Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@anjelicek26 To som aj ja veľmi zvedavá keď všade vyhlasujú, že vakcínu sú OK ale pravda bude zase niekde inde ... 😠
@anjelicek26 prosim ťa nevieš o ako stare vakciny ide? KEd na to prišli až teraz?
ahojte to je tá vakcína do nožičiek?
Tak info priamo z SÚKL od ich dr.Vakcína je na trhu od januára, a očkovalo sa ňou. Výroba neprebehla v súlade s výrobným prootokolom.Avšak vakcína pri výstupe nejavila známky závadnosti. Teraz sa sťahuje preventívne a bude sa testovať. Výsledky ešte nie sú známe. Tak sa potvrdilo,. že nie len prostredie bolo potencionálne kontaminované.
Je myslím logické, že ak bolo kontaminované prostredie, môže byť kontaminovaná aj vakcína, pretože sa v tom prostredí vyrábala... Ďakujem za info - mali sme sa očkovať zajtra... 😖
@jankavrutky ty myslíš Prevenar 13,ten sa dopláca,hexa je zadarmo.
@suzieqiu prebohato má strašné,aj si jej dávala studené obklady,to si ona tak rozškrábala?
Tak to je co za bordel!!!! Tak vakcinu vyrabali v roku 2011, v obehu je od 01/2012 a na nedostatky pri vyrobe sa pride az v oktobri 2012?!?!?! Ja by som tej firme taku pokutu naparila, zeby to uz nerozchodili... A aby to bolo memento aj pre ostatne farmaceuticke firmy... Su proste odvetvia, kde sa ani najmensie nedostatky nemozu tolerovat a vyroba vakcin k nim urcite patri...
Tej reakcie sa az tak nebojim ako sa bojim toho,ake to moze mat dalsie nasledky... Neviete niekto?
@naja94 takze uz rok maju kontaminovany vyrobny proces. co dodat, ze vraj su vakciny prisne kontrolovane - to je asi vtip dna☹
zial aj moja dcerka je ockovana prave touto sarzou, ale len jeden krat, akoze mam si vydychnut teraz alebo co????
@anjelicek26 a cim je ten vyrobny proces kontaminovany?
Ake su nasledky? Ja v ockovacom preukaze cislo sarze nemam.
@locko007
No abbey1 pred chvilou pisala, ze volala priamo do SUKL a tam jej povedali, ze podozriva sarza je na trhu od januara a ze sa nou ockovalo a ze sa testuje, ci je alebo nie je nezavadna, nakolko nebol pri vyrobe riadne dodrzany protokol... Precitaj si prispevok od abbey1 11:20 a tiez 11:22, tam uvadza aj tel. Cislo do SUKL a pre pokoj duse tam zavolaj...
@anjelicek26
mna by celkom zaujimalo, ako sa to vobec prislo... Ci sa firma sama priznala, alebo ich niekto bonzol, alebo tam namatkovo prisla konrola a ta zistila pochybenia... Kazdopadne som znechutena a znepokojena, ze firma pusti do obehu vakcinu, o ktorej vyrobe vie, ze nebola s kostolnym poriadkom... Vrrrr
A bolo zaznamenane zvysene mnozstvo vedlajsich ucinkov po podani vakciny? Napr. zvysena umrtnost... Ak uz boli nase deti tym zaockovane, uz s tym nic neurobime. Skor byt v strehu pri tych dalsich.
@ abbey1 my sme boli očkovaný v marci tohto roku. ak by bol problem ukazalo by sa to na synovi hned? co moze nastat po tom očkovani? prosim poradte niekto lebo ma ovlada stres a panika 😒 😒 😒
mamičky čo ste dali očkovať,podľa mňa zbytočne budete volať lekárke a pýtať sa čo teraz a ako sa bude postupovať a tak...lekári budú situáciu zľahčovať a podľa mňa aj médiá to budú trochu ututlávať aby nedajbože ľudia neodmietali vakcíny hromadne(to nemôžu dopustiť a nedovolia ani paniku medzi matkami ani keby fakt išlo o život). Skrátka ostáva skutočne len čakať a dúfať že dieťa bude ok 😠 smutné ,ale je to tak.
Tak muj maly je taky naockovany touto sarzi... Rano jsem volala pediatrovi, nemel zadne info, volala jsem na Statny ustav kontroly lieciv v TT, na epidemiologii ma jedna doktorka volno, druha je u doktora a nemocna. Na SUKL se nemuzu dovolat.
Kdo uz se dovolal na SUKL, ptali jste se, cim to muze byt kontaminovane, jake jsou nasledky a do kdy by se to mohlo projevit? Co si myslite o tom, kontaktovat media?

@suzieqiu panecky maria ☹ ☹ ☹ ☹ a je to tu, su tu deticky ktore tieto vakcinu dostali, strasne drzim prsteky aby nic vazne mala nemala