icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

lucka127
30. apr 2015

@tin007 ja som pocula tak v nemocke ze sa zrusilo koli velkym vedlajsim ucinkom mnoho detom po tbc sadlo na uzliny a boli nutne operacie dokonca ked s benjaminkom som bola s plieckom v 11 mes.nebolo to zhojene este mi dr povedala ze co chcem ze oni tam mali ine pripady ako pol tela spuchnutého a v style ":nadoru" ze mi mame beznu reakciu mokvalo mu to fakt dlho..:(

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sanym
30. apr 2015

@lucka127 ale to píšeš o očkovaní proti TBC

lucka127
30. apr 2015

@sanym prepac zle som oznacilaa🙂🙂
@tin007

sanym
30. apr 2015

@lucka127 nie, označila si dobre. 😉 Ja som nechápala, prečo píšeš o TBC keď sa bavíme o poliu, ale ty si asi reagovala ešte na diskusiu o TBC z marca. 🙂

lucka127
30. apr 2015

@sanym ano ano🙂nestiham to cele sledovat🙂

lolusik
19. máj 2015

Ahojte, chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost s tym, ze dieta nemal zaockovane proti pneumokokom a dostalo ho. Ako to dieta zvladlo? Poznam pripad, ze ockovane dieta malo opakovany zapal stredneho ucha, preto chcem vediet aj ako toto ochorenie zvladaju neockovane deti. Dakujem 🙂

adsumus
20. máj 2015

@lolusik pneumokoky maju potenciál zabíjať http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/3068... aj na slovensku je dieťa, ktorá má hydrocefalus, je poškodene následkom pnemokoka, mamina ho nedala okčovať, odkladala tuším. nečakaj, že sa ti tu niekto zdoverí, že neokčoval a dieťa ochorelo s následkami.

beatricer
20. máj 2015

aká epidémia, veď deti ktorú sú očkované tak sú chránené.........nie? alebo sa mýlim?

jeemima
20. máj 2015

@beatricer nie uplne ziadna vakcina nie je 100% moze sa stat ze dieta alebo aj dospely chorobu chyti ale mala by mat omnoho lahsi priebeh. Napr moj manzel tutu zimu kaslal...a nakoniec z krvi mu vysli take zvlastne vysledky na cierny kasel....opakovane odbery potvrdili ze bol v kontakte sniekym kto cierny kasel mal ale to ze je ockovany sposobili ze sa otriasol sam a nerovinulo sa to hoci to jeho telo azchytilo....keby to bolo pred dvomi rokmi a doma sme mali novorodencov s tazkymi dychacimi problemami a chytili by to oni od manzela nechcem pomysliet co sa mohlo stat....toho sa ja najviac bojim...ludia si povedia ze zdravy clovek sa s chorobou popasuje aj bez ockovania ale coludia co su chori alebo my co mame deti chore a aj takato "somarina" ich dokaze ohrozit na zivote ...

sanym
20. máj 2015

@jeemima ano, ale pozri sa na to aj z druhej strany. Tvoj ockovany manzel s miernymi priznakmi mohol kludne nakazit niekoho kto este ockovany nebol alebo nemoze byt. Co s tym? Ved proti CK nie je preockovana takmer cela dospela populacia.

ivkadracova
20. máj 2015

@sanym co s tym chces povedat? ze sa maju aj dospeli prot ciernemu kaslu zaockovat? ako v dobrom a pytam, lebo uvaha to je, ale kam smeruje?
napr. moj manzel to mal tiez a ja som to nechytila, ani dcera kt. este nie je ockovana vobec proti nicomu.

sanym
20. máj 2015

@ivkadracova Samozrejme. Ak vyčítame neočkujúcim rodičom, že neočkovaním svojich detí ohrozujú tých, ktorí nemôžu byť očkovaní (buď kvôli zdravotnému stavu, alebo nízkemu veku), presne rovnakú hrozbu predstavujú neočkovaní resp. nepreočkovaní dospelí.

liv1
20. máj 2015

@sanym a ja este dodam. Taky s prepuknutou chorobou pravdepodobne sedi doma, kdezto ockovany je (ak ho to zachyti) prenasac lebo o tom ani nevie. Ale toto je na dllllhu debatu a ja som za to nech sa ma moznost kazdy rozhodnut ci da ci nie ockovat 🙂

ivkadracova
20. máj 2015

@sanym a ak si uvedomime ze aj zaockovany moze ochoriet tak je rovnaka hrozba pre cele okolie, chraneny je vlastne iba ockovany, takze kto sa chce chranit sa zaockuje, aspon na urcite percento ma sancu ze neochorie a na urcite percento ma sancu ze mu z toho nic nebude, nejdem riesit statistiky

liv1
20. máj 2015

Mna napriklad zaujima takato vec. PRECO sa u nas neda kupit monovakcina? A ked by som si aj kupila preco mi ju tu nik "nesmie" pichnut?

tin007
20. máj 2015

@ivkadracova Ano, aj ockovany, aj neockovany (konkretne pri ciernom kasli) je hrozba pre okolie. Zial, su potvrdene pripady, ked ten ockovany ma miernejsie, resp. modofikovane (nie uplne typicke pre dane ochorenie) príznaky, ktore velakrat podceni a miesto toho, aby sa liecil, izoloval, tak ide medzi ludi a chorobu siri. To je zial, jeden z dopadov vakcinacie, ze ludia nevedia/neuvedomuju si, ze mozu na danu chorobu ochoriet a mozu ju sirit. Vela ludi uvazuje vo velmi jednoduchej rovnici; ockujem a teda neochoriem; neockujem=ochoriem.

ivkadracova
20. máj 2015

@liv1 pichni si : ))

ivkadracova
20. máj 2015

@tin007 Mozno, .. a niekto sa ani nezaobera tym ci je ockovany alebo nie .. aj chori chodia proste do prace, ver tomu, ze ja som manzelovi zakazala ist uz ked mal teplotu, a on chcel este dokoncit pracovny tyzdne, V ziadnom pripade! pohadali sme sa, ostal doma a aha.. cierny kasel. Zodpovedny pristup ku komunite podla mna nic s ockovnim nema. Doktori to tak ale prednasaju, ze je to ochrana komunity, nezda sa mi to, podla mna sa chrani jedine jednotlivec aj to nie na 100%. Nie som pri tom na ziadnej strane "tabora" ockovacieho ci neockovacieho..

tin007
20. máj 2015

@ivkadracova Je super, ze isiel tvoj manzel na vysetrenie a nie do prace. Zial, je velmi vela ludi, ktori si daju Coldrex, Theraflu, Paralen, Nurofen a idu do tej prace a smrkaju tam a kaslu... a kludne mozu sirit nielen cierny kasel, ale aj moraxelu, pneumokoky, chlamydie... tych moznosti je vela.

ivkadracova
20. máj 2015

@tin007 nemusis ma chvalit : )) ja som v tomto nekompromisna, idem aj cez mrtvoly, .. no vikend som mala tazky, dcerka s jednou chorobou, manzel s druhou, oslabla som, aj ja som ochorela, dalsiu stredu sme sa natahovali kto je viac chory, kto riesi dieta (o: ... a furt neviem ci mam dieta zaockovat a cim.. dame ale neviem este ako kedy a co .. preto som v tomto fore, no nic podstatne som sa tu nedozvedela, fakt by som chcela odpoved na otazku "olutovali ste neockovanie" .. asi sa fakt nikto neodvazi.. ja by som sa odvazila, ale tak este nelutujem ani jedno ani druhe, dufam ze ani nebudem

louvre
20. máj 2015

@ivkadracova A ake odpovede si cakala? Ved ockujuce mamicky namaju preco olutovat neockovanie a tie druhe rovnako ako ty dufaju ze svoje rozhodnutie neolutuju. Slovensko je strasne malicke a je teda aj mala sanca, ze sa najde nejaka neocko mamicka ktorej diata ma teraz z toho dovodu problem . Predsa len neockujucich rodicov aj ked to tak na konovi nevyzera nie je az tak vela.

liv1
20. máj 2015

@ivkadracova 😀 😀. Nie mne... Dietatu 😀. Lebo ked tak, tak napr len na ten zaskrt by som ho dala zaockovat. Lebo prva reakcia bola hrozna tak uz neockujeme

liv1
20. máj 2015

@ivkadracova ty si zakladatelka? Taak ti poviem. Neockovali sme proti rota virusom (nepovinne) a nelutujem, aj ked sme to dostali 3 tyzdne dozadu. Prezili sme 😀

veronikax
20. máj 2015

@ivkadracova ahoj 🙂 Nelutujem ...ze som malej nedala MMR 🙂 ... Hexu ma...a lutujem..ze som jej to dala 🙂 Koli tym prvym trom ockovaniam... som sa rozhodla....ze MMR nedam. A teraz sa snazim dostat to svinstvo z nej von... ;) Mozno keby sa ockovalo postupne... ale nie vsetko naraz ... ... 🙂

louvre
20. máj 2015

@liv1 tak tie rotavirusy sme nedali ani my ockovat a tiez nelutujem kedze sme to zatial ani nedostali. Deti su uz vacsie takze si myslim ze teraz by aj pripadnu infekciu zvladli kedze najladsia bude mat uz onedlho 5 rokov. Starsie deti tiez nemaju rotavirus ockovany lebo vtedy taka vakcina este nebola.

louvre
20. máj 2015

@veronikax A ako sa da to "svinstvo" dostat von? Este ze ochrana zostane aj ked to "svinstvo" von dostanes.
Mas vlastne stastie. Mas aj zaockovane dieta a este ho aj vies vycistis 😉

veronikax
20. máj 2015

@louvre nie som si ista ci to je ... '' ochrana" 🙂 No budem v to verit...ked to uz ma v sebe. A ani neviem ci sa to da dat z tela uplne von... tak aspon nieco.. dufam 🙂 No otazka znela..ci lutujem neockovanie 🙂 Odpoved : Nie ;) nelutujem ;)

adsumus
20. máj 2015

@veronikax a ako to vyhánaš z tela tvojho dieťaťa