vstupné je 25 dolárov, deti zdarma.
@adsumus A kedze to zdaleka nie je odpoved na moju otazku, tak sa opytam to iste znovu: a robi Ti ten Tvoj altruisticky strach aj pomyslenie na volne pobehujuce macky, ktore su potencialnym zdrojom toxoplazmozy? Ci toxoplazmoza a poskodenie plodu nakazenej zeny v tehotenstve je mimo Tvojho zaujmu, pretoze sa proti nej neockuje?
@adsumus ludske telo je naozaj dokonaly chram,ktore sa vie same sa uzdravit,a dokaze este daleko viac zazrakov keby sme mu doverovaly..nepotrebuje nieke smrtelny koktaly,a chemiu,bohuzial prave toto ho zabija..dnesny moderny svet ma po ruke stale lepsie ečka v potravynach,stale lepsie vakciny a snad liek na všetko,lieči sa dosledok a nie naozajstna pricina,pritom priroda nam dava všetko aby sme sa vyliečili,mozno by to trvalo o čosi dlhšie a bolo by aj o čosi viac bolesti čo dnesny moderny svet nemoze dopustit,lebo povinnosti volaju a nie je čas na seba,na to aby sme vypli ak telo o to ziada..ludia nepočuvaju naozaj ani navzajom ,nepočuvaju ani reč svojho tela..a pritom sme nastavene tak aby sme dozili omnoho vyssie ako v tejto dobe bezny clovek doziva..ale svetu vladnu bohaty,peniaze a moc a bezny clovek je zovsetkeho tak vystresovany a uz ani nevie čomu ma verit a pritom mame vsetky odpovede v sebe..ja som sa 10 rokov liečila na alergiu,pchala do seba chemiu,az som stym sekla presla som na kvalitne vitaminy,aj tebou tolko spochybneneho cečka,začala pit ovocne zeleninove bylinkove stavy a este kopec dalšich veci ,dala som svojmu telu to čo potrebovalo,a alergia je minulost..nesuvisi to s očkovanym,ale velmi zaujimava skusenost🙂
@adsumus tuto poslednu asociaciu som celkom nepochopila, v kazdom pripade povodca toxoplazmozy moze v prostredi v istej forme, ktoru prave vylucuje macka, prezivat velmi dlhy cas, to ze sa tehotna zena vyhne macke este nezarucuje, ze nakazu nemoze chytit. Povodca sa totiz moze nachadzat teoreticky kdekolvek, kadial prebehla infekcna macka. Nehovoriac o tom, ze clovek sa moze nakazit aj konzumaciou tepelne nedostatocne spracovaneho masa. Na druhej strane povodcovia velkej vacsiny ludskych ochoreni su velmi citlive na faktory vonkajsieho prostredia a mimo tela hostitela rychlo hynu, az na niektore vynimky. Tymto som chcela len povedat, ze ked sa vcera v piesku hralo nezaockovane dieta mozno chore na niektoru chorobu, proti ktorej sa ockuje, sanca ze ju dnes chyti tehotna zena, ktora sa bude v tom istom piesku hrat so svojim uz starsim dietatkom je mensia ako ze tam chyti toxoplazmozu. Navyse rodicia neockovanych deti su dost uvedomeli na to, aby chore dieta nenosili do kolektivu alebo aby upozornili na to, ze maju dieta chore na chorobu, ktora moze byt pre tehotnu zenu nebezpecna. Tym nechcem povedat, ze rodicia ockovanych deti nie su dostatocne uvedomeli, ale pochybujem o uvedomelosti zien, ktore ani len nevedia, ako sa vakciny, ktore ich detom pichaju, volaju a proti comu vlastne su.
@prevenar vakciny funguju ale skoda ze Ty sam si zaockovany inak by som Ta rad presvedcil o potrebe ockovania napr podanim nejakej pre Teba nepotrebnej kultury kt. mas v podobe vakciny v sebe ako ochranu 😉
Suhlasim v mnohom o neurotoxicite atd ale to ze by vakcinacia ako taka nefungovala je totalny blud
mas pravdu ze je to velka skoda, zrejme by som ja a par mojich kamaratov nemali cele desatrocia autoimunne poruchy - ako alergie , astmy, ekzemy a cukrovku a boli uplne zdravi. vsetky problemy sa u povodne uplne zdravych deti zacali uplne nahodne okolo druheho roku zivota. nemusis ma o nicom presviedcat , dokonca ani nerozumiem tvojmu nutkaniu ma o niecom presviedcat a riesit zivot uplne cudzieho cloveka , do ktoreho ta skutocne nic. .. ved sa ockuj kolko chces , nikto ti to neberie a ani ta nepresviedca ,ze by si nemal. nikto ti za ockovanie neda pokutu 320e takze.. 🙄
vsetky tie fungujuce vakciny urcene mne a mojej rodine s radostou prenecham tej tvojej ..uzite si ich do sytosti a nech vam padne na uzitok.
@prevenar neviem aky si rocnik ale zrejme si nepochopil co znamena dostat napr tuberu.. keby si nebol ockovany.
Autoimunne poruchy ma nastastie obchadzaju, rovnako ako ekzemy a Tvoje problemy. A nepopieram ze ockovanie moze byt z jeden faktorov kt to spustia. Akoby sa Ti pacilo keby polovica Tvojho potomstva zomrela do 1,5roku po narodeni na dnes takmer neexistujuce ochorenia a Ty by si to prezil?

@kaja73 myslím, že vôbec nie je namieste tu hodnotiť množstvo protilátok v súvislosti s účinnosťou očkovania, ale treba sa zamerať na hodnotenie počtu ochorení po zavedení očkovania akým je napr. aj táto nová vedecká študia publikovaná v Australian Prescriber, počet detí, ktoré ochorejú na pneumokoky, znížený o 97% od začiatku uvedenia vakcinácie. vedci zaznamenali, že vzniká aj ochrana pre ostatných. Veľká radosť.
http://www.australianprescriber.com/upload/pdf/...