icon

Odporúčante očkovanie proti HPV u dievčat?

bale1rinka
19. máj 2025

Ahojte,
Mám informácie od doktorky,že odporúča zaočkovať.
Ale mám známe ,co sú proti,ze netreba,vraj s tym moze v pohode zit a ani nebude vediet,ze ho ma...
Mne ide hlavne o to,aby ked sa s tym stretla,bola chranena a neroznasala to...

michaelam2
19. máj 2025

@bale1rinka to su nazory 🙈 aj s rakovinou moze v pohode zit?

kiki68
19. máj 2025

@bale1rinka ja mam syna a urcite ano.

mameha7
19. máj 2025

@bale1rinka Určite očkovať. Sestra bola teraz na konizacii. Štádium CIN 3. Má iba 26 rokov. Ja som sa na šťastie vyhla agresívnemu typu HPV, mám,, iba,, bradavice. Tie sa mi spravili v tehotenstve. Nikdy nevieš, kto ťa nakazí.

taktotedanie
19. máj 2025

@bale1rinka daj a nevahaj!
Dcera ti v buducnosti podakuje!!!

kp7333
19. máj 2025

@bale1rinka to je nazor asi ako naco sa natierat proti slnku, ved ked sa spalim, tak sa osupem.

mamamasama
Autor odpoveď zmazal
nika23t
19. máj 2025

@bale1rinka A keď je dcera chorá, ides k známym a radis sa s nimi? Načo vôbec ma lekára? Nepochopím... Mám tri dcéry a toto je jediný spôsob, ako ich aspoň z časti chrániť. Ani mi nenapadlo radiť sa s niekým iným okrem lekárov. Odporučil mi to môj gynekológ, pediater a ešte jeden ďalší.

anjelicek26
19. máj 2025

Mam zaockovanych synov aj dcery... ale mali aj vedlajsie ucinky, len postupne sa to dava do normalu (silne padanie vlasov) dvaja z nich.

luccija
19. máj 2025

@bale1rinka v pohode ako v pohode.Kolko žien nevie otehotnieť, nemá krcok či dostane rakovinu atď...kamarátky dcéra dostala bradavice vypalovali jej ich za stovky eur a v tehotenstve sa znova objavili aj rodila cisárskym kvôli tomu.Dala som dcéru očkovať a mali by sa aj chlapci.Babam robia aspoň stery chodia viac ku gynekológom chlapi sú skrytí prenášaci.

kacena4
19. máj 2025

za mna ano, mam ockovane vsetky dievcata. je to jedine ockovanie na rakovinu tak preco ho nevyuzit? je pravda ze s HVP zijes v pohode, ale jeho neliecenie ti moze sposobit rakovinu a tu by si vlastnym detom asi nedopriala...

katica06
19. máj 2025

@bale1rinka mám zaočkované všetky deti.
S rakovinou sa dá žiť? Vieš koľké by ešte chceli žiť ?

regi95
19. máj 2025
@katica06

@bale1rinka mám zaočkované všetky deti.
S rakovinou sa dá žiť? Vieš koľké by ešte chceli žiť ?

@bale1rinka urcite zaockovat. Mamka zomrela na rakovinu, ja som ockovaná nebola a este stále rozmyslam ze po tehotenstve sa dám. Cakám dievcatko a uz teraz som rozhodnutá ze ked príde cas, dám ju zaockovat 🙂

doriiis
19. máj 2025

Samozrejme,že očkovať.Syna už mám zaočkovaného,dcéru dám,keď bude mať 12 rokov

anavixy
19. máj 2025

Pravdaze ano! Jediny druh rakoviny, proti ktoremu sa da ockovat a nevyuzit to? Nie len dievcata ale aj chlapcov - potencialnych prenasacov- zaockovat.

midka
19. máj 2025

Na ktorej po vám to hovorila doktorka, my sme boli na 10 ročného a nespomínala, teraz pôjde ako 12 ročná...

kaca222
19. máj 2025

Áno, dám aj syna.

ivuska027
19. máj 2025

Máme zaockovanych oboch synov. Sprav ako uznáš za vhodné.
Ty musíš vedieť, či veríš lekárke a vede, alebo nejakej známej. Moj a nervy🤦‍♀️

iv007
19. máj 2025

Ja dceru nemam, ale sama som ockovana. Je to momentalne jedina vakcina proti rakovine na svete, cize ked sa jej mozem vyhnut, nevaham. Platila som vtedy cez 400€ a zatial nelutujem. Predtym som to konzultovala s viacerymi lekarmi a kamosmi farmaceutmi. Tie tvoje zname maju vystudovanu medicinu?

ada85
19. máj 2025

Ja mám 3 dcéry a určite ich dám všetky zaočkovať, keď budú mať na to vek

bale1rinka
autor
20. máj 2025
@iv007

Ja dceru nemam, ale sama som ockovana. Je to momentalne jedina vakcina proti rakovine na svete, cize ked sa jej mozem vyhnut, nevaham. Platila som vtedy cez 400€ a zatial nelutujem. Predtym som to konzultovala s viacerymi lekarmi a kamosmi farmaceutmi. Tie tvoje zname maju vystudovanu medicinu?

@iv007 táto moj známa má kamošku a ona má muža aj brata doktorov...tak mi to prišlo čudné, ja dám dcéru isto zaočkovať.

bale1rinka
autor
20. máj 2025
@iv007

@iv007 skúsim sa mojej známej spýtať, prečo dcéru nedala zaočkovať, a dáko to sem popíšem, lebo nenašla som nikde na nete, že prečo NIE očkovaniu...hm...tak ma to tak zaskočilo ... ja som rozhodnutá dať ju a keď syn vyrastie aj jeho

bale1rinka
autor
21. máj 2025
@michaelam2

@bale1rinka to su nazory 🙈 aj s rakovinou moze v pohode zit?

@michaelam2 ona myslela, ten vírus, môže spať a neaktivuje sa a nespôsobí rakovinu, vraj..jej slová .. a že keď sa stretne s takým typom, proti kt.nebola očkovaná,aj tak rakovinu mať bude ak sa ten typ aktivuje napr. oslabenou imunitou .. som to tak pochopila z jej rečí

michaelam2
21. máj 2025
@bale1rinka

@michaelam2 ona myslela, ten vírus, môže spať a neaktivuje sa a nespôsobí rakovinu, vraj..jej slová .. a že keď sa stretne s takým typom, proti kt.nebola očkovaná,aj tak rakovinu mať bude ak sa ten typ aktivuje napr. oslabenou imunitou .. som to tak pochopila z jej rečí

@bale1rinka jasne virus sa nemusi aktivovat a nic nesposobi…ale co ak ano? Co ak sa aktivuje a sposobi? Je to jedine ockovanie proti rakovine ktore existuje takze pre mna jasna volba

bale1rinka
autor
21. máj 2025
@michaelam2

@bale1rinka jasne virus sa nemusi aktivovat a nic nesposobi…ale co ak ano? Co ak sa aktivuje a sposobi? Je to jedine ockovanie proti rakovine ktore existuje takze pre mna jasna volba

@michaelam2 to som sa aj JA jej pýtala, povedala mi, ževraj aj tým očkovaním spustíš ak máš predispozíciu a máš rakovinu raz dva tri, lekári ti nerobia dopodrobna genetické testy napríklad.

doriiis
21. máj 2025

No radosť mať takýchto premudrelych známych.
V Austrálii je ku dnešnému dňu zaockovanych okolo 53% populácie.Je tam najnižší výskyt rakoviny krčka maternice zo všetkých krajín sveta.Ak takto pekne budú pokračovať tak o pár rokov by mohli byť prvá krajina,ktorá bude mať kolektívnu imunitu voči rakovine krčka maternice.Pre slovákov stále málo.A to máme to očkovanie pre deti zadarmo.