Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@prevenar ak niekto popiera, ze očkovanie zastavilo umieranie a ukončilo mnoho epidémii, tak to je už tvoj fanatizmus pre neockovanie a kampaň zároveň!! To uz nema nic spoločne s nejakými štúdiami a zdravým rozumom. Bola doba, ked sa deti nedozivali dospelosti, nebola to taka samozrejmosť ako to je teraz.
@srdiecko9 kazdy kto vie nieco o ockovani vie , ze ockovanie nema nic spolocne s ukoncovanim epidemii. zvysok sa spolieha na reklamne materialy a sfalsovane studie z farmakorporacii. ked mas zaujem , prides na to aj sama, oficialne statistiky su volne pristupne ..ked nie ..rob si co uznas za vhodne.
@prevenar očkovanie nema nic spoločne s ukončením epidémii ???????? Fakt nic??????????
Ked by som bola jedna z tych váhajúcich matiek, ktore sa rozhodujú na základe tvojej ničím nepodlozenej antivakcinacnej kampane, táto tvoja veta by mi jednoznačne potvrdila, ze to co robíš, nie je vobec vedecky podložené, ale len číry fanatizmus a prekrúcanie faktov..lebo niektoré pravdy jednoducho pravdami su ci sa to tebe páci alebo nie...Vies, ja aj ked verim, ze očkovanie ma svoje velke opodstatnenie, viem pripustiť, ze moze mat nežiadúci účinok, presne tak ako každý iný liek.
Ale ty preto aby si vyrábal strach okolo očkovania dokážeš poprieť aj to, co je aj obyčajným sedliackym rozumom vopred jasne, nehovoriac o vedeckých dôkazoch..este napis, ze antibiotika su čistá chémia a iba škodia našim deťom..naozaj vas poslať do tej doby 😢 žiť..
@srdiecko9 fakt nic. verit mozes aj na snehulienku a sedem trpaslikov ...na realite to vsak nic nemeni. preto sa osobne zaujimam o fakty a nie "vieru" . hore som pisal co je dokaz z vedeckeho hladiska ..neexistuje jediny co sa tyka ockovania. ked ani nechapes co je a nie je "dokaz" tak naco sa pustat do nejakych debat.
antibiotika su su super ..na zachranu zivota , nie na miesto cukrikov, ako si to pletu nasi lekari.
ok, drz sa ..len ma oberas o moj cas.
ak niekoho zaujima realny vyvoj situacie okolo osypok vsetko dostupne info najde zhromazdene tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ , treba prezriet posledne prispevky a precitat komentare.
vsetci "vieme" ako neuveritelne ockovanie zlikvidovalo prave kiahne ..a ake dalsie choroby este ? preco zlikvidovali len jednu ? 🙂 ..preco nie 5 - 6 ..alebo vsetky ? v com je problem ?
V čom? V tom že nie je 100% zaočkovanosť, nie každý má možnosť /Ukrajina, migranti/ a potom sú tu fanatici ako ty.
@prevenar strasne reprezentujes antivax, co si dosiahol za tych 5-6 rokov harasenia na fore v reale? Su podane nejake konkretne zaloby za poskodenie zdravia? Organizujete nejakym sposobom rodicov poskodenych deti? Robite hovno, vyuzivate verejny priestor na sirenie nepodlozenych informacii... Ak by to vsetko,co tvrdis, bola pravda, uz by sa tym zacal niekto kompetentny zaoberat. A este mi povedz jedno, preco Glaxo Smith trovi len slovenske deti a dalsie krajiny,kde su registrovane ich vakciny, s tym problem nemaju, pricom v mnohych je na slobodnej volbe rodica, ockovat? Asi maju malo takych prevenarov ako si ty,ci?
@erinne v CR uz bolo podane trestne oznamenie, len najhorsie je,ze oni vedia,ze sa im nic nestane,lebo na to,aby niekoho za to odstihali,musia dokazat,ze vlastne hovorili nepravdu. A kedze je velmi obtiazne vykonat dokazovanie v takomto niecom, hlavne kvoli tomu,ze akykolvek vysledok by posobil ako precedens, tak to skonci vzdy v aute a tito iniciativni blbci si mozu slobodne a spokojne vypisovat,co chcu a este na tom zarabaju cez 2% z dane ako obcianske zdruzenie :-/ cisty grc
@senta_sofia nic neprezentujem a nic som nedosiahol 🙂 dufam, ze sa ti bude teraz lepsie spat 🙂
@prevenar tak o co ti ide,ked nic nereprezentujes a nic si nedosiahol? Spokojne suchaj s nohami,ze mas neockovane deti,ak volake mas a nezahlcuj verejne forum capinami. A ak ma to sirenie capin mat aj nejaky vyznam, tak konaj tam,kde mozes nieco dosiahnut.
@senta_sofia 😀 ..a dakujem za radu, prave som jednu potreboval.
@prevenar dostal som sa do argumentacnej tiesne, tak sa snazim otocit to na srandu, aby si nikto nic nevsimol? Tie obrazky kreslis sam,co to mate nejake v ramci skupinky?
@erinne ja uz by som zaviedla IQ testy aj na pouzivanie internetu, lebo ked vidim, ako ludia stratili schopnost selektovat informacie, tak sa mi chce plakat
@senta_sofia tie obrázky to je žabiak pepe, zneužívaný niektorými ludmi na nacisticku propagaciu. je zaradený medzi hate symboly, ale na mk sa uplatnuje veselo, vedprečo nie, s temou suvisi, nikoho neuráža ani nie je vysmechom,plne v zhode s pravidlami, zmaže sa len ked da previ aj s penisom a holým zadkom.
@adsumus dakujem, konecne som sa v ockovacej teme dozvedela nieco prinosne 🙂)

@tanag hej? je to vedecky dokazane ? urcite ? ...pokial viem , tak za vedecky - exaktne dokazene sa povazuju len veci, ktore prejdu dvojito placebom zaslepenou studiou. skus vypatrat jednu ohladom vakcin. nie dve , tri ..ale aspon jednu.
ako som pochopil vyrobcovia porovnavaju vzdy dve zaockovane skupiny voci sebe ..to nie je vedecky dokaz.
co TBC ockovanie ? bola tak neuveritelne dolezite , clovek dostal pred par rokmi pokutu ...a teraz ? kde je ? chyba ti ? preco ti nechyba ? preco okamzite nevypukli epidemie, ked ziadne dieta nie je "chranene" ?
vsetci "vieme" ako neuveritelne ockovanie zlikvidovalo prave kiahne ..a ake dalsie choroby este ? preco zlikvidovali len jednu ? 🙂 ..preco nie 5 - 6 ..alebo vsetky ? v com je problem ?
ak ta fakt zaujima problematika ockovania , tak by si mala zacat po svojej linke a uplne od zaciatku. ak si dalsi reklamny agent, tak mi jedine luto mojho casu kt. som prave premrhal.
pekny dnik.