Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@adsumus ty fakt nevieš čítať???? ja sa nečudujem, že admin tu maže jeden tvoj príspevok za druhým. Ty si napísala, že sa protilátky zisťujú na celonárodnej úrovni a ja som ti napísala, že mi bolo odkomunikované niekým, kto tomu rozumie, že to je nemysliteľné aby sa kontrolovali protilátky u každého jedinca. Tak mi vysvetli, prečo prekrúcaš moje príspevky a obviňuješ ju, že napísala, že netreba očkovať?!
@adsumus tak skus citat s porozumenim,pretoze to, co tvrdis nikto nenapisal
@zuzu1122 ano kontroluju sa na celonárodnej urovni, ale to neznamená, že u každeho človeka, ako si nato došla, ved to je nezmysel. a nehnevaj sa santa klamala medzi očkovanými sa skuma seropozitivita. neskum sa sa každemu jednemu skuma sa vzorka a podla toho sa upravuju očko kalendáre po celom svete.
@senta_sofia toto si napísala ty, ale nie je to pravda
tvrdenie, ze osypky dostane aj ockovany je tvrdenie odporcov ockovania, ktori zneuzivaju fakt, ze medzi zaockovanymi jedincami nikto neskuma ich serozpozitivitu, cize to, ci maju vytvorene protilatky proti danej chorobe
@evittam ja sa veľmi rada nechám presvedčiť o výhodách očkovania, ale bolo by dobré, aby mali tí, čo ho tak zastávajú rovnaký názor. mám pocit, že ľavá ruka nevie čo robí pravá. a sentasofia mi napísala, ako je možné, že ochorejú aj očkovaní aj neočkovaní. Vysvetlila mi to tak ako som adsumus skopírovala link, keďže tu tvrdila, že sa zisťujú protilátky. Veď nech sa ženy dohodnú. A ešte tu bude prekrúcať? Ja fakt začínam nadobúdať dojem, že celé očkovanie nie len proti osýpkam je len o tom, aby si doktor urobil fajočku a hotovo. Keby tak veľmi kompetentným záležalo na preočkovanosti obyvateľstva, tak by tam hádam mala byť nejaká kontrola, nie? Lebo nech sa snažím aj prikloniť k očkovaniu, tak logika ma nepustí v tom, že ide len o biznis.
@adsumus ja viem co som napisala a nie je tam nic z toho, co uvadzas ty a to, ze nerozumies ani tomu, co si teraz skopirovala, moj problem nie je, nevtahuj ma prosim do tvojho paranoidneho sveta
@senta_sofia to ale neuvádzam ja ale kočka ktorá neočkuje lebo podla tvojho vyjdarenia seropozitivitu nikto neskumal, dokonca to tu skopírovala ako tvoj vyrok, takže sebareflexia miesto stanovovnaia diagnoz ludom na nete, ideš v mode antivax, prepáč.
@adsumus teda čítam to viac krát za sebou, ale
@senta_sofia nikde nepíše že netreba očkovať, iba že malé percento zaočkovaných nevytvára dostatok protilátok a že toto je slabo kontrolované.
@adsumus ty si mimo uplne, tin007 tu uvadzala, kedy sa robili serologicke prehlady a ty ides trepat o neockovani, neskumaju sa, je to fakt, nic s tym nespravis a nezmenis na tom nic ani tym, ze tu teraz budes prekrucat, co kto povedal, skus sa zmierit s tym, ze svet nie je cierny a biely, mas velky problem respektovat nazory inych
@lenadka ona píše
tvrdenie, ze osypky dostane aj ockovany je tvrdenie odporcov ockovania, ktori zneuzivaju fakt, ze medzi zaockovanymi jedincami nikto neskuma ich serozpozitivitu, cize to, ci maju vytvorene protilatky proti danej chorobe
nie je to prvda, je to argument na mlyn antivax, nikdy nikto neskuma protilátky
@senta_sofia ale skumaju ved tu dávam linky, možno nie na slovensku len dvakrát za desať rokov ale v zahraničí je to bežna prax a tých studii je viac ako dosť
@adsumus koho zaujima zahranicie, ked zije tu? Osypky su momentalne u nas, ludia boli ockovani nasimi vakcinami, myslim, ze pre niekoho, kto sa rozhoduje, je lepsie pocut, ano, ockovat, ale moze nastat to a to, vratane rizika, ze sa nevytvoria protilatky, ako svato svate tvrdit, ze nikomu nic nehrozi a nic nedostane. To nie je antivax,to je nadhlad.

@zuzu1122 ale ved jasne ža sa zistuju protilátky ako možeš veriť, že nie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=antob...