icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

syla
8. okt 2012

@pectore tu máš oficiálny zdroj. Toto ti nestačí?
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

florentina
8. okt 2012

toto je zkopírované z stránek českého ústavu pro kontrolu léčiv:

Sdělení SÚKL ze dne 6.10.2012 - aktualizace
SÚKL informuje o stažení léčivého přípravku Infanrix Hexa, inj. plv. sus. 10x0.5ml z úrovně zdravotnických zařízení.
Informace SÚKL:
Před vstupem na trh se u všech vakcín vždy provádí nezávislá laboratorní analýza, která mj. ověřuje kvalitu léčivého přípravku. Stejný postup byl aplikován i u vakcíny Infanrix Hexa šarže A21CB191B. Testy provedené laboratoří Paul Ehrlich Institut v Německu potvrdily požadovanou kvalitu očkovací látky, a to i v oblasti sterility přípravku. Daná šarže byla navíc testována i Státním ústavem pro kontrolu léčiv, a to v květnu 2012. Provedené analýzy opět potvrdily nezávadnost vakcíny.
V souvislosti s uvedením vakcíny Infanrix Hexa šarže A21CB191B na český trh nedošlo ke zvýšení počtu hlášených podezření nežádoucích účinků, neobjevily se ani žádné závažné neočekávané nežádoucí účinky.
Veškeré podklady byly posouzeny odborníky Státního ústavu pro kontrolu léčiv a byly vyhodnoceny se závěrem, že nedošlo k ohrožení zdraví naočkovaných pacientů.
Oddělení závad v jakosti a enforcementu
6.10. 2012

Informace držitele rozhodnutí o registraci pro pacienty:
NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY PACIENTŮ
PROČ BYLO PŘISTOUPENO K OPATŘENÍ DOBROVOLNÉMU STAŽENÍ LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU
INFANRIX HEXA, INJ PLV SUS 10X0.5ML LA+ST Z TRHU?
Při kontrole jakosti byla zjištěna možná mikrobiologická kontaminace prostředí, ve kterém je
prováděna část výroby některých komponentů vakcíny, a bylo tak identifikováno riziko možné
mikrobiologické kontaminace těchto komponentů vakcíny.
Testy meziproduktů a konečného přípravku, které se provádí vždy při propuštění jednotlivých šarží
z výroby a zároveň zahrnují i testy sterility, potvrdily splnění veškerých požadavků na kvalitu.
Možná kontaminace tedy nebyla zjištěna u samotné vakcíny Infanrix Hexa.
Nicméně společnost GlaxoSmithKline se rozhodla k preventivnímu opatření a iniciovala dobrovolné
stažení šarže A21CB191B z trhu z úrovně zdravotnických zařízení.
EXISTUJE NĚJAKÉ ZDRAVOTNÍ RIZIKO PRO OČKOVANÉ DĚTI?
V této chvíli společnost GlaxoSmithKline nemá žádný důkaz, že tato událost představuje vážné
zdravotní riziko pro pacienty, a proto nepřikročila k opatření přímo vůči pacientům, kteří již byli
očkováni. Je třeba zdůraznit, že mikrobiologická kontaminace byla identifikována ve výrobním
prostoru, ve kterém je prováděna část výroby některých komponent vakcíny, a ne ve vakcíně
samotné.
Výsledky všech testů při propuštění šarže na trh vyhověly požadavkům registrované specifikace
a společnost GlaxoSmithKline se rozhodla ke stažení dotčené šarže jako k preventivnímu opatření.
V případě dalších otázek se,prosím, obraťte na zástupce držitele rozhodnutí o registraci, společnost
GlaxoSmithKline, s.r.o., Hvězdova 1734/2c, Praha 4; kontakt: Mgr. Jakub Hofmann,
CommunicationManager, tel: +420 222 001 202, mobil: +420 724 243 016, e-mail:
jakub.j.hofmann@gsk.com

anjelicek26
autor
8. okt 2012

@florentina - ja uz si nepomozem, zasa ideme zajtra k lekarovi, lebo sa mu to vracia :( Vravim tak dlho sa chodi s dzbanom po vodu, kym sa nerozbije.... tisic detom sa nestane nic a jedno to trafi, len kto chce byt mamu toho, ktore to trafilo? Ja som za to zodpovedna, ja som ho tam odniesla, stiahla gatury, nastavila stehienko aby mu to pichli :(

elfka.elfka
8. okt 2012

@florentina paci sa mi ze trvas na tom nahlasit to ako neziaduci ucinok. Pochybujem ze niektore doktorky aj fakt zapisu reakciu na ockovanie do karty. Je to cele smutne a hrozne.. Boze v akom svete to uz zijeme, ked peniaze maju prednost pred detickami..

romea
8. okt 2012

@pectore ach jaj asi to nechapes a vidis len svoje aka je pravdepodobnost ze z pokazeneho mlieka zomries a aka je pravdepodobnost ze zo zlej vakciny budu trvale nasledky alebo neviem co nemozes predsa mirsat jablka s hruskami 🙂 a urcite existuje pravdepodobnost ze niektora z tych vakcin moze byt kontaminovana (to nezistime bo by sa museli vsetky skontrolovat a to nieje mozne). Pre mna za mna ked si tak stojis za svojim chid si kupit cesku merunku s podozrivym logom a nalepkou

maandy
8. okt 2012

@suzieqiu my sme mali takuto istu reakciu, ale zatial neviem aku sarzu sme dostali. Budem to vediet az zajtra na obed a porazi ma, ked sme ju dostali aj my!!!!

pectore
8. okt 2012

@anjelicek26 a ty si aky odbornik..... cez komercne strategie.... je to od nich zodpovedne a ferove.......

pectore
8. okt 2012

@erikasadek no a co si my chcela povedat......pretoze toto viem....

pectore
8. okt 2012

@naja94 ja nemam komplexi zo svojho pravopisu...ten mi je pekne ukradnuty....

pectore
8. okt 2012

@syla tot som si citala uz rano...ale citaj poridne a prides na to ze sa nic nedeje...ze je to len prevencia...pretoze pri vyrobe doslo k nejakemu problemu...tod vsio.....

zeleny_cajik
8. okt 2012

@pectore prepac, ale nechapem tvoju motivaciu zabijat cas takymto tliachanim na fore o teme, o ktorej nevies nic viac ako ostatni. Vsetci mame k dispozicii jedno strucne vyhlasenie SUKL, z ktoreho sa nic konkretne neda vyvodit. Zatial sice ani dovod na paniku, ale rozhodne ani na bagatelizovanie tejto informacie. Neviem, odkial beries tu bohorovnost tvrdit, ze o nic nejde a porovnavat to so zjedenim pokazenej potraviny. Bud rada, ze mas zdrave dieta a modli sa, aby to tak zostalo. Vela rodicov to stastie nema a to aj "vdaka" chybam lekarov a farmaceutov a lahkovaznemu pristupu k zdraviu a rizikam (nielen pri ockovani). Radsej byt opatrna a ostrazita a byt kludne za hysterku, ako neskor lutovat.

mataharyy
8. okt 2012

@wilikiki Když nemá reakci, tak buď ráda a dál nevím co by jsi chtěla dělat, v jednom souhlasím s @pectore teď už to očkování zpět nevezmeš, takže buď ráda že je bez reakce a počkej na prošetření dané věci a pak se případně můžeš připojit k nějaké stížnosti, která určitě vznikne, pokud budeš chtít, nebo to necháš tak je 😉

martina1703
8. okt 2012

@florentina tak to je potom dobra sprava nie?tieto informacie o stiahnuti hexa...co si pridala,vsak je tam jasne napisane ze kontaminacia nie je vo vakcine ale bola v prostredi,a ze urobili len preventivne opatrenia tek preto to stiahli z obehu tak to som potom spokojnejsia,a este je tam ze neni dokaz ze to predstavuje nejake riziko pre pacientov ktori boli zaockovani touto vakcinou 😉 ,tak potom 😉 mna to upokojilo 🙂 dakujem

erikasadek
8. okt 2012

@pectore co som ti chcela povedat citujem Ta;.... . V amerike stahuju vakciny, v cechach...na slovensku....a isto su kontaminovane.... ale nic stoho nieje pravda iba sa tu ludia navzajom strasia....

nestrasia a je to pravda... samotna farma firma ich stahuje a nie neaky dennik co ich obvini z toho , tieto veci sa deju nie na zaklade jedna babka povedala... 😉
len tolko som ti chcela povedat vsetkym prajem pekny vecer...

wilikiki
8. okt 2012

@pectore ja nemam komplexi zo svojho pravopisu...ten mi je pekne ukradnuty....

svedci o tvojej inteligencii moja mila, tak tu prestan opruzovat a good bye.

pectore
8. okt 2012

@wilikiki moj pravopis sveci o mojej nechuti pisat gramaticky spravne... 😀

pectore
8. okt 2012

@erikasadek ale nestahuje ich koli tomu ze su kontaminovane.....!!!!

kaja73
8. okt 2012

@martina1703 no upokoji to ze 😲 , len ked sa zamyslis,ako prosim ta dnes po X mesiacoch odhalili kontaminaciu v prostredi spred tych X mesiacov-to sa ako preboha robi????? ved to prostredie hadame nezakonzervovali vtedy a dnes ho preskumali. 😕 😝
To prosteredie je dnes uz ine ako bolo pred X mesiacmi. 🙄 🙄 🙄 🙄
Odkial vedia ze VTEDY bolo kontaminovane? vedia cestovat v case?

Moja laicka odpoved-vedia to z vakcin,ktore DNES nie su OK-inak nemaju sancu ako to dnes zistit.

A tiez č.1 urgentnot-ved na prevencu staci take dvojecka ci trojecka naco panka s jednotkou.
A vobec naco prist o miliardy a doveryhodnost len pre moznu nakazu v prostredi,ale 100% cistu vakcinu?

pectore
8. okt 2012

@zeleny_cajik s tym suhlasim ....az na to ze nic nezlahcujem...len pisem ze sa tu robi panika a pritom ZATIAL nieje dovod.

wilikiki
8. okt 2012

@pectore a ty veris vsetkemu, co ti oficialne povie obrovska nadnarodna spolocnost, ano? Mohla by si vediet, ze PREVENTIVNE farma spol nikdy nic len tak nestiahne. Ohromne ich to uz teraz negativne ovplyvnilo na burze. Fakt si myslis, ze to robia len tak, akoze hahaha hihihi radsej to stiahnime, lebo je nam luto tych deticiek, keby naaaahodou cirou sa nieco stalo? Podla mna sa tam stal fakt pruser nejaky velky, pretoze inak by to sami nestahovali!

romea
8. okt 2012

@pectore a virs nam.logicky vysvetlit ako mphli.po roku a neviem kolko zistit ze bolo kontaminovane prostredia to sa vobec da? Zeby niekto predcil Einateina s jeho teoriou relativity a dokazal cestovat v case? Na zaklade nejakeho podozrenia to museli spatne zistit asi nebolo nieco v poriadku s vakcinami?

pectore
8. okt 2012

@wilikiki a podla mna si robia svoju robotu a vy za tym hladate senzaciu.... ja neverim oficialnym vyhlaseniam...no nevidim bobaka kde zatial nieje

pectore
8. okt 2012

@romea a skade toto co tvrdis vies?

zeleny_cajik
8. okt 2012

O tom, ake problemy GSK uz malo:

http://www.in-pharmatechnologist.com/Processing...
http://www.guardian.co.uk/business/2010/oct/27/...
http://www.infowars.com/vaccine-contamination-p...

Neviete, kde gsk vyraba tieto vakciny? Ci tam nebude nejaka zhoda?
Hm 😒

sendy182
8. okt 2012

@anjelicek26 nemyslela som rovnaká 😉 len že mali sme takúto skúsenosť...........a fakt bola chybná šarža......ani mojej doktorke sa toto ešte nestalo a má 30 roč.prax.........ihneď to hlásila úradom.........neviem ako to ďalej dopadlo............

romea
8. okt 2012

@pectore ak nevirs davka s touto sarzou bola vyrabana v roku 2011 a na trh dodana zaciatkom roka 2012 cize bola vyrobena pred rokom a pol a je pouzivana skoro cely rok a kontaminaciu prostredia zistili az teraz v roku 2012 a to ako? Ked tato sarza sa uz nevyraba.

Robim.v automobilke a poviem ti auta sme z trhu nikdy nestahovali len tak pretoze si niekde na kvalite Mysleli ze to mohlo byt zle vzdy tam bol dovod

wilikiki
8. okt 2012

@zeleny_cajik tak to je huste 😲

romea
8. okt 2012

@zeleny_cajik. Myslim ze tieto sa vyrabaju v Belgicku

naja94
8. okt 2012

@pectore
Forma i obsah Tvojich príspevkov sú oničom, takže je pravda, že ani brilantným pravopisom by si to už nezachránila... Tak pokojne píš aj naďalej ako analfabet 😀

zeleny_cajik
8. okt 2012

@romea mas pravdu, uz som to nasla 😉