Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@aristka ale nedava sa defaultne .. ani na to nie je na SR dovod, jedna zatulana liska spoza hranic nas nezmorila.. tak preco to tam v tom clanku spomina ako argument? nepaci sa mi to
@ivkadracova praveže besnotu nemame za hranicami ,ale aj na sk ,preto mam zvierata zaočko a ano očko sa podava pri kusnuti zvieraťom ,kde nie je znamy očko status alebo zviera nebolo odchytene na posudenie veteriny ....reagovala sm len na tvoju poznamku ,že očko na besnotu neexistuje
@aristka Vsak v poriadku, vezmi si z prispevku co len chces.
Mna zaujala jedna vec; ked z 57ich boli 8mi pozitivni na zaskrt, kolko pripadov bacilonosicstva zaskrtu by sa zistilo, keby pretestovali vacsiu skupinu? Lebo pri cislach 57 a 8 je to 14%! A kolki z týchto bacilonosicov nakazili dalsich ludi?
@aristka vsak ja rozumiem .. ale neockuje sa proti nej preventivne, a ked ju uz mas ockovanie nemusi zabrat
@ivkadracova Ja som nepočula o žiadnom prípade, žeby očkovanie proti besnote nezabralo, no musí sa zaočkovať do 24 hodín po uhryznutí. Poznám viac detí, ktoré uhryzol pes a všetky zaočkovali a všetko v pohode.
@janickacrazy uhryzol pes, zaockovali, ale nikto nevedel ci ten pes mal besnotu, to ze je zurivy este neznamena ze je aj nakazeny. Ja som citala odborny clanok, kde pisali ze ked uz raz prepupkne besnota tak sa mozes ockovat kolko chces.
@kvieta Pozri, ak sa to tebe páči a nenamietaš, OK. Každý máme svoju vôľu a názor. Ale lovcov šarlatánov, "bosoriek", babiek bylinkárok a podobne sme tu už mali. Skús si spomenúť, ako to vtedy prebiehalo.
Porovnávať preukázateľné zverstvá nacistov a mnohých akože šarlatánov, podľa novodobých lovcov, je už naozaj scestné. Ale tvoj názor. Môj som už prezentovala.
Zabehla som do tejto diskusie,mam dve deti jedno je ockovane plus ma ocko proti meningokokom druhy chlapcek ma iba 2 hexy a 3 uz sme nestihli lebo sme vyse roka po druhej davke.pred 2 mesiacmi si priniesol z nemocnice rotavirus.mal vtedy este vyvod z hrubeho creva.najskor sa povracal a poton zacal kakat,do sacku nabrusku kazdu chvilu vodova stolica,plus teplota,kedze ale pil/materske mlieko/ tak doktorka na infekcnom mi povedala ze nech to skusime zvladnut doma.to bola vtedy sobota.v nedelu sa povracala 4 rocna dcera.obaja mali rotavirus no ona to zvladala o 200% horsie ako chlapcek.ocko na rotavirus neboli.dceru ked zbadala dr na infekcnom tak nam odporucila hospitalizaciu hned.no bez sprievodu.mozno ma tu mnohe ukamenujete ale podpisala som reverz pretoze na kramaroch ju proste samu nenecham..zvladla som to s nimi,jeden vracal,druhy kakal...p
@abbey1 Neprekrúcaj. "...To psychicky zdravému človeku ani nemôže prísť na um. Teda aspoň u mňa to evokuje negativitu. Lovci!..." - toto si napísala Ty a na toto som ja reagovala.
Lovci šarlatánov lovia "múdrosti múdrych". Nevedú hon na čarodejnice a bylinkárky. Nakloniec, sami o tom píšu na svojej stránke:
"Napriek názvu, ktorý treba brať s humorom ako veľa vecí v živote, našou snahou nie je vyvolávať nenávisť ani útočiť na osoby, zaujímajú nás len ich tvrdenia, teórie, argumenty, myšliekové smery a dôkazy."
http://www.lovcisarlatanov.sk/about/
Aj najslávnejší rakúsky lovec nacistov Simon Wiesenthal nelovil nacistov s puškou, ale vyhľadával ich, pátral po nich, aby boli za svoje činy postavení pred súd.
Aj Lovci šarlatánov vyhľadávajú a poukazujú na medicínske nezmysly, ktoré sa šíria na internete.
Neporovnávala som teda Eichmana s Elekovou.
Naozaj sa nenašiel sa ani jeden článok na ich stránke, s ktorým by si súhlasila?
Spanielsky minister zdravotnictva uvadza, ze preockovanost v okrese Garrotxa (centrom je Olot, odkial je chory chlapec) je 97%.
Ako potom fungovala kolektivna imunita, ked sa nakazil neockovany a k tomu minimalne 8 ockovanych ma v sebe bakterie zaskrtu?
@tin007 ludia cestujú po svete, na letiskách sa stretávaju a menia si bakterie a imunita funguje tak, že tam maju jeden prípad, nie 57, všetky deti ktoré s malým boli v kontakte zostali zdravé, to je kolektívna imunita, zastavili šírenie tejto vážnej choroby po celej krajine, tieto okčované deti.
@tin007
Kolektivna imunita nieje nic ine ako pravdepodobnost rozsahu prepuknutia epidemie. Pri 95-98% zaockovani je pravdepodobne, ze virus nebude cirkulovat a epidemia ostane lokalna. Pod 95% (na zaklade statistik z epidemii) stupa pravdepodobnost rozsirenia.
Osypky som spomenul ako pekny priklad Antivax dosledkov. V Berline sa bali matky vychadzat s detmi, aby sa nenakazili. Ak niesi zaockovana, ci si neziskala imunitu prekonanim osypok, tak mas 100% prenosnost. S tym suvisi kolektivna imunita a hrozba rozsirenia celoplosne.
Zaujimalo by ma, koho by obvinovala antivax mamicka, ak by zahynul plod v prvom trimestri kvoli kongenitalnemu rubeolovemu syndromu. 25 rokov je to vykorenene, ale nieje problem zacat to riesit odznova kym sa niekomu otvoria oci.
@abbey1 a vies ze ti Lovci su riadni lekari... ? a vysmievaju sa, resp. chytlavym drzim sposobom ( teraz popularne) opisuju rozne bludy (myslim, zekvoli pochopeniu a tomu, ze skor porozumie aj "mantak", kt. nahodou navstivy ich web), ktorym ludia casto veria... bez faktov... lebo narozdiel od 90% ludi tomu rozumeju... kym ine chytlave bio-eko-bylinkove a pod weby ani len nemaju doveryhodny zdroj, bezne su to preklady nekvalitne a nepresne z USA. Narozdiel od nich, maju v clankoch fakty. Cize podla teba je lepsie milucko vysvetlit a vyvratit nejake bludy sarlatanov? Ja som teda rada, ze sa docitam nieco aj z druhej strany, cize ani o inteligencii abbey nepochybujem 🙂
@edko22
Suhlasim s tebou, kolektivna imunita je o vypocte pravdepodobnosti, ze sa nieco stane, resp. nestane. Tie faktory/premenne, ktore vstupuju do vypoctu a ovplyvnuju výsledok, sa menia a je ich dost a ockovanie je len jednym z nich.
Tu je napr. matematicky model pre infekcne ochorenia http://en.wikipedia.org/wiki/Mathematical_model...
Teoria je super, na papieri to vyzera skvele, ale co ak nie su dost ucinne vakciny, ako sa dosiahne kriticky prah, ked sa budu ockovat len deti, kto vypocital konkretne hodnoty Ro...?
@abbey1 čítam ich pravidelne a páčia sa mi. Ich články majú hlavu a pätu, vychádzajú z aktuálnych vedeckých poznatkov, uvádzajú dôveryhodné zdroje. Klobúk dole, lebo napísať taký članok, stojí kopu času a dostudovavania o oprašovania vedomostí. V niektorých článkoch sú drsnejší. Nečudujem sa im, chce to vela úsilia nepeniť, keď počúvate a čítate všetky tie nezmysly, čo oni vyvracajú.
@sednaja ahoj k tvojej poslednej uvahe "ako neocko dieta moze nakazit ockovane" . Moze vid akt.pripad spanielsko kde neockovane nakazilo dalsich 8 deti kt.ockovane boli. Neockovane je so zaskrtom na pristrojoch, ockovane deti mali v sebe bakteriu ale neprepukla choroba- uz maju imunitu vdaka vakcine. Rozumies? Nic a nikde nie je 100% . Ockovane deti sa mozu nakazit tiez ale u nich to uz ma iny priebeh a nekonci to smrtou. Preto ma vakcina kolektivny vyznam. A preto nesmie neocko prekrocit urcitu hranicu. To bude velky problem.
@lucia466 Prosim ta, daj sem zdroj, ktory jednoznacne hovori o tom, ze ten chlapec, ktory je v nemocnici nakazil tych dalsich 8 deti, vdaka.
Priebezne hladam, ale nikde som nevidela (okrem titulky Topiek- bulvaru), ze by bolo jasne povedane, ze on je zdroj. Napríklad v clanku http://www.etrend.sk/ekonomika/vakciny-1.html?u... je uvedene: Zdravotní úradníci začali vyšetrovanie, prostredníctvom ktorého sa snažia nájsť nosičov. To môže byť náročné, zvlášť, keď nevykazujú príznaky.
@edko22 neda mi nevyjadrit sa k tomu umrtiu plodu v tehotenstve pri nakazeni matky rubeolou - pokial sa na rubeolu neockovalo, rubeola bola bezne detske ochorenie, ktore vacsina dievcat-buducich matiek, bez problemov prekonala v detstve...tym padom sa nestavalo, ze by ju dostali v tehotenstve...ockovanim sa len dosiahlo to, ze deti rubeolu neprekonaju, v dospelosti ucinky ockovania uz vyprchali, a zrazu je tu rubeola ako velka hrozba...takisto ked tehotna dostane ovcie kiahne, moze byt plod poskodeny, preco potom nie je povinne ockovanie aj proti ovcim kiahniam ?
@tin007 nakazilo nenakazilo prave ono. Mas pravdu moze to byt aj na dlhe lakte. Ale pozri ako dopadli. Za neocko dychaju pristroje a matka lutuje ze sa pripojila k antivaxu. Ockovane dostali atb a su len v karantene. Zapajam sa do vela diskusii o ockovani no na MK som povedala nikdy, porusila som. Tu su vsetky pediatricky infektologicky s google univerzitou ktoru "vystudovali" pocas rodicaku. Toto forum je xy ludi na smiech, ci skor pre plac. Som za aby neocko detom neboli pristupne skolky, aby si kazda jedna vzala aj hypo na liecbu svojho neocko dietata a niesla vsetku zodpovednost ak ochorie na chorobu proti kt.mohlo byt dieta ockovane. Aj ked dietatu to zivot sotva vrati.
@cammille ano rubeola je bežne decke ochorenie ale s katastrofalnymi dopadmu na plod ,prečitaj si niečo o greggovom syndrome ,že to kedysi nebolo,ale bolo,len keď mali ženy viac ako 4 deti ,nejake potratene alebo predčasne narodene ,ktore zomrelo ,to sa pri tom mnžstve stratilo ,tie šťastnejšie ,ktore prežili boli buď hluche ,slepe alebo malu vady srdca ,postih pečene .....no neviem v tejto dobe ,kedy matky maju problem donosiť ,či skôr počať dieťa by bolo užasne tu znova mať rubeolu ,stačia nam predčasniatka ,ktorych je viac aviac a samozrejme ,ktore maju svoje problemy .....čo sa tyka nepravych kiahni ,riziko prenosu na dieťa je minimalne ,tak ako i nasledky ,č sa u rubeoly neda povedať.....
@simca06022011 Už som tu svoj názor na nich napísala. Každý považujeme za slušné niečo iné. Vždy mi skôr imponovali i lekárske kapacity, ktoré sa vedia vyjadrovať odborne, bez zbytočného zosmiešňovania i napr oponentov.To je všetko.

@ivkadracova Podľa mňa za všetko hovorí už len ich názov "Lovci". To psychicky zdravému človeku ani nemôže prísť na um. Teda aspoň u mňa to evokuje negativitu. Lovci! Ale zachovávam pokoj, teda pokiaľ nezčnú behať s kušou a reálne polovať. 😀 😀 😀