icon

Očkovanie kvôli chorobám, ktoré prinášajú utečenci

kyttykat
14. jan 2016

Mam kamaratku, ktora ma take stare dieta ako ja. Nedava ho ockovat. No ja ju nesudim, kazdy robi to, co veri, ze je najlepsie pre jeho dieta. Ja svojho davam pekne ockovat podla ockovacieho kalendara. Moje presvedcenie plynie z toho, ze k nam utecenci zacali prenasat uz davno vymiznute choroby a neochranit svoje dieta aspon ciastocne proti nimi, by bolo prilis velke susto pre mna. Nie je to prilis velky risk v dnesnej dobe neockovat dieta?

kyttykat
autor
15. jan 2016

@sue Ukludnuj samu seba nezmyselnymi bludami, no realitu nezmenis. Ono je bolestive uvedomit si, ze to, co si doteraz verila, ze robis dobre a si "nad vecou", je vlastne chyba a este horsie je, ze sa to uz neda vratit spat. Preto ti neostava nic ine, len ukludnovat samu seba nezmyselnymi vyhovorkami... Rozpravky typu, ze moje neockovane dieta je v bezpeci a silne, uz davno neplatia... Vzhladom k tomu, ze Europa uz nikdy nebude ako predtym, bezpecnost z neockovania je uz minulostou. Ja sa normalne divim ludom, ktori dostavaju zadarmo lekarsku starostlivost a nevazia si toho... Co by dali za to chudobne krajiny... Nasa rozmaznanost nema konca kraja. Ofrfleme vsetko, lebo sa nam to podava pred nos na striebornom podnose. Len pred nedavnom k nam prenikla z Ukrainy detska obrna. To hlasali aj v spravach... Tuto moj prispevok konci. To nepatri len tebe, ale vsetkym, ktori strasia nas neockujucich. Nastastie, my mame rozum. Tak sa majte...

sue
15. jan 2016

@kyttykat prečítaj si prosím ešte raz, čo som napísala ;) vôbec som sa nevyjadrovala k tomu, či sme alebo nie sme v bezpečí ;)
Popisovala som situáciu s utečencami, pretože naša organizácia s nimi pracuje a moja kolegyňa je od júla na striedačku na maďarských, rakúskych, srbských, chorvátskych či macedónskych hraniciach. Kolegovia vozia materiál do zberných táborov, koordinujú lekársku pomoc, preto mám informácie skutočne z prvej ruky, nie z médií a ani "jedna sestrička povedala"...
Šíria sa neskutočné kraviny ako internetom, tak aj reálnym životom.

Ja osobne si myslím, že je GENIÁLNE, že medicína pokročila tak, že máme očkovací kalendár a pokiaľ je človek zdravý, nemal by vymýšľať a mal by sa nechať zaočkovať, rovnako si myslím, že to, že je niekto zaočkovaný, neznamená, že neochorie, ak okolo neho budú chodiť chorí ľudia 😔 (inteligentný tvor si prečíta, čo to o očkovaní a zistí, že vakcína nie je 100% - rovnako ako napr. antikoncepcia nie je 100% ;) + pri očkovaní zohráva obrovskú úloghu kolektívna imunita)... + je ďalšia pravda to, že naši politici (nie len slovenskí) by namiesto riešenia idiotín mali konečne zasadnúť na rite a podporovať viac vedu a výskum a menej rozkrátdať, pretože MUSÍME veľmi rýchlo vymyslieť niečo, ako zabrániť šireniu chorôb, pretože je fakt, že pri migrácii sa k nám dostanú aj choroby, ktoré tu nikdy predtým neboli...

...a už len posledná poznámka - maminky, ak sa tak obávate syfilisu, tak stačí používať kondóm a nerobiť orál, resp. používať jednorázové striekačky ;) kočky naštudujte si, kým zdieľate idiotiny...

inspiration2
15. jan 2016

@veronkaj fakt si myslíš že očkovanie prináša menšie riziko postihnutia zdravia ako epidémia? Asi si ešte nevidela deti s vedľajšími účinkami po očkovaní...

prevenar
16. jan 2016

projekt "utecenci" je planovana invazia vrahov na EU za ucelom udrziavania vojny a teroru z ktoreho plynu tym ktori to organizuju nekonecne zisky a obrovska moc nad nami . staci si pozriet fotky ako ti "utecenci" vyzeraju . z nejakeho zahadneho dovodu medzi nimi absentuju zeny a deti . ^^

su tu na to, aby vas znasilnili a zabili vas, vase deti ..vid Nemecko a dalsie krajiny ..ale nebojte stat rad ztrojnasobi policiu a drakonicke zakony na obmedzenie slobod, aby vas "ochranil". ^^ tych pripadov bude len pribudat, ale nebudete moct o nich hovorit, lebo to by bol predsa rasizmus a nabozenska neznasanlivost voci vrahom a to je predsa tresne . ^^ 🤐

evittam
16. jan 2016

@adsumus Hlavne, že tvoje linky, informácie a všetko ostatné sú také nespochybniteľné, pravdivé a odborné. Fakt už tu konečne prestaň šíriť bludy, strach z epidémii a ostatné.
Každý nech si spraví podľa vlastného uváženia.

adsumus
16. jan 2016

@evittam prečo si tak želáš aby som prestala prispievať svojimi informáciami? a čo sa ich týka, no ved ich spochybni, napíš, že to nie je pravda preto a preto, ludia posudia,napíšu svoj názor, sme tu sčítaní a vzdelaní mnohí.....nevieš, že? jednoduchšie desiť ludí vrahmi, všetci su vrahovia okrem prevenara a teba.

evittam
16. jan 2016

@adsumus Neviem kto je prevenar, a tebe som už dávno napísala, že ti nemienim nič dokazovať - lebo je jedno čo tu napíšem, aký dám link tak vždy to bude z tvojej strany posudzované ako trollovanie, sprostosť, blud a antivax, takže tak. Ja nikoho nestraším a ani nič podobné, mám svoj názor na očkovanie a tvoje strašenie a toho sa držím.
Ja si nič neželám- si mi ukradnutá.....len som ťa vyzvala aby si prestala strašiť slušných ľudí, ale to zrejme neprestaneš, ale nevadí, veď sú tu dosť inteligentní a rozumní ľudia aby všetci vedeli ako naložiť so svojim zdravím.

evittam
16. jan 2016

@adsumus A nie nie som "vrah" to máš pravdu.

adsumus
16. jan 2016

@evittam bud kludna, vedecké dokazy ak dáš, budem rešpektovať. ale ty nedáš, lebo žiadne namáš, len sektárske paranoje, toto nedopustím aby ublížilo mojmu dieťaťu. a aj iným. 😉

kyttykat
autor
16. jan 2016

@sue Ze sa nehanbis. Tvoja poznamka ku koncu prispevku len dokazuje, ze ty mas od inteligencie daleko. Fuj, chce sa mi zvracat z teba. Davas radu matkam s malymi detmi, aby nefajcili vtaky a pouzivali jednorazove striekacky? Fuj, si spodina. Asi to mas odskusane, ze? Urcite si bola na seba hrda a spokojna, aku chytrost si napisala, pritom si len ukazala, aka si nizka. Hrozne... Clovek sa tu vseobecne bavi o chorobach a hned ma na krku nejake uboziacky, ktore este ubohejsim sposobom urazaju zeny - matky...

evittam
16. jan 2016

@adsumus SA ukľudni a prestaň ma napádať s tým, že som vrah a sektárka - nie som ani jedno z toho!
Proste zatiaľ ma nikto nepresvedčil o účinnosti, efektívnosti a prospešnosti vakcín, ktoré sú dnes na trhu, to je všetko čo k tomu napíšem, nakoľko tu je to zbytočné - ešte si nezabudni prizvať svoje "spolubojovníčky" provaxu. Ja ti nemám čo dokázať a ani ma nezaujímajú tvoje dôkazy - lebo žiadne taktiež nemáš - nemáš vôbec žiadny dôkaz na jednoduchú a pravdivú vec - a to že (áno a je to tu znova-nakoľko je to pravda) žiadna vakcína nezaručí nikomu, že chorobu proti ktorej sa očkuje človek-dieťa nedostane a ani jej lepší priebeh nezaručí, takže na čo ja mám riskovať svoje zdravie, zdravie svojich detí nejakým "chemickým koktejlom" - pre dobro "kolektívnej imunity" - hehe a ja , že som "sektárka. 😀
Pekný deň ti želám.

adsumus
16. jan 2016

@evittam aj ja ti želám pekný den. podla mna nie si ani vrah ani sektárka (ale nie som ani policajt aby som to posudzovala ani ta nepoznám osobne, tak len tipujem) neviem kde si to nabrala, mna o učinnosti a bezpečnosti očkovania presvedčili stovky vedeckých študii.

evittam
16. jan 2016

@adsumus Tak radšej ani netipuj-ja si to tiež nedovolím a ani ti napísať, že si vrah a sektárka, myslím, že už som ti párkrát napísala kto som - nemám sa za čo skrývať. No, mňa žiadne vedecké štúdie o tom nepresvedčili....bohužiaľ. Pár osobných skúseností ma presvedčilo o opaku...Ale to je určite z tvojho pohľadu nemožné a nedokázateľné ako inak. 😉
Len taký malý príklad - nedávno hokejistov - všetci očkovaní proti mumpsu - a jeeej oni ho dostali....Strašne zaujímave- kde sú tam tie tvoje vedecké štúdie, ktoré to vyvracajú?! Ale nenamáhaj sa, končím s tebou túto debatu, nakoľko ako vždy nepovedie nikam - iba k tomu, že ty máš vždy pravdu a očkovanie nás všetkých zachráni a spasí. Choď radšej pomáhať a zachraňovať utečencov. 😉

adsumus
16. jan 2016

@evittam ja ti poviem len tolko ty ako jediný človek, ktorý zalajkoval prevenarovi príspevok, že škoda, že sa nezabijem na jeho odporúčanie, ja sa nedivím, že veda ti nič nehovorí. drž sa čoho chceš a ked budeš mať niečo konkretne okrem nezmyslov a nenávisti v každom jednom svojom príspevku, zaujímam sa.

sardinka335
16. jan 2016

@jolinka kazdy migrant je karantene? Ved tisice sa ich ani neregistorvalo a behaju si mirnix dirnix po Europe...ano tí naši sa karantenne podrobili ale v Nemecku je chaos typu non plus ultra....čo sem ti ludia dovliekli nikto nevie...a čo sinesu v batohoch - zbrane, bomby...nikto ich nekontroluje. Zial...

arwen88
16. jan 2016

@kyttykat na slovensku nie je zdravotna starostlivost zadarmo..na vyplatnej paske si pozri tu sumu,co ti odchadza na zdravotne poistenie..a detom to plati sat..nic nie je.zadarmo..platime za ti a nie malo

evittam
16. jan 2016

@adsumus Kde si čítala nejakú nenavisť?! Daj sa liečiť, nakoľko ty čítaš len to čo chceš a medzi riadkami čo tam ani nie je. Prosím, už na mňa nereaguj a daj mi pokoj - sľubujem, že ani ja nebudem. Áno, dám mu "laik" ak s ním súhlasím. A ak sa ti to nepáči to je tvoj problém. Ja k nikomu ani k ničomu nenávisť necítim. Hlavne, že tvoje príspevky sú plné "ľudomilnosti", a vedeckých - samozrejme podložených informácii.

adsumus
16. jan 2016

@evittam no ak suhlasiš aby sa ktokolvek sám zabil, tak to naozaj svedčí o tvojej dobrote. 😀 😀 😀

evittam
16. jan 2016

@adsumus Pozri, vôbec netuším, ktorý to bol príspevok - tak ako ty - už niečo svedčí aj o tom, že máš každého pekne "prečítaného" (a ty tvrdíš, že si len matka detí a záleží ti na ich zdraví - 😀 😀) - ten príspevok bol určite aj o niečom inom a to bolo podstatné, to že ti tam napísal nejakú takúto metaforu - to už si vybav s ním. Ale pekné, že vieš kde, čo a komu som kedy "laikla" - sa musíš nudíť, dievča ale ak by mi to niekto platil, tiež by som to možno robila - ale určite nie dlho - na takéto niečo nie som.

adsumus
16. jan 2016

@evittam tak to je smutné, lajkuješ želania smrti a ani si to nepamätáš, u mna to máš odpustené. peace. a nie, nikto ma neplatí za moj názor, nie, nie je na predaj. 😉

evittam
16. jan 2016

@adsumus Prepáč,nepamätám si čo som laikla možno pred mesiacom, dvoma, pol rokom - mám iné veci na starosti a iné vlastné problémy. A tvoje odpustenie - prepáč, nepoznám ťa, takže mi je to úplne jedno. A v tom ostatnom ti vôbec neverím. Ale to môže byť zase jedno tebe. Peace aj tebe.

sardinka335
16. jan 2016

@arwen88 ale stale neplatíš tolko ako na zapade moja milá....takze nie je zadarmo, ale napr. ak sama nechceš tak za porod nič nedoplacas...v USA ak nemaš poistenie alebo len nejake nižšie tak ti pride pekna faktura a mozeš splacať ako murovata, kamaratka zije v USA a hovorila ze niektore chudobnejšie zeny musia rodiť doma lebo na porodnicu peniaze nemaju....tam ked nemaš ,,money,, tak je to velky pruser to iste aj v UK...nemaš...neriešia ta...a starostlivost taka ze pokial neumieraš tak ti stači acylpyrin...mnohé riešia len ,,zdravotný asistenti,, čo čo to tam maju...no dakujem pekne. O tom ako si sem chodia davat robiť rakusania, nemci zuby, oči....ani nehovorim.

arwen88
16. jan 2016

@sardinka335 ja som netvrdila,ze to mame lacnejsie ako v zahranici...ja som len upozornila na napisany nezmysel,ze je zdravotnictvo zadarmo,lebo nie je..

adsumus
16. jan 2016

@evittam ty si nepametáš, že si lajkla niekomu, že si želá aby druhý zomrel pred desať dnami, odporúčam kontaktovať prevenara, nech ti poradí, čo so sklerozou multiplex. cibulu do ponožiek , povysávať vzduch, daj vedieť ako si pochodila (kolko ťa to stálo).

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nervoznejsie-dietatko-po-ockovani-prevenarom/

evittam
16. jan 2016

@adsumus Ďakujem za odporúčanie. 😉 Ako som už písala mám na starosti a v mysli iné-dôležitejšie veci ako si pamätať nejaké laiky. Ako vidím ešte ťa to neprešlo. Nevadí. 😀 😀 😀

adsumus
16. jan 2016

@evittam koncentruj sa k teme...očkovanie...utečenci. 😉 😀

skusenaa
16. jan 2016

Otazka je to dobra..

len si treba uvedomit proti comu sa deti v SR povinne ockuju, aby boli mamicky v obraze:

1. hexavakcina: difteria, pertusis, tetanus, hemofilus, hepatitida B,detska obrna.
2. pneumokokova konjug,vakcina/pneumokoky,
3. MMR vakcina:osypky, mumps, ruzienka

Pre porovnanie teraz tie co mozu priniest migranti a prinasaju do EU,
1.zlta zimnica
2.malaria,
3.cholera
4.tyfus,
5.HIV / pred migrantskou expanziou tvrdlili ze skoro kazdy druhy ma v Afrike HIV, teraz sa o tom mlci..
6. TBC,
7, tropicke parazitarne ochorenia/ rozne cervy v tele, napr. drakunkuloza a ine..
8, Lepra
9, Syfilis , len pozor tito sa nepytaju ci ma zaujem mat zena/dieta s nimi styk, proste zi zoberu ktoru budu chciet..spytajte sa Nemiek

Choroby spomenute su len tie, co som si rychlo spomenula, uricte ludia zainteresovani v problematike doplnia zoznam..
Staci sa spytat nestranneho lekara , resp. lekara v rodine ten vam hadam pravdu povie 🙂

, ... a karantenu mali akurat tych zopar v SR! Avsak hranice vramci EU nie su zavrete, takze mozu pokojne putovat z Nemecka aj na Slovensko..tych tam neizoloval a nevysetroval nikto ked nemali kapacity na zabranovanie znasilnovania zien tak ako mozu mat kapacity na zdravotny skrining?

Berte do uvahy aj INKUBACNU dobu tj. doba od infikovania osoby po prejavovanie sa priznakov, je rozne dlha!!

Zaver: Mamicky otvorte oci, povinne ockovanie v SR nepokryva AFRICKE/ tropicke nakazy! Je dost velka cenzura vacsiny negat. informacii ohladom migrantov, takze vela ludi zije v naivnej predstave .

ale zopar ludi tu na mk je naozaj v obraze napr. prevenar a pod., vdaka im za triezvy pohlad.

aristka
16. jan 2016

@skusenaa zlta zimnica.profylaxia je ocko .brusny tyfus .prevencia ocko .cholera umyvanie ruk ...inak tyfus a cholera je typicka choroba nedodrzania hyg.zasad a napr.pitia znecistenej vody .co sa tyka lepry .ucinne su atb ....HIV ...na sk mame .prevencia nakazy prezervativ a syfilis prevencia prezervativ .tiez to nie su tropicke pohl.choroby..a tbc mame ocko .plus atb pri nakaze ...parazity .ak si umyvame ruky .nie je sa coho bat ....ja pridam obrnu .hepatitidy .koky a ajj ine choroby preventabilne napr.ockom ....okrem zltej zimnice a malarie ktora.ale nie je prenosna s cloveka na cloveka tj .nie je pre nas pri styku z chorym hrozbou je typicky tropicke ochor .je zvysok ochor .riesitelnych prevenciou hore popisovanou ....takze ak vyuzijeme profit prevencie ockom .umyvanie ruk tj.hyg.zasady a pouzivanie frcgumy .ak nepozname zdr.stav nahodneho sexualneho partnera ...nemame sa coho bat u pristahovalcov .co sa chorob tyka .kedze profylaxia existuje ...ale urcite to nie su megafavky vit.C a uzasny medik ako prezentuje napr .tvoritel teorie poskodeneho genu plavajuceho v nasej krvicke .ktory sa vyplavil z bunky poskodenej ockom a v krvivke si plava a plava ...nazyvam to triezva teoria a lá prevenar....

evittam
16. jan 2016

@adsumus Posledné - očkovania aj utečenci sú mi úúúúplne "ukradnuté-í"...... 😉 😀
@aristka ...už len ty si tu chýbala...

aristka
16. jan 2016

@evittam ked niekto napise taku blbost .ze HIV a ine je tropicka choroba .musim zareagovat .nehovoriac .ty ako erudovana si ju mohla sama opravit v dezinfo.ktoru tu podala ... ci si si nic cudne na jej prispevku nevsimla .prezentuje av a jej prispevok je riadne mimo zakladnych znalosti ....ci toho .co je a nie je tropicka choroba .ci co je pre nas hrozba napr.co sa malarie tyka a nehovoriac .co sa tyka profylaxie ochor.ci ockom.hygienou alebo barierovo ....takze ochrana existuje len ju treba vyuzivat...inak ty si padla na take dno .ze si prevenarovi lajkla prispevok .ako sa ma adsumus zabit ....sem tam mam pocit.ze nie sme na slusnom fore .ale na samom spodku župmy ...