icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

prevenar
autor
18. jan 2018

@kvieta ja som pocital 6tich 😀 ..to je v pohode, najdolezitejsie je ,ze ty nemas ziadne medzery 😂

prevenar
autor
18. jan 2018

@kvieta k stavu tych chorych ockovanych nemas nic ? ..ake maju nasledky ? nejak podrobne som to nesledoval, ale taka odbornicka ako ty bude mat isto odborne info. tak pridaj nieco uzitocne.

kvieta
18. jan 2018

@prevenar Nemám nič, nie som ich ošetrujúci lekár. Ale minimálne vo výročnej správe sa niečo dočítaš, ak máš záujem o info.

senta_sofia
19. jan 2018

@prevenar boli v nemocnici, uz su doma. Pri tej nakazlivosti, aku udavaju pri osypkach by ma skor zaujimalo, s kolkymi ludmi prisli do kontaktu, kym si volne pobehovali po svete, ti dvaja ochoreli v cakarnach od tych prvych dvoch, ten posledny neockovany si to doniesol odniekial.

adsumus
20. jan 2018

8 ludí zomrelo v dosledku osypkových komplikácii na Ukrajine, medzi nimi neočkovane dieta. Ukrajina má jednu z najnižších zaočkovaností v ramci europy.

https://www.rferl.org/a/ukraine-measles-outbrea...

lenadka
20. jan 2018

@adsumus presne toto bol o Ukrajine predpovedanie od začiatku krízy keď výrazne klesla zaočkovať, že začnú epidémie. Ale podľa niektorých "odborníkov" tu vo fóre majú tieto choroby samé zaniknúť, no vidíme....😛

eva8
20. jan 2018

@lenadka ale však chorobu dostali aj očkovaní.... Očkovanie akoby chránilo len pred úmrtiami...

evittam
20. jan 2018

@eva8 Ani len akoby...😉

llulla
20. jan 2018

Mňa by zaujímalo,či bol nejaký rozdiel v priebehu ochorenia u očkovaných a neočkovaneho.Alebo je to bez rozdielu.

eva8
20. jan 2018

@llulla aj mňa. Podľa posledných linkov u očkovaných osýpky nemajú fatálny koniec.....

evittam
20. jan 2018

@llulla Ako prebieha choroba je len na imunite cloveka cize s ockovanim to nema nic spolocne.😉

adsumus
20. jan 2018

myslím, že sme si už velakrát vysvetlovali, že z očkovaných choreju ludia minimálne a z neočkovaných choreje väčšina, je to ťažke na pochopenie?

adsumus
20. jan 2018

mna najviac pobaví nazor antivaxerov, že je jedno či človek má alebo nemá protilátky proti chorobe a sučastne máme chorieť aby sme mali protilátky a nechoreli, schizka či čo toto?

eva8
20. jan 2018

Očkovaný jedinec osýpky dostať môže. Môže na osýpky opätovne ochorieť aj jedinec, ktorý ich už prekonal?

zaba22
20. jan 2018

@eva8 nie. Protilatky po prekonani su skutocne, prirodzene, nevyprchaju ako protilatky po vakcine

evittam
20. jan 2018

Zaujimave, zo 6chorych na osypky boli 6 očkovaní. Takže kde je prax tej teorie,ze choreju neockovani...

evittam
Autor odpoveď zmazal
adsumus
20. jan 2018

zaujímave že očkovaní boli len piati a dalej je zaujímave, že okolie to od nich nechytilo.

evittam
20. jan 2018

Takze len 5 zo 6. A choreju len neockovani....Ale "vysvetlili" sme si veľakrát
😂😂😂

adsumus
20. jan 2018

očkovanie a trvanie imunity, u osypok ide o doživotnu imunitu aj po očkovaní.

https://www.ukrinform.net/rubric-society/238548...

mnohé choroby nezabezpečia ani doživotnu imunitu, ak ich človek prekoná, tiež málo známe v antivax kruhoch, matka celá spokojná, že sa dieťa nakazí a netuší, že to nič nerieši.

eva8
20. jan 2018

@adsumus však? to neočkované!!!!! okolie to od nich tiež nechytilo...

adsumus
20. jan 2018

jeej to je pekné, ked si človek bude môcť mazať sám svoje urážlivé komenty. plus blbosti, ktorými sa tu prezentuje.

eva8
20. jan 2018

@adsumus ako to, že očkovaní dostali osýpky, keď " u osypok ide o doživotnu imunitu aj po očkovaní."

eva8
20. jan 2018

@adsumus ten zmazaný koment patril mne 🙂 a odkiaľ vieš, že bol urážlivý?

adsumus
20. jan 2018

prečo by malo, u očkovancov sa nevytvorí imunita len minimum jednotlivcom, ostatní chránia neimunnych, ak sa prestaneme očkovať treba sa pripraviť, že budeme testovať na detoch, zvládne to, nezvládne to, napadne mu choroba mozog, nenapadne? budeme zbierať stvorlístky pre šťastie 🍀

evittam
20. jan 2018

@eva8 Nebol urazlivy. Ja nemám dovod niekoho urážať. Len som si zle prečítala tvoj koment a preto som to vymazala. A to nevies? Ona vie vsetko.😉😁

adsumus
20. jan 2018

bohužial prejavuješ uplny nedostatok pochopenia problematiky aj ked to tu už bolo milionkrát vysvetlene, nie každemu sa po očkovaní vytvorí imunita, ide o malé percento, plus očkovacie látky boli v sedemdesiatych rokoch nestabilné teplotne, takže ak boli zle uložene, mohli byť nefunkčné.

eva8
20. jan 2018

@adsumus tak prečo v príspevku o 15:44 si dala link aj s komentom, že " u osypok ide o doživotnu imunitu aj po očkovaní."

adsumus
20. jan 2018

@eva8 pretože ide.

abbey1
20. jan 2018

@eva8 No ale pozor. Len niektorí majú to šťastie, že dostanú dobrú vakcínu, správne skladovanú, prepravovanú, v správny čas, sú bez zdravotných problémov, predispozícií a plus majú to šťastie, že sa im vytvoria protilátky. Inak majú smolu. Tak v podstate všetci hráme ruskú ruketu. ;)