Obsah hliníka vo vakcínach
doc. Ing. Josef Prousek, CSc
SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)
Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“
MUDr. Liptak
Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“
Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“
@saska.t Mala som na mysli, niektoré škôlky a školy v Amerike, Austrálií aj v Čechách a myslím, že aj inde to riešia. Bohvie ako to bude u nás, ale ja by som bola najradšej, aby sa vedelo, že sú v školke neočkované deti a kolko, lebo rodičia častokrát tuná na koníku vypisujú ako chcu, aby ich deti prekonali tieto ochorenia, tak aby som sa mohla zariadiť. Aj také učiteľky napríklad môžu byť ohorzené, tak by mali tieto veci vedieť. Ved uvidíme, čo nám naši vedúci pripravia do budúcna.
Inak u nas tie skolky: info o ockovani, alergiach, chorobach, medikamentoch a pod. Sme vypisovali az niekolko mesiacov po nastupe. A v ziadnom pripade nemozu toto sprostredkovat inym rodicom. Su to chranene udaje. Jedina podmienka v Norsku na prijatie do skolky, resp. Ze stat ti garantuje volne miesto je, ze musis dovrsit 1.rok pred 1.9.
@norwayka No ved hej, pri takej vysokej zaočkovanosti a uplne minimálnom výskyte chorôb, nie je žiadna potreba tieto veci ošetrovať. Vedela si, že v rokoch 1931-40 bolo 105043 ochorení v Nórsku na osýpky a z toho 345 ľudí zomrelo?
A od roku 1991-00 ich bolo 159 a nula mrtvych? A padlo to až po zavedení MMR očkovania. Posledná epidemia bola v roku 1996 a to 82 chorých, z nich nezaočkovaných bolo 78, ktorí väčšinou odmietli očkovanie kvôli osobnému presvedčeniu.
@pectore lenze to, o com ja rozpravam,bolo pisane davno po tom, co sme spolu uz davno komunikovali a bolo to sdresovane na tvoje meno,ako hovorim uz je to jedno a nebudem sa k tomu viac vracat
@adsumus aha,ale to povazujem za diskriminaciu a aj tak to nema efekt,kedze kazde dieta v predskolskom veku musi navstevovat rok pred skolou predskolsky rocnik povinne zo zakona ci je ocko alebo nie. Inak ja som bola na SK ucitelka a toto naozaj nikoho nezaujimalo a ziadne potvrdenia sme nevyzadoval aj ked to uz je par rokov dozadu,to je len fenomen pslednych par rokov
@norwayka Mne išlo presne o to, že pneumokoky boli unás zavedené ako doporučené a postupne až povinné. Preto ma zaujímalo, prečo ich máme ako prví a jediní povinne. Odvolávali sa pri tom na štúdiu, ktorú si dali vypracovať a následne rozhodli o povinnom, ale štúdiu odmietli zvrejniť. Ja nemám nič proti odporúčaním očkovaniam, kde sa rodič slobodne po dohovore s Dr rozhodne. Mne vadia tieto plošné a povinné, kde sa nediskutuje, neskúma zdravotný stav dieťatka a ani naň neberie ohľad. A ak sa v radoch odborníkov ozve hlas proti, lekár je vyhlásený za nedôveryhodného. teraz je v Dieťati fajn článok o očkovaní. Som zvedavá, ako budú dotknutí reagovať na vyjadrenia tohto odborníka.
@abbey1 inak teraz som ten článok čítala (Dieťa/máj), je výborný.....další, ktorý by mal byť povinné čítanie pre lekárov. A nielen o hliníku vo vakcínach, ale aj o dalších šmakuládach (formaldehyd, polysorbát 80, fenoxyetanol...) Ako to pôsobí v telíčkach detí z pohľadu a zistení biochemika.....to teda fakt nemusím, mne vakcíny prídu ako cielená otrava 😝 😝 😝 😝
@adsumus nevedela, ale tazko porovnavat 30te roky s 90 tymi a mysliet si, ze ockovanim to padlo, resp. Len ockovanim. A este nerozumiem slovu epidemia. Podla mna 82 chorych na 5 mil.obyvatelov nie je epidemia, ale OK. Ale moze byt, dajme tomu, ze ockovanie chrani pred moznymi zavaznymi chorobami, co sa moznych komplikacii tyka. Ale az to inak merali tak ako svinaciu chripku, ze tazko chori ju dostali a zomreli a potom statistika bola, ze zomreli na chripku a nie na napriklad srdcovu chorobu, kde ich len chripka dorazila, tak dakujem velmi pekne. Ale dajme tomu, ze to teda chrani. Problem je v tom, co este to robi. Tam je u mna ten problem. A na to sa tazko odpoveda, ak sa obec da na to odpovedat. Hovorim, nech si robi, kto chce, co chce, ja skutocne dufam, ze nemam pravdu. Ja ju radsej nechcem mat.
Inak nemas v tej statistike, ze ako stari ti ludia boli? Myslim tych z 96, ked uz to mas, nemusim ja høadat. Dakujem.
@norwayka Ty nepoznáš odbornú odpoveď že chrípkové vakcíny boli predsa len spúšťačom, nie príčinou zlyhania srdca a chrípka tak isto. Teraz je taká móda hodiť všetko pod spúšťače lebo to po smrti nik nedokáže ako to bolo presne pretože lekári nevedia základnú vec a to včas diagnostikovať.
Ale to nezamaskujú očkovacími látkami 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 Na všetko prídeme. 😉
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@norwayka Prečo by sme neporovnali? Všimli ste si, že antibiotiká prestávajú zaberať? Ak sa k osýpkam pripojí zápal pluc alebo niečo iné a antibiotiká nezaberú, môže to byť riadny prusvih. Niečo, čo by som u svojho dieťaťa neriskla. Plus nežiaduce účinky antibiotíik, zničenie črevnej flory po mesiaci liečby, následné hromadenie ťažkých kovov a sme na tom 1000 krát horšie ako s očkovaním. Tie štatistiky ti dohladam, ked budem mať čas, dobre?
@adsumus tie atb su humus, nie je o com. Inak sa tesim, lebo tu sa od januara rozbehla ina kampan proti atb. Resp. proti atb neopodstatnene. Lebo najvacsi problem buducich rokov nie je ziadna choroba, ale rezistencia na atb. Tak tak. Tesim sa, ze tie moje deti su zdrave a len najstarsi mal paralen pri 40tkach pri zuboch. A to je uz 2,5 roka dozadu. Dufam, ze budu co najdlhsie zdravi a zvladneme vsetko prirodne.
Ale nepoviem ti, ze na sk musi byt iny humus vo vzduchu a mozno v jedle. Boli sme teraz tri tyzdne na sk a najmladsi 4m tak reagoval roznym vysypom na tvaricke. By som neverila, keby som to nevidela. A prisli sme domov zo dna na den krasny ako babika. Bohvie, ci nieco vypustali v Novakoch, tam je aj chemicky zavod, ajelektraren.
@norwayka Aká vzácna zhoda. Až som sa prvýkrát potešila. Mala som kamošku od narodenia atopička, vyrážky, choroby a potom odišla do zahraničia na pár rokov a vrátila sa úplne zdravý človek. Robila aupair v nobl židovskej rodine, iná strava, iné prostredie. Je to tak. Tie info si dohladaj sama, bližšie informácie som nenašla, možno v norštine niečo bude.
@nikimax
@saska.t Tu sa potešte aký je účinok povinného očkovania. Zišlo by sa aby bolo aj teda povinné zisťovanie protilátok a povinné dokazovanie že ak aj sú tak účinkujú tak ako si to vakcinacisti vysnívali.
Tak jsem dnes volala na Natálčiny výsledky protilátek po očkování.Po 3dávkách hexavakcíny a 3dávkách Prevenaru má jen minimální množství protilátek proti tetanu,na zbytek nemocí z uvedených očkování nemá vůbec žádné protilátky.Takže otázka,je očkování účinné?Proč dětem necháme apikovat očkování a k tomu spoustu sra+ek,které obsahuje vakcína,když v těle zbudou jen ty sra+ky.Kdyby měla protilátky,tak další(poslední) dávku nepotřebuje a kdyby je neměla,tak poslední dávku taky nepotřebuje,protože očkování je neúčinné,takže je to jasné.....
@irenkask nooo, paráda.....ty ja normálne uvažujem, dať nášmu malému zmerať tie protilátky, či mu z toho úžasného očkovania nezostal len autizmus, hliník a alergie- bez protilátok...... a potom uvidia, banda jedna....teraz máme katastrofálne obdobie, pri každom záchvate preklínam doktorov aj celé skorumpované zdravotníctvo.....toto, čo ja denno-denne prežívam a tá čo to spôsobila, chodí opálená až oranžová z dovolenky.....špiny jedny.... 😝 😝 😝 😝
@nikimax ☹ chudiatko. Neviem, ci si toto uz pocula. Ja neiem o tom moc vela, ale viem, ze v Norsku to nejaky profesor dost studoval a robil vyskum. Ale v prvom rade vylucit vsetko mliecne, potom niektori autisti aj muku a podobne. Ze stravou sa to dalo ukocirovat. Samozrejme nie u vsetkych, ale viem o tom, mame autistu v rodine, tak som sa trochu o to zaujimala.
Jarhola netrafila si sa zomreli mi väčšina a neboj, veď aj ty sa dočkáš. Prajem ti aby sa ti to splnilo keď to iným praješ a vysmievaš sa a tak ako máš zlé zdroje info o očkovaní a následky po ňom tak isto o mne. Netrafila si sa , neflákej to a pátraj a zistíš ktorá vakcína ti uškodila. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

@saska.t ked sa budeme bavit fiktivne nema to vyznam... v akej krajine zijes?.. ... rubeola teda nebola u nas..ale v tej krajine kde zijes sa to riesilo... vidis...je okolo toho tolko otaznikov ze naozaj sa k tomu neda vyjadrit..... a tiez ked nenapises vsetko tak jak sa k tomu ma clovek vyjadrit....