icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

senta_sofia
16. apr 2017

@vegetarian13 vies,len ta kolektivna imunita sa pocita zo zaockovanych, to nie je ziadne zavadzanie, vycisli sa pocet deti v rocniku a % sa stanovi z poctu,ktore boli zaockovane zaockovanost za jednotlive rocniky,kraje,obvody. Obycajna statistika,ktora sa v tomto mylne interpretuje, lebo niekomu to vyhovuje 😉 je jasne, ze keby vieme presny pocet ludi a ci boli/neboli zaockovani a ci prekonali/neprekonali chorobu,boli by sme v inych cislach. Ale robi sa to takto, epidemiologovia sa to ucia par semestrov,tak snad vedia,co robia 🙂

charlie1980
16. apr 2017

@jajka257 Moze sa s nim sudit. Ak nie je ochotny vzdat sa "po dobrom". Tym som chcela poukazat, ze na SK neexistuju opory v zakone a ak aj su, clovek si musi nastudovat aj vyklad k tomu 😅 Lebo kazdy si ho vyklada inak. Prip.su tak derave, ze jednemu je z toho aj na smiech.

lauritka
16. apr 2017

@charlie1980 no v USa sa sudia aj kvoli prdu v trave 🙂
ale vieš to je take dvojite tvrdenie, stat ti povie, ze sa o ochranu zdravia stara tým, ze zabezpečuje ochranu očkovanim. Takisto ak sa bude vyšetrovat nejaky NU ...mal by byt zapísaný a posúdený odbornou komisou a potom ano suhlasim, ak so nazaj preukaže, tak nech rodičov odškodnia. Je to aj vo vyhlaške ako sa posudzuju NU podla zakona. Teda tie ktore su velmi raritné.

lauritka
16. apr 2017
charlie1980
16. apr 2017

@lauritka Vidis....dvojite tvrdenie....Ale potom nemoze byt jednostranne nariadene ockovanie. Daj mi jeden link, kde bol sudny spor ohladom povinneho ockovania vyhraty v prospech rodica 😉

lauritka
16. apr 2017

@charlie1980 no zrejme preto, lebo sa nepreukazalo, že to bolo sposobene očkovanim 🤐

charlie1980
16. apr 2017

@lauritka Tak to mi bolo nad slnko jasneeeeee. Dakujem za odpoved 😉

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@charlie1980 prosím ťa nepíš tu o mne klamstvá, žiadnu propagaciu očkovaniu v skupine autizmus nerobím.

charlie1980
16. apr 2017

@endysa Presne Ze viem. A verim a dufam (Aj Ked Mozno ja sa toho Uz nedozijem), Ze Ten skandal raz prepukne.

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@endysa naprv by musel byť dokaz, že očkovanie sposobuje autizmus a potom by boli vyhraté spory, z neznámeho dovodu sa zatial nikomu neporadilo dokázať že autizmus je záležitosť očkovania. alebo teda známeho, očkovanie nesposobuje autizmus.

lauritka
16. apr 2017

@endysa klasicke vedlajšie ucinky su uvedene v pribalovom letaku, kvoli tomu sa predsa nepojde nikto sudit či ? teploty, svrbenie ,opuchy. Takisto ako to maš uvedene pri liekoch. na to upozorni aj lekar, že sa mozu vyskytnut reakcie po.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@endysa čo sa autizmu týka, su prípady, že dieťa sa vyvíja normálne, ale v určitom čase sa zasekne, takže nič by to nedokazovalo.

charlie1980
16. apr 2017

@adsumus Cize Ty tvrdis, Ze je to ockovanie bezpecne....? Ked Autizmus je kontraindikacia ockovania....? Aj Ked.....Ty by si ockovala Aj tych, o Tom nepochybujem. Cize je uplne bezpecna, a to pre kazdeho jedinca ? Ja ti hovorim, Ze za 100r tu budu autisti v pomere neautistov v opacnom grade.

adsumus
16. apr 2017

@charlie1980 od kedy je autizmus kontraindikácia?

endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
16. apr 2017

@endysa ja mam doteraz jazvu po očkovani na ramene 😵 taký kružok

adsumus
16. apr 2017

@endysa ja neviem kde si ty, ale svet je natom,že očkovanie autizmus nesposobuje a hlada skutočnu príčinu. dufam,že ju njde čím skor a deti nebudu zbytočne nechránene proti chorobám.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
16. apr 2017

@adsumus No pre teba istotne nie

sticker
adsumus
16. apr 2017
sticker
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
16. apr 2017

@adsumus Zas som len nedostala odpoved.....je Toto ockovanie bezpecne pre kazdeho jedinca ??? S neurovyvinovou poruchou Aj bez nej ?