Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
jo ..my ale nezijeme v rumunsku, ale na slovensku. 99% nakazenych na SK budu ockovani, tak ako pri mumpse , kde to bolo casto 100% v ramci ohniska. ak VOBEC budu nejaki nakazeni ..co s vysokou pravdepodobnostou ani nebudu. 🙂
Slovensko =/= Rumunsko. Rumunsko je Rumunsko a Slovensko je Slovensko ..dve NEPOROVNATELNE veci ..aj napriek masivnej medialnej "masazi" .
a čo tie epidemie osypokk v poslednych rokoch v Nemecku ? Očkovanie je dobrovolne, napriek tomu maju zaočkovanost cca okolo 70%. čo zrejme nestači-
a to nie je Rumunsko, kde je chudoba a špina..
takisto hlasia pripady Rakusko aj Taliansko, Francuzko..
zaujimave, že SK ma zatial NULA. takže zatajuju ? 😀
@lauritka ziadna 95% zaockovanost tu nikdy nebola 😀 nebola a ani nebude.
no nebude , vsetci uz vieme ,ze ockovanie nezabranuje preneseniu ochorenia. ale ma zabezpecit , akysi "lepsi" priebeh OCHORENIA.
mala by si si dostudovat realne informacie o vakcinacii , podla mna to potrebujes ako sol , lebo tie nezmysli, ktorym veris su velmi nebezpecne pre tvoju rodinu. - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@prevenar do tej antivax skupiny sa nepridam, ja suhlasim s očkovanim a nebudem počuvat konšpiračne teorie a horove internetove story o škodlivosti vakcin.
a nič mi neškodi predstav si. davam si do tela každoročne aj vakcinu proti chripke. oooo a čuduj sa svete - že ma chripka obchadza.
@lauritka no prevco odovzdal svoj poskodeny gen ,ktory sa uvolnil z poskodenej bunky ockoma ktory mu plava v krvi svojmu dietatu a zaduploval to ockom dietata ,takze jeho dietatu plava v krvi viac poskodenych genov ....ak sa riadim jeho teoriami plus pridajme rodinnu genezu otec alergik ,samozrejme to ma nasledok ocka a dieta atopik ,samozrejme nasledok ocka...alternativa ,zistnost v tom urcite nie je a ani sirenie a podporovanie kotlebovcov.....inak kupila by si vysavac za 300 eur....prevco ti urcite odporuci...
a aj urad verejneho zdravotnicta masiruje mozgy že ?? spochybnime všetko na svete, len aby vam to vyhovovalo.🙄 „Epidémie infekčných ochorení, proti ktorým je v súčasnosti možnosť chrániť deti očkovaním, zabili vo svete viac detí ako všetky vojny,“ uvádza úrad verejného zdravotníctva. Pred povinným očkovaním vznikali epidémie chorôb, ktoré sa dnes už takmer nevyskytujú.
V krajinách s nízkou zaočkovanosťou, teda tam, kde je zaočkovaných menej ako 95 percent detí, sa epidémie stále vyskytujú.
Zoberme si osýpky. V roku 1961 pripadalo na 100-tisíc obyvateľov takmer 700 prípadov osýpok. Povinne sa proti tomuto nebezpečnému ochoreniu očkuje od roku 1969, vtedy na 100-tisíc obyvateľov registrovali 350 prípadov osýpok. Po desiatich rokoch sa osýpky na Slovensku takmer nevyskytovali. Posledný domáci prípad sa objavil v roku 1998. "
@lauritka "ako prevencia aby tu neboli epidemie nie? " no ved presne to je ta somarina . ..ved urobis, ako uz uznas za vhodne, tvoja vec. ja ti len radim sa pozriet na to znovu z inej strany, urcite neolutujes .
"aký vysávač ?? " - rad ti to vysvetlim 🙂 to len arizatorka maskuje svoju nezistnu zaangazovanost so sirenim POVINNEHO ockovania 😉
je dokument ( aj ho tu najdes) , ktory vydala jedna slovenska reklamna agentura ,ze najima ludi na sirenie podpory vakcinacnych produktov. nazvali ich ,ze vystupuju ako "bezne mamicky" , ale su to zazmluvneni ludia , ktori funguju pod touto agenturou , aby sirili to co maju. no , kedze MK je najvacsie forum svojho druhu na SK , tak sme spekulovali ,ze KTO by tu tak od nich tak mohol len byt ? 😉 ..to ,ze nikto je vylucene, takze .. mne hned par nickov aj napadne 😀
neviem preco, ale arizatorka sa v tom nejak nasla sama 😀 ...a jej zastieraci manever je ,ze ja akoze nieco predavam 😀 , aby odviedla pozornost ..co si odvodila z mojho blogu, kde mam recenzie na pa par veci , ktore mam v domacnosti , alebo pouzivame. takze teraz tu roztrubuje ,ze predavam "vysavace" 😀 co je po prve nezmysel a po druhe mam tam plno veci, netusim , preco sa jej zrovna ten vysavac tak zapacil. ..ale zas NEMUSIM ROZUMIET VSETKEMU, ze 😀
@prevenar to uz zavana silnymi konšpiraciami 😀 to iste mozme tvrdit my, že vy ste podplatení aby ste širili nepravdive info o škodlivosti očkovania a profitovala na tom homeopatia a pseudo-veda či ? takze ano, su to dve strany. Internet dal ludom slobodu v ziskavani informacii , ale je to zaroven nebezpečna zbraň, ktoru ludia širiaci určitu ideologiu mozu vyuzit vo svoj prospech.... a nech si každý urobi svoj triezvy nazor.🤐
prepáč ale niekedy mi všetko to smerovanie AV pripomina Jonasa a jeho profitovanie zo zufalstva žien, ktore nevedia počat- tak im za poplatok predpiše, kedy maju mat sex. napriek tomu, že vtedy ovulaciu nemaju.. ale vesmirne sily ju určite vyvolaju 😵
aktuálne :
Detská lekárka: Dôležitosť očkovania si rodičia uvedomia, až keď je choroba reálna
http://www.tvnoviny.sk/exkluzivne/1863292_detsk...
- a toto priam vyšité na všetkých "odborníkov" na vakcíny na MK " :
"Najväčším propagátorom antivax hnutia na Slovensku je Marián Fillo. Je to inžinier a nemá lekárske vzdelanie. Nie je to podobné, ako keby ste sa nechali na súde zastupovať kuchárom alebo operovať šoférom?
Keď sa mi doma pokazí elektrika, tak si na opravu zavolám elektrikára a ani by mi nenapadlo opravovať si ju podľa internetu. A toto mi príde úplne také isté. Pán inžinier často tvrdí, že vie o očkovaní ďaleko viac ako mnohí pediatri. Nemôžem s ním súhlasiť.
V očkovaní sa spája imunológia, epidemiológia, mikrobiológia, fyziológia, patofyziológia a na základe tohto všetkého si lekár spája informácie. A to inžinier Fillo, pri všetkej úcte k tomu, že je schopný naštudovať si informácie z literatúry, nemôže bez lekárskeho vzdelania vedieť. Chýbajú mu súvislosti."
@lauritka nie nie nie ..vidis, tu si si nevsimla ten rozdiel . TVRDIT mozes cokolvek ...avsak ja sa bavim o faktoch. to ,ze ten dokument existuje "netvrdim" , ten dokument existuje. tymi informaciami sa chvali sama reklamna agentura .
cize na jednej strane mame domnienku ,ze mozno nejake AV niekto plati (co je samozrejme, logicky nezmysel samo o sebe ..kedze propagujeme NEpredaj nejakeho tovaru, cize na NEpredaji nema nikto zisk a tym niet co platit z 0 zisku ((+ ziadne AV neexistuje, clenovia nasho fora su zvacsa rodicia poskodenych deti vakcinaciou)) ) a na druhej strane mas dokument samotnej reklamnej agentury, ktora tuto sluzbu ponuka klientom, ako jej vlastny PRODUKT 😀 tak si sama vyber co je pre teba lepsim dokazom.
well , homeopatia ma nezaujima , nepouzivame a a ni sa nechystame a "Jonas" to neviem kto je , takze tak 🙂
z mojej strany som uz vycerpal vsetko co som mienil , takze ja sa porucam , drz sa tu ! 🙂 ..a este pridavam ten clanok. presne , nech si kazdy spravi svoj nazor 😉
.......................................................................................
Veda ci marketing a co s tym maju „aktivne matky” ?
Casto sa stretavam s tym ,ze ludia odmietaju uvazovat nad ockovanim, nad latkami z ktoreho je zlozene, nad vedlajsimi ucinkami a pod. z dovodu, ze uz maju svoj "nazor".
Otazka je , ako tento "nazor" vznikol a kto poskytol informacie na jeho vytvorenie? Je zalozeny na vedeckych faktoch o ucinnosti a neskodnosti vakcinacie ..ci skor marketingovy material, ktory ma len jeden ciel ..a to predat cokolvek za ucelom co najvacsieho zisku.
Na internete som zachytil zaujimavy dokument, v ktorom ista reklamna agentura opisuje postup, akym sa im podarilo dany "nazor" v povedomi vacsinoveho obyvatelstva a lekarov vytvorit. Ak si myslite, ze s tym ma nieco spolocne veda, zdravie ci bezpecnost pacienta, tak to ste pekne vedla ...
Zaujimavou marketingovou strategiou, ktorou sa chvalia je aj pouzite profesionalnych internetovych diskuterov, ktori vystupuju, ako bezni uzivatelia (aka „bezne mamicky” ) v skutocnosti vsak spolupracuju s reklamnou agenturou. Buzz marketing.
Vzdy ked vidim taketo informacie, tak rozmyslam , ze ci maju nejakych „diskuterov” aj v ramci MK a ktore niky by to tak mohli byt 😝
Ale ved posudte sami. Odporucam prestudovat kazdemu.
- „ Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde.”
> po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom <
http://www.snowball.sk/?sid=5&aid=32
- dokument o reklamnej strategii - OD NEZNAMEHO SLOVA K USPESNEMU PREDAJU.
( -vyuzit novost slova rotavirus a neznalost temy rotavirusovych infekcii na vyvolanie zaujmu medii
-vyuzit komunikacny potencial „aktivnych matiek” a poskytnut im na webe informacne zdroje a publikovany obsah na zdielanie
-vyuzit „snowball effect” sirenia informacii na internete a socialnych sietach )
😘
@prevenar prave prebieha masivna antivakcinacna kampan s nazvom "Pichni si do prevenara", dufam moj zlaty, ze budes tak sebaisto a s usmevom vyskakovat, ked sa raz niekto zacne zaoberat tymi prispevkami, ako nabadas ludi na neockovanie stylom, sak neva, zaplatite pokutu a vybavene a vyhodnoti to ako navadzanie a pomoc pri priestupku a to,co si predviedol naposledy, ako sa chvalis poctom udelenych pokut, to tiez co to vypoveda 🙂 moc moc ti drzim palce, nech to dotiahnes co najdalej...
@senta_sofia dakujem 😘
@lauritka je pravda ze osypky skoncili vdaka ockovaniu. O tom ziadna. Ale v rumunsku je epidemia osypok a za posledneho pol roka na ne zomrelo 17 ludi - nie deti - ludi. Neviem ake su tie udaje presne, ale viem ze osypky tam idu uz takmer 3/4 roka co sa to medialne prevalilo. U nas na chripku zomrie rocne viac ako 150 ludi - bezne. Ja som zastancom ockovania - hexa vakcina je podla mna velmi dolezita vakcina. Ale MMR 🙄 Ja som napriklad ako mala dostala mumps a v pohode som ho presla. Ta ruzienka je taka blba - na to by stacila mono vakcina.
@kittykat22 17 deti : http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/maser...
vieš, ale nie kazdy to "moze " v pohode zvladnut.. čo chore deti ? s podlomenou imunitou? prave tie maju byt chranene kolektivnou imunitou.

96% chorých v Rumunsku bolo neočkovaných
http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati...