icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

lauritka
21. jan 2018

a kde sa tomu venuju cele hodiny?? na google ??? alebo zacali studovat medicinu ??? nerozumiem.

maciatkolulu
21. jan 2018

@slimstar najma je vela rodicov,co naozaj nevie ani proti comu sa ockuje.... clovek sa opyta,ze co ako v poradni a ze ockovali sme a ze proti comu? Neviem,hlavne,ze dr vie..... a je to dost vela ludi,co slepo veria.dr . Co ich dieta za t rokov zivota ma uz v sebe xy atb.... lebo pani dr ppvedala a na otazku,ze na zaklaxe coho,ze proste povedala,ze treba,tak treba,hmmmm a crp,vyteri atd tak to som ja len svacla matka ked taketo otazky davam,ona je predsa dr....

maciatkolulu
21. jan 2018

@lauritka nie na nete zarucene nie z netu ma vela prispevkov najma proockujuca agitatorka blizsie nemenovana🤣

lauritka
21. jan 2018

@zuzana76 u mojej mami detto.. ockuje sa proti chripke uz par rokov, jeden rok vynechala a tri tyzdne sa nevedela vymotat, najprv prechladnutie, chripka, kasel do toho. ju neodhovorim od ockovania vobec 🙂 ona si to vyskusala na sebe a je spokojna. okrem toho sa boji v jej veku aby nemala tazky priebeh, takto si to odnasa len sem tam miernym nachladnutim. a to sa stravuje tiez zdravo a preventivne je aj vela kyslej kapusty a je vela zeleniny a ovocia a vitaminy.

zuzana76
21. jan 2018

@lauritka u nas tak isto, nasi maju vlastnu sudovu kapustu, zeleninu. vela ovocia atd... ale proste otec maval tie chripky, ale u neho teda ockovanie funguje

slimstar
21. jan 2018

@lauritka opýtaj sa ich, sú aj knihy nielen internet
@maciatkolulu pravda je vela takých

pivonka17
21. jan 2018

@slimstar prepáč, ale uz na mňa nereaguj...Ja sa nemienim tohoto "zúčastniť" .... s tvojim vyjadreniami sa nestotožňujem a dištancujem sa od nich.

lauritka
21. jan 2018

myslis take knihy, kde si niekto umyselne pozmeni fakty, aby ludi presvedcil, ako napriklad ockovanie-obchod so strachom ?

slimstar
21. jan 2018

@pivonka17 podobne, prajem pekný den

slimstar
21. jan 2018

@lauritka myslíš, že v knihách pro očko nie sú pozmenené fakty ? Určite, na 100 percent, všetci rodičia siahli po tomto materiáli. Alebo len pozerali tv správy a čitali niekde články, aké je to super dať očkovať, tak dali a bez rozmýšlania, lebo všade okolo to odporúčajú.

eva8
21. jan 2018

@slimstar napr. ja som dala deti očkovať, lebo to bolo odporučené Myslím si, že im to pomôže vyhnutiu sa ťažkým priebehom a zároveň sú súčasťou tej kolektívnej ochrany. Na druhej strane som presvedčená, že očkovanie im dopomohlo k istým autoimúnnym chorobám. Dúfam, že v budúcnosti sa nič horšie neprejaví. Preto súhlasím s mamičkami, ktoré si pred očkovaním zvažujú pre a proti. Nik nechce svojmu dieťaťu zle.

lauritka
21. jan 2018

@slimstar su oficialne statistiky chorobnosti. su na to urady ktore to sleduju, nie nejaky psycho pseudo odpadlik so svojimi teoriami ako napr. Buchwald

slimstar
21. jan 2018

@lauritka ja nejakého Buchwalda ani nepoznám. Ludom, ktorí sa zaujímajú, nezakázeš, ani neprikážeš. Takže tí, čo si najprv prečítajú o tom, tak sa automaticky dostanú len k proti očko článkom, či ako podla teba.

pietricka80
21. jan 2018

prevenar ako zastupca Antivaxerov a hlavny konspirator na MK :(

lauritka
21. jan 2018

@slimstar ja nic nenakazujem. ja sa tiez mozem zaujimat o to ako funguje auto, ale napriek tomu ho opravit nedokazem. a za to ze ludia podliehaju konspiraciam ja nemozem. len ma prekvapuje, ze to este neprehliadli. - a to ze si ludia hladaju vinu za nejake ochorenie vsade mozne je logicke. napriek tomu verim vede a medicine a nie šarlatanom.

slimstar
21. jan 2018

@lauritka vidíš, mnohí si to auto vedia aj sami opraviť, keď už sa bavíme o aute. Takže všetci ludia podliehajú konšpiráciám pri rozhodovaní, zaujímavé.

zaba22
21. jan 2018

@adsumus toto mi objasni,hovoris o poslednom pripade umrtia dievcatka po ockovani? Ty poznas vysledky? Niejde boli odvysielane? Ako ho matka zabila?

soldi
21. jan 2018

Ja fakt nerozumiem ako niekto moze slepo verit lekarom. Ze pan dr povedal a je to pravda.
Po prve, medicinske “fakty” aj teorie sa stale menia, co platilo 10 rokov dozadu, tak dnes uz neplati a nie kazdy dr sa neustale vzdelava.
Po druhe, medicina je velmi zradna v tom, ze co plati u jedneho, neplati u druheho.
Po tretie, aj dr je iba clovek. Unaveny, vyhoreny, otraveny, podplacany, to vsetko sa odraza na jeho usudku.
Po stvrte, velmi velmi zriedka sa dr zhodnu v diagnoze a v odporucanom sposobe liecby, prirodzene kazdy z ncih sa priklana k tomu, co uz zazil a co pozna.
Po piate, ano, media nas manipuluju. To nie je ziadna konspiracia, tato metoda manipulovania mas sa pouziva odnepamati.

Takze, ano, ked je treba, idem za lekarom a konzultujem s nim. Ale lekarov si vyberam tak, aby som im verila, aby sme boli na rovnakej vlne, aj ked musim cestovat desiatky km.
Ked si nie som ista, konzultujem s viacerimi dr.
Nevaham dr predostriet svoj vlastny nazor a oponovat a vyvolat diskusiu ohladom liecby. Prekvapujuco mi vacsina dr ustupi a da za pravdu, ze ano, da sa to riesit aj cestou ktorou navrhujem a ktoru poznam z toho opovrhnutiahodneho internetu. A prekvapujuco to funguje.
A ziadny normalny dr sa na mna kvoli tomu neurazi. Lebo vystupujem slusne a pytam sa, nehadam ani nepresadzujem to svoje za kazdu cenu.

To len na margo ludi, ktori proste slepo veria lekarom a myslia si, ze ked studovali medicinu ze o ich vlastnom tele tym automaticky musia vediet vsetko.

zaba22
21. jan 2018

@pivonka17 slimstar ta nijako neurazila,len ty si zabudla akosi reagovat na komentare, ktorymi ti uplne jednoducho vyvraciame tvoje tvrdenia.. Vies, ono vobec nejde o to, kto ta ako urazi ci neurazi, ide o to ako odprezentujes ty samu seba 🙂

maciatkolulu
21. jan 2018

@lauritka ver, alebo never, niektore veci na aute si viem aj sama urobit..... a to mam samozrejme skolu absolutne odlisnu😅 toto nebol dobry priklad....

lenadka
21. jan 2018

@maciatkolulu ti je tiež zvláštne prirovnanie áno aj nádchu a kašeľ si vyliečiš sama,vald zápal pľúc alebo slepého čreva asi nie ani zlomeninu...🤔

zuzu1122
22. jan 2018

@zuzana76 ja ti verím, že to tak je. len netreba zabúdať na to, že sú aj vírusy chrípky, ktoré vakcína nezahŕňa a že tieto vírusy jednoducho mutujú. tvojmu otcovi ale držím palce a prajem, aby mu zdravíčko aj naďalej slúžilo 😉

maciatkolulu
22. jan 2018

@lenadka to je uplny fakt,ktory nevyvraciam... ale tak supni na temu pohotovost,co tu vznikla pred par dnami a tam sa docitas,ze soplik je indikacia na navstevu pohotovosti.... takze tak

bobana297
22. jan 2018

@karkulka1 akurat som sa s muzom o tom bavila ze kedysi nebolo ohladne osypok take halo bolo to asi normalne a teraz strasia jak keby tu zacali behat tanky a ze vojna zalezte

vroni
22. jan 2018

@maciatkolulu, kde?kde? To vazne niekto napisal? Neveriiiiim. Hoci, ak je to dolozene aj linkom na blog psa studenta mediciny v Australii, tak to bude urcite tak.... 😀 😀 😀
Hoci v skutocnosti je to skor desive nez smiesne, kam je az neochota pouzit mozog schopna zajst...

maciatkolulu
22. jan 2018

@vroni nech sa paci😉 priamo
Moja mrnava mala ako 4-mesacna nadchu, volala som vecer s pohotovostou tam mi povedali co robit a ze ak by sa stav nezmenil mam rano hned prist. A rano som isla. Dieta mi vysetrili, predpisali kvapky, vysvetlili ako a co mam robit. Nemala som pocit zeby mi co i len naznakom dali pocitit ze sme tam prisli zbytocne aj ked sme mali "iba" nadchu, Tu "iba" nadchu liecia niektore maminy doma a cuduj sa svete na nadcha prepukne v zapal priedusiek ci pluc. Bolo to v PO a sluzbu mali Dr. Cilikova a Kishko. Klobuk dole pred ich spravanim ako tak citam recenzie na inych forach a momentalne aj tu. Niesom lekar a absolutne by som si nedovolila diagnostikovat dieta sama a sama ho liecit liekmi v sufliku. Klobuk dole pred rodicmi ktori to dokazu a nemyslim to ironicky. Moj osobny nazor je ze pohotovost je tu pre ludi a deti, ktori/e su chori/e a prejavi sa to zial az po ordinacnych hodinach obvodneho lekara. Naco cakat do pondelka alebo dalsieho dna? Vacsina ludi urcite nema v chorobe a strachu o dieta chut sa premavat vecer smer pohotovost a zverovat sa do ruk lekarov ktorych nepozna. Apropo diagnostika vlastnymi rodicmi niektorych deti neskoncila v pripade niektorych deti dobre a vtedy su na vine rodicia ze preco nevyhladali lekara ......
@linda 8877 mrzi ma tvoja skusenost viem si predstavit tu bezmocnost a zlost. Urcite by som to nenechala tak a je dobre ze si zverejnila aj meno lekarky. Dala si moznost inym rodicom vediet do coho idu. Neviem ci je normalne odbit takto dieta z pohladu lekara, z pohladu rodica mi to normalne nepripada. Preto minimalne by som si chcela overit ci ten postup bol ok a dala by som podnet na Urad pre dohlad. Ak lekarka nepochybila nema sa jej co stat. Ja tiez ked som mala kontroly z roznych uradov brala som to ako neprijemnost ale bolo to ok. Na to ten Urad je 😉 ak pochybila do buducna si da urcite pozor aby sa nieco take nestalo. Hold ak by malo tvoje dieta este "horsiu" diagnozu nemuselo by sa to skoncit dobre vid komentar @katka2602
3
Odpovedz
a tu je link
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/hrozna-skusenost-z-pohotovosti-v-ziline/

vroni
22. jan 2018

@maciatkolulu, no, tomuto sa vravi intelektualna diskusia. Normalne asi budem musiet ist k ocnemu, tak ma tie mudrosti oslepili.....

sticker
lenadka
22. jan 2018

@maciatkolulu ach jaj, no vselijakî sme...som hroznã matka keď som dnes len tak prešla okolo našej Dr. do lekárne kúpiť morskú vodu a vitamín C pre malého na soplik a nešla radšej do čakárne plnej kadečoho, aby ho vyšetrila 😵 ....ale ešte večer má pohotovosť ☺😉😅

maciatkolulu
22. jan 2018

@lenadka
@vroni ako ja chapem,kazda sa bojime o svoje deti,ale ako som pisala,kebyze to robia vsetci,tak.nestaci 4.poschodova budova s 30timi lekarmi s nonstop sluzbou....co uz.

vroni
22. jan 2018

@maciatkolulu, o tom ani reci. Ale ta logika, ako z nadchy bude zapal pluc, ak v prvy den nepojdes k lekarovi, ta ma zlozila...