Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
http://www.tvnoviny.sk/domace/1899460_novy-prip...
Malo by ist o 43 r. ockovovanu zenu.
Overovala som si na RUVZ ako to bolo s ockovanim tych dvoch muzov (39 a 35), odpisali mi, ze obaja boli ockovani podla vtedy platneho kalendara, t.j kazdy dostal 2 davky vakciny proti osypkam.
@slimstar toto je informácia, ktoru zdielaju svetové media, takže možeš obvinovať vedcov, lekárov, novinárov rovnako ako mna že strašia, inak neviem z čoho maju byť ludia vystrašení, zaokčovaní maju protilátky, nezaokčovaní vysávače vzduchu a cibulu, takže pohoda párky. a tvoje tvrdenie, že všetci obyvatelia ukrajiny boli vystavení ospkam a ochorelo len 2000 je blud a vobec ma to nerozčuluje, skor pobaví.
@senta_sofia
Taliansko je tiež prestupná stanica migrantov, možno prevencia prinášania a šírenia chorôb
https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/predna...
Tu si pozrite analyzu, ako je to vlastne s ockovanim a protilatkami proti osypkam v CR, ake pocty chorych boli ockovane, ako vyzeral ockovaci calendar, ked doockovavali deti v skolach, lebo nemali protilatky a chorobu napriek ockovaniu dostavali. V SR to bolo to iste (kedze CSR), takze vobec nie je prekvapenie, ze tie 3 pripady, ktore tu oficialne mame su dospeli, ockovani ludia (kazdy 2 davkami).
RÚVZ Bratislava eviduje potvrdené ďalšie (štvté) ochorenie na osýpky, ktoré sa vyskytlo u ženy (41 rokov).
A opat dospely clovek, s najvacsou pravdepodobnostou ockovany (inak by to bolo urcite napisane, ak by nebola).
http://www.teraz.sk/slovensko/zdravie-v-bratisl...
http://www.ruvzba.sk/aktuality/osypky-22-12-201...
@ivianocka Presne. Kedysi sa zapisovali v karte bežné detské ochorenia: osýpky, kiahne, ... Dnes smer nemocnica. Nechcem to vôbec zľahčovať. Ale tlačia na nás s očko, následne povedia, že bohužiaľ vtedy boli také a take vakcíny. Čo budú o pár rokov hovoriť o súčasných vakcinach???
nechcem nikoho obhajovat, len na uvahu, s ockovanim sa vtedy zacinalo, nastavovali sa schemy, harmonogram ockovani, dosiahlo sa to, ze ochorenie stratilo epidemicky raz, vtedy podla mna nemohli vediet, na aku dobu vystacia protilatky z ockovania. Dnes je veda a vyskum trosku niekde inde, zase ukaze len cas, kde...
Moje dve starsie sestry prekonali v detskom veku osypky (rovnako aj mumps a rubeolu).Podla karty ( a aj mojich rodicov) na ne neboli ockovane.Ja uz som ockovana bola,absolutne neverim,ze mam nejake protilatky.Mozem akurat tak sestram "zavidiet",ze maju celozivotnu imunitu a osypky prekonali ako beznu detsku chorobu,v case,kedy z toho nikto nerobil vedu.Samozrejme,ze aj moji rodicia v detskom veku osypky prekonali,takze sa o svoje (osypkami nakazene) deti mohli bez problemov starat.
Neviem (a nechce sa mi googlit) ci je dojcenim pred osypkami chranene aj dietatko,ktoreho mama osypky prekonala.Ale ak ano-to bol najlepsi sposob obrany.
@llulla deti na osypky zomierali v minulosti a zomieraju aj teraz, to že z toho nerobili vedu ludia, znamená, že s tým počítali, a bežna žena musela porodiť aspon desať detí, aby z nich dve tri prežili.
@abbey1 nie si najohrozenejš ročník ani zdaleka, najohrozenejšie su neočkovane deti. dufajme, že títo ludia s nimi neboli v kontakte.
@adsumus nie sú neočkované deti najohrozenejšie..tie majú oveľa lepšiu imunitu, ako deti očkované, večne sopliace, kašlajúce a teplotujúce s roznymi ekzémami. Dnešní rodičia, ktorí svoje deti nedali očkovať, sa aj inak starajú o zdravie svojich detí, prevzali totiž zodpovednosť na svoje ramená. Dávajú pozor, čo deti jedia, obmedzujú chémiu, otužujú a hlavne, rozmýšľajú..nedajú bezmyšlienkovite dieťaťu každý liek, ktorý lekár predpíše..
Moja kolegyňa ochorela, zápal oka (nevidí na neho,má tam hnis,vraj može byť hocijaká vážna choroba za tým, nutnosť hospitalizácie), zle pečenové testy, vysoký cholesterol 7,9..cukor 6,3..znížená činnosť štítnej..a viete čo jej obvodná na to? predpísala jej recept na vakcínu proti tetanu !!lebo už dávno nebola očkovaná!
@jonas17 to je tvoj názor, ktorý ti nikto neberie, ja si to nemylsím, dokazuju to aj epidemie, kde choreju v najvyššej miere neočkovane deti, čo je logicke, kedže nemaju protilátky žiadne v tele proti vírusu, inak aj očkujuci rodičia sa staraju o svoje deti, netreba sa vyvyšovať. proti tetanu je tiež dobre mať protilátky,´chorba človeka zničí tak, že sa učí znova chodiť, rozprávať, jesť, ak to prežije.
neverím tomu, že veríte, že ak už raz bol človek na niečo očkovaný, tak je to na celý život, sa zobuďte..... tetanovka je len na 5rokov, čierny kašel tiež len na 5rokov, takže dostať to môže hocikto, hocikedy
@adsumus to snad nie...Myslim tym vetu,ze zena musela porodit aj 10 deti,aby z nich 2-3 prezili.Ved to by bola 70-80% umrtnost.
Aj moji stari a prastari rodicia boli z 10-12 deti,detstvo mali bez vody v dome (v tych casoch boli studne na dvore),ziadna kupelna v dome,ziadne wc v dome (len latrina na dvore)....strava bola omnoho chudobnejsia,ako dnes.....A detstvo prezili vsetci,az na fronte vyhasli zivoty.

@tin007 Taliani schvalili povinne ockovanie ako take, nielen kiahne