icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

evittam
5. apr 2017

@aristka Zase mas len tvoj pocit,ze ts sikanujem. Nesikanujem. Slusne som ta poziadala. Lebo ty svoje vyroky, nazory a vsetko co napises oznacujes za pravdu, nikto iny sa veci nerozumie tak ako ty....Ak niekto napise odlisny nazor, alebo ze dieta ma NU po vakcine, nasledky a podobne tak ziadas mena lekarov, zdrav.dokumentaciu a podobne. Tak to bud neziadaj alebo aj ty doloz,ze naozaj si odbornik a mas co k veci povedat. Inak to co napises ty,ja, hocikto ma potom rovnaku vaznost.

evittam
5. apr 2017

@aristka Cize ani pravdivost tvojich info si nevieme overit.

aristka
5. apr 2017

@evittam ja mam jednu vyhodu ,viem co sa pytat a al s tym mas ty problem je to len tvoj problem...ak mi nick nevie odpovedat ,je to jeho problem...takze aky mas problem...

aristka
5. apr 2017

@evittam vie si to nick overit komunikaciou s dr....aj ten poskodeny nevysvetleny gen od prevca ,ktory plava v krvi asi do nasej smrti ...

evittam
5. apr 2017

@aristka Ja? Ja nemam ziadny problem.
A prevca si pories sama. Ja s nim nic nemam. Ani s nejakym jeho genom.

daduska3
5. apr 2017

@alexandramaria
Ak urobím ja nejaké rozhodnutie, konzultujem to aj s inými lekármi ako pediatrom. U mňa ani lekár nie je dostatočný odborník pri očkovaní a iných zásahov do organizmu.

Ten link a uvedeného lekára som len uviedla ako príklad, že aj lekár, je jedno či to bol gynekológ alebo pediater, slepo dôveroval schválenej vakcíne. Nič viac a nič menej, myslím si, že väčšina pochopí a zariadi sa.

lauritka
5. apr 2017

aku ste mu dali "familiarnu" prezývku 😝

prevenar
autor
5. apr 2017

@aristka Nemas OTRAVOVAT , ak nechapes ..vrat sa na zaciatok vety a citaj znovu , to opakuj, pokym nepochopis .

prevenar
autor
Odpoveď bola odstránená
alexandramaria
5. apr 2017

@xxxxxnnnnn
Prosim o skontrolovanie diskusie. Zas a znovu sa to tu spamuje hlupymi obrazkami od veci. Tak snad v tejto diskusii nie su rovni a rovnejsi, co mozu vsetko.
Vdaka.

zuzana76
5. apr 2017

@alexandramaria a to v druhej teme vyhlasuje aky je tolerantny

zuzana76
5. apr 2017

@lauritka aj moj otec, roky rokuce sa ockuje proti chripke

xxxxxnnnnn
5. apr 2017

Ahojte,

vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. Názov diskusie znie "Osýpky - aktuálna téma ". Tak poprosím žiadne urážky, žiaden výsmech a presviedčanie. Nie odpovede tých, ktorí si naštudovali štatistiky a kopírujú grafy, články, obrázky, atď. z internetu.

MK je fórum verejné. Každá z Vás má svoj názor. Treba prijať názor každej užívateľky či užívateľa. Prosím tých, ktorí sú presvedčení o tom, že majú pravdu, nech si vypočujú názor ostatných a nech ho príjmu. Očkovanie je problémová diskusia sama o sebe. Vaše názory sa zhodovať nikdy nebudú.

Používatelia, ktorí nedodržiavajú pravidlá a zneužívajú toto fórum na ventilovanie osobných nevraživostí budú upozornení ☹
A ak budú naďalej pokračovať v narušovaní diskusie nevhodnými príspevkami a vyvolávaní zlej atmosféry vo fóre, môžu byť aj sankciovaní.

Prajem Vám všetkým, aby Vaše debaty naďalej prebiehali v pozitívnom duchu. I keď nesúhlasíte s názormi iných, verím, že dokážete dať osobné pocity bokom a debatovať navzájom naďalej s rešpektom a konštruktívne.

Verím, že každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”

Prajem príjemné diskutovanie,

Ďakujem
Adminka fóra

PS:
Kódex správania na stránke 👍
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/

moni244
5. apr 2017

@xxxxxnnnnn neda s anieck urobit s uzivatelom prevenar? Ved to je katastrofa, co predvadza a tie jeho trapne obrazky, co dava, iny uzivatel by uz bol davno bloknuty a on si tu nadalej veselo uraza

adsumus
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
5. apr 2017

zaujimavy graf , ktory sa tyka chorobnosti v pomere k ockovaciemu statusu v Rumunsku. nemam ponatia, nakolko je presny, ale je minimalne zaujimave, ze neockovani jedinci od 15 do 24 rokov a 35-39 rokov su zdravsi, ako ockovani .

od 5 rokov do 14 rokov je situacia temer vyrovnana a v rozpati 25-29 je pol na pol .

http://ecdc.europa.eu/en/press/news/_layouts/fo...

lauritka
5. apr 2017

status ukazuje vakcinaciu nakazenych- ti čo ochoreli . deti do jedneho roka 100% neočkovaní

senta_sofia
5. apr 2017

@prevenar zdravsi? To si vycital z toho grafu? Wow 😀

lauritka
5. apr 2017

@senta_sofia inak vrchný graf konči 11 tyzdnom 2017 . čiže prednedavnom a uz su skoro na 4000 pripadoch-." krasne " im to stupa. ale očkovat netreba, ved načo ... 😉

lauritka
5. apr 2017

Infants <1 year old (n=549) and children 1–4 years old (n=1 247) made up the majority of cases. Ninety-six
percent of cases were unvaccinated (n=2 958), 80 cases had received one dose of MCV and 33 had received two
doses.
situacia vo februari 2017:
Nakazene boli hlavne deti .549 pripadov menej ako ročne, najviac pripadov medzi detmi 1-4 roky-
96% nakazenych bolo neočkovanyých
80 pripadov malo jedno očkovanie 33 pripadov malo dve očkovania.

http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati...

kvieta
6. apr 2017

@prevenar Ty frájo, tu neide o to, kto je zdravší. Ide o to, kto je vnímavejší na schytanie choroby. ZAsa si vyberáš to, čo Ti pasuje do AV kampane.

alexandramaria
6. apr 2017

@kvieta no mohol to? No mohol. Ja sa na tom smejem uz od vcera. Ako vie lavirovat medzi tym, co sa mu hodi. Mna urve 😀

kvieta
6. apr 2017

@alexandramaria Starý známy. Manipuluje s ľuďmi cez čísla, emócie, ... cez čo sa mu práve hodí.

alexandramaria
6. apr 2017

@kvieta hej, ale iba s tymi naivnymi, ktori maju malo Filipa na to, aby pochopili vo co go. S tymi manipulovat moze. A ze je ich tu dost.

kvieta
6. apr 2017

@alexandramaria Máš pravdu, preto je dobré, aby navštívili aj druhý breh v skupinách:

Povinné očkovanie a jeho zmysel
https://www.modrykonik.sk/group/1838/

a druhý odkaz na ďalšiu skupinu určite rada pridá @adsumus.

lauritka
6. apr 2017

Podľa štúdie M.G. Myers, D. Pineda: „Misinformation about Vaccines“ sú dezinformácie šírené buď neúmyselne (ľuďmi, ktorí sú neinformovaní), alebo zámerne, účelovo (tými, ktorí z toho profitujú). Ich profit plynie z finančných príspevkov (napr. Sloboda v očkovaní, Slobodný vysielač), predaja kníh, autorských práv, politickej podpory, predaja alternatívnej medicíny (napr. homeopatík, výživových doplnkov), predaja mediálneho priestoru (časopisy, TV), odmeny za prednášky, atď.

lauritka
6. apr 2017

Zrejme najlepším príkladom toho, že silné odhodlanie neznamená odbornosť, je článok, uverejnený v mesačníku Dieťa, v ktorom autor, laik, nepravdivo interpretoval výsledky poctivej vedeckej štúdie, čím hrubo zavádzal verejnosť.

Obmieňanie hypotéz
Tiež známe ako „posúvanie bránky“. Antivakcinátori neustále menia štandard dôkazov, ktorý je potrebný na to, aby akceptovali daný argument. Inými slovami, sú imúnni voči dôkazom, žiaden im nie je dosť dobrý a neustále prichádzajú s novými hypotézami. Podľa slovenských epidemiológov “antivakcinační aktivisti žiadne odborné argumenty, ktoré vyvracajú fámy a nepravdy o škodlivosti očkovania neprijímajú, preto sú akékoľvek diskusie sú v tomto smere zbytočné.” (word)

Cenzúra

Pre odporcov očkovania je typické, že na svojich stránkach cenzurujú nesúhlasné príspevky a blokujú ich autorov. V tomto prípade nehovoríme o mazaní príspevkov, ktoré by narušovali pravidlá vecnej a slušnej debaty, ale o príspevkoch, ktoré apelujú na predkladanie dôkazov a upozorňujú na chyby, či nepresnosti.

Útok na protistranu

V USA sú známe útoky na Davida Gorského, či súdne spory s Paulom Offitom a novinárkou Amy Wallace. Predstavitelia slovenského antiočkovacieho hnutia si taktiež neberú servítku pred ústa (prof. Glasa, MUDr. Šimovičová, Tucna’s blog, Lovcov šarlatánov)

prevenar
autor
6. apr 2017

@kvieta zial neviem ti pomoct 😀 vyzeras na starsiu zenu, ktora by uz mala mat nejaky rozum 😉 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

kvieta
6. apr 2017

@prevenar Odhadol si to, som staršia žena, ktorá už má rozum a od Teba nepotrebuje žiadnu pomoc 😀

prevenar
autor
6. apr 2017

@kvieta vsetko podstatne som ti uz napisal , zatial 🙂