icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

adsumus
31. dec 2017

@zuzu1122 ale ved jasne ža sa zistuju protilátky ako možeš veriť, že nie

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=antob...

zuzu1122
31. dec 2017

@adsumus ty fakt nevieš čítať???? ja sa nečudujem, že admin tu maže jeden tvoj príspevok za druhým. Ty si napísala, že sa protilátky zisťujú na celonárodnej úrovni a ja som ti napísala, že mi bolo odkomunikované niekým, kto tomu rozumie, že to je nemysliteľné aby sa kontrolovali protilátky u každého jedinca. Tak mi vysvetli, prečo prekrúcaš moje príspevky a obviňuješ ju, že napísala, že netreba očkovať?!

zuzu1122
31. dec 2017

@adsumus a na základe čoho? nikto mi nikdy nebral krv aby zistil, či sa vytvorili protilátky, ani neviem o žiadnom dieťati, ktoré poznám a bolo očkované, že by mu brali krv aby zistili, či má protilátky vytvorené... takže? zistia to len na základe toho, že sa na dieťa pozrú?

evittam
31. dec 2017

@zuzu1122 Mas moj obdiv,ze ta to ešte baví. V inej diskusii zaraďuje tych, co neveria dnešným vakcinam k islamistom a teroristom co zabijaju v tretich krajinach zdravotníkov co ockuju tamojšie deti a obyvateľstvo.😎😉 A to len preto lebo vlastne maju rovnaký nazor na očkovanie.

senta_sofia
31. dec 2017

@adsumus tak skus citat s porozumenim,pretoze to, co tvrdis nikto nenapisal

adsumus
31. dec 2017

@zuzu1122 ano kontroluju sa na celonárodnej urovni, ale to neznamená, že u každeho človeka, ako si nato došla, ved to je nezmysel. a nehnevaj sa santa klamala medzi očkovanými sa skuma seropozitivita. neskum sa sa každemu jednemu skuma sa vzorka a podla toho sa upravuju očko kalendáre po celom svete.

adsumus
31. dec 2017

@evittam klameš nezaradujem, len upozornujem, že taliban zabíja ludí ktorí su za očkovanie.

adsumus
31. dec 2017

@senta_sofia toto si napísala ty, ale nie je to pravda

tvrdenie, ze osypky dostane aj ockovany je tvrdenie odporcov ockovania, ktori zneuzivaju fakt, ze medzi zaockovanymi jedincami nikto neskuma ich serozpozitivitu, cize to, ci maju vytvorene protilatky proti danej chorobe

evittam
31. dec 2017

@adsumus Nie, to ja nemám v oblube. 😉 Na to su tu ini ludia.

zuzu1122
31. dec 2017

@evittam ja sa veľmi rada nechám presvedčiť o výhodách očkovania, ale bolo by dobré, aby mali tí, čo ho tak zastávajú rovnaký názor. mám pocit, že ľavá ruka nevie čo robí pravá. a sentasofia mi napísala, ako je možné, že ochorejú aj očkovaní aj neočkovaní. Vysvetlila mi to tak ako som adsumus skopírovala link, keďže tu tvrdila, že sa zisťujú protilátky. Veď nech sa ženy dohodnú. A ešte tu bude prekrúcať? Ja fakt začínam nadobúdať dojem, že celé očkovanie nie len proti osýpkam je len o tom, aby si doktor urobil fajočku a hotovo. Keby tak veľmi kompetentným záležalo na preočkovanosti obyvateľstva, tak by tam hádam mala byť nejaká kontrola, nie? Lebo nech sa snažím aj prikloniť k očkovaniu, tak logika ma nepustí v tom, že ide len o biznis.

senta_sofia
31. dec 2017

@adsumus ja viem co som napisala a nie je tam nic z toho, co uvadzas ty a to, ze nerozumies ani tomu, co si teraz skopirovala, moj problem nie je, nevtahuj ma prosim do tvojho paranoidneho sveta

adsumus
31. dec 2017

@zuzu1122 na základe celonárodných vyskumov, vezmu krv 1000 ludom z populácie a urobia vzroky a vedia, či su alebo nie su chránení.

zuzu1122
31. dec 2017

@adsumus tak a už teraz nemá pre mňa žiadny význam výsledok prieskumu, čo sa týka seropozitivity. Ak je vybraná len vzorka ľudí, akú to má výpovednú hodnotu? Pre mňa nijakú. Nie sme všetci rovnakí a nereagujeme rovnako. Takže...

adsumus
31. dec 2017

@senta_sofia to ale neuvádzam ja ale kočka ktorá neočkuje lebo podla tvojho vyjdarenia seropozitivitu nikto neskumal, dokonca to tu skopírovala ako tvoj vyrok, takže sebareflexia miesto stanovovnaia diagnoz ludom na nete, ideš v mode antivax, prepáč.

zuzu1122
31. dec 2017

@adsumus 1000 ľudom?????? nehnevaj sa ale to je smiešna vzorka. čiže celé je to len o náhode. A to týmto chceš argumentovať?

lenadka
31. dec 2017

@adsumus teda čítam to viac krát za sebou, ale
@senta_sofia nikde nepíše že netreba očkovať, iba že malé percento zaočkovaných nevytvára dostatok protilátok a že toto je slabo kontrolované.

zuzu1122
31. dec 2017

@adsumus ona sa nikde nevyjadrila aby som nedala očkovať. nechápem, prečo na ňu útočíš?

evittam
31. dec 2017

@adsumus ...."v mode antivax".... tebe "ide" koncom roka. Ty ides v koho "mode"?😂😂😂

adsumus
31. dec 2017

@zuzu1122 to je normálne, ludia ktorí neveria vede, neveria vyskumom, dotazníkom, tak už neozostáva len isť podla toho, čo ti popíše kto na nete, to bude to prave orechove.

zuzu1122
31. dec 2017

@lenadka presne, ja tiež neviem, kde to čítala. Ona bola práveže za očkovanie, len mi objasňovala prečo môže ochorieť jedinec, ktorý očkovaný bol.

senta_sofia
31. dec 2017

@adsumus ty si mimo uplne, tin007 tu uvadzala, kedy sa robili serologicke prehlady a ty ides trepat o neockovani, neskumaju sa, je to fakt, nic s tym nespravis a nezmenis na tom nic ani tym, ze tu teraz budes prekrucat, co kto povedal, skus sa zmierit s tym, ze svet nie je cierny a biely, mas velky problem respektovat nazory inych

adsumus
31. dec 2017

@lenadka ona píše

tvrdenie, ze osypky dostane aj ockovany je tvrdenie odporcov ockovania, ktori zneuzivaju fakt, ze medzi zaockovanymi jedincami nikto neskuma ich serozpozitivitu, cize to, ci maju vytvorene protilatky proti danej chorobe

nie je to prvda, je to argument na mlyn antivax, nikdy nikto neskuma protilátky

zuzu1122
31. dec 2017

@adsumus a preto budem veriť výskumu, ktorý bol robený na malinkej hrstke ľudí. Trochu veľký hazard so zdravím.

adsumus
31. dec 2017

@senta_sofia ale skumaju ved tu dávam linky, možno nie na slovensku len dvakrát za desať rokov ale v zahraničí je to bežna prax a tých studii je viac ako dosť

evittam
31. dec 2017

@adsumus Lenze ty tu presne stále podsuvas tento tvoj (a len tvoj) nazor,ze ti ci neveríme vakcínam, tak neveríme lekárom,vede a sme pod vplyvom antivaxu. Co nie je pravda, aspoň co sa mna tyka. Takze prezentuj vsetko ako svoj nazor a nie ako pravdu.

adsumus
31. dec 2017

@zuzu1122 kludne ver santa sofii, že protilátky nikto nekontroluje,a j ked to tak nie je. kontroluje, opakovane po rokoch a systematicky.

senta_sofia
31. dec 2017

@adsumus koho zaujima zahranicie, ked zije tu? Osypky su momentalne u nas, ludia boli ockovani nasimi vakcinami, myslim, ze pre niekoho, kto sa rozhoduje, je lepsie pocut, ano, ockovat, ale moze nastat to a to, vratane rizika, ze sa nevytvoria protilatky, ako svato svate tvrdit, ze nikomu nic nehrozi a nic nedostane. To nie je antivax,to je nadhlad.

evittam
31. dec 2017

@adsumus Konečne pochop,ze nas nezaujimaju protilatky "Fera z Hornej Dolnej" a Joza neviem odkiaľ. To nema s protilatkami našich deti nic spolocne.

adsumus
31. dec 2017

@evittam a ty veríš vede, že očkovanie je bezpečne a učinne?