icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

sardinka336
11. apr 2017

@evittam ano verim, prečo by som neverila? Učinost vakciny je dokazana to snad nemoze nikto popierat. Nech by bola učinná len na neviem vymyslím si 60% tak stale je to dost....Verím, že som urobila maximum aby moje dieta neochorelo. Ostatné ako sa vraví ,,v rukách božích,,. Osypky by chytilo na 100% pri priamom kontakte s virusom, ja som uz ležala s dcerou na Kramaroch koli malemu zakroku a nemám chut si to zopakovat. Ako lekari super, ale to prostredie ..no ešte do dnes mam z toho stres ked si to predstavim.

senta_sofia
11. apr 2017

Najnovsia info,co sa tyka vyskytu osypok v Cechach, skusme hadat odkial vietor fuka... Media cielene zavadzaju a nie je to pravda, ze by sa vobec nieco vyskytlo 😀

duhovavila
11. apr 2017

Co sa má stať, stane sa.. médiá a správy ani nesledujem a mám tak o drvivú väčšinu zbytočných starostí menej. Všetko je to manipulácia a tieto prostriedky su najvhodnejsie lebo ľudia pozerajú tv a čítajú články,počúvajú radio aby boli v strehu a mohli podniknúť "opatrenia" ibaže nevedia,co z toho je len čistá magorina aby sa vyburcoval umelý svetonázor. Každý máme svoju hlavu a slobodnú vôľu máme srdce ktoré by malo byť laskave a čisté. To stačí k zivotu v ktorom sa dá prežiť. Ibaže ľudia zabúdajú na to že si nicime zdroje z ktorých by sme mohli prežiť aj zle časy. Napríklad keď padne elektronika a všetky tie pohodlne vymoženosti.sami si môžeme za túto dobu,lebo si neuvedomujeme ze sa to zmeniť da. Kedysi ľudia putovali pešo či na somaroch dnes nám je dlho ísť 15 min autom. Prestali sme sledovať znamenia prírody,nerozumieme si navzájom a komunikujeme nie priamo a pohľadom do očí či úsmevom ale pismenami ktoré sa vymazu.. co má prísť príde.. Požehnane sviatky každému kto ešte cíti co znamená ľudskosť a spojenie so životom bez strachu a výčitiek.. Všetko je ako má byť,no stále moze byt aj lepšie,no to stojí úsilie a pevnú vôľu🙂

lauritka
11. apr 2017

@senta_sofia fuh to už ma ani neprekvapuje, všetko sa da popriet, aj to že teraz slnko svieti 😀

alexandramaria
11. apr 2017

Matky a otcovia tých malinkých detičiek, čo ešte z hľadiska veku nemôžu byť očkované...tie by sa mali báť najviac. Trochu cestovania na veľkú noc hore dole a máme osýpky aj tu. Iba debil by sa spoliehal, že nie.

stormie
11. apr 2017

@sardinka336 este raz - ak sa niekto rozhodol neockovat musi ratat s tym ze sa mu dieta moze nakazi, takze neviem preco by mala vznikat nejaka panika aj keby bola rovno epidemia na sr. Ci uz dieta budu liecit vitC, antibiotikami alebo 'woodoo' je ina tema, jednoducho s nakazenim maju ratat

aristka
11. apr 2017

@duhovavila prosim ta ,preco ta napadol rovno ten somar ,kedze aj v casoch minulych ho mali len na juhu dokonca rakusko uhorska ....a ked ti to vyhovuje ,nikto ti nebrani tak zit znova ...prajem krasne sviatky.

monilik
11. apr 2017

@djubka ja som ani jednu vakcinu nevyberala sama v lekarni.doktorka si ich objednava na ambulanciu.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
11. apr 2017

@stormie alebo aj takto sa da 😉

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
duhovavila
11. apr 2017

@aristka napadlo ma to zviera lebo nás sused má somara a moje deti sa zvyknú na nom povozit chodia ho cistit a krmit tak možno preto;) ja viem ze mi nikto nebráni,napísala som len svoj názor ako velmi dokážu byť ľudia zmanipulovatelni a jeden deň si myslia to,druhý den povedia ono a tretí deň spravia tamto.. nie som výnimka,ide to s dobou no snažím sa mat nadhľad a učiť deti ze nielen hracky a 'hmotné statky' sú dôvody pre radosť ale hlavne kontakt so živou prírodou a ľuďmi ze čas plynie rýchlo(uhol pohľadu). Ja som vďačná a spokojná za svoj život no každý deň si pripomínam ze nic nie je trvalé a preto je to všetko tak vzácne.. Ďakujem aj Vám príjemné prežitie sviatkov v kruhu najbližších v rámci možností🙂

stormie
11. apr 2017

@lauritka vsak ano, pre niekoho je aj toto cesta, ale ako pisem - liecba (cohokolvek, nie len chorob na ktore sa ockuje) je zase ina tema 😉

lauritka
11. apr 2017

@stormie ako som čitala nedavno na jednom blogu:
"Nemám žádný problém s tím, když někdo říká

„Hele, rád bych zkusil ty homeopatika. Lehnu si do postele, budu pít čaj a k tomu zobat granulky.“

Tomu není co vytknout. Problém ale nastává v případě, kdy se rétorika změní na

Vykašlete se na léky a celou propagandu farma lobby! Přestaňte brát drahou chemii a přejděte na homeopatika a alternativní léčbu. Nebuďte ovce!

To už je čirá manipulace"

stormie
11. apr 2017

@lauritka vsak ja tu nikomu nehovorim co ma robit, kazdy ma svoju zodpovednost voci sebe a svojmu dietatu 🙂

lauritka
11. apr 2017

@stormie nemyslim teba, ale všeobecne 🙂

kvieta
11. apr 2017

@stormie Liečba chorôb a ich následkov po chorobách, proti ktorým sa očkuje nie je iná téme. Priamo to súvisí s očkovaním. Práve pre tie následky chorôb je prevencia formou očkovania a to práve preto, aby sa nemuselo pristúpiť ku liečbe po prepuknutí choroby a jej následkov.
Práve preto som sa Ťa pýtala na to "len".

petrauhe
11. apr 2017

Treba si uvedomit ze ockovania su kolektivna zodpovednost a nie zodpovednost voci sebe a svojmu dietatu. Vela mamiciek sa rozhodlo neockovat a preto to tu mame opat po niekolkych rokoch zasa. Zdravy dospely clovek ich zvladne ale co ten novorodenec co ma par tyzdnov a chyti osypky ? Ako si mam ja svoje babatko chranit? Mamicky co neockovali na zaklade nejakych mytov a podplatenych ludi, ktori sirili famy o spojeni autizmu s ockovanim si teraz svoje starsie deti daju zaockovat a su vklude. Co mam asi tak ja robit s novorodencom? Modlit sa ze to nechyti a neumrie mi nato? Ved co ine mi ostava. 😓😓 strasna nezodpovednost zaviedla by som prax ako v UK nezaockovane dieta nezoberu ani len do skolky!! Ked je vase dieta chore tak utekate lekarovi po pomoc ale ked pride na ockovanie uz tomu istemu lekarovi neverite. No comment

lauritka
11. apr 2017

@petrauhe spytaj sa nášho vedca Petra. ma odpoved na všetko.😖

endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
11. apr 2017

@endysa ved ja to dobre viem.

stormie
11. apr 2017

@petrauhe v uk ockovaci status nikde nikto neriesi, to len na upresnenie tvojho prispevku ale Napr v cr uz ano - neocko dieta nesmie do skolky, do skoly uz ale musi takze je to zase jedno (nesmie ist iba napr do skoly v prirode, tabora a pod pokial je na viac ako 5 dni) a inak konkretne tu v tejto teme mi bolo vysvetlene ze ockovanie nechrani 100% takze tvoj novorodenec sa moze nakazit aj od ockovaneho jedinca. V tomto pripade by som sa skor pozastavovala nad tym, preco sa neockuje od narodenia aby sa zvysili sance na ochranu pred chorobou

endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
11. apr 2017

@endysa stracam sa uz.na co vlastne reagujes.na ten prispevok? Dotycny to myslel ironicky samozrejme.ze ked sa nakazi infektom.tak si zbehne do lekarne po homeo a ked nezaberie.pojde za astrologom

endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
11. apr 2017

@endysa ale nie na osypky.

zdenka7887
12. apr 2017

@djubka zaujimave je ,ze ja som bo ziadnu nebola v lekarni🙂 malu mi ockovala lekarka bez udania vybrania si ci ju zaobstara ona ,alebo si ju prevezmem v lekarni :O)