Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
Akoze sorry @admin prevenarove obrazocky su v sulade s temou, tie nemusia byt zmazane? Keby ste radsej zamkli tych desat tem,co tu o ockovani zase posledne dni pribudli
@senta_sofia niektorí ludia sa asi budu musieť naučiť na vlastných chybách, že riadiť sa podla psychicky chorých ludí na internete je smrtelne.
@prevenar pokial viem my dve si netykame. nie som agent a urcite viem viac ako vy o ockovani, kedze som doktorka a na rozdiel od vas som nato studovala sest rokov ...takze ak mate take povrchne názory ako tu ukazujete... nemam vam k tomu co viac povedat a presviedcat vas urcite nebudem..lebo by to ocividne ani neslo....nie ja ale vy by ste si mala nastudovat veci ohladne ockovania, lebo tu tarate dva na tri.
@tanag keď sa prihlásiš na MK,tak v pravidlách sa dočítaš,že si tu všetky tykáme 🙂 to len tak by the way 😀
@kuriatkomm taka nadsena citatelka MK nie som, aby som sa az k takymto podrobnostiam dostala :D
@tanag je to také známe a veľa krát omieľané pravidlo MK, preto ho poznám 🙂
ok, diky za upozornenie 🙂
@senta_sofia tak, tak. Co otvorim kona, tak na uvodnej strane len same neockovanie na mk, preco neockovat, je ockovanie nebezpecne??? Nie ze by to tu bola niekedy daka vyhra, ale toto uz je tu fakt otravne....a predpokladam, ze komentare boli zmazane preto, lebo niekto bol zatlaceny do kuta, a uz nevidel ine "rozumne" riesenie, ako zacat nahlasovat komentare, ktore oponuju jeho fanatizmu 😁
@senta_sofia len jeho prezentacia fasistickych zabiek nie je mimo temu ....inak jeho aktivita sa bude zvysovat ,blizi sa leto ,dovci a pozor volby do zup ...
@mima283 dovolili sme si poukazat na istu paralelu medzi sirenim nezmyslov o ockovani a sirenim nezmyslov, ktore doviedli do vlady niekoho, koho asi nesmieme menovat
@prevenar zato ty si odbornik na n-tu,ja sa ti cudujem,ze sa zahadzujes na takomto fore, so svojimi vedomostami by si mohol byt kludne v NASA alebo v CERNe alebo hocikde inde, co nemas mas profil na linkedIn-e?
@lenadka len oni nezmazali jeho zabu,ale nieco uplne ine 😉 zaby ostali
@senta_sofia zmazané boli príspevky kde je vysvetlené čo je to za žabu-tak som to myslela, tie jeho kraviny tu vidím stále
@aristka veru,cisty trapas,aby niekto,kto studoval 6 rokov medicinu mal paru o ockovani a este vacsi, ak ma nedajboze dalsie dve atestacie z pediatrie,lebo vsetko podplatila farmamafia
jeeeja, super diskusia...radsej sa nezapojim

velke nic som veru doteraz vedela...ale ako som navstivila MK otvorili sa mi obzory :D asi tieto nazory zacne aplikovat do praxe a uvidime co sa bude diat :D
@alexandraalexandrova tym konom podporujes aku ideologiu...vies lebo tu v ocko temach je nonstop povoleny fasisticky zabco ala prevco...
@alexandraalexandrova to som aj ja mala urobit :D

@adsumus ja som si vzdy myslela, ze tomuto ludia verit nemozu, ale teda okolie ma presviedca o tom, ze ono je to skutocne mozne. Ja som za to vsetkymi desiatimi, aby sa veci pohli a dokazalo sa, kde je pravda, ale nech tu pravdu dokazuju ti, co disponuju adekvatnymi vedomostami a nie paranoidni jedinci na verejnych forach. Na druhej strane je mi jasne, ze antivaxu prave tento stav, ze sa nikdy nic nedokazalo velmi vyhovuje, pretoze ma priestor na sirenie svojich nezmyslov... Ja stale tvrdim, ze ak by antivaxu naozaj islo o blaho deti, za tie roky, co funguje, uz mohol vyvinut nejaku iniciativu a tlak na odbornikov v danej oblasti, usmernoval a zoskupoval by rodicov poskodenych deti, podal nejaku hromadnu zalobu, atd. Lenze k nicomu takemu nedoslo, a to prave preto, lebo ak by sa nahodou dokazalo, ze pravda je niekde inde, antivaxu by to zobralo vietor z plachiet. A im ide v tomto o vela.