Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@vroni je vedecky dokázane, že po zavedení očkovania sa znižuje chorobnosť a umrtnosť na kopec iných chorob, či ty nás ideš presviedčať, že osypky imunitu nevymažu, že deti nezostanu bez imunity po dobu až tri roky kým sa organizmus spamätá a vytvorí nove protilátky tak sem s vyskumom na základe čoho to tvrdíš, dáme sa všetci poučiť a nezaočkujeme drobcov, vystavíme ich riziku zápalov mozgu, straty sluchu, zraku, rakoviny...
Jasné, už je to tu zasa. Očkovanie ochráni naše deti pred rakovinou. Grc.
možno myslela odporúčanie očkovanie dievčat od 11r. života proti rakovine krčku maternice
nie vždy sa to vyplatí: https://najmama.aktuality.sk/clanok/228603/kata...
@ivianocka
@eva8 Nie, ona verí štúdii, ktorá má dokazovať, že očkovanie znižuje riziko leukémie u detí. Uz som s ňou mala tú česť, keďže náš synček práve netypickej leukemii podľahol a neustále sa počty detí na onkologických oddeleniach zvyšujú. Niekde je zjavne chyba.
O očkovaní dievčat proti rakovine radšej pomlčím.
@ivianocka inak ja nikoho nepresviečam reagujem na nezmysly a utoky antivaxerov, neočkovanie deťom a nielen im sposobuje umrtia u nás aj po celom svete. napríklad ludia neočkuju lebo ich antivax vydesí, že im deti ochrnu alebo pochoreju na rakovinu, nie je to tak, očkovanie rakovinu nesposobuje.
@adsumus ked ja ja osobne poznam deti, ktore maju nasledky po ockovani, tak to nie je blud. jasne ze ockovanie aj chrani. no ja sa napr citim bezpecnejsie, ked viem, ze som urcite detske choroby prekonala a uz je velmi mala pravdepodobost, ze ich dostanem. ja ked moje deti neprekonaju tieto detske choroby do dospelosti, tak ich zaockovat dam, ale teraz budem dufat, ze ich orekonaju a budu mat imunitu. (mala som mumps aj rubeolu...este tie osypky a bola by som uplne v klude)
Ahojte, môžu škodiť tie neočkované detičky očkovaným?
@ivianocka asi si nie si vedomá, že aj ked tvoja dcerka prekona rubeolu, v tehotenstve to jej plod nemusí chrániť a dieťa sa može narodiť postihnute, pri mumpse zas može zostať človek neplodný a pri osypkach je riziko, že dieťaťu napadne vírus mozog, ktorý mu sposobí paralýzu, triašky, záchvaty, tento stav je neliečitelný, deti končia na prístrojoch a vedie k pomalej smrti, jedine sťastie je, že si to deti už koncom neuvedomuju, choroba nastupuje z plneho zdravia. volá sa to SSPE. prečo to riskovať, kvoli dezinfomáciam zaujatých a gresívnych ludí, ktorí napadaju vedu a ludí, ktorí nestavaju život svojich detí na cukrových guličkách? to nie.
@luba555 ano može skodiť, maminke zomrelo bábetko na zápal mozgu vyvolaný osypkami, jej baby sittetka bola antivax a jej deti prekonávali tuto chorobu a chvastala sa na facebooku, že ake je to fajn a nie je jediná, preto mnohé státy zamedzuju prístup neočkovaným deťom do škol a skolok, sučastne preočkuvaju aj dospelých ktorí nie su imunni, už to pochopili aj ukrajinci, ktorým za poslednu dobu zomrelo 5 ludí na osýpky, na slovensku spíme spánkom spravodlivých. dokedy?
vypoved maminy, ktorej bábo zomrelo lebo ina mamina neočkuje
Ked zomrie dieta na následky podania vakcíny kto je zodpovedny-suseda co tiez ockovala.
deti nezomieraju kvoli očkovaniu, ale kvoli neočkovaniu a zodpovedný je ten, čo druheho oblbol a vydesil, zmanipuloval, častokrát za učelom vlastneho prosepchu
Zodpovedny sme každý sam za seba a za svoje rozhodnutia. Teda pokial je svojpravny. A kto sa chce vyhovarat na nejake internetove bludy a inych ludi je hlupak.
Veľmi smutný príbeh. Ale jasný dôkaz, že prenášačom chorôb môže byť hocikto. Je to nezodpovednosť babysiterky - mala by byť zažalovaná. Nie preto, že neočkovala, ale preto, že napriek tomu, že jej dieťa bolo choré, šla opatrovať iné dieťa. Vlastne aj na svoje dieťa tú chorobu musela preniesť ona. Nevedomosť neospravedlňuje.
Zaujimave. Takze ked sa bavime o studii, ktora sa zaoberala pripadnymi nasledkami osypok, tak odbocujeme od temy? Mimochodom, nebolo odbocenie od temy uz pred rokmi zrusene ako dovod mazanie prispevkov? No, hlavne, ze plamenne kydy besnej hyeny su k teme.
ma niekto informacie ako sa dari tym ockovanym ludom v ramci nasej slovenskej pandemie osypok ? - 6 pripadov. skoda ,ze sa v novinach neprebera fakt ,ze vsetci nakazeni, boli zaroven aj ockovani voci osypkam a nevynaraju sa otazky ohladom ucinnosti ..kedze sa javy skor vysoka neucinnost a teda uplna zbytocnost ockovania.
@prevenar jeden bol neockovany, si nepozeral tlacovku 😂
@senta_sofia nepozeral , dik za info 🙂 cize to by potom vychadzalo ,ze 83% nakazenych boli zaroven ockovani, voci chorobe, ktoru aj tak dostali. 😂😂😂 zaroven predpokladam ,ze vsetci su uz bez ujmy doma ? (neviem, len sa pytam)

tak pre upresnenie, v europe za minulý rok bolo 87% neočkovaných, 8% chorých malo jednu dávku a tri percentá mali dve dávky, upresnenie v linku.
takže teraz možeš z fantizmu a zavádzania spolu so mnou obviniť všetkých lekárov a vedcov v europe, že ťa klameme a možno to nie su proočkovací