Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Ahojte mam dcéru 14 rokov od 13 rokov sa da očkovať do 15 zadarmo . Trochu som , zaváhala nakoľko jedna baba povedala že by nedala že to je svinstvo atď. Zas ale chcem ochrániť aspoň troška dcéru ( rakovinotvorne bunky boli u mojej babky- nie ale krčka ) . A nejako som sa nedostala už potom k tomu to preštudovať .Mame na to teda este par mesiacov aby sme využili mať zadarmo . Takže otázka na vas dali by ste svoje dcéry očkovať? Alebo nie ? Ak nie tak prečo. Očkovanie je 1 x alebo sa očkuje na 2 x . Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede
@anonym_479a03 vybuchla si smiechom kvôli čomu? Ze si sprostá jak bota? Rozumieš tomu co je hpv a ako sa prenáša? Či syn nech je prenasac a nakazí iné ženy to ti môže byt jedno hlavne ze ty si múdra a vybuchla si smiechom?
Strasne mentálne atlétky ste sa tu klasicky zbehli spolu s autorkou “jedna baba povedala”. A samozrejme argument “nastriekať partnerov” premúdrelé jak samalunove rite VY ovládate nežiadúce účinky a viete lepšie ako lekári ale takú maličkosť ze na nakazenie sa HPv stačí jeden aj chránený styk s človekom to už ste sa zázračne nikde nedočítali 🫠
@bonboniera asi ešte nečítala o rakovine konečníka, alebo penisu vďaka hpv vírusu
Nerozhoduj sa prosim nikdy a v nicom na zaklade tohto:
- je to zadarmo
- treba ist dvakrat?? Hmm, to sa mi nechce
- jedna baba povedala, ze je to dobre/zle
Zisti si na nete:
- nazov vakciny
- neziaduce ucinky
- realne skusenosti
Dobre, ze si sa opytala tu na fore, ziskas sirsiu vzorku skusenosti a nazorov.
My tuto vakcinu nedame, nakolko dievca z nasho uzkeho rodinneho kruhu malo po nej neprijemne neziaduce ucinky (a neverime, ze to bola "nahoda", doktori to sami priznali). Takisto nebudeme ockovat preto, lebo ak osoba nestrieda vela partnerov, riziko HPV je male (a mozete mi tu pisat a skakat, ze to neni pravda, ja verim tejto informacii).
@anonym_479a03 vybuchla si smiechom kvôli čomu? Ze si sprostá jak bota? Rozumieš tomu co je hpv a ako sa prenáša? Či syn nech je prenasac a nakazí iné ženy to ti môže byt jedno hlavne ze ty si múdra a vybuchla si smiechom?
Strasne mentálne atlétky ste sa tu klasicky zbehli spolu s autorkou “jedna baba povedala”. A samozrejme argument “nastriekať partnerov” premúdrelé jak samalunove rite VY ovládate nežiadúce účinky a viete lepšie ako lekári ale takú maličkosť ze na nakazenie sa HPv stačí jeden aj chránený styk s človekom to už ste sa zázračne nikde nedočítali 🫠
@bonboniera A matematicka pravdepodobnost tebe cosi hovori? Lebo ano, hypoteticky staci jeden styk, ale statisticky, hmmm?
@bonboniera ....asi je to jedna z tých mentálnych atlétok.ktore tvrdía,že chlapcov netreba očkovať,lebo predsa nemajú krcok maternice.Aj také som tu už čítala na MK
@doriiis och bože človek ma niekedy chut si vypichnúť oči prisaham …
@doriiis och bože človek ma niekedy chut si vypichnúť oči prisaham …
@bonboniera ....pri týchto troch stranách určite.Tolko blbosti pokope až fyzicky boli
@anonym_autor mám 3 dcéry, všetky sú zaočkované
@bonboniera A matematicka pravdepodobnost tebe cosi hovori? Lebo ano, hypoteticky staci jeden styk, ale statisticky, hmmm?
@basska_b nech ti o štatistike hovoria tie co nestriedali a aj tak ochoreli. Ja chapem ze to pre niektoré nie je jednoduchá tema ale tieto “protiargumenty” sú (zase pre mňa) sialene. A takisto žiaden rodič nemôže vedieť aký bude mať jeho dieta sexuálny život, akokoľvek sa tu môžu podaktoré matky vyvršovať a tváriť ako zrovna ich dcéra nebude striedať partnerov lebo “bude dobre vychovaná”, no dovoľte mi sa zasmiať.
@basska_b moja kamoška je toho príkladom,že stačí jeden styk. Operácii sa nevyhne na 99,9%. Tiež by pred dvoma mesiacmi povedala,že to je málo pravdepodobné.
Závažné nežiadúce účinky sú extrémne vzácne – odhaduje sa 1 prípad na 100 000 až 1 milión dávok.
Na 100 000 ľudí (počas celého života)
• Nakazí sa HPV: približne 70 000 – 90 000 (bežne sa uvádza ~80 % životné riziko).
• Po očkovaní – bežné, krátkodobé reakcie (bolesť ruky, únava, teplota): asi 10 000 – 30 000 očkovaných.
• Po očkovaní – závažné reakcie: zhruba 0,1 – 1 prípad na 100 000 podaných dávok (t. j. veľmi vzácne).
@anonym_e7b959
Odpoveď AI. Ale to asi tiež nebude nič pre teba. Bežne strieľaš “overené” štatistiky z brucha, takže aj umelá inteligencia asi bude pod tvoju úroveň.
@iivancova bežne? V každej diskusii môžeš mať anonym a iné číslo 😃 čiže vždy je pod rovnakým číslom v rôznych diskusiách iná žena /osoba. 🤦♀️ Nevadí
Skúsim to v jednej správe. U nas to bolo povedane u Dr ked mala 13 . Nedávala som hned lebo dcéra je športovo aktívna či v škole či v klube a mali byť sútaže u nas ale cestovať mala aj do anglická takže tam to cele stoplo. Potom človek zabudol atď, medzi tym bolo očkovanie na tetaniu a reakcia bola škaredá tak sme potom nešli. Potom znama blabot pustila o tom takže to urobilo svoje . Čo sa týka ak by sme do toho šli stále tu je že stíhame teda 2 vakcíny do 15 rokov uplne v pohode . Troška zvažujem že by sa vakcína dala neskôr a teda by sme ju hradili celú. Aši si to nechám prejsť ešte hlavou snáď prídem k rozhodnutiu do mesiaca definitívne.
@anonym_autor ja som dala dcéru, 2x ockovali, to sme ešte pred 4r doplacali 100e a pred mesiacom som dala aj syna, 13rocneho, tam už som nič neplatila, a tiež sú to 2 davky. Neváhala som. Dcéra má už 18r a je mi vďačná, že som ju dala očkovať. Ak im to má pomôcť do budúcna. Žiadne nežiaduce reakcie nemali.
Kamarátka zomrela na rakovinu krčka maternice ked mala 35 rokov a 5 rocneho syna. 😢 Vela krát ma prosila aby som nezanedbavala prevenciu ako ona a dala sa ockovat. Ockovana som uz 13 rokov.
Skúsim to v jednej správe. U nas to bolo povedane u Dr ked mala 13 . Nedávala som hned lebo dcéra je športovo aktívna či v škole či v klube a mali byť sútaže u nas ale cestovať mala aj do anglická takže tam to cele stoplo. Potom človek zabudol atď, medzi tym bolo očkovanie na tetaniu a reakcia bola škaredá tak sme potom nešli. Potom znama blabot pustila o tom takže to urobilo svoje . Čo sa týka ak by sme do toho šli stále tu je že stíhame teda 2 vakcíny do 15 rokov uplne v pohode . Troška zvažujem že by sa vakcína dala neskôr a teda by sme ju hradili celú. Aši si to nechám prejsť ešte hlavou snáď prídem k rozhodnutiu do mesiaca definitívne.
@anonym_autor skus si to zistit v poisťovni lebo myslim ze tie blocky z vakcin treba potom poslat do poistovne aby ti to preplatili...neviem ci ti to preplatia ak potrebuje 3 dávky a do 15 rokov stihnete len 2.

@bonboniera ....asi je to jedna z tých mentálnych atlétok.ktore tvrdía,že chlapcov netreba očkovať,lebo predsa nemajú krcok maternice.Aj také som tu už čítala na MK