Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@permanentka áno môže,ale priebeh ochorenia je úplne iný....toto mam od lekára....
@kvieta ??? ja som niekde niekedy nieco pisala o autizme a ockovani ??? ci na co to sem pleties?
reagovala som na tvrdenie, ze mu vraj osypky napadli pecen, lebo to
@zuzana76 pocula v radiu. tak som jej skopirovala oficialne vyhlasenie ruvz, kde pisu, ze mal lahky priebeh bez komplikacii.
nasla som clanok, kde pisu ze do nemocnice bol prijaty s vysypom a teplotami a bolo tam spomenute aj nenadorove ochorenie pecene. tak som napisala svoju domnienku, ze to nenadorove ochorenie pecene mohol mat uz pred osypkami, kedze v oficialnych zdrojoch tieto dva fakty nie su davane do suvislosti.
viac na teba uz reagovat nejdem, kedze komunikacia s ludmi, ktory nedokazu triezvo uvazovat a hladaju len kde a ako mozu rypat mi nestoji za stratu mojho casu.
http://ecdc.europa.eu/en/press/news/_layouts/fo...
v roku 216 bolo 28% nakazenych dospelych cez 20 rokov. cize su ohrozene aj deti aj neočkovani dospeli, alebo teda nedostatočne očkovaní... viac čisla a porovnania v članku.
"ECDC Acting Director Dr Andrea Ammon said “It is worrying to see accumulation of unvaccinated individuals and as a consequence outbreaks of measles in several European countries in recent months.” Ammon continues “A further challenge in reaching the elimination goal in Europe is the high proportion of cases observed in older age groups. In 2016 28% of measles cases were above 20 years old. "
""It is inacceptable to hear that children and adults are dying from disease where safe and cost-effective vaccines are available. Though vaccine coverage remains relatively high in the EU, we need to continue our efforts to raise awareness and acceptance of vaccination", says Vytenis Andriukaitis, European Commissioner for Health and Food Safety. "The Commission is committed to stepping up EU support for national immunisation strategies. Improving access to vaccines, addressing vaccine shortages, countering vaccine hesitancy, facilitating comprehensive vaccination programmes and strengthening research and development are among our priorities."
Skor sa natiska otazka ,preco bol pac.s lahkym priebehom vobec hospitalizovany ...
@soldi Pusť si markizácke večerné správy z archívu, tam to máš, že mal napadnutú pečeň. A áno, ľahký priebeh...no... dospelý mladý muž. U malého bábätka ten priebeh tak ľahký byť nemusí, preto sa aj považujú za rizikovú skupinu. Pred zavedením plošného očkovania bola vysoká úmrtnosť dojčiat, nie úmrtnosť mladých dospelých ľudí od 20-30 rokov.
Tie vakcinačné diery majú pôvod práve v tvrdení, že po MMR-ke deti dostávajú autizmus, tak preto mi nedalo.
Neviem, či aj Ty si to niekde spomenula.
A keď sme pri tom, prečo si neočkovala MMR-kou?
Mne sa skor natiska otazka, ci ten Talian vobec existuje...nikto ho nevidel,nepocul, nikto o nom nevie..bolo by zaujimave zistit, ci fakt bol v tej nemocnici hospitalizovany..cele je to cudne...
@kvieta TV nemame ani zapojenu.
ja som bola vzdy v tom ze detske choroby su preto detske, lebo ich deti prekonavaju lahsie ako dospeli. mladi dospeli pred zavedenim ockovania uz osypky predsa prekonali, nie? ked uz maju tu 100% nakazlivost.
mam kamaratky, ktore ockovali vsetko okrem mmr, mozem sa ich spytat na dovod.
osobne si nemyslim, ze mmr sposobuje autizmus, skor sa priklanam k nazoru, ze spusta nieco, co ma podobne priznaky ako autizmus.
mam kamaratku detsku psychologicku (ockuje, ak Ta to zaujima) a ta mi spominala, ze sa urcite nieco deje s mozgom deti. ze tolko pripadov postihnutych deti a tolko novych diagnoz je, ze ona nechape. vyjadrila sa, ze to je mozno sposobene mnozstvom umelych oplodneni. tazko povedat.
ja neockujem nicim. zatial. pred pubertou dam asi mumps. ak zozeniem monovakcinu.
moj dovod na neockovanie Ta zaujimat nemusi.
a garantujem Ti, ze ja som nikde nespominala nic o mmr a autizme.

@zuzana76 ruvz je pre Teba dostatocne relevantny zdroj informacii?
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
ochorenie pecenie mohol mat este pred osypkami 🙂