icon

Očkovanie dopadlo dobre

dudkaaa
26. feb 2013

Ahojte,dnes nas prvy krat očkovali,a strasne sa o maleho bojim, po tom co som tu vsetko citala.prosim napiste mi mamicky ktore ste nemali problemi pri ockovani

bubulka722
3. mar 2013

@dai Tebe sa tento svet zdá ideálny??? Moje deti som priviedla do 100% fungujúcej rodiny, staráme sa o ne najlepšie ako vieme a bohužiaľ mám hlavu na krku a viem, že voči všetkému zlu a hyenizmu tejto skazenej spoločnosti založenej len a len na moci a peniazoch ich neochránim. Chcela by som aspoň kúsok tvojej naivity, Bože o čo ľahšie by sa mi žilo!

kvieta
3. mar 2013

@bubulka722 Táto veta platí aj obrátene.

bubulka722
3. mar 2013

@kvieta Vykladaj si ju ako chceš mne je to jedno, ale hlavne bez ujmy na zdraví detí. V opačnom prípade by si svoj postoj veľmi rýchlo prehodnotila.

brumka111
3. mar 2013

Mna by zaujimalo to, aku maju IMUNITU vase deti, ktore su po ockovani ? Byvaju casto chore alebo su fit - bez chorob? 😕

zaockujteajslnko
3. mar 2013

keby pediatricky nemali zaplatene za aplikaciu ockovacich latok od poistovne jedine euro. Kolko z pediatriciek by trvalo na zivotnej nutnosti plosnej aplikacie vakcin?

moj odhad je 1 z 10 alebo 1 z 20, alebo este menej?

hajanka
3. mar 2013

@adsumus ty co mas stale s tymi ATB??? preco ich furt prirovanas k vakcinam??? ved tie nie su povinne predsa (a su na vyber rozne) a ordinuju sa len pri indikacii, predsa!

kvieta
3. mar 2013

@bubulka722 Mne je jasná jedna vec v tomto momente: Snažíte sa aj túto tému zneužiť na zastrašovanie mamičiek.
Autorka jasne napísala:
dudkaaa Ahojte,dnes nas prvy krat očkovali,a strasne sa o maleho bojim, po tom co som tu vsetko citala.prosim napiste mi mamicky ktore ste nemali problemi pri ockovani.

O čo vám ide? Ste mimo tému a o.i. sa vás netýka.

irenkask
3. mar 2013

@brumka111 Pravdu sa od nich nedozvieš, tu povedia všetko OK a v inej téme sa dozvieš že ich deti majú celiakiu. Alebo jedna čo dnes napísala že jedno dieťa jej má autizmus, druhé iný postih ale že ona nechcela to písať aby vraj mamičky nestrašila. No padla by si na zadok, to už je sila masová. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zaockujteajslnko
3. mar 2013

@kvieta
aha, takze uvedomit niekoho o rizikach ockovania = zastrasovanie?

Moja, ved toto je povinna urobit kazda pediatricka este pred ockovanim a to zo zakona povinne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bubulka722
3. mar 2013

@brumka111 Môžem porovnať jedine moje dieťa s ostatnými očkovanými a rozdiel je tam naozaj viditeľný. Niekde som však čítala nezaujatú štúdiu samozrejme nefinancovanú farmafirmami a jednoznačne mali menšiu chorobnosť a celkovo lepší zdr. stav neočkované deti oproti očkovaným.

kvieta
3. mar 2013

@zaockujteajslnko Nie som TVOJA a si tiež mimo tému.

bubulka722
3. mar 2013

@kvieta Takže mamička podľa teba chcela len pochvalu a aplaus za svoje hrdinstvo, alebo v nej niečo nahlodávalo keď si nebola tým čo robí istá?

kvieta
3. mar 2013

@bubulka722 Máš to tam napísané. Na rozvíjanie svojich teórií je iná téma a samozrejme súkromná skupina. Už tu chýbajú iba košiare, lodičky a ampulky.

zaockujteajslnko
3. mar 2013

@kvieta
Posobis ako "moja", a ked na mna reagujes asi si aj moja 😀

neviem preco by som mal byt mimo temu, naopak, velmi sa vyjadrujem "k teme"!!! az prilis velmi k teme

irenkask
3. mar 2013

@zaockujteajslnko Si zvykni, my to už poznáme, vždy keď im dôjdu argumenty, vykrikujú o odbočení od témy a volajú na pomoc ocina admina 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kvieta
3. mar 2013

@zaockujteajslnko Nóóó, sebavedomie parádneho koňa😀😀😀 Napíšem aj ja ešte niečo k očku, nech ma nezmažú: My sme nemali žiadne NÚ.

kvieta
3. mar 2013

@irenkask Treba si pozrieť, čie príspevky sú väčšinou mazané, takže kto si volá admina na pomoc?

zaockujteajslnko
3. mar 2013

@kvieta
si na seba za tu absenciu NU hrda, ze? 😀 Aka som to ale vyborna matka, ja som ta "prava" matka, ja viem, ja som neskonale mudra matka.........
V skutocnosti nevies nicovite nic, co si svojmu dietatu takto napachala a narobila, ale tebe je to jedno ved ty si genialna matka!

Ja osobne by som nechcel byt tvojim dietatom, lebo si mi znicila alebo skratila zivot, ale ved ty si nemala ziadne NU 😀

bubulka722
3. mar 2013

@irenkask Vieš veľmi veľa rodičov prehodnotilo svoj postoj voči očkovaniu, až keď sa sami popálili. Ja osobne takých poznám veľa. Dnes za to vinia seba, že nepremýšľali skôr, ale nachádzajú v sebe toľko empatie, že sa snažia otvoriť oči iným rodičom aby tak draho nezaplatili ako oni. Ono každý máme iné vyjadrovanie a množstvo odpovedí nie je myslených tak drzo ako to chápete vy. Ja osobne mám vo svojom okolí množstvo mamičiek ktoré očkujú a tolerujem ich rozhodnutie. Mám však kamarátky ktorých deti utrpeli očkovaním a tie sú naozaj presvedčené, že ochorenie spustilo práve očkovanie. Lekári ich samozrejme presviedčajú o opaku, nič sa nenahlásilo na ŠÚKL pretože to podľa nich nemá súvis. Každý rodič si pozná svoje dieťa lepšie ako ktorýkoľvek lekár a vie či to s tým súvisí alebo nie.

kvieta
3. mar 2013

@zaockujteajslnko A teraz jednu o snehulienke😀

zaockujteajslnko
3. mar 2013

@bubulka722
len na zamyslenie, ak je ockovanie na 100% bezpecne = nemoze mat ziaden ucinok...... aj nema ucinok naco sa ockuje? 😀

nie, radsej sa nebudeme dalej zamyslat, ze?

bubulka722
3. mar 2013

@zaockujteajslnko ......a akú má účinnosť keď pri epidémii nejakého ochorenia sú najviac postihnutý práve očkovaní?

bralilienka
3. mar 2013

@katka0210 nuž my dve si môžme k téme povedať: očkovanie dopadlo dobre, po všetkých chemoterapiách a dlhom hospitalizovaní na onkológii nám dievčatká žijú 😉

kvieta
3. mar 2013

@zaockujteajslnko Nedá sa povedať, že som hrdá za absenciu NÚ po očkovaní u mojej dcéry, len som chcela mamičke napísať, že sú aj také, ktoré nemali po očkovaní NÚ.
Nič som do nej nenapchala, len som ju dala zaočkovať a to je rozdiel.
Ale vcelku sa bavím nad spôsobom vyjadrovania svojich názorov u niektorých diskutujúcich😀

bubulka722
3. mar 2013

@kvieta Tak vám treba len pogratulovať a popriať veľa hrdinstva po ďalších očkovaniach. Myslím, že tu je zbytočné písať aj dobre myslené príspevky alebo rady, pretože vy máte len jednu a nemennú pravdu. Tak nech vám dlho vydrží. Prajem detičkám pevné zdravie!

bubulka722
3. mar 2013

@bralilienka Je mi to ľúto!

kvieta
3. mar 2013

@bubulka722 Ja viem rozlíšiť, čo je dobre mienený príspevok, ten beriem, ale je pravda, že som možno nie práve najlepšie naštartovaná spôsobom diskutovania už v spomínanej téme. Ja nie som fanatik, aj keď sa Ti to môže tak zdať, doteraz som nikoho neurazila a ani to nemienim robiť, už vôbec nie mamičky chorých detí. Celé to diskutovanie očko-neočko na MK nadobudlo nie najlepšie rozmery, čo sa týka formy diskusie. Protiargumenty sa zle prijímajú, arogancia a pohŕdanie, osočovanie je očakávaná u každého, kto očkuje. Skoro všetci tu vyjadrujeme svoje názory na základe osobných skúseností, neviem, či je tu niekto, kto sa tomu venuje na vedeckej, alebo aspoň odbornej úrovni. Nájsť články, ktoré podporia vlastnú skúsenosť ale nie je možné brať ako odbornosť.

zaockujteajslnko
3. mar 2013

@kvieta
to co jej pichli bol fyziologicky roztok? Alebo si tak neskutocne naivna?

bralilienka
3. mar 2013

@bubulka722 aj mne je to ľúto, a hlavne mi je ľúto našej nevedomosti, ked sme išli malú očkovať. preto chcem nevedomým poukázať na takéto nežiadúce účinky a zadubené ignorovať. nech sa zadúšajú vo vlastnej primitívnosti. určite platenej, lebo inak si neviem vysvetliť, že by toľko hlúpostí jeden človek dokázal opakovane a tak presvedčivo tvrdiť z vlastnej hlavy.

bubulka722
3. mar 2013

@bralilienka Vieš mnohí sa nevedia poučiť z chýb iných, musia sa sami spáliť. Dúfam, že sa má malinká už dobre a je z toho vonku.