Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
Osýpky v Bratislave: Nakazení muži pracujú v rovnakej spoločnosti, ktorá zamestnáva 850 ľudí.
https://www.bratislavskenoviny.sk/zivot-v-meste...
Treba si vypočítať, koľko je to percent z celkového počtu zamestnancov.
A ozaj... Plus si k tomu počtu pripočítať počet rodinných príslušníkov, priateľov, osôb, s ktorými prišli do styku aj mimo zamestnania.
ešte mi tu chýba vysvetlenie, aký je rozdiel medzi osýpkami a kiahnami https://www.mackoviahracky.sk/blog/kiahne-osypky/
u nás v skupine, má tiež dievčatko kiahne. Priebeh - horúčka 1 den a potom výsyp, dostala to od súrodenca, má 1 hexu a tuším prevenar. To znamená, že proti kiahnam, nie je očkované, napriek tomu nemá to nejaký strašný priebeh. V článku sa píše, že sa u nás osýpky nevyskytujú, pretože sa očkuje, ale až v 15 až 18 mesiaci, takisto proti kiahnam. A je tam písané, že obe ochorenia sú veľmi nákazlivé a vaše dieťa môže veľmi rýchlo infikovať ďalšie deti, asi myslia aj tie zaočkované, nie len tie mladšie ako 15 mesiacov.
@slimstar osypky su schopné preniknuť do nervoveho systemu človeka a zabiť ho pomalou smrťou po desiatich rokoch od zdanlivo bezprobemoveho prekonania horoby, kiahne nie, Volá sa so SSPE.
https://www.youtube.com/watch?v=SUEYe1eW5-Y@adsumus Vzácnou komplikáciou je objavenie sa degeneratívneho ochorenia mozgu niekoľko rokov po prekonaní osýpok. Vzácna komplikácia, hm. Tí čo ich prekonali v 60 rokoch sú normálny doteraz a ochranujú populáciu od možnej epidémie, kedže u nás je zaočko proti osýpkam, zhruba 60 percent ludí.
@slimstar ovcie kiahne sa neockuju povinne a neockuju sa hexou ani prevenarom
@senta_sofia ja viem, preto som napísala, že malá nie je proti tomu očkovaná.
@adsumus tak ako by si nazvala, ked sa malý nevie postaviť a má tie nožičky vykrútené.
tieto nežiaduce účinky sa tutlú a nechcú ich ani zaznamenať, tie inštitúcie. Takže ked sa to tutle pred verejnosťou, bude to určite šťavnaté sústo a bude tých prípadoch určite vela.
Antivax hnutie presvedčilo okolo 60% rodičov na ukrajine, že si enmaju okčovať deti, za tento rok zaznamenali vyše 2000 ochorení na osypky a dve umrtia.
@slimstar vieš ono to nič, nebde nič ak budu musieť takto čeliť každoročným epidímiám, zatial maju nezaočkovaných len zopár ročníkov deti, ak v tom budu pokračovať, nechránená bude celá populácia, okrem toho ak im z tisícky chorých jeden zomrie, priamo, dalši na následky SSPE, za zanedbatelne straty to može považovať jedine fanatický odporca očkovania, ktorého umrtia na choroby nezaujímaju ani čo sa jeho vlastných detí týka, ano už aj takí tu boli, dalšie hladisko je ekonomicke, hospitalizácia chorého na osypky ide do závratných vyšok, neviem či práve ukrajinci nebudu na svoje oslabené zdravotníctvo doplácať najviac, poškodeniami a umrtiami, kedže peniažky jednoducho nemusia byť. Inak ak by 2000 ludí zo 45 milionov ochorelo a dvaja zomreli na očkovanie, tiež by si napísala, že to je nič?
@slimstar asi si mýliš pravé kiahne proti ktorým sa očkuje a ovčie kiahne tie nie sú v povinnom očkovaní, ale je možné dať ich zaočkovať dobrovoľne. Nakoľko zvyčajne majú ľahký priebeh málokto to využije, skôr ženy čo kiahne nemali a plánujú otehotnieť. V tehotenstve sú pre plod nebezpečné. Dve z troch mojich detí ich už mali, jednej sa skomplikovali urobila sa jej vyrážka dnu v oku, museli sme na očné kadzy druhý deň chodiť na kontrolu a dali jej kvapky na znehybnenie šošovky inak by sa jej mohla odlupnuť a oslepla by.
@lenadka, ehm, proti pravym kiahnam sa uz takmer 40 rokov neockuje (od roku 1980, sa mi zda). A odkedy existuje ockovanie proti ovcim kiahnam, su z roka na rok “nebezpecnejsie“ (tj. objavuju sa “dokazy“ ich totalnej nebezpecnosti a mortality, ktora za chvilu dosiahne aspon 80%). Stavim sa s tebou, ze do 5 rokov najneskor budu kiahne povinne a hystericke patologicke klamarky tu nudu strkat australske linky, ako generacie deti mreli na tuto smrtelne nebezpecnu pliagu.... Pretoze ano, pri blbej konstalacii mozu mat aj banalne ovcie kiahne dozivotne az fatalne nasledky. Len zatial je pravdepodobnost fatalnych nasledkov nizsia nez 1:100000, tak sa treba trochu vyhrat so statistikou....
@vroni áno zle som sa vyjadrila od cca 79-80 roku sa už neockuje proti nim, považujú sa za už "vyhynuté". Ja stará štruktúra ešte ockovana som moja osem rokov mladšia sestra už nie.
Len tá baba sa pýtala na rozdiel medzi kiahnami a osýpkami, že nejaké dieťa v ich skupine kiahne má a bezproblémov. Aj moje deti ich dobre znášali len menšej ocervenelo oko, nebolelo, len žilky výrazne podliate červené. Ja som to úplne podcenila, iba medzi rečou na kontrole spomenula dr. Tá ju prezrela a smer očné. Boli dva dni pred vianocami, u nás očný lekár v okrese nebol a dospelacky ju nechceli vziať. Nadávali sme s mužom ako choré vrany že načo. Vzala ju nakoniec jedna v trantarii a výsledok nás prekvapil. Hrozilo že Vianoce strávi v nemocnici na očnom z letiska muž ich ukecal, že každý deň radšej príde až ňou len nech ty ak nemusi ostať. Liečba zaberala tak našťastie nikam nemusela. Banálne kiahne a čo by som povedala ak by oslepla na jedno oko preto?
Či to bude povinné alebo nie, ťažko povedať, myslim skôr že nie. Ani si nemyslím že sú agresívnejšie ako v minulosti. Záleží od jedinca. Každopádne moje zdravé deti pol roka po nich dostali všetko čo sa suchlo okolo. Pred tým od stryroch rokov ich videla len na preventívkach. Aké už sú zas v norme.
@adsumus poprekrucať a vkladať nezmysly do úst iným, to ty ženská si na to expert. Ak ich je 45 milionov, tak 2000 nie je ani 0,5 percenta., ja som nepisala o žiadnych stratách ani, že mi to je jedno. Oni tam majú ešte viac očkovaní ako u nás. http://www.bzv.org.ua/2016/06/24/kalendar-profi...
Okrem toho na Ukrajine, zabíjajú zdravé deti, ktoré sa ešte nenarodili, zhruba v osmom mesiaci. Ich telíčka a bunky idú do kozmetického priemyslu, aby paničky na západe mali mladistvejší vzhlad. Dávali to na Stv2, čo som bola velmi prekvapená.
Ja nie som fanatický odporca očkovania, ja som použila mozog a prečítala som si čo to všetko obsahuje, proti čomu to je a aké sú následky.
@lenadka, nepochopili sme sa. Kiahne (ovcie) nie su o nic agresivnejsie ako boli vcera ci pred desiatimi rokmi. Spravidla ide o banalne ochorenie, ktore rychlo a bez nasledkov odznie (v drvivej vacsine pripadov). Paseku narobia v pripade, ze sa vyhodia na neobvyklych miestach (ako u tvojej dcery v oku, ale napriklad aj pri koreni jazyka, ked hrozi udusenie). Alebo spustia pasovy opar. Banalna choroba nie je choroba, ktora nikdy nema nasledky, ale taka, ktora u prevaznej vacsiny chorych odoznie lahko a bez nasledkov. Aj nadchu nazyvame banalnou chorobou a v blbej konstelacii moze byt smrtelna. Ale nerobi to z nej zbran hromadneho nicenia. Ovcie kiahne (kukam do krystalovej gule) znebezpecneju cisto propagandou....

@adsumus ochrnutie (paralýza), necitlivosť alebo slabosť v rukách a nohách (neuropatia), zápal niektorých nervov, ktorý môže byť sprevádzaný pocitom mravčenia alebo stratou citlivosti alebo normálnej pohyblivosti (Guillainov-Barrého syndróm), opuch alebo infekcia mozgu (encefalopatia, encefalitída), infekcia v okolí mozgu (meningitída). https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/infanr...