icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

charlie1980
16. apr 2017

@aristka Jj, Ty a tvoja kolegyna by ste ockovali Vsetko hlava-nehlava, Okrem toho Ked sa vyskytne soplik a kasel, dokonca Aj deti s neurovyvinovymi poruchami, nepozname sa prvy den, vsakze a nielen odtialto😉 Hlavne treba vakcinaciu propagovat Aj v skupine "Autizmus". To je to najlepsie, Co by si Ty a tvoja kolegyna pre tie deti urobila 😉 Nie je to podnet na dalsiu diskusiu s tebou 😉 Same ste sa uz predviedli dostatocne.

jajka257
16. apr 2017

@evittam skus si precitat po sebe, co pises. A potom reaguj. Ty pises, ze neliecim povodcu , ty tvrdis, ze vsetkemu verim. Ty neveris, ze deti mali tazky priebeh. Zrejme ani nevies, co vlastne pises.

aristka
16. apr 2017

@charlie1980 ja som v skupine autismus ,to mi je novinka ....a ja niekoho ockujem ....sama vyskakujes a tvoje dieta by sa bez lekara zadusilo ...matka bohyna ...skus mu nepodat ventolin...mam najradsej taketo mudrlantky ,ktore povazuju aj komplikovany porod za kontraindikacii...

jajka257
16. apr 2017

@aristka takychto je vela. Bez lekara by neprezili, ale budu sa do nich obuvat a tvrdit, ze su hlupi a nic nevedia. Aj tu je momentalne zopar takych, nebudem menovat, ale ockovanie je zle. Ale v inej teme tvrdi, ze HAK je v poriadku a tvrdi, ze nic zle nemoze nikomu sposobit, lebo jej nic nie je. Na jednej strane su vakciny, ktore ohrozuju zivot a zarabaju na nich, na druhej strane je HAK, ktora je vlastne dobra.

charlie1980
16. apr 2017

@aristka Nie, zato tvoja kamaratka, s ktorou ste na jednej vlnovej frekvencii😉 A stale sa snazite porovnavat neporovnatelne. Liek vs. vakcina.
Btw. pisem niekde o tom, Ze by bol komplikovany porod kontraindikacia, Ak si teda smerovala konkretne na mna ? Jednak moj 1.porod sa mi nezdal az Tak komplikovany....Lebo skoncil sekciou ? 😅 Cize....znova zavadzas a prekrucas, aka to znama retorika 😄

evittam
16. apr 2017

@jajka257 Kde pisem, ze neliecis povodcu, kde ze neverim co pises. Nikde. A netvrdim, ze nemohli mat tazky priebeh. Napisala som,ze ni kazdy ma tazky priebeh-a to je rozdiel. Ty sa nauc citat s porozumenim. Tuto debatu mimo temu som uz ukoncila. Myslim,ze je zbytocna. Preco som reagovala som ti uz napisala.

endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
16. apr 2017

@endysa na to ti odpovie lekarka. čo sa tyka infektologie 🙂
"Vraví sa, že očkovanie je obrovským vynálezom, ktorý sa stal obeťou vlastného úspechu. Ako rýchlo napreduje vedecké poznanie v oblasti prevencie a liečby infekčných ochorení v súčasnosti?
V liečbe infekčných ochorení mnoho noviniek nie je. Medicínske postupy a odporúčania sú dlhé roky jasné, odkedy máme antiinfektíva (antibiotiká, antimykotiká, antivirotiká, antiparazitiká). Samozrejme občas príde na trh nejaký nový liek, nové odporúčania, prehodnotenia a podobne, ale spravidla vieme, čo robiť a hlavne čo sa dá robiť. Máme sa v dnešnej dobe úžasne, keď my ako lekári vieme, že sú dostupné lieky a pacienti sa spoliehajú na ich účinok. Niekoľko desiatok rokov dozadu to muselo byť podstatne dramatickejšie. Bolo celkom prirodzené, že v rodinách bolo viac detí a niektoré z nich aj zomreli na rôzne infekcie ešte v detskom veku, dnes sa to už stáva veľmi výnimočne. Ale na viaceré závažné infekcie ani dnes nemáme lieky ani iné medicínske možnosti, takže smrtnosť na tieto infekcie bude aj v dnešnej dobe veľmi vysoká. Na to netreba zabúdať, najmä pri rozhodnutí, že chcem riešiť radšej až chorobu a nie jej prevenciu."

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
16. apr 2017

@evittam tvoj prispevok 12.09 na 45 strane. Precitaj si. To je o povodcovi, ktoreho neliecim😀ci to pisal niekto iny pod tvojim nickom?🙂

evittam
16. apr 2017

@jajka257 Prosim ta, skonci uz. Tak ak stale dookola mas herpes a je neprijemny-tvoje slova,tak asi to nejak extra neriesis.....proste z toho co si napisala to vyplynulo.....

lauritka
16. apr 2017

@endysa ano ale ved je to na lekarovi aby to zhodnotil 🙂

evittam
16. apr 2017

Este raz sa ospravedlnujem za odbocenie od temy.🙏

endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
16. apr 2017

@endysa dejiny su, ludia sa maju ucit. Aj ked sa robili chyby, ludia ich v tej dobe brali ako dobro, nie ako zlo. A ked pozries minulost, niektore deti by uz davno boli mrtve, lebo neboli dnesne moznosti. V tej dobe ludia verili, ze im doktor pomoze, v dnesnej dobe povedia, ze su to hlupaci, dehonestuju ich. Medicina je veda, ktora postupuje do predu, a vsetci dufame, ze budu lieky na nevyliecitelne choroby. Lenze hromadne odmietanie ockovania, liekov nas vrati do stredoveku a budu umierat aj ti nevinni. Ti, ktorych ma chranit spolocnost. Lenze, ak prepuknu epidemie potlacenych chorob, nic neochrani ziadne dieta. V ramci moznej konspiracie, co ak je zamerom antivax, znizit ludsku populaciu na zemi? Pri prepuknuti epidemii vymrie mnozstvo ludi a nemusime riesit preludnenost. Tuto pripomienku neber vazne, to je len sarkazmus...

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
16. apr 2017

@endysa testy by boli vhodne, aspon pre urcitu skupinu deti. Otazka znie ake. Aj testy mozu zlyhat. Niekde som tu citala na MK, ze aj cisarsky rez je kontraindikacia ockovania. Vies , niektore mamicky zachadzaju do krajnosti. Momentalne som rada, ze nezijem na Kysuciach a Orave. Maju nizku zaockovanost a osypky za rohom....

maciatkolulu
16. apr 2017

@jajka257 a preco? Nie ste zaockovani?

endysa
Odpoveď bola odstránená
vegetarian13
16. apr 2017

@monilik o kolektivnej imunite zial rec ani nemoze byt, pretoze proti osypkam sa zacalo ockovat v roku 1969, tzn. ze skor narodeni ockovani nie su, takze aj ti su potencionalni nosici........teda nechapem ako moze byt kolektivna imunita konkretne pri osypkach.....z hrubeho vypoctu t.j. cca okolo 65 % zaockovanost......moja otazka znie: preco neockuju aj konkretne tuto vekovu skupinu, ktora do roku 1969 nebola zaockovana......nie su takisto potencionalna hrozba pre nase deti a pre nas?????? babky, dedkovia napr. v rodinach........
v Madarsku bolo potvrdenych posledne 11 pripadov osypok, to uz je epidemia????

jajka257
16. apr 2017

@maciatkolulu my sme, len ochrana ockovanim spociva aj v tom, ze sa tak lahko nesiri, nie ze obchadza zaockovanych. Je to princip. Ak si medzi mnohymi chorymi, ani tvoje protilatky nebudu fungovat do nekonecna.....a nie, ze ak ta ockovali, uz sa ti nic nemoze stat. To mas ako jazdu autom. Ty a dalsi mozete byt opatrni, staci par , co su sebecki na ceste a je nehoda. Prevencia ti nepomoze.

evittam
16. apr 2017

@jajka257 Odkial mas informaciu, ze na Kysuciach a Orave maju nizku zaockovanost? UVZSR nic take neuvadza.

maciatkolulu
16. apr 2017

@jajka257 ja som sa len opytala, kedze si napisala, ze si rada, ze tam nebyvate...Inak to nikam nechodievate? Ste len v svojom meste, ziadne medzinarodne letiska, dovolenky? Lebo tam netusis, aka je zaockovanost tych ludi, co sa premelu na letiskach, staniciach, letoviskach, hoteloch atd.... to ja len na okraj, ze takto rozmyslat je trosku scestne😉

endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
16. apr 2017

@maciatkolulu ale chodievame a dufame, ze ockovanie pomoze🙂 ale ty zrejme si proti ockovaniu, takze skoda reci....

jajka257
16. apr 2017

@evittam orava - habovka, zaockovanost okolo 74 % a aj dalsie. Vcera som to citala, ked das do googlu, najde ti.

lauritka
16. apr 2017

@endysa zatial nebol podany ziadny dokaz o suvislosti ockovania a autizmu.
Bohuzial sa to s tou vakcinou taha od cias Wakefielda. Ak by bol dokaz.ze to ta vakcina sposobuje.zas neverim.ze by ju nestiahli. Nebudu predsa vedome "vyrabat " z deti autistov Tejto problematike stale venuju odbornici pozornosť.prave kvoli tej zlej povesti. A az taky velky business vakciny nie su ako si niektori myslia.Ovela vacsi biznis su lieky.vitaminy a homeopatika.