icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

tanag
14. mar 2017

@aristka ale ale to su mi novinky :D priznam sa to ma na skole neucili :D .no, kedze to tvrdi tento vzdelany pan, mali by sme sa nechat poucit....

alexandraalexandrova
14. mar 2017

@aristka k tebe len tolkoto

sticker
aristka
14. mar 2017

@tanag no nemohli ta to naucit ,kedze prevco nestihol napisat novu knihu patofyziologie ,ale podstatne ,je ze ustnou formou svoje literarne citenie prezentuje aj portretovo.

senta_sofia
14. mar 2017

@aristka mas blizsie info? Bazim po vedomostiach 😀 @tanag pocuvaj, prevenar neska priznal,ze on sa nesnazi nic dosiahnut ani nijak zviditelnit,nechces sa dat na vedecku drahu, ze by si rozpracovala niektore jeho teorie, vies, nech to ma aj nejaku formu a publikuje sa to v odbornych kruhoch, ma toho kopu, aj popociarkovane, ze by si to mala kusok jednoduchsie...

tanag
14. mar 2017

@senta_sofia viesco rada by som, dik za navrh :D ale moje vedomosti nesahaju az tak hlboko, aby som chapala jeho vysoko vedeckym teoriam :D a mysli si, ze som blba, takze by ma asi do dream tymu nevybral :D

tanag
14. mar 2017

@aristka joj tak asi ju potom doporucim na fakultu, kde som studovala :D

mima283
14. mar 2017

Dievcata, ktora z vas to tu bola ta lekarka, mohla by mi prosim napisat spravu,? Lebo jeden dementny argument mi tu v tychto antivax diskusiach uz ide strasne na nervy, tak by som sa chcela na nieco spytat 😁

senta_sofia
14. mar 2017

@mima283 tanag

mima283
14. mar 2017

@senta_sofia dakujem 😁

adsumus
15. mar 2017

Ach jaj ženy máme tu smutne upresnenie umrtí 17 detí v Rumunsku v dosledku infikovania sa vírusom osypok. Všetkých 17 bolo neočkovaných. Tu by som zbystrila pozornosť byť maminou neočkovaneho dieťaťa s nejakým ochorením alebo oslabenou imunitou. Ale už vidím ako to tu antivax zatroluje stupídnými obrázkami, aby sa to ludia nedozvedeli.

https://www.rte.ie/news/2017/0312/859093-measles/
http://sofiaglobe.com/2017/03/13/measles-outbre...

prevenar
autor
15. mar 2017

dnes som nasiel v skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

K práve prebiehajúcej mediálnej hystérii okolo osýpok v Rumunsku a Maďarsku

„Milé čitateľky/poslucháčky, vážení čitatelia/poslucháči,

vzhľadom k práve prebiehajúcej (od 7.III.2017) mediálnej hystérii okolo epidémie osýpok (cz: spalniček) v Rumunsku (tisíce prípadov) a už aj v Maďarsku (vyše 10 prípadov) som mal v prvé 2 a pol hodiny pondelka 13.III.2017 (včera) na Slobodnom vysielači mimoriadnu reláciu Sám sebe lekárom (č. 71), v ktorej som jednak vysvetlil, čo sú osýpky zač, ako sa šíria, ako sa dá nimi nakaziť, ako sa liečia, čo spôsobujú atď., jednak čítal a komentoval vybrané najnovšie správy a komentáre na túto tému.

Reláciu si môžete vypočuť priamo na internete alebo stiahnuť zvuk vo formáte MP3 (po kliknutí na tlačidlo „More“ a v následne rozvinutej ponuke na „Download“).

Odporúčam tiež prečítať si komentáre a údaje k tej istej kauze na stránke Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania (na zvlášť stránke, venovanej osýpkam, ako aj v rámci „Výberu najnovších udalostí“ na spodku úvodnej stránky — od 7. do 10.III.2017).

Ďalšie informácie k osýpkam a očkovaniu proti osýpkam nájdete v 13. dieli seriálu článkov „Čo možno neviete o očkovaní“ z časopisu Vitalita (č. 9/2012) a v ďalších článkoch z prehľadu „Články o osýpkach a očkovaní proti nim“.“

http://www.slobodavockovani.sk/news/k-prave-pre...

prevenar
autor
16. mar 2017

vsetky clanky o osypkach v nasej skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=osypky&... #osypky

prevenar
autor
25. mar 2017

"kolektivna imunita" - Blud storocia. realna zaockovanost na SK je 60%

"Kvôli neutíchajúcim správam na tému údajne hroziacej osýpkovej epidémie, na ktoré sme už upozornili v tlačovej správe dňa 9. 3. 2017, sme urobili analýzu zaočkovanosti slovenskej populácie z verejne dostupných zdrojov. Analýza definitívne preukazuje, že na Slovensku nikdy nebola 95%-ná zaočkovanosť obyvateľstva; celkový podiel zaočkovaných je 60%.
Ak by kolektívna imunita závisela iba od zaočkovanosti, ako sa verejne prezentuje, tak by sme na Slovensku každoročne čelili epidémii osýpok. Ak kolektívna imunita existuje, tak len vďaka dvom miliónom neočkovaných dospelých, ktorí majú prirodzenú imunitu po prekonaní osýpok. Neočkované deti majú zanedbateľný vplyv na zaočkovanosť obyvateľstva, strašenie je neopodstatnené a zavádzajúce.

Použili sme verejne dostupné informácie z demografického centra INFOSTAT,[1] údaje o zaočkovanosti Svetovej zdravotnej organizácie,[2] a údaje zo sérologického prehľadu Státního zdravotního ústavu ČR z roku 2013,[3] nakoľko slovenské úrady už 15 rokov nijaký sérologický prehľad nezverejnili, hoci sa za ten čas zmenili už všetky vakcíny používané u detí. Rozdiely medzi slovenskou a českou populáciou sme zohľadnili. Plné znenie analýzy bude zverejnené v najbližšom čísle časopisu Dieťa 4-5/2017. Stručné výsledky sú nasledovné: .. "

https://www.dieta.sk/zaockovanost-proti-osypkam...

http://www.hlavnespravy.sk/zaockovanost-proti-o...

adsumus
25. mar 2017

Až na jeden podstatný fakt, že ak bolo 60% zaočkovaných a zvyšok 37% prekonal osypky tak to máme 97% immunych slovákov.

lauritka
25. mar 2017

@adsumus ako vidim, zase same "relevantne" zdroje 😀

adsumus
25. mar 2017

@lauritka mne to dojde divne ako tomu može niekto veriť 🙄

lauritka
25. mar 2017

@adsumus mne nie, ludia veria aj na UFO 😝

adsumus
25. mar 2017

@lauritka tak na ufo možu veriť, to je otvorená vec, len toto je predsa nezmysel, čo napísali, že nemáme kolektivnu imunitu a aj máme. taka schizofrenia povedala by som.

lauritka
25. mar 2017

@adsumus. Tie pocty hovoria jasnou recou.co dom pridavala tabulky.ked si pozrela. Mozno uz na buduci rok nulka pri state slovakia nebude 🙄

adsumus
25. mar 2017

@lauritka tipujem do 5 rokov.

lauritka
25. mar 2017

👏 tak som zvedava, ak este budeme na konovi tak si napišeme 😉 / na druhej strane boh ochranuj deti, ked tu prepukne epiidemia, to nikomu neprajem /

adsumus
25. mar 2017

@lauritka čo bude, bude, my mame drobcov očkovaných. 🙂

prevenar
autor
26. mar 2017

@lauritka ..zajtra vypukne TBC epidemia. ziadne novonarodene deti nie su uz roky chranene. ..no bud zajtra, alebo urcite pozajtra.

lauritka
26. mar 2017

@prevenar skor som myslela osypky 😉

prevenar
autor
26. mar 2017

@lauritka ja zas TBC , ktore sa par rokov neockuje 😉 (cize tisice deti su bez akejkolvek ochrany) . ale zas ked si zoberieme tu madarsku epidemiu (13 pripadov) tak tu pohromu tu urcite budeme mat onedlho 😀 ..si inak potom vsimni ,ze ak sa tu par pripadov vyskytne , tak nezverejnia ich ockovaci status. 😉 (psssssst , aj ti poviem preco (teraz velmi tichuuucko) vsetci nakazeni budu ockovani 😉 )

lauritka
26. mar 2017

@prevenar a čo Rumunsko ? a Nemecko ? tam nemaju len "pár" pripadov.

lauritka
26. mar 2017

@prevenar nezverenia ? cize tato stranka a vobec cele europske centrum pre prevenciu a kontrolu nakazlivych chorob nie je doveryhodne ? http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/measles/e...

prevenar
autor
26. mar 2017

@lauritka nie nezverejnia 🙂 ..uz cakam na oficialne cisla z EPIS ,alebo RUVZ . ..ak zverejnia, tak to bude, ako pri tej vlne mumpsu ..vsetci nakazeni , plne ockovani 😉

adsumus
27. mar 2017

všetci 17, ktorí zomreli boli nečkovaní