Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@loginexistuje Ale cosi. Mali katastrofalny priebeh a najskor mali osypky a potom kiahne. A len jej dcera nedostala ani jedno ani druhe len vdaka vakcine....
dievčence vy viete, že ak dieťa prekoná ospyky ma oslabenu imunitu následne až na roky? že sa mu dokónca vymaže aj imunita proti kiahniam ak ich predtým prekonalo, takže vaše deti si budu musieť dať repete ak budete chcieť mať celoživotnu imunitu spať, že vám tu je tak veselo?
@adsumus no ja teda dufam ze moje deti osypky nedostanu kedze su obe ockovane podla ocko kalendara tak ako je to prezentovane ze osypky dostavaju len neockovane deti 😉
@loginexistuje kde je tak prezentovane? v antivax skupine?
@adsumus ale co si napisala ma zaujalo moj maly mal ovcie kiahne pred tym ako bol ockovany s MMR ked ho snou ockovali cca po dvoch tyzdnoch mal prejavy osypok resp to hned nevedeli prijli ho na kramare a po serologiach povedali ze ma zvysene aktivne protilatky na osypky ze to sa stava najma u deti s imunodeficienton kvolitomu aj bol ocko az po druhom roku na to cize ty mi vravis ze by teraz mhol mat kvoli tomu kiahne znovu? To hadam nie vies to vysvetlit teda co si tym myslela
@loginexistuje prečítaj si to je to zložitejšie, ak nevieš po anglicky, v skartke, ide o to, že osypky zničia imunitne bunky, ktoré už vedeli produkovať protilátky proti kiahniam a nové bunky to už nevedia.
@adsumus nie tie ja necitam myslim ze aj ty si tu pisala ze ochoreli iba neockovane deti a potom ved ockovanie ma moje dieta chranit preto ho dostalo ak ma dostat chorobu n ktoru bolo ockovane tak potom na co to bolo dobre
@loginexistuje ale ide o chorobu, očkovanie ti žiadne bunky nezničí. inač ja som nemohla písať, že ochoreju len neočkoavne,kedže tu oapkoavne dávam statistiky, z ktorých vyplýva, že z chorých býva okolo jedneho pércenta pacientov s komplet očkovaním. tak sa čudujem, či citaš či si len domýšlaš.
@loginexistuje u nas je ten problem,teda uvidi sa,ci je to problem,ked nieco nastane, ze sa ockuje len jednou davkou vakciny a druhou az v 11. roku zivota, v CR napriklad preockovavaju uz po 6.mesiacoch od prveho ockovania. Dalsi problem je ten,ze nikto neskuma protilatky, v akom stave maju jedinci zaockovani tou jednou a v podstate ani tymi dvoma a to treba posudzovat individualne,pretoze ta inunitna odpoved organizmu nemusi byt rovnaka. Ale stale sa udava, uz na pripadoch,co sa vyskytli, ze je to velmi male %. Takisto ako mas urcite % ludi, co ich ta choroba capne opakovane,hoci ju uz predtym prekonali a tiez sa uvadza,ze imunita je uz v tomto pripade celozivotna.
Kiahne sa sice ockuju len dobrovolne,ale nie je ziadnym tajomstvom,ze sa mozu zopakovat. Alebo ze sa po kontakte s tym virusom pri oslabenej imunite vyhodi pasovy opar.
@kakulka1 ...teraz celkom neviem, ktora tvoja verzia je pravdiva... http://m.slobodavockovani.sk/news/autizmus-po-o...
btw. je mi velmi luto ze ma syncek problemy... ale ako sama pises, nevies ci je za tym ockovanie.
@evittam dcera kiahne nedostala. Tomu ver. A dufam, ze. nedostane.
A boli sme aj u lekarky, lebo sa mi zdalo, ze ma jedne vyrazku, nakoniec to bol stipanec. Tak ver, never, je mi jedno. Ockovanie moze aj chranit. Mne sa casto robia herpesy a niekto mi tvrdil, ze je to spojene s prekonanymi kiahnami. A ak mozem aj pred tymto ochranit svoje dieta, tak to spravim. Pretoze je to neprijemne, boli to a dlho trva, kym sa zahoji. Nehovoriac o tom, ze mi uz ostala aj jazvicka po jednom.
Hmmmm http://www.primarnykontakt.sk/spravy/v-severnyc... Podla tohoto sme neni ani my chraneni napriek ockovaniu a v podstate ani deti do 11 rokov lebo nemaju este tu dalsiu davku
@lauritka to je clanok, v ktorom pisala @karkulka1 o svojom synovi... hoci par prispevkov dozadu v tejto teme tvrdi ze ma problemy od ockovania v 3. mesiaci a dalsie ockovania uz nedostal a s lekarmi riesila jeho zdravotny stav a pod. tak ma zaujima kde je pravda. tie prispevky pod clankom... no comment.staci sa pozriet na akej www je to uverejnene a kazdemu sudnemu cloveku je jasne...
@loginexistuje mne tvrdila doktorka, ze by mali byt chranene deti tymto ockovanim. Treba uz len dufat, ze ano.
@endysa pretoze ked sa mi narodil prvy syn zacalo halo okolo ockovania tak som vela citala a hladala a okrem ineho citala diskusie o autizme po ockovani a pamatam si ju ze tam prispievala...tak som si to teraz vyhladala a tento link pridala prave ona,so slovami ze je to ich pribeh.
@aristka toto sa mi tak nepaci...ja nespochybnujem,ze mozu byt po ockovani neziaduce ucinky s trvalymi nasledkami,resp. ockovanie moze byt spustacom nejakeho ochorenia,ale taketo zavadzanie a prisposobovanie si pribehu podla momentalnej nalady len aby clovek mal nejaky argument to uz je vrchol.a potom ze sa neda verit reciam odporcov pckpvania...
@monilik ono je to o tom ,ze si absolutne nevieme veci overit a ak ma autistu a napise ,ze ma super imunitu je teda sila ,kedze autisti si aj nadchu dvojnasobne odtrpia ....takze je cely pribeh a jej prispevky uplne na vazkach ,nehovoriac neutisitelny plac ,oni ho ponimaju ako encefaliticky by bez lekara urcite neprestal ....cele zvlastne ,ale na manipulaciu staci.
@endysa nehnevaj sa ale ked vidim ze niekto ocividne klame a zavadza tak mi to nedalo... ja som s tym nezacala... a ano,citala som take clanky rovnako ako clanky druhej strany a spravila som si vlastny nazor.deti mam zaockovane.starsi ma zdravotne problemy,ale nebudem ich pripisovat ockovaniu kedze na to nemam dokazy. a minulu zimu mali kiahne a starsi ich zvladol lepsie ako mladsi. napriklad...

A teda to sa moze stat len po ockovani a nie je to caste tak mi povedali na kramaroch moj to tak mal ale isto tu deti nemali osypky to si pomylila s kiahnami