Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@monuska342 ja si pisem IBA svoje nazory...to ze to niekoho hneva je jeho komplex nie moj...a to plati aj tu... v diskusiach nema kto koho "odpisovat" pretoze sa kazdy moze vyjadrit.... skor by som to napisala tak ze uz nevedeli ako tie vtakoviny obhajit.... a mna to zacalo nudit. 😀
@pectore ahoj ja ta absolutne nechapem ide ta rozhadzat ze na slovensku chcu urobit zakon o nebezpecnych psoch a ich zakaz, a beries to za rasiszmus..............;
v kazdej teme kde sa zjavis vzdy hadka.......
nechapem to ze tvojmu dietatu daju zlu vakcinu tak z toho sa neposeries ako sa ta citujem;;;;; ale je sakramenstsky rozdiel medzi potrvainami aj ked zkazenymi ale liekmi tie prechazdaju teda mali by podrobnymi skuskamia testami nez idu na trh, u potravin je uplna politika, oproti liekom slaba kava
druha vec ak by tvoje dieta zacalo mat negativne ucinky po tejto sarzi vakcine neviem neviem ci by ti to bolo jedno!!!!!
@mataharyy ani my nemame ockovaci preukaz vsetko mame v karte.
@pectore " ja ti poviem tak ze..... touto vakcinou mohlo byt zaockovane aj MOJE dieta a neposerem sa stoho.... uz je neskoro revat...hold spravili chybu ...kazdy znas ju robi...ale pokial to nedokazete pochopit tak nezostava nic ine len kotkodakat o nicom...."
Kotkodakas tu ty. Mohlo a bylo zaockovane je totiz dost podstatny rozdil. Ty ani nevis, jakou sarzi vakciny bylo tvoje dite zaockovane a moralizujes a pausalizujes. Tak jako ty, si i mnozi ostatni nevsimli, ze tahle diskuse je ne o ockovani a neockovani.
@erikasadek jasne ze by mi to nebolo jedno....ani mi to jedno nieje...ale citas co s toho robia.... je to tu jak na dedine...rano sa povie ze janko a anicka boli za humnami a vecer uz maju svadbu..... aj taketo veci sa stavaju...my mozme byt radi ze maju aspon tolko chochmesu ze to priznaju takto verejne... mohli si to robit poza bucky alebo byt ticho....a my by sme nemali o com pisat...aj to o niecom svedci.... a nie len o tom ze urobili zle.
OTAZKA, TEDA KED MOJE DIETA BOLO VO FEBRUARI ZAOCKOVANE TOUTO SARZOU, CO MAM ROBIT? REAKCIU NASTASTIE NEMALA.
mne logika nepusti... ked je vakcina v obehu vyse roka a pol a potom ju stiahnu pre udajnu kontaminaciu prostredia, nie vakciny, tak to zmysel nedava. ako prisli po roku a pol na to, ze prostredie bolo kontaminovane? a preco v cechach vydali usmernenie, ze vakcina moze byt kontaminovana a u nas sukl tvrdi, ze vakcina kontaminovana nie je? na slovensku sa rozbory vakcin nerobia, takze ako to mozu tvrdit? a preco ich potom stahuju? jedine ak kontaminacia presla aj do vakciny, co sa uz v historii viac krat stalo, a zistili mnozstvo neziaducich ucinkov a vystopovali to naspat k tej sarzi...
Aj moje dieťa túto vakcínu dostalo v decembri, čo robiť? Zajtra idem za pediatrom, ale on asi nič nepovie, len sa ma bude snažiť ukľudniť, ale to sa mu nepodarí, stále nad tým rozmýšľam
@pectore je tu uk ako na dedine; ze to priznali toto sa deje dost casto, len konecne na slovensku sa ktomu priznali!!!!!!!!!
v zahranici je to bezne,a je z toho hukot medialny ver mi a su poriadne sankcie na vysokych miestach...
ja plne chapem ludi ktori sa boja rodicov a hlavne tych ktorych deti boli zaockovane touto sarzou!!!!!
je to to iste rizoko a stres ako ked ludom v tv oznamia spadlo lietadlo ale nevieme kolko mrtvych a zranenych!!!! a ty vies ze prave v tom lietadle su tvoji blizsky a prezivas hodiny a dni stresu do oznamenia!!!!
to iste prezivaju teraz aj tito rodiacia ktorym na rozdiel od inych ni eje jedno co ich deti zjedia, co do nich cudizi lekar napiacha a ake to moze mat mozne vazne nasledky!! myslim si ze kazda normalne zdrava matka sa prirodzene boji o svoje dieta!!!!!!!!!!
to plati aj pre deti, co boli teraz nedvano zaockovane?
@ela2710
@anjelicek26
právě jsem narazila na toto téma a nevím od kdy je tato šarže na trhu. Ale šla jsem se podívat do očkováku a bohužel moje dcerka byla touto šarží naočkována a to už v únoru tohoto roku, takže se to určitě bude týkat mnoha dětí. Je mi z toho úzko, už aby se vědělo něco více....
@florentina - vraj od januara je uz na trhu, niekde to tu bolo pisane :( Dlha doba :(
@keira - tou vakcinou ockuju uz od zaciatku roku... takze vsetky, co v tej dobe ockovali by si mali skontrolovat ockovaci preukaz a ak mali neziaduce ucinky, hlasit to na SUKL.
@florentina Môj malý bol očkovaný touto šaržou v decembri minulého roku.
@keira Musíš si pozrieť číslo tej šarže, očkovacia dávka je už v obehu rok a trištvrte a expiráciu má tuším do roku 2014
@wilikiki Veď práve to, a teraz v správach toho teda moc nepovedali, vraj dávky nie sú kontaminované, ale tak potom prečo ich tak urgentne sťahujú z obehu??? Prečo, prečo, prečo.... 😢
@romea tak skus vipit pokazene mlieko...na to mozes kludne umriet..... a kde sa pise ze su vakciny pokazene? s akehoze super zdroja...bo co ja viem tak vakciny kontaminovane neboli..... len tam hrozi ta moznost...pretoze prostredie v ktorom sa vyrabali bolo kontaminovane.... ale kontaminacia samotnych vakcin potvrdena nebola......takze kde su tie pokazene vakciny?
@erikasadek pekne si to napisala..... ale citas tie prispevky... V amerike stahuju vakciny, v cechach...na slovensku....a isto su kontaminovane.... ale nic stoho nieje pravda iba sa tu ludia navzajom strasia....
@pectore - mala by si vediet, ze ak farma firma stahuje vyrobok, nenormalne si poskodi svoju povest, robi to len, ked skutocne MUSI. Nie preventivne. Hlavne, ked stahuje takto nadnarodne.
@pectore ak sa stahuje vakcina tak ju stahuje samotna farmaceuticka firma!!!!!!!!!
stahuju sa vsade vies ze zijem v fr a tu sa dost vela stiahlo vzdy bol z toho poprask!!! ano zajtra ked pozries ako isla dana firma dolu na burze len kvoli takejto info mimochodom stahuju preto ptrezo ak by tak neurobili pravne a financne nasledky by boli neskutocne vysoke!!!
nie z mojej hlavy to tvrdia samotni sefofia danych farmaceutickych firiem tu, na rozdiel od slovenska nie ich zastupovatelia ale samotni pdg firmy tu su pred kamerou;; 😉
este jedna vec tu ked sa to stane tak vzdy je hned hot onfo linka kde maju ludia volat nahlasit sa. vsetko ide na trovy danej firmy... samozrejme hlavne vysoke odskodnenia..
@anjelicek26 ano, už jsem dočetla celou diskuzi. Půjdu se také zeptat ke své doktorce co si myslí a přesně vím, jak mi bude říkat, ať nepanikařím....ona je dost za očkování. Nicméně chci, aby nahlásila účinky, které mi tenkrát tvrdila, že po očkování nejsou. Dcera měla pár dní po tomto očkování velké průjmy a zvracení a teploty a doktorka mi tvrdila, že to není po očkování, že jsme se jen do něčeho trefily...že to bude nejspíš rotavirová infekce. Po té co se dala dohromady tak měla cca měsíc lehce zvýšenou teplotu 37,3-5 a doktorka ji opakovaně vyšetřovala a že je zdravá. Poté co jsem stále naléhala udělala i všemožné krevní odběry a stěry a zjisitla, že má malá streptokoka, toho přeléčila ATB a malá už teploty neměla. Ani jedno prý s očkováním nesouvisí, ale já tomu už teda vůbec nevěřím...jako mohlo to být i něco přidruženého, ale rozhodně v souvislosti s touto vadnou vakcínou jdu zítra k mudr a budu trvat na tom, ať toto nahlásí jako nežádoucí účinky....je mi z toho zle, doufám, že to na dcerce nenechá jiné následky....
@anjelicek26 moja dcera touto sarzou bola ockovana v januarii a v marci 😔
@florentina - -my s hnackami po hexe bojujeme dodnes 😖 Keby som vtedy vedela, ze je zlozkou vakciny aj laktoza, tak ju maly uz nedostane. Prve dve reakcie hrozne a po tretej rocne hnacky, teraz sa nam vracaju :( Proste poskodene creva :( Teraz som mudra, ale to mu uz nepomoze. Nesmeli ho ockovat , mala som to stopnut po prvej zlej reakcii -S
@anjelicek26 ách, to je mi velmi líto.

@kejtie21 skus si pozrieť číslo šarže, musí byť v očkovacom preukaze, poprípade zavolaj svojej lekárke a opýtaj sa na to. Neviem ti teraz povedať s akým odstupom času mali detičky príznaky. To mi nevravela. Ale u vás je zrejme všetko o.k, kedže je to už dlhšia doba