Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@paja74 kontaktovat media urcite zmysel ma, kedze sa kazdy den ockuju desiatky deti a nie kazda mamina surfuje na MK. Mrzi ma, ze sa to tyka prave vas, ale kym sa nezisti, cim to kontaminovali, su vsetko len dohady, co sa moze stat
v tychto minutach vysiel dalsi novy clanok na Topkach.sk 😕 o tej ockovacej latke 😨
@bea1971 najlepsie v komentoch - na tuto sarzu prisli tak, ze bolo velmi vela neziaducich reakcii, tak poslali kontrolu. Kto este veri, ze vakcina ako taka kontaminovana nebola???
@anjelicek26 budu sa vsemocne vyhovarat na vselico mozne,inac dobre komentare pod tym a pribudaju kazdou minutou 😉
panebože som z toho mimo... očkovať drobca mali minulý pondelok, ale nejako som sa nevedela odhodlať tam ísť (žeby 6ty zmysel??) a nešli sme, preložili sme očkovanie na zajtra... no už som volala doktorke, že neprídeme ani zajtra, jedine na poradňu, ale očkovanie odložíme... a keď tak čítam, že to je od januára... vo februári sme mali prvé očkovanie, v máji či kedy druhé ☹ panebože, to čo do nášho drobčeka dostali??? idem pozrieť, dúfam že v preukaze mám číslo vakcíny..
@strihalka v cechach pisu priamo okontaminovanej vakcine a nie prostredi. Rovnaka sarza,rovnaky vyrobca. Prvy stupen ohrozenie je ohrozenie na zivote. co ja kadekde citam, tak reagovali kontrolou na UZ zle reakcie na pichnute vakciny. len u nas sa to tutla, kym v labaku nedokazu opak.A aj to sa.bude zle dokatovat, kedze kontaminovane mozu byt len niektore vakciny a nie vsetky aj z danej serie, kedze je to vraj z prostredia ergo vyrobneho procesu.
no najlepsi je zader nasej dr. ktora je totalne za ockovanie...mi sme tuto ocko latku ani nemali...no ze ona je jaka dobra ze ma to stasie ze za rok co sa to uz pouziva sa to k nej ani nedostalo...no este ze neockujem vsetci budu len zatlkat ved svojim detom to nepichaju ze? 😠
je tam uvedene presne cislo sarze, ktere se to tyka.
@monuska342 v ockovacom preukaze by si mala mat nalepenu nalepkku z hexy a tam si mozes skontrolovat cisla sarzi ...
@wera.g podla mna kedze ide o mikrobialne znecistenie tak pripadny problem by sa dostavil kratko (nasledujuce dni, max. tyzdne) po ockovani vo forme neziaducich ucinkov resp. infekcie ... takze spätne snad nie je dovod mat paniku (i ked aj ja tom hned pozerala ockovaci preukaz a z teretej, januarovej hexy tam nemame nalepku 😠 )
@kvetinka211 najmladsi nieje ockovany ale dr by silno chcela
@paja74 Na SUKL ti nepovedia nič bližšie. Tvária sa, že nič bližšie zatiaľ nevedia. Aspoň tak mi to tá Dr prezentovala. Veď oni ani neudávajú oficiálne správne info, ako v iných krajinách. Média by sa o to mohli zaujímať. na základe zákona o prístupe k informáciam môžeme žiadať aj originálnu správu z farma koncernu. Ale mám osobnú skúsenosť, že aj tak odmietnu info podať. Zákon nezákon!!!
Bolo by fajn to trošku pretriať v médiach.
@kvetinka211 očkovací preukaz? aj také je? lebo my také nič nemáme aj napriek tomu, že všetky povinné očkovania má drobec. údaje má len v zdravotnej dokumentácii
A aké môžu byť reakcie dieťatka, ktoré je tou šaržou zaočkované???
Toto je des, čo sa na SK deje... som zvedavá, kto za to ponesie zodpovednosť.. ale asi ako vždy nikto...
toto je situácia na zaplakanie...
@moon1979 Každé dítě vlastní očkovací průkaz 😉 Už já jsem ho měla jako dítě. Je to zdravotní průkazka (ne to co dává pojišťovna), vydává jí lékař, mě stála tuším pět eur, je povinná, píše se do ní preventivní kontrola, váhy, výšky, alergie a součástí je i očkovací průkaz, kam je zapisována šarže a typ vakcíny, naše dr. tam vlepovala i štítky z vakcíny 😉
bububu.... normalne sa stala chyba...tak ako sa stava vsade.....oficialne vyjadrenie je ze VAKCINY NEBOLI KONTAMINOVANE.... kedze sa nejedna o lentilky ale o vakciny obsahujuce patogeny chorob je logicke ze dali vystrahu I... kde je ohrozenie na zivote.... robia si len svoju pracu...no uzkostlive mamicky si s toho robia na MK senzaciu.... a v AMERIKE sac stahuju inekcie proti bolesti chrbta a nie hexi....
@moon1979 Tak potom by mě zajímalo co to máš za doktorku, pač to jsi asi první kdo ho nemá. V Čechách mi ho dávali na syna už při propouštění z porodnice a u druhého jsem ho dostala na první kontrole po propuštění z porodnice, ale v SR jsem ho musela platit. Je to celkem důležitý, je to takový výpis z karty v menším provedení a máš ho nosit všude kam jdeš s dítětem pro případ potřeby... 😅 Tak doporučuji uhodit na lékařku a vyžádat si ho 😉 Po mě chtěli očkovák před pár lety, když jsem měla úraz, kontrolovali zda mám tetanovku atp. 😅

@suzieqiu podla čoho si si skonstrolovala čislo šarže? bo my v ockovacom preukaze mame len datum ockovania... aj si komunikovala s lekarkou teraz ohladom toho? co teraz ak je tym dieta ockovane? nie je treba robit nejake opatrenia aby sme sa vyhli nejakym dosledkom? my sme boli ockovany touto vakcinou v 03/2012 ale č. šarze neviem ale chyta ma panika... 😖