icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

lauritka
16. apr 2017

@aristka jj.. zasa uroven argumentacie typu : jedna pani povedala. ako inak..

charlie1980
16. apr 2017

Bohuzial, maloktora matka si dokaze pripustit, Ze dieta sa autisticke uz narodilo.
Na porovnanie....
1.syn
Nedokazal sa Ani porodit (Cim viac sa blizilo k TP, tym vyssie sa ukladal, porod vyvolavany, akutna sekcia bez kontrakcii)
Mal saci problem, od narodenia bol na UM
Bol spavy do 1.r (apaticky)- napriek tomu ocny kontakt mal, Aj sa smial
Bol podozrivo fyzicky zdatny (chodza za ruky v 7.mesiaci, samostatna v 9.mesiaci)
Nevedel opatovat usmev usmevom (nerozoznal mimiku tvare)
Mal prehltaci problem do 1 roka.
Nejavil prirodzeny zaujem o lyzicu.
Ockovanie ho samozrejme dorazilo.

2.syn
V termine porodu pravidelne kontrakcie, sekcia behom 30min-indikacia 1.sekcia
Po porode sa otacal za hlasom
Prisal sa okamzite.
V 2.mesiaci opatuje usmev usmevom, Nielen Ked ho niekto rozosmieva
V 4.mesiaci presne vie, kedy rozpravam na neho a kedy s inym
Nie je spavy.
Vnimavy na kazdy pohyb okolo seba.

Napriek tomu neockujeme, Aj Ked dieta sa javi zdravo. Zatial.

Ockovanie nie je pre kazdeho jedinca a to vsetci proocko viete. Vyvojovych poruch pribuda, kadejakych dys....niekde bude zadrhel. Mozno v zlozeni, Mozno v ockovacom kalendari, Mozno nasimi civilizacnymi ochoreniami. Preto je to na zvazenie.

monilik
16. apr 2017

@lauritka zjavne to bolo tak davno ze si to sama nepamata... neviem kolko rokov ma jej syncek, ja som tieto veci riesila v 2011 a vtedy tam ona prispievala.

evittam
16. apr 2017

@evittam Ale taktiez to nebude z kiahni.....
http://www.zdravie.sk/choroba/49319/opar-na-per...
http://www.choredieta.sk/index.php/usta/herpes

Ale to uz sme zase mimo diskusiu. Tebr niekto povie,ze je to z kiahni a uz to tak je....

senta_sofia
16. apr 2017

@loginexistuje to nie je iste, ale zase protilatky si vies das v pohode vysetrit

evittam
16. apr 2017
aristka
16. apr 2017

@charlie1980 myslim si ,ze choroby nie su pre kazdeho a je kvantum dg.kde sa odporuca ockovat ...tvoje chabe kazuistiky nemaju ziadnu vypovednu hodnotu ...je na zvazeni dr.ci ocko alebo neocko ...

charlie1980
16. apr 2017

@aristka Jj. Tie casy su uz davno prec, kedy bol doktor povazovany za boha

sticker
monilik
16. apr 2017

@charlie1980 suhlasim. ockovanie nie je pre kazdeho. a preto je strasne ze hociktora mamka si povie ze neockuje svoje zdrave dieta a basta.. a tym padom pada kolektivna imunita a ohrozuju sa deti,ktore ockovane byt nemozu.

lauritka
16. apr 2017

inak tu je o tom rozhovor : "Nič nie je zložitejšie, ako nechať rizikové deti neočkované"
http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...

senta_sofia
16. apr 2017

@charlie1980 robili tvojim deckam genetiku? Lebo mna sere toto, ze co viem,nerobia nic.

charlie1980
16. apr 2017

@senta_sofia Nie a ani nemusia. Pretoze viem, ze je tam gen.faktor. A prave preto druhy ockovany nebude.
Vies, ja nie som jednoznacne ani za ockovanie a ani za neockovanie. A nepatrim ani k tym, ktora sa snazi zamlcat skutocnosti, ze dieta bolo od narodenia ine, ale jeho spustacom bolo MMR. Zostavam objektivna. A viem, ze ak by mal byt aj druhy autisticky, tak bude. Ale nevezmem si to uz na "moje triko" 😉

lauritka
16. apr 2017

"Vždy je to o zodpovednosti za akékoľvek rozhodnutie. Stále hľadám tú zodpovednosť, ktorú nie vždy preberajú „internetoví odborníci“ za svoje názory a ich šírenie. Zatiaľ som nikde na ambulancii nevidela nápis, že všetko, čo sa v tej ambulancii urobí je na vlastnú zodpovednosť pacienta. Aj keď podpisuje pacient alebo zákonný zástupca informovaný súhlas o výkone, lekár realizuje akýkoľvek výkon v súlade s medicínskymi postupmi a dôkazmi („lege artis“) a musí konať vždy v prospech pacienta."

jajka257
16. apr 2017

@evittam ty rada dokazujes svoju pravdu. Ja som nikde nenapisala, ze je to pravda. Otazla je, ci moj herpes je simplex alebo nie. V druhom pripade moze byt povodcom spiaci virus kiahni. Nuz a kedze s kazdym nejdem ku koznemu, ale si ho odtrpim, tak neviem povedat, ktory je ktory. Mozno ty si odbornik, ale ja nie. A predstav si, tie clanky mam tiez precitane....😂

monilik
16. apr 2017

@lauritka super clanok

evittam
16. apr 2017

@jajka257 Ja ti nic nedokazujem a ani nikomu nevadi inemu. A uz vonkoncom nemam na tom zaujem. Tak ked neliecis povodcu ochorenia to uz je tvoj problem.

jajka257
16. apr 2017

@evittam a ako sa da liecit virus, ktory ti dozivotne ostava v tele? Jedine vies liecit dosledok a tym je bolavy vriedok, respektive viac vriedkov. Len mi nehovor o detoxe. Ten ho urcite nevyzenie.🙂

loginexistuje
16. apr 2017

@lauritka zodpovednost ma v konecnom dosledku rodic on podpisuje informovany suhlas a rodic teda rozhoduje je vecou lekarou aby komunikovali s rodicmi a sirili osvetu so sucasnym repsektovanim toho ze rodic rozhodne a ano niekedy rodic napr vidi ze ma v rodine viacero clenov kde je napr PAS resp ine zvlastnosti najma po muzskej linii v tomto pripade a preco potom zbytocne provokovat zatazou organizmus vzdy je vsetko o pravdepodobnosti rizika ja deti mam plne ockovane nenavstevujem ziadne proti diskusie a pod ale svet nie je ciernobiely a ani sa neda povedat ze neockovat je bezpecne a ockovag nie ci naopak

evittam
16. apr 2017

@jajka257 Neviem. Nemám s tym nastastie skusenosti. Citala som,ze da sa predchadzat vzniku-ako urcite aj ty. Tak by som asi robila vsetko pre to a poradila by som sa s odbornikom.

senta_sofia
16. apr 2017

@charlie1980 podla mna by prave mali,bolo by to fer voci rodicom a detom aj surodencom. A mozno aj preto, aby si nemala pocit,ze si to beries na vlastne triko. Ale asi toto hudba buducnosti ☹

lauritka
16. apr 2017

@loginexistuje ja nemam pocit, že sa nesnažia, ved sa stale o tom všade hovori, su zriadene reagionalne poradne. kde sa mozu rodičia poradit o všetkom

jajka257
16. apr 2017

@evittam a ako vies, ze nerobim vsetko , aby som ho nemala? Ci len proste vies, ze to nerobim?

ixayxa
16. apr 2017

@jajka257 herpes na perách ti spôsobuje herpes simplex. Kiahne a pásový opar spôsobuje herpes varicella zoster. Sú to vírusy z 1 ,,rodiny" , ale nie je to to isté.
Je to mimo tému, ak ťa už niekto v diskusii upozornil, nevšímaj si. Nechce sa mi všetko čítať.🙂

loginexistuje
16. apr 2017

@lauritka no rozhovor by som skor ocakavala od pediatrov ktori dieta poznaju a z vlastnej iniciativy ako viem ze je to blbe porovnavat ale veterinar mi skor vysvetluje na co sa ockuje a preco a co robit ak sa prejavi neziaduci ucinok ako pediater u dietata resp sestra lebo ocko aplikuje ona

charlie1980
16. apr 2017

@senta_sofia Ja som uz raz Lauritke opisovala, nakolko som bola zospovedna v case, Ked som ockovala 1.syna. Je plne ockovany vo Svajciarsku (ockovanie nepovinne), v piatok som utekala ockovat MMR, v nedelu sme definitivne pricestovali na SVK. Pretoze som chcela, Aby moje dieta bolo ockovane podla slov.zakonov a slov. ockovacieho kalendara.
Cize....nie je to Hudba buducnosti v mojom pripade. V nasom pripade je to prechadzka po tenkom lade 😉

evittam
16. apr 2017

@jajka257 Kde to pisem? Pytala si sa, odpovedala som ti. Hotovo. Vies co, nechajme to tak.
Ja som len reagovala na tvoje presvedcenie,ze vsetci maju katastrofalny priebeh kiahni so 6tyzdnovym liecenim a ze tebe pravdepodobne mozu za herpes.
Nemienim to dalej rozoberat a riesit mimo diskusiu...Vyjadrila som svoj nazor a skusenosti.

jajka257
16. apr 2017

@lauritka dobry clanok, zial, nie kazdy pochopi...

lauritka
16. apr 2017

@loginexistuje a pediatri ta neupozornia na neziaduce učinky ? nepovedia, že dieta moze mat teplotu atd ?

aristka
16. apr 2017

@charlie1980 no pokial som si vsimla tvoj blog ,u vas za boha je skus svojmu dietatku nepodat ventolin ...vies sekate tu hrdinky ,ale pritom ich potrebujete a pockajme casu ,ked tu budu mamicky s detickami po zaskrte ,tetane polio osypkach s hepatitidou ...uvidime aka bude odozva na av ...

senta_sofia
16. apr 2017

@charlie1980 co sa tyka genetickeho vysetrenia hudba buducnosti, nie toho ostatneho