icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

adsumus
23. apr 2013

@kbeata Tak to mi nikdy nenapadlo, že ľudia otvárajú linky a text nečítajú. Ja dávam linky, aby sa vedelo, že si informácie, o ktorých píšem necucám z prstu. A teba čo tak vystrašilo na tej Afrike?

kbeata
23. apr 2013

@adsumus 🙂

sirinka
23. apr 2013

@nae
@adsumus no mozno v tej afrike nie su s tou paranojou az tak daleko od pravdy... Ide o kontinent z najrychlejsim rastom poctu obyvatelstva... Napriek a mozno vdaka tomu, ze nemaju vsade k dispozicii vsetky tie uzasne vakciny a lieky a siet pohotovosti a porodnic atd.....

stanislava2
24. apr 2013

@sirinka Plne suhlasim stebou.Myslim že v tej Afrike je to podobné ako za čias mojej prababičky ked mala rodina bežne aj 8-10deti lebo väčšia polovica deti im do 5 rokov umrela na zápal pluc zápal mozgových blán a im podobné ochorenia.Nemyslim že by som mala chut sa do tejto doby vrátit aj ked zasa nebolo tolko elektrosmogu fabrik atomových elektrární maslo bolo maslo mlieko bolo od kravy a prádlo sa pralo na potoku.Určite sa žilo zdravšie ale zasa všetky tie vymoženosti ktoré teraz mame si vyberaju aj svoju dan vo forme ochoreni ktoré tu volakedy vobec neboli.

evicka_po
24. apr 2013

@stanislava2 Iste, ale zato, ze dnes neumrie tolko deti podla mna nemozu hlavne vakciny, ale dobra zdravotna starostlivost, antibiotika, paralen. Vtedy dieta prechladlo a bez riadnej starostlivosti, vyzivy, tepla (byvali v chladnych, vlhkych domoch z vaľkov...) sa to skomplikovalo natolko, ze zomreli aj pri beznych ochorenia, ktore nase deti prekonaju dva krat do roka (chripky, prechladenie, angina a podobne)...

sirinka
24. apr 2013

@stanislava2 dnes sa tam uz ani nevratime, lebo cim dalejtym viac parov ma problemy pocat vobec jedno dieta... Na nasom kontinente....

evicka_po
24. apr 2013

@sirinka niet sa co cudovat, ked o dieta sa pokusaju 30 rocne zeny a v takom hektickom svete...

sirinka
24. apr 2013

@evicka_po hekticky? Ved tu mame vsetky vymozenosti sveta, instantne jedlo, uzasnu zdrav. Starostlivost... Nikoho znas nemusia trapit epidemie, strach, ze nas v noci zozerie svorka levov, ze mesiace nezaprsi a hladom vychudneme az na kost... Ake uz len maju europania starosti a odkial sa to berie ta hektika?

stanislava2
24. apr 2013

@sirinka Presne ako vraviš zvyšuje sa vek prvorodičiek je stále vela obeznych mladých ludi a stres ktorý človek preživa v dnešnej dobe ničim dobrým neprispieva k plodnosti.

stanislava2
24. apr 2013

@sirinka O tom by sa tu dalo polemizovat donekonečna.Ja sa idem venovat špuntovi už je vyspinkaný ideme do prirody na slniečko takže do večera máme o program postarané.

kvieta
24. apr 2013

@sirinka Nezľahčovala by som to... Neznamená, že všade platí moderné=zdravé... Ako písala @evicka_po, stúpajúci vek rodičov, prvorodičiek, znečistenie životného prostredia, rôzne havárie v elektrárňach (napr. Černobyľ) môžu a aj majú veľký vplyv na zdravie generácie. Boli by sme veľmi prekvapení, čo všetko negatívne a do akej miery ovplyvňuje naše zdravie. Ja viem, že sa teraz mnohí z diskutujúcich budú znovu smiať, ale negatívnych vplyvov je tu viac, klapky dole z očí...

sirinka
24. apr 2013

@stanislava2 ano obezita a vysoky vek je problem, len neiem, preco si myslime, ze mame vacsi stres ako nasi predkovia... Vynimkou hadam boli casy komunisticke, kedy ako tak mali vsetci " istotu byvania a prace" ale museli drzat nazor a ta doba tiez mala svoje uskalia....

sirinka
24. apr 2013

@kvieta samozrejme, ze negativnych vllyvov je mnoho a bohuzial prave v modernej spolocnosti sa kumuluju... A nadmerne uzivanie lieciv k nim proste patri tiez.

adsumus
25. apr 2013

Ahojte všetci, tak máme nové čísla, epidémia nepoľavuje, dosiahla 942 prípadov z toho 83 hospitalizovaných. Zdravotníci a média vinia za vzniknutú situáciu veľký pokles zaočkovanosti okolo roku 2000, ked veľké množstvo rodičov uverilo klamným informáciám, ktoré spájali MMR vakcínu a nárast autismu a iných ochorení. Príčinu úmrtia chlapíka, ktorý mal osýpky stále nepoznáme.
http://www.walesonline.co.uk/news/health/health...

adsumus
25. apr 2013

Počet ochorení v prvých troch mesiacoch tohto roku (587) je trojnásobný oproti počtu ochorení v predchádzajúcom roku(168).

kvieta
25. apr 2013

@adsumus Ten počet 168 bol za celý minulý rok? Nechce sa mi to hľadať... Dík

adsumus
25. apr 2013

@kvieta Nie, to bolo v prvých troch mesiacoch minuleho roka a prvé tri mesiace tohto roka porovnávané.

adsumus
25. apr 2013

Takže ďalšia správa, testy ani nepotvrdili ani nevylúčili, že osýpky boli hlavná príčina smrti. Ďalšie testy a vyšetrovanie budú sa budú robiť na určenie príčiny smrti.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-22299596

nae
25. apr 2013

@adsumus Ako som už písala, na niekoho to treba hodiť, že áno. Wakefield je v prvej línii.

kvieta
25. apr 2013

Doktor Andrew Wakefield a spol. uverejnili vo vedeckom časopise o zdravotníctve The Lancet v roku 1998 štúdiu o spojitosti vakcíny MMR s autizmom na základe skúmania 12 prípadov detí

Čítajte viac: http://spw.blog.sme.sk/c/183890/Sarlatani-vedia...

Ako a kedy začal stúpať výskyt osýpok pozrite tu:
http://www.bbc.co.uk/news/health-22277186

Minimálne časovú súvislosť by sme tam vidieť mohli... Od príčinnej ale pravda ďaleko nie je...

adsumus
26. apr 2013

@nae Myslím, že tentokrát nejde vôbec o nejakého Wakefielda, čítala som výpovede rodičov, ktorí pred desiatimi rokmi považovali vakcínu za nebezpečnú pre ich dieťa a rozhodli sa ich neočkovať. Teraz ked musia čeliť epidémií svoje rozhodnutie zmenili. Ludia stoja v radoch na očkovanie, decká očkuju po školách, pretože to je jediný spôsob ako sa chrániť pred nákazou. Je ľahké nezaočkovať, ked nemusíš čeliť epidémií, ale dôsledkom môže byť práve to.Na to treba myslieť.

abbey1
26. apr 2013

Robili ste rovnakú paniku s osýpkami aj pred pár rokmi, keď boli bežným detským ochorením na Slovensku? Robíte takú paniku aj teraz s kiahnami?
Veď kto to ochorenie riskovať nechce a tak veľmi sa ho bojí, má možnosť očkovať. Kto má väčší strach z následkov očkovania, tak má mať právo neočkovať.

adsumus
26. apr 2013

Do začiatku pravidelného očkovania v roku 1969 bolo v Československu hlásených ročne priemerne 50 tisíc prípadov ochorenia. Z toho u 15 percent chorých vznikali komplikácie a úmrtnosť kolísala od 0,1–0,2 percenta. Postupne, s narastaním kolektívnej imunity poočkovaní, počet prípadov klesal. Posledná veľká epidémia bola na východe Slovenska na prelome rokov 1997/1998, kedy ochorelo 158 detí, prevažne dojčiat, ktoré neboli očkované.Odvtedy je výskyt osýpok na Slovenskulen sporadický. V roku 2010 nebolo hlásené ani jedno ochorenia, v roku 2011 boli hlásené dva prípady importovaných osýpok. Jedno ochorenie bolo diagnostikované u zahraničného návštevníka z Francúzska a druhé ochorenie u slovenského občana, ktorý uvádzal pobyt vo Veľkej Británii pred vypuknutím ochorenia.

http://www.ruvztv.sk/pdf/epidemie_osypok_v_euro...

nae
27. apr 2013

@abbey1 Nie, veď kiahne, šarlach, chrípka, mor, cholera apod. sú z inej planéty, z nich netreba robiť paniku. Na tom farmafirmy nezarobia... 😉

prevenar
27. apr 2013

@abbey1 tiez som trochu nepochopil 😀 .. ked mate STRACH , citite PANIKU a myslite ,ze ockovanie pomoze vasmu dietatu , tak preboha OCKUJTE, OCKUJTE, OCKUJTE ..co sa donho zmesti a mozte byt v pohode 🙂 na co stracat drahocenny cas tukanim ? ....uz vcera bolo neskoro !! 😀

dedenini
27. apr 2013

Paneboze... prave som sa otomto dozvedela... som zhrozena.. strach velky. Dcerka osypky nemala, a ja s priatelom tiez nie... necitala som prispevky.. no neviem naco vsetko dcerku ockovali..zatial bola na vsetkych..a teraz 1 , maja mame dalsie ockovanie... aaaaaaaach ..snad to bude ok

adsumus
28. apr 2013

@dedenini Ahoj, ak ťa poteší štatistika, tak je to tak, že z plne zaočkovaných ochorejú len 4% ľudí, narozdiel od nezaočkovaných, z ktorých ochorie až 90%. Aj dcéra toho chlapa, čo umrel a mal osúpky (nevie sa či na osýpky), bola zaočkovaná a nechytila to od neho.

adsumus
28. apr 2013

Pozrite si, krátke video.Toto práve prebieha vo Wales, ľudia zočivoči epidémií OCKUJU, OCKUJU, OCKUJU.

https://www.youtube.com/watch?v=23epzc26Iao
sirinka
28. apr 2013

@adsumus pytali sa ich aj, cisu si vedomi moznych komplikacii po ockovani? Upozornuju ich na rizika tak hufne, ako ich strasia osypkami? Predpokladam, ze ockuju hufne aj deti soplave a ziadne extra vysetrovanie sa nevykonava.... 😉

adsumus
28. apr 2013

@sirinka Vec sa má tak, že tí ľudia práve zo strachu pred NU z vakcín, ktorými ich asi pred desať rokmi vystrašili antivakcinisti svoje deti nezaočkovali. A teraz, ked majú epidémiu sa rozhodli očkovať. takí sme my ľudia múdri, premúdri. Zočivoči epidémií ich akosi tie NU z vakcín prestali trápiť.