Očkovanie pri prerezávaní zúbkov
Baby davali ste dieta ockovat aj napriek tomu, ze sa mu prezeravali zubky?
Vacsine deti sa okolo 6. mesiaca prerezávaju zuby. Áno, dávali sme vtedy očkovat a všetko v pohode. Prerezávanie zubov nie je choroba sama o sebe. Dôležité je rozpoznať nejakú prípadnú infekciu so zvýšenou teplotou, co sa často zamieňa za príznak prerezávania zúbkov...to už by problém mohol byt.
no lebo ja som citala, ze to vtedy vobec nie je vhodne nakolko pri prerezávaní zúbkov sa vraj uvoľňujú histamíny, ktoré otvárajú hemato-encefalickú bariéru (krvno-mozgovú prekážku, ktorá bráni vstupu nebezpečných látok do mozgu a tiez, ze očkovanie počas prerezávania zúbkov otvára neurotoxínom (látkam, jedovatým pre nervovú sústavu) priamy prístup do mozgu bábätka.
@sunflower000 no to si isto čítala na mierne fanatickej stránke slobodavockovani.sk....to by som brala s rezervou...
Ach jaj, treba menej čítať, a začať používať mozog, toto su riadne nezmysly... Ale aby som odpovedala, ano, a vobec nič sa nestalo...
Aj nam išli zuby pri očkovani,aj pri hexe aj pri MMR v 15tom mesiaci nam išli očne zubky a všetko bolo ok.
aj my sme ockovali pri prerezavani stoliciek.bola dva dni zvysena teplota a potom prisiel kasel a vracanie.najpr som myslela ze z ockovania ale ked zvracali aj synovia bolo jasne ze je to crevna viroza,ktoru sme urcite chytili pri navsteve doktorky ked sme boli ockovat.takze tak.pokial nema zo zubkov zvysenu teplotu alebo ine priznakytak si myslim ze sa moze ocockovat.
dakujem baby za rady, no doktorka ked sme dnes rano dosli predsa len povedala, ze ked idu zuby tak sa neockuje kvoli oslabenej imunite...takze tak
urice by som nedala, ved aj lekarka by to mala vidiet, nasa pri takomto neockuje a neriskovala by som ved nasledky budes niest ty a tvoje dieta nie lekarka
@gaby21 pre mňa je to až usmevne,rast zúbkov je uplne fyziologicka zaležitosť a nema ti čo oslabovať imunitu a duplom a hovorim o mliečnych zuboch,ktoré nemajú ani zubny koreň ako trvale zuby....a duplom od 4až 5rokov deťom začnu rasť zubky trvale a rastu postune si do 11až12roku ak nebriem zuby mudrosti...a to je akože dieta nonstop tie roky oslabene na imunite 😀 usmevna teoria na ospravedlnenie neočkovania a by som chcela vidieť dr.ktory to vypustil z úst...je vôbec taky,ak ano brala by som od neho kartu....
rast zubkov je fyziologicka zalezitost a napriek tomu ze oslabuje imunitu tak dieta sa s tymto stavom dokaze prirodzene vysporiadat, ale ockovanie fyziologicke nie je a je to neprirodzeny zasah do organizmu
@sunflower000 takže som sa trafila....na čo tu vôbec vypisuješ ,ak si si už davno našla ospravedlnenie pre svoje rozhodnutie.....vieš choroba sa nepyta čo je alebo nie je fyziologické a dokaže organizmus riadne zdecimovať a prave preto vznikol vedny obor medicína ,aby si s chorobami ,ktore zabijaju ,decimujú org .a zanechavajú nasledky ,poradila ,bohužiaľ prirodzene to nejde.....prirodzene je nechať na prirodu .....ale zjavne a buď rada si takúto situaciu nezažila ....či ,asi hej ,ak si už len pri nadche neprirodzene kvapneš kvapky do nosa a to je len nadcha....inak ak rast zubkov oslabuje imunitu ,tak aj rat zvyšnych kostí oslabuje podľa tvojej teorie imunitu a v prvych rokoch ani nehovorim 😀
@gaby21 je to na lekarovi aby to posudil a rodic tiez vidi ci je este ok alebo uz nie ale ano ak treba urcite ja by som neriskovala, ved rodic bude niest pripadne nasledky nic sa predsa nestane ak bude ockovane neskor. Avsak ak lekar pretlaca ockovanie napriek zjavnym problemom len pre to ze ma proviziu od farma firmy tak nieco nie je v poriadku. Treba tiez precitat pribalovy letak od vakciny co sa tam pise (neviem kolko lekarov to dava rodicom citat) a podla toho tiez postupovat ak ste s tym uzrozumene a s vedlajsimi nasledkami tak nech sa paci rozhodujte sa aj podla toho.
@bibistec ono treba vedieť aj viac a potom vieš aj selektvať a vieš posudiť pribaľovy letak tj .ho čitať...poviem ti to jedoduchšie ak dieťa nezaočkuje a dostane čk ,ktory sa u takto malych deti skomplikuje ,asi vieš prečo...tak dostane ťažške atb,ktore maju obrovsky príbaľovy letak s nu oproti očku ,plus skončí v špitáli na infúzkach ,priviazané postieľku s ihlu v hlave a okrem inf.roztokov mu bude tiecť aj iná liečba na udržanie spriechodnenia dych ciesť,plus dieťa bude nebulizovane a samozrejme do roztoku dostane ďalšie lieky,ktore maju nu a nehovoriac o hrozbe nozokomialok a to hovorim len o ľahšej forme čk ,nie o intubacii a inych komplikaciach....vie o tomto rodič.....vie čo to pre dieta znamená ,čo si to dieťa vytrpí a ako to dopadne....a čo virusve ochor.ktore maju sprievodne javy a beru sa lieky na ich potlačenie a ľhšie prežitie choroby lieky na horúčku,na kašeľ a kvantum ineho všetko to ma nu a pri takych osypkach neočko dieta si to riadne odserká....a kde su ešte komplikacie .....osypky nie su zatekajuci sopel ,ich klinika je omnoho obširnejšia a komplikacie omnho horšie ....rodič si môže dieta poznať ,ale túto oblasť pokiaľ nezažil važnejsiu chorobu,nehovorim o sopliku,ktory riadne potrapi dieta a rodiča a nezažil hospitalizaciu nevie posudiť profit ,riziko ,,čomu dieta vystavuje....a duplom stači prečitať hore prispevky od zadavajucej ,ktore su pre mňa až usmevne a hovorí uplne hluposti......inak už by mi niekto moho povedať aky profit ma lekarcz očka ...okrem slabeho preplatenia im injekcie od poisťovne....asi vieš ako funguje ambulka a jej financovanie....inak vieš o tom,že farma reprezantanti chodia do ambul .propagovať všelijaké sirupy a same doplnky vyživy....ale to asi vieš ,mysli na to ak budeš davať nejaky sirup svojmu drobcovi alebo sebe....
@aristka ved ako pisem je to na rodicovi aby zvazil dosledky a pre a proti, v kazdom pripade ja nepoznam deti co by mali nejaky tazky priebeh toboz infekcie ak neboli ockovane ( a poznam ich viac) prave naopak su zdravsie, narozdiel od tych ockovanych ktore ochoreli prave na chorobu proti ktorej sa ockovalo ale tym nechcem samozrejme nikoho presviedcat ani tvrdit ze ockovanie je zle. Samozrejme mozno existuju aj babatka s takym priebehom ako si pisala. a ze lekar nema benefity z ockovania? no farma firmy idu dalej a tlacia na vladu a stat - nasledne je ockovanie povinne, samozrejme zisky firiem idu hore atd atd...takze ak by sa to neoplatilo nedeje sa to .A co mna ako matku by zaujimalo najviac, je kde sa tie vakciny testuju? na detoch asi nie tak kde? a ako je to potom relevantne na ludoch? este som nepocula o nijakej studii iba o statistikach ktore ma kazdy ine, lekari ze ockovanie pomaha a choroby su na ustupe a potom druha strana zastanci neockovania ze choroby boli na ustupe uz davno pred ockovanim a rodic si ako ma vybrat? nie je vsetko cierne alebo biele. Preto chapem mamicku aj ked sa jej argumenty mnohym zdaju smiesne.
@bibistec Belgicko ako príklad,ale daj si aj iné krajiny http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...[country][]=BEL&commit=OK
@bibistec Očkovací status pre Europu za rok 2014. http://www.who.int/immunization/monitoring_surv...
@bibistec mňa by skôr zaujimalo o akych chorobach hovoríš ,že dieta dostalo a je ich viac očkovane....keďže si z košic podľa statusu....plus zisk firmy ma nejak netrapi,ako každy podnik potrebuje zisk ,aby tvoril a vyrabal a dovolil si zaplatíť ľudi a kvantum veci okolo vyroby a vyvoja liekov....mňa skôr len zaraža to neustale utočenie na obvoďakov ako zarabajú z očka ,čo je pre mňa viac ako usmevne .....a ako sa testuje očko ,maš googl a zisťuj si ,plus slovenskú liekovu legislativu,ktora je veľmi tvrda....
@aristka prave ze mam google a hladam ale nedopatrala som sa ako tie ockovacie latky testuju na kom? to akoze moje dieta je pokusny kralik? lebo inac neviem. Na obvodakov tlacia predsa aj tak ze chodia kontroly a ak najdu nezaockovane dieta idu po rodicoch ( pokuty a pod.) a obvodakovi z toho vyvodia tiez dosledky ak neuda rodicov a pod. Ale neriesim ci niekto ma alebo nema ockovat dieta je to kazdeho osobna vec islo mi tu o to ze mamicka chcela radu a vsetci ju tu sfukli ze jej argumenty su smiesne. (Mmch co sa tyka chorob co dostali deti po ockovani napr. pneumokoky pretoze sa ockuje proti niektorym kmenom a dieta dostalo iny druh kmenu preto mi to pride zbytocne alebo TBC, sused chudak mlady chalan ho dostal a nie su to ziadni cigani alebo socky, odrezali mu polku pluc bohuzial a to bol ockovany a pod. cize v urcitych pripadoch je jedno ci si ockovana alebo nie. Nie je to vseliek. Preto tvrdim ze treba zvazit pre a proti ci uz som zastanca jednej strany alebo druhej.A na kazdu statistiku existuje aj opacny nazor a protistatistika cize preto sa zvazuje pripad od pripadu a nato je tu lekar a rodic aby zvazili ci je to ockovanie akurat pre vase dieta prinosom alebo prevazuju negativa. len tolko, a nechcem tu nikoho urazat ani znevazovat je to proste moj nazor.
@bibistec odkedy sa po tbc odrezavaju pluca.....kuk kokom sa viem vyjadriť dokonca z vlastnej skusenosti ,dostalo ho aj moje dieta ,ma osidlenu nosnu sliznicu a ako pol ročny sme skočili v špitali ,pretože som jej v domacom oše nedokazala vytiahnuť ľudovo povedane zadne sople a dieta nemohli dychat ,pretože jej to zatekalo do dolnych dych .ciest,malej nasadili nebulizaciu id tlakom ,stoptusin kvapky a za 2dni sme boli doma zdravy bez atb.....,čo je až neuveriteľne,plus zažila som meningitidu pneumokokovu a to by si nechcela vidieť ....očkuje sa kvôli najagresivnejšim formam koka a ak si predsravim ,ze je obrovska rezistencia kokov na atb tj atb su neučinne ,tak len vďaka očku ustupili kokove infekcie tj tie najhošie ako pneumonia ,meningitidy ,zapal stredneho ucha tj ťažške formy ak neveriš pisanemu ,stči najbližší špital detske odd .ribia sa štatistiky a možno ti bude stačiť svedectvo primara ako im klesli hospitl deti s tažkymi formami infekcie a ako sa im skratili hospitl.....
@bibistec v tom poslednom sa zhodneme len jedno pridam ,človek nech zvaži na zaklade relevantnych info a nie doslovne klamstiev a hlupostí a teorii av tj vyštudovanych itečkarov....inak koky ,nie su tbc ,ale pneumokokova infekcia tj č som hore popisovaka osobnu skusenosť ...plus tbc očko latka ,nechrani ani tak pred plucnou formou ale komplikovanymi formami tbc ako mozgu kosti a inych vnutornych organov a bohužiaľ mame na sk zosnule dieta do roka ktore zomrelo na takuto formu tbc...nebolo čkovane... ☹
@jonas17 a ktoremu skratenemu terminu nerozumieš,ak sa len trochu vyznaš ,skratkam porozumieš,ale zjavne maš problem....a je rozdieľ ,čo tu udá nick ako dôvod neočka ,čo je prave tento a viac ako usmevný a je rozdieľ ,že to nick pripísal pedine ,čo je smutne a pedinu tym riadne zhovadila a bolo by zaujmave vedieť ako by pedina reagovala .....
@sunflower000 ja som nedala ockovat pri prerezavani zubkov. Som za povinne ockovanie ale vtedy ked ja uznak za vhodne. Vsetky ockovania od prveho sme mali poposuvane. Malej isli zubku bola zdrava ale 2 dni pred planovanym ockovanim mala teplotu 37,3. Ja viem nie je to vela a mala to len zo zubkou, nie z choroby ale zaockovat som nedala. Aj ked mi dr. povedala ze ked nie je chora a je to zo zubkou tak ju ockovat môže. Ja som povedala ze radsej NIE ze pockame. Dr. bez problemou priala moje rozhodnutie a ockovali sme o 2 tyzdne ked zubok vysiel.
Bala som sa toho ze co ak bude mat so zubkou oslabenu imunitu a nebude po ockovani vsetko tak ako ma byt. Bolo to MMR ockovanie a zvladli sme ho bez akychkolvek vedlajsich priznakov. Dokonca bez teploty a mrzutosti.
@jaja018 presne tak dobre si urobila nas uz cakalo tretie ockovanie...nevadi vobec ze sa to posunie, nic neujde...radsej takto takto ako riskovat...clovek nikdy nevie...co ak

Áno, a malá to zvládla úplne v pohode. Druhý deň mala akurát trocha zvýšenú teplotu a bola viac plačlivá, ale dalo sa to zvládnuť.