icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

aristka
8. apr 2017

@endysa fuuuuuj samy negativizmus ...aj ty si neplodna ,by som sa necudovala .

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
sunny8
8. apr 2017

Som precitala prvr tri riadky a zacala som ako o zivot zivat zaspavat zrak som nedokazala upriamit na text aj ked som sa snazila 100%ne nedalo sa vize ani sajnu nemam o tom co v texte stoji ci si za ockovanie ci proti ockovaniu dokonca ani pointu diskusie som sa nedonutila precitat.........

aristka
8. apr 2017

@endysa som po 50tke brusakov a dalsiou seriu dam ....

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
8. apr 2017

@endysa dlžka dožitia sa stále predlžuje, dnes sa už ludia priemerne dožívaju 80 rokov.
@aristka u nás tiež maju všetci deti, nevime o páre, ktorý by nemal dieťatko.

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. apr 2017

@endysa ty tu urazas ....a tebe ak by niekto povedal ,ze si neplodna sa ta to dotkne....to akoze chces povedat ,ze je to urazka ,nie fakt a zeny neplodne su menejcenne ,ci co....akoze ty potis jedna radost...

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. apr 2017

@endysa inak na to ,ze si tu od marca ,je az zaujimave ako mas prelustrovany mk ..kolko zien tu riesi centra asist.reprodukcie atd. A som nou sa bavis ako stara znama ....

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
8. apr 2017

@endysa je vidiet,ze si tu kratko 🙂 jedna dobra rada, never vsetkemu,co si tu precitas,hoci je toho plny konik a skus si informacie overovat aj z inych zdrojov 😉

aristka
8. apr 2017

@endysa prosim ta konci ..taras jednu hlupost za druhou a prevco sa urcite velmi tesi ,ze mu tu trollujes....

adsumus
8. apr 2017

@endysa stretla existuju rakovinotvorne látky, karcinogeny, pri kontake vyvolávaju rakovinu, hlavne v stavbárstve je ich požehnane, domy máme postavané na pode, z ktorej sa dostáva cez rozne skáry radon, skládky uvolnuju toxicke látky do spodných vod, do okolitej pody, niektoré su utajene, kde všade su zakopane radioaktívne predmety, nemáme potuchy, polia sa striekaju herbicídmi a pesticídmi, ktore priamo zasahuju do schopnosti živočíchov rozmnožovať sa, no nebudem prednášať, škoda, že sa nebavíme o týchto veciach určite by sme urobili pre naše deti viac ako bubačiť sa tu očkovaním, ale tak čo už, stredovej neskončil.....

adsumus
8. apr 2017
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
zuzu100
8. apr 2017

@zdenka7887 preco by som nebola chránená?

evittam
8. apr 2017

@zuzu100 Ty veris tomu,ze vakcina,ktoru si dostala pred neviem kolkymi rokmi ti zaruci, ze danu chorobu nedostanes? Ziadna vakcina ti nezaruci,ze tu chorobu nedostanes aj keby ti ju pichli dnes.😉

senta_sofia
8. apr 2017

@evittam bohuzial ti to nezaruci ani prekonanie ochorenia... kazdopadne protilatky si vie dat vysetrit, keby islo len o to a tych pripadov, ktore uvadzas ty aj ja, je ozaj minimum

adsumus
8. apr 2017

@zuzu100 si chránena, normálne tvoje telo bolo v kontakte s virusom osypok, pozná ho a zabojuje hned, bolo by natom horšie ked by ho vobec nepoznalo, kým narobí protilátky, organizmus može byť dosť poškodený.

zdenka7887
8. apr 2017

@zuzu100 Detské choroby patria do detského veku. Rodičia by si mali byť vedomí, že skutočná kolektívna imunita sa zaisťuje iba prirodzeným prekonaním choroby a nie očkovaním. Dôkazom je vysoké percento zaočkovaných ľudí medzi chorými v týchto epidémiách. Z priemerného veku týchto ľudí možno odhadovať priemernú dĺžku ochranného účinku na 10–15 rokov. Imunita po prekonaní týchto chorôb je celoživotná.

sardinka336
8. apr 2017

@zdenka7887 len či si tu imunitu stihne ten organizmus vybudovat pri takej obrne, pravých kiahnach...čo ked exne?

adsumus
8. apr 2017

@zdenka7887 tak napríklad po rubeole celoživotna nie je a ak sa proti virusu nechránime opakuju sa cyklicky velke epidemie, v čase epidemie, su ohrozene všetky deti tehotných žien, aj tých čo prekonali chorobu ako deti, dakujem neprosím.

zdenka7887
8. apr 2017

@zuzu100 to by deti zaockovali a viac by to neopakovali znova,ak by to malo ucinost na cely zivot🙂

adsumus
8. apr 2017

@sardinka336 nič je to vola božia, prirodzený vyber, duša dosiahla naplnenie a musí sa narodiť znova, prípadne spláca karmické dlhy....