icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

adsumus
9. apr 2017

@zdenka7887 ak máš dieťa zaočkovane, tak by si mala vedieť, že vakcínu si ideš vybrať do lekárne, ked som sa očkovala ja , tak mi doki vypísala recept a ja som si obvolávala lekárne, kde mi to možu objednať, potom som si to vybrala, priniesla k lekárke a tam mi to aplikovali, ujček sa pýtal, čo bol vo vnutri, či idem do afriky, že sa dávam preočkovať, hrubá neznalosť. a nič žiadny autizmus, autoimunita, zmena sexuálnej orientácie, ani nič proste sa nedialo.

zdenka7887
9. apr 2017

@adsumus ved ja to beriem,len som o takejto moznosti,ako vela mamiciek nevedela...

adsumus
9. apr 2017

@zdenka7887 ja si myslím, že každy si je vedomý, že može lekára žiadať o vysvetlenie ku všetkemu čo ho zaujíma, vrátane letáka, preto aj podpisujeme, že sme boli poučení a kto podpíše a nebol poučený, aj takí su medzi nami.

zdenka7887
9. apr 2017

@daduska3 aristka tuším pracuje v medicíne,pozor na ňu 😃

daduska3
10. apr 2017

@zdenka7887 upratovačka, či sekretárka 🙂?

evittam
10. apr 2017

@daduska3 Nikto nevie.😉

daduska3
10. apr 2017

@evittam tak potom tajný agent 😎

prevenar
autor
Odpoveď bola odstránená
marusia12
10. apr 2017

A jeeeje, začal stres pre matky neočkovaných detí 😀 MK bude praskať vo švíkoch.... 😀

lauritka
10. apr 2017

@marusia12 podla mna začne nával u pediatrov 😉

marusia12
10. apr 2017

@lauritka ja som názoru, že všetko vedia matky na MK, vyštudované cez google... načo by sa chodilo k pediatrovi.... 😀

stormie
10. apr 2017

@marusia12 myslim ze kazdy co neockuje si je vedomi ze danu chorobu moze dostat takze neviem preco by mal nastat stres? A teda je zaujimave ze vzdy sa taketo hlasky objavuju na strane tych co su za ockovanie. Mimochodom ockovanie nezarucuje 100% ochranu, len lahsi priebeh

marusia12
10. apr 2017

@stormie čiže si ďalšia odborníčka, čo nemá reálne štúdie k dispozícií, ale si to naštudovala v Novom čase? Prípadne daj nejaké skutočné a hlavne... odborné články k tejto téme, daj reálne štatistiky a nie štatistiku z materského centra v Lučenci. Kedysi nikoho ani len nenapadlo neočkovať, dobre vedeli prečo, mali živé skúsenosti s epidémiami, ktoré tu prebehli. Očkovaním sa niektoré choroby prakticky stratili.... avšak našli sa matky v Humennom, Lučenci, Snine a pár aj v BA, ktoré zrazu prestali očkovať... lebo, lebo.... veď ani nevedia prečo, nenaštudovali to, ale Erika na piesku povedala. Je to tak? Či teda dáš nejakú tú štatistiku a štúdiu?

marusia12
10. apr 2017

@stormie A osobne som názoru, že vždy lepšie slabší priebeh choroby, ako to schytať na plnej čiare, hlavne v tejto nešťastnej dobe.

kvieta
10. apr 2017

@stormie A podľa Teba záruka ľahšieho priebehu choroby je slabý benefit očkovania?

evittam
10. apr 2017

@marusia12 Ten tvoj "vykrik do tmy" nezabudni dat este do vsetkych diskusiii o ockovani.😉

marusia12
10. apr 2017

@evittam ano, musia si to prečítať všetky uvedomelé matky 😀

stormie
10. apr 2017

@marusia12 ja sa tu nepotrebujem hadat ani dokazovat nieco studiami, len som skonstatovala realitu. Ak povazujes lahsi priebeh ochorenia za vyhodu tak ok, ti co sa rozhodli neockovat to asi teda vidia inak a epidemie a horsieho priebehu sa neboja, inak by asi ockovali
@kvieta

kvieta
10. apr 2017

@stormie Ja považujem ľahší priebeh choroby za benefit očkovania, ako aj to, že vďaka očkovaniu svojmu dieťaťu znižujem predpoklad na schytanie choroby.
Mňa zaujímal Tvoj názor, keďže si napísala o.i.: ... "len" ľahší priebeh.

stormie
10. apr 2017

@kvieta Ja som vyhadrila svoj nazor na prispevok o tom ze nastane panika medzi neockujucimi. O ne/vyhodach, benefitoch alebo vedlajsich ucinkoch ne/ockovania tu naozaj diskutovat (hadat sa) nebudem. Kazdy ma svoj rozum, svoje dieta a zodpovednost za neho, kto chce si informacie dohlada a nemusi dokazovat svoje rozhodnutie druhym na mk

monilik
10. apr 2017

@lauritka strasne ☹ chudatka deticky. mam mesacnu dcerku.dufam ze sa to nebude rozsirovat.

lauritka
10. apr 2017

@monilik dufajme.a keby aj.tak budes s drobcom doma v karantene.urcite prijmu nejake opatrenia.neboj.

djubka
10. apr 2017

@zdenka7887 kazdu vakcinu som mala v ruke, musis si ju ist vybrat do lekarne, si myslis, ze ti po nu pojde doktorka?

sardinka336
11. apr 2017

@stormie to je logika...neočkované dieta ochorie pri kontakte napr. s osýpkami na 100% ....očkované dieta ma ,,pravdepodobnost,, nech som pesimista, že na 90% neochorie.
Kruh sa uzatvára...osypky su uz na Morave....zachvílu su aj tu.Server konika bude praskat vo švikoch. Petot zamieša vitamin C a prehlási nebojtééé...to prezijetééé....

evittam
11. apr 2017

@sardinka336 Ty naozaj veris tomu,ze vakcina ta ochrani na 90% pred ochorenim? To si ina optimistka.😉

aristka
11. apr 2017

@sardinka336 co, zajednaju pre av mamicky a ich deticky autobusy ,ved treba urobit exkurziu a deticky nakazit ,nech maju dozivotnu imunitu.....inak preco to nerobili ,ked u romov v osadach bol mums?

aristka
11. apr 2017

@evittam kedze ide casto len o lokalne ohniska ,vyzera to ,ze ano....tych prikladov je mnoho.