Osýpky v Anglicku
7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...
@adsumus tebe but platia farmaceuticke firmy ze robis taku paniku clovece ved ty normalne nedychas: z toho co citats co sa deje vo welles...
klud aj v inych krajinach to je a ic sa nedeje...... media urobia bubu a ty hned veris ze vsetci su v rade na vakcinu!!!
ako za vojny za hrniec zemiakov a vajec...; 😀 😀
vsetci teraz sa bojme...
@erikasadek Čo s ľudmi, čo vlastným očiam neveria? Tam som dala video, že sa ľudia očkujú, ešte sa ich aj pýtajú, že prečo neočkovali predtým, tak lebo verili antivakcinistom a prečo teraz, lebo sa boja ochorenia. Napr. ja sa nebojím vôbec epidémií, neviem prečo, asi, že sme očkovaní alebo máme silnú imunitu. A či ma niekto platí? Štát mi dáva nejakých 190 eur a manžel prináša výplatu. Nič viac nemám a ani nechcem.
@adsumus samozrejme ze vela ludi prepadne rychlo panike ekd sa na teba vali z medii panika tak ano prepuknes ale tiez nie vsetci. vsetci prepadame panike velmi rychlo a nemyslime logicky teda racionalne, to pride az neskor a vtedy si ludia casto uvedomuju ze robili veci ktore by inak ani neurobili.. taka mala psychologicka uvaha..;
prestan pozerat BBC a budes mat klud na dusi chces vediet pravdu , keby nebolo konika tak ani neviem ze je tam takzvana epidemia, .....
tu v fr je rocne viac ako 1000 pripadov a nic sa nedeje.. 😉
pises ze s anebojis ale z tvojich pisanych reakcii na koniku vyzera to tak ze mas doslova panicky strach!!a chces aby ho mali vsetci teda aby vsetci brali vec vazne ako ty.. 😉
mala konstatacia na koniec...
pekny den vsetkym prajem moje dieta potrebuje nakojit a caka ma vela otazooook zo strany mojho syna... 😉
@erikasadek Na tej panike sa zhodneme, len ja mám dojem, že ju šíria antivakcinisti. Môj pokoj na duši nech ti nerobí vrásky, som ok.
http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-76-Osyp...
Prosím, pozrite si toto video o osýpkach u dievčaťa, ktorej mama ju nedala zaočkovať, lebo chcela aby jej dcéra prekonala "bežné" detské choroby, posilnovala jej imunitu, verila homeopatikám. Bola zdravá, kým sa nenakazila osýpkami, dostala encefalitídu, 12 dní v kome, prebrala sa uplne ochrnutá, z 50 kilo išla na 39, stále má problémy s močením.
V minulom roku bolo vo Francúzsku viac než 15000 prípadov osýpok, najmenej 6 mrtvých, 651 prípadov ťažkého zápalu pľúc a 16 prípadov necefalitídy spojených s osýpkami.
Toto sú nákazy osýpkami v tomto roku vo svete:
•Ukraine - 2,309 cases
•France - 679 cases
•Ireland - 107 cases
•Italy - 592 cases
•Spain - 332 cases
•Romania - 4,087 cases
•United Kingdom - 2,314 cases (the most since 1994)
•Australia - at least 10 cases (200 cases in 2012)
•New Zealand - only one case this year (56 cases in 2012)
•Quebec, Canada - 742 cases
•Pakistan - at least 146 children have died as over 25,000 people have gotten measles so far this year
•Southern Africa, including measles outbreaks in Lesotho, Malawi, Namibia, Mozambique, South Africa, Zambia, and Zimbabwe
•Eastern Africa, including measles outbreaks in Ethiopia and Kenya
V Pakistane zomrelo 146 detí.
V Nemecku dva prípady subacute sclerosing panencephalitis, ktorá spôsobuje ochrnutie, krče a smrť, vyskytuje sa niekoľko rokov po prekonaní infekcie osýpok.
91% chorých bolo neočkovaných.
@adsumus a teba napadloniekedy, zeby to predsa len mohlo suvisiet, ty tu matku presvedcis svojimi argumentami a jej dieta bude tazko poskodene nasledkami ockovania? Ty si ochotna prebrat na seba tuto zodpovednost? Lebo ja nehovorim, neockujte, ja hovorim studujte a urobte vlastne rozhodnutie 😉
@adsumus - a ked dieta umrie po ockovani je to na koho zodpovednosti 😝 Milujem taketo hlasky. Ja som sa tak zasmiala, ked kolegynina plnne ockovana dcera dostala pred dvoma tyzdnami ruzienku, a nechapavo krutila hlavou, ze ako je to mozne... no je to mozne, ako by si zhodnotila toto, nezodpovedna ockovala a dieta je aj tak chore? Je to smiesne do akych zabomysich konfliktov a fraz sa tu ide niekedy... toto je fakt rozhodnutie jednotlivca, nech si zvazi rizika a vyhody a rozhodne sa sam...
@sirinka Ak myslíš homeopatov, tak ani sa nejdem vyjadrovať. Predpokladám, že ak máš na mysli obyčajného lekára, tak mi povieš, že ho nechceš prezradiť, lebo by mu ostatní hlavu odtrhli. Tak zasa raz jedna zbytočná informácia, zameraná na zmetenie verejnosti. Treba naozaj v tejto veci, len overiteľné informácie a podložené.
@anjelicek26 Tak si sa dobre zasmiala a čo? Ružienkou sa možno nakaziť aj očkovaným ľudom aj tým, čo ju prekonali. Dokonca aj reinfekcia mumpsom je možná. Ide o rozdiel v počte chorých očkovaných a neočkovaných ľudí. Z neočkovaných sa nakazí 90% a zo zaočkovaných len 5%.
@adsumus - len kolegyna bola skalopevne presvedcena, ze jej dieta sa po ockovani nakazit nicim nemoze ;) Preto som sa zasmiala, to je totiz to, co tu lekari propaguju. A nielen tu.
@adsumus o par riadkov vyssie pises, ze odporucas riadit sa radami lekarov... Aj DR. Wakefield je lekar...napriklad a urcite poznas aj ty sama, kedze mas problematiku dobre nastudovanu viacerych lekarov, ktori verejne ockovanie nepodporuju.
K tvojmu vyroku o zbytocnej informacii... Len tolko, ze ty sa snazis podavat iba jednostranne informacie a to je nebezpecne a to je to, co ludi matie a vyvolava medzi nimi paniku.
Overitelne a podlozene informacie su takmer utopia, ked trosku vies ako funguje nielen bizniss liecivami... Verejnosti sa posuvaju iba vhodne informacie, ked vyjdu na svetlo tie nevhodne, ide o konspiracie a homeopatov a podobne... Ludia sa nevedia poucitz minulosti, kolko kedysi neuveritelnych a konspiracnych teorii sa potvrdilo ako skutocnych....
@kvieta ano, lebo ked googlite pripady, ktoresa kedysi kdesi stali a mnozstva nakazenych, pricom realne nepoznas mozno anijedneho postihnuteho, hadzete ich do fora, tak ide o informovanie verejnosti, ked niekto napise vlastny pribeh s vlastnym dietatom, tak si vymysla, spaja suvislosti, ide o nahodu a najme zastrasovanie....
@sirinka Momentálne mám nádchu... môžem si myslieť, že som ju chytila od susedy, prefúklo ma na prechádzke v parku, zo zle umytého pohára v reštike... Isté je iba to, že ju mám, nie je isté, z čoho. Ak by som tvrdila, že som ju dostala z vajíčka,asi by mi ťažko niekto uveril. Ak by sme boli napr.12, tak to by už bola nejaká šanca, že nám uverí aspoň niekto. A minimálne by sme sa v tom medzi sebou utvrdili... a prestali jesť vajíčka ako prevenciu pred nádchou. Blud, však? Všetko je možné... Aspoň sa na tom zasa niekto pobaví.
Nie je za čo. Hlavne, že si konečne rozumieme o čo komu ide.
@adsumus a ak mi lekar povie, ze ani on neockuje svoje deti? (poznam ich par.....nemyslim tie zname mena, ale uplne beznych lekarov, kt. navonok aj tak funguju;))
@adsumus na akej mojej zodpovednosti to ma byt??? kriste, co vy ste v tych skolach robili...ak budem niekoho presviedcat...skoc z okna, ved skus, skoc.....skoci? skocila by si?.....a je to moja zodpovednost?....sorry, ale za svoje konanie si kazdy nesie svoju zodpovednost...lekar ti zaockuje dieta, ak sa mu nieco stane po ockovani, jeho zodpovednost to predsa nie je......!!! ale moja....takze tak sa k tomu staviam...... ja za nikoho rozhodnutia enrobim...ako sorry, co som politik? ......niekedy nemusis suvisiet...ale velakrat suvisi, ked ti dieta dostane porazku bezprostredne po ockovani, tak vobec to nesuvisi.......fakt nie.....
@sorciera24 Príklad dám, asi to skokmi nepôjde. Opýta sa ťa dieťa na ulici: "Teta a tuto do tejto jamy môžem vliezť, nič sa mi nestane?" Nie, synček, len smelo do toho aj ja som tam skočila a niiiiiiiič sa mi nestalo." A bum decko tam vlezie a zabije sa.To bude čia zodpovednosť?
@adsumus ale my sa bavime o zodpovednosti dospelych ludi, ti su rodicmi, nie?....a za to "decko" su zodpovedni oni...rodicia....a fakt neplet hrusky s jablkami o ockovani rozhoduju dospeli ludia...tu si uviedla priklad s dietaom....scestne a prilis.... (deti este nemaju, resp. nevedia mat zodpovednsot za seba), tak ich z toho vynechaj....
@sorciera24 My všetci, čo nemáme lekárske vzdelanie sme ako také dieťa, nevieme. Preto sú tu vedci a lekári, ktorí nás navigujú v otázkach zdravia. Toho sa treba držať a nie akýchsi nepodložených polovičatých informácií, ktoré niekto pozbíjal dokopy na kolene.

Ale ja stále nechápem, že je taká panika medzi ľuďmi z osýpok. To že očkujú, je ich vec. To však neznamená, že je očkovanie voči osýpkam tak strašne nutné. Stále je to o tom, že očkuje len ten, kto má pred nimi väčší rešpekt, či strach, ako pre možným násldekom z očkovania. Osobne by ma teda epidémia osýpok zaočkovať nedonútila. Opakujem, stále je to o tom, že očkuvať ano, ak sám chcem a nie preto, že si to niekto iný stanoví "zákonom".