icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

senta_sofia
8. apr 2017

@endysa asi myslis nieco ine,hod link,nech sa zorientujeme. A dalej je to na dlhu debatu a mimo temu,voda,pods,ovzdusie nie je take ako bolo, potraviny a prirodzene ani my, ludia. Stres,ziarenia,nedostatok pohybu,antikoncepcia,umele oplodnenia,predcasne narodene deti,ktore by volakedy neprezili. A ono to bolo vzdy,len pokrocila aj diagnostika,aj liecba a hlavne informovanost ludi. Volakedy,ked 70 rocny clovek zomrel,tak zomrel,lebo bol stary,neriesilo sa,ci mal nemal rakovinu,nebehalo sa po doktoroch ako dnes, ani sa v takychto pripadoch nevykonavali pitvy...

endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
8. apr 2017

@endysa ja zase nepoznam rodinu,kde by nikto nezomrel v dosledku dopravnej nehody a nemam pocit,ze by ludia zacali jazdit menej a automobilovy priemysel ma neskutocne zisky...
a s tou rakovinou,opakujem sa,nemozes porovnavat neporovnatelne, pretoze len 10 rokov dozadu boli uplne ine moznosti ako teraz

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
8. apr 2017

@endysa tak zrejme nie sme tradicna rodina v tvojom ponati, aj ked neviem, do kolkeho kolena ist 😉 ale sme mimo temu

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
8. apr 2017

@endysa preco by som klamala, myslim,ze su to dost vazne temy na to,aby som si z takeho niecoho robila zarty

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
8. apr 2017

@endysa z beznej, stravovali sme sa tak, ako sa stravujeme aj teraz, neviem,co konkretne chces vediet, biela muka,biely cukor, vari sa kazdy den, neprehaname to s ovocim ani zeleninou, pijeme dokonca aj sirupovu vodu a kravske mlieko, slanina, bravcova mast 😀 vsetko,co je momentalne najviac skodlive, hold, prevzala som len recepty mojej mamy a ta zasa tej svojej

prevenar
autor
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
8. apr 2017

@prevenar co mas zase za problem? nechapem, co stale riesis ockovanie mojej rodiny, kde som sa ja vyslovila za ockovanie, ze mas neustalu potrebu drbat do mna s ockovanim? ci si zmenil orientaciu? uz si proockovaci?

senta_sofia
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
dankabodvanka
8. apr 2017

@misinka26 Lenže tento *****, ani neviem ako ho nazvať....dookola omieľa denno-denne to isté😨 spamuje plochu samými linkami na kadejaké choroby, ktoré sú "ÚDAJNE" zapríčenené očkovaním a týchto diskusií je tu už aspoň tisíc a stále sú rozdelené na dva tábory, ktoré sa tlčú ako o život😝

lauritka
8. apr 2017

@dankabodvanka yes. kamarat je gay a tiež to ma z očkovania 😀

zdenka7887
8. apr 2017

@zuzu100 TAK POTOM NIE SI CHRANENA ,KED AKO DIETA SI BOLA OCKOVANA. CHOD SA ZAOCKOVAT,LEBO SI HROZBOU NAKAZENIA AJ TVOJICH DETI NIELEN SEBA.

zdenka7887
8. apr 2017

@lauritka Ty si naozaj neskutocne postihnuta tymi ockovaniami🙂

olivienka28
8. apr 2017

V kazdej rodine je neplodnost a rakovina??? To.co? V mojej rodine sa zomrelo jedine na starobu a infarkt vo vysokom veku zivota,nikto.nema.ziadnu chorobu max. Vysoky tlak a to.sme velka.rodina a normalne sa.stravujeme nic extra..normalni bezni ludia

endysa
Odpoveď bola odstránená
olivienka28
8. apr 2017

@endysa ale.co s tym ma rakovina alebo neplodnost? Nic.. 94rocnemu cloveku co pil a fajcil a bojoval v 2sv vojne odpustim aj to.ze zomrel.na infarkt a mozno to.zdedim.po nom..ktovie

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. apr 2017

@endysa bud taka laskava a netrolluj ma ...

aristka
8. apr 2017

@prevenar prevco tvoji vlastni ti trolluju tvoju temu ....😀

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. apr 2017

@endysa asi u vas mate zly vzduch alebo karmu ....okolo mna je mnoho parov ,ktore prekrocili hranicu dvoch deti....a teda vychadzat z diskusii mk ako je to s neplodnostou lebo niekolko nickov o tom diskutuje je fakt smerodajny udaj...

endysa
Odpoveď bola odstránená