Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

nazor lekara na ockovanie . prispevok z nasho fora : https://www.modrykonik.sk/group/1799/
" Včera o 13:21
Tak nieco pozitivne....dnes v praci.. dlhorocny lekar moj zakaznik, odbornik v oblasti ORL ma prirastok do rodiny... vnucku . pri rozhovore : On: rozhodli sme sa ist cestou neocko ako vy... neveste chvilu trvalo presvedcit pediatr.,ale nakoniec sa zadarilo... Az sa my srdiecko zahrialo....... 🙂 pan mudr. je zaroven aj onkolog. v oblasti ORL.. mimochodom. 🙂 "
kazdy nech si to uz zhodnoti podla seba.
Presne!!! Nech si každý zhodnotí sám..preco je tak malo lekárov, ktorí nemajú zaočkované svoje deti..
omfg, gynekológ a očkovanie? ORL a očkovanie? A vy ste z toho mimo, že jeden lekár je proti očku? Ako sa tomu asi môže rozumieť? NIE JE IMUNOLÓG ani EPIDEMIOLÓG!!!!!!!!!
Vy by ste si dali srdce operovať oftalmológovi - očiarovi? Si robíte srandu, či už vážne preboha živého nemáte súdnosť dámy??
Vy by ste sa dali zastupovať na súde pre trestný čin nejakému podnikovému právnikovi, čo celý život písal zmluvy o spolupráci? Len preto, že na škole mal aj trestné právo na skúške??!!?
@alexandramaria To je o tom istom ako tu niekto svoje nazory prezentuje za nic len pravdu a tvrdi,ze je zdravotnikom.....😉
@alexandramaria ono je to ironia ,pretoze orl pouzivaju tiez imunopreparaty ....
*preco, pardon.
@alexandramaria Ano dobre pises. Tak preco sa tu niekto prezentuje ako odbornik, uraza a osocuje ostatnych len pre iny nazor a skusenosti a vedomosti?! A pritom nikto nevie co je zac ale hlavne,ze ma pravdu....
@evittam a kto sa tu prezentuje ako odborník? Nevšimla som si.
@alexandramaria Kto? No napr.aristka sa tu vsade "ohana" tym,ze pracuje v zdravotnictve....a preto jej odpovede,nazory a ostatne su tie najpravdivejsie.😉
@alexandramaria
Ten pán je lekár, gynekológ je lekár len pre pripomenutie...je to x-rokov štúdia, x-rokov praxe, x-rokov skúseností a bohužiaľ otec postihnutého dieťaťa po očkovaní, ktorý sa nebojí o tom hovoriť.
Rešpektujem rozhodnutia všetkých, čo dajú svoje deti, seba, či rodinných príslušníkov očkovať a verím, že aj zástancovia očkovania budú rešpektovať tých ostatným.
@daduska3 to že je lekár mu nikto neberie, ako hovorím, pôjdeš si dať k nemu zoperovať srdce len za to, že je lekár? Nerozumie sa tomu ani prd, nakoľko skúška z epidemiológie na medine z neho epidemiológa nerobí. Môže sa venovať ženskému pohlavnému ústrojenstvu. Tam je odborník.
@aristka okej, veď nech používajú imunopreparáty, kľudne. Stále to z neho nerobí odborníka, aspoň pre mňa nie.
@alexandramaria myslim to v tom ponimani ,ze kedze aj ocko je imunopreparat ,ze aj orl lekar ich pouziva len v porotalnej forme ...co prevco asi nevie ...ked uz chcel pouzit orl dr.
@aristka prevča neregistrujem už dávno. to je ten týpek, čo vyhodí zo skupiny všetkých čo majú iný názor a potom sa oháňa výrokmi z nej? No bodaj by nie, veď ako náhle mu ktosi odporuje, všetkých z nej vyhodí. Jasne že potom neočkujúce matky mylne podliehajú dojmu, že s nimi každý súhlasí. 😀
@evittam fakt sorry som tu anonym ako ty a nebudem si od teba pytat povolenie ,co ja mozem a nemozem spochybnovat ....ja tu ziadnych dr.neuvadzam ako av ,kedze si nevieme overit pravdivost danych info a ani to ci taky lekar existuje,co povedal ,co prevco prezentoval...takze ta poprosim nepouzivaj voci mne sikanu ...