icon

Rezignovanie, očkovanie

15. nov 2021

Som už unavená z toho tlaku dať sa zaočkovať. Zamestnávateľ, syn čo chodí na krúžok, obchody, lekár, ubytovanie (dovolenka). Napriek tomu, že sa očkovať nechcem, rozhodla som sa dať nie z presvedčenia ale z vyššie uvedených dôvodov. Minule sme vonku stretli dosť "dobrých" známych. Volali sme ich k nám ale, deťom povedali, že nejdú lebo mama, oco nie sú zaočkovani. A toto nebola prvá takáto skúsenosť. Zubár ma odmietol ošetriť. Už som fakt vyčerpaná z tých tlakov.

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
panda21
15. nov 2021

V mojom okolí sú skoro všetci očkovaný, žiadne NU. Na druhú stranu ešte v prvej vlne keď ocko ani nebolo, mi umrelo 7 príbuzných v nemocnici na pľúcnej (boli normálne liečený obvodným, žiadne zanedbanie). 3 príbuzný sa síce z pľúcnej dostali, ale doteraz majú problémy s pľúcami, rečou, chodením.. Nepoznám zatiaľ nikoho po očkovaní s problémom a to ich poznám +-50 🤷‍♀️

anjelicek26
15. nov 2021

@panda21 presne tak... u nas okrem bolesti ruky a par dni teploty nemal nikto nic horsieho po ockovani... a teda 95% ludi, medzi ktorymi sa pohybujem, je ockovanych, v praci je to dokonca 100%, firma na to apeluje a dala dokonca zdravotny bonus...

jaroe
15. nov 2021

Nedávaj sa očkovať nasilu. Akakolvek iná motivácia k očkovaniu, ako ochrana vlastného zdravia, je uplne zlá. Skús ešte vydržať, ja stále dúfam, že sa z toho zlého sna prebudíme🙁.

sickynickyobsadene
15. nov 2021

@anjelicek26 a ostatné ako ty!
Do tejto témy o očkovaní som nechcela nikdy angažovať ALE!!!! Očkovaní umierajú na covid a majú ťažký priebeh,kyslík im donesú domov aby neboli hospitalizovani kvoli .. štatistikam?!!
Tak ku....va načo sa mám očkovať?!?!! NAČO?!
Očkovaní môžu ďalej roznášať coronu ale pre nich neplatí lockdown??? Prečo keď sú prenášači a sami sa môžu nakaziť?No,preto lebo keby mali obmedzenia tak by nepresvedčili druhých sa očkovať!
Aký to má význam??? Žiaden! Takú reakciu akú máš z covidu by si mala s či bez očkovania.

miskaska
15. nov 2021

Osobne si poznala 4 ludi, co zomreli po ockovani?

kamatopo
15. nov 2021

@jaroe ja som tiež čakala , tak som si verila a hups už týždeň ležím a teraz si verím že dám každú jednu hodinu. Toto nie je teraz reklama na očkovanie no po tomto zážitku určite pôjdem . Teda ak to dám🤧🤧🤧

simsalabim
15. nov 2021

@anjelicek26 presne si to vystihla. V sirokom dalekom okoli znamych, susedov, kamaratov a rodiny nemal nikto zavazne vedlajsie ucinky. Iba tu to citam od nezaockovanych...

Autorka - viem, ze v niektorych krajinach sveta je problem umiestnit nezaockovane dieta do skolky, skoly...a to hovorim o tych "obycajnych ockovaniach". Nie je to nijaka novinka, hoci v suvislosti c Covidom to tak vyzera. Ja chapem tvoje obavy, sama mam pred ockovanim respekt (posledna tetanovka mi dala riadne zabrat, omnoho viac ako Pfizer). Sama neviem, ci je ockovanie tou spravnou cestou, tento virus tu uz s nami ostane. Ale momentalne asi nemame ine vychodisko. Az po dosiahnuti kolektivnej imunity bude klud, aj to len v rom pripade, ze sa nebude menit tak ryhclo, ako virsu chripky. S tou potrebnou kolektivnou imunitou to je podobne ako s epidemiami osypok, co sa v poslednej dobe z casu na cas objavia. Kym bola vysoka zaockovanost, bol klud. Ked coraz viac rodicov toto ockovanie svosjch deti odmieta - zacali sa tvorit ohniska. Aj u ockovanych deti, lebo ckovanie nechrani 100%-.Toto si treba uvedomit - toto je odpoved aj pre teba
@sickynickyobsadene

anjelicek26
15. nov 2021

@sickynickyobsadene ale no trosku menej emocii... na covid umiera asi 30% hospitalizovanych - plnne ockovanych, nikto si to neidealizuje. A prosim citaj menej paranoidnych webov, su v nemocniciach. Bohuzial ockovanie ma len kratku ucinnost, jedna sa vacsinou o starsich rizikovych ockovanych s marca-aprila tohoto roku, protilatky vyprchali. Preto teraz tak velmi tlacia na booster. Ja tiez nie som nadsena s vizie kazdeho pol roka preockovavat, to asi nikto nie je. Ockovani rovnako roznasaju covid, dokonca viac, ako sa predpokladalo. Preto ked synovia mali covid, tiez sme dodrzali cela rodina komplet celu karantenu, aj boli na PCR testoch, toto je o zodpovednosti a rozumnom uvazovani. Minimalizujeme pri takto vysokych cislach ako su teraz vsetky kontakty, viac urobit nemozeme.

sickynickyobsadene
15. nov 2021

@simsalabim mne si nedala odpoveď na môj príspevok.Napis aspoň prečo ockovaneho ťažko dychajuceho mladého muža nehospitalizovali,ale doniesli mu kyslík domov?

sickynickyobsadene
15. nov 2021

@anjelicek26 tak načo sa ockujes keď musíš byť v "karantene"? Rozum mi to nepustí.Pchat do seba ani nevieš čo a má to nulový význam.

miskaska
15. nov 2021

@sickynickyobsadene pretoze su plne nemocnice? Toto je aka konspiracia.

anjelicek26
15. nov 2021

@sickynickyobsadene nulovy vyznam? My sme od synov napriek stalemu kontaktu neochoreli, pcr ostali negativne. A oni mali horsi priebeh, desat dni s priznakmi lezali. Toto je ten vyznam, ktory to pre mna malo.

simsalabim
15. nov 2021

@sickynickyobsadene mozem iba hadat. Asi preto, ze nemocnicne lozka su obsadene vaznejsimi pripadmi?

Alebo mozno pre toto - nedavno som sa rozpravala so susedou, ktora prekonala covid (cela rodina ho mali, ona jedina neockovana bola PN vyse mesiaca, ostatni zaockovani (vratane neockovaneho dietata) to presli ako nic). Bolo jej dost zle a ona ma svedomitu doktorku, ktora jej denne volala, ako sa ma. A hovorila mi, ze jej nakazala, ze okamzite ako zacne pocitovat tazsie dychanie, si ma volat sanitku. A ona sa jej s hrozou pytala - pani doktorka, to ma daju na ventilaciu? A lekarka ze nie, nebojte sa. Najprv, ak to nie je take zavazne, davaju kyslik v domacom prostredi. Takze mozno aj pre toto? Neviem, nepoznam standardne postupy.

alexandra2468
15. nov 2021

@anjelicek26 presne. V celom mojom “vaxerskom” okolí nepoznám, ani som nepočula o nikom, kto by mal trvalé následky, alebo by umrel po očkovaní na covid.
Za to každý antivaxer pozná aspoň 3, ktorí zomreli na očkovanie 😃

cefka29
15. nov 2021

@jankapepe keby bola medzi nimi aj polovica tvojej rodiny tiez by to ziadna katastrofa nebola?

autor
15. nov 2021

@kamatopo áno prekonala. Ale už je to 13 mesiacov. Bola som si zo zvedavosti dať urobiť protilátky a vyšli mi ale síce nízke (viem, že to nič nevypovedá o imunite)

janetinka27
15. nov 2021

o protilatkach som prave dnes citala clanok, ze sice vytvorene protilatky mozu vyprchat, zostava vsak schopnost buniek protilatky vytvarat a tak v pripade nakazy si telo uz protilatky vyrobit vie.

jankapepe
15. nov 2021

@cefka29 z globálneho hľadiska som napísala.... Z tohto hľadiska nie.
Coronu mame dávno za sebou. Deti bez príznakov. Manžel trochu viac kaput. Mňa bolelo hrdlo hlava kosti svaly dva dni.
Takže vymretia môjho rodu z dôvodu corony ci chýbajúceho očkovania obavy nemám.

jankapepe
15. nov 2021

@janetinka27 a takto to funguje pri každej viroze.

jaroe
15. nov 2021

@sickynickyobsadene toto ma zaujalo, že ockovanym chorým nosia kyslík domov. Toto už by bol naozaj HNUS. Teda myslím ten dôvod, pre ktorý im ho nosia domov. Máš k tomu nejake bližšie info? Ja som zachytila teraz v mediach ten prípad nejakého mladého ockovaneho speváka, ktorému tak doniesli....trochu ma to zarazilo, lebo doteraz som také niečo nepočula. Teda viem, ze dávali kyslík domov po hospitalizácii na doliečenie, ale nie takto. Ako ono je to fajn postup, ale ak sa to týka len očkovanych, tak je fakt na zamyslenie, prečo by tak robili😬

simsalabim
15. nov 2021

@jaroe pozri moj prispevok o 10.37. Pisem o mojej NEZAOCKOVANEJ susede. Zda sa, ze ten kyslik sa teraz nosi bezne.

autor
15. nov 2021

@miskaska áno, poznala. Ani jeden z tých ľudí ale nemal potvrdené, že zomrel na očkovanie. Len, zomreli do 10 dní po očkovaní. Takže, je tam otáznik. Môjho kamaráta otec mal leukémiu. Bolo mu že fasa zle. Lekár ho odmietol ošetriť...lebo že to je pravdepodobne COVID. Kázal nasadiť klasika, Paralen atd. Keď prišli do nemocnice a potvrdila sa leukémia už bolo neskoro. Zomrel po hospitalizacii do 4 dni. Toto je proste realita. Keby ho obvodový zomral a poposielal po vyšetreniach možno by sa odhalilo a bola by tam ešte sanca

yoxinka
15. nov 2021

@matabb73
Presne tak. Známa žije vo Švédsku. Žiadne rúška, žiadne obmedzenia. Na ventilácii majú 37!!! ľudí, obyvateľov 2x toľko ako na Slovensku … zaočkovanosť vyše 85%. Fíni majú najvymakanejšie školstvo na svete … tam je proste mentalita úplne inak nastavená, ľudia sú vzdelaní, neveria hovadinám a úprimne, v týchto dňoch ma aj celkom mrzí, že žijem v krajine, ide 40% ľudí verí sprostosiam na internete, vedcov opľúvajú a lekárom sa vyhrážajú. To je totálne ŽALOSTNÝ stav spoločnosti. Áno, vláda je oničom, ale kto ju volil?

miskaska
15. nov 2021

a co mali uvedené ako pricinu smrti?

janetinka27
15. nov 2021

@jankapepe ano, ale nie kazda viroza moze mat taketo smrtiace nasledky. proti nadche sa tiez neockujeme, pretoze nie je smrtelna a ked ju chyti kolega od kolegu, tak sa nic nedeje, je to iba neprijemne.
mnohi ludia covid este neprekonali a tak ich bunky nemaju na covid pamat

yoxinka
15. nov 2021

@sickynickyobsadene
Tak ešte skús pozrieť, koľko očkovaných má ťažký priebeh v porovnaní s neočkovaným a aká je šanca, že očkovaný prenesie na niekoho covid v porovnaní s neočkovaným.

petruldo
15. nov 2021

@yoxinka moje očkované krsňa sa nakazilo od očkované bratranca, jej očkovaní rodičia tiež covid pozit. Takže deje sa aj toto

jaroe
15. nov 2021

@simsalabim tak to je fajn🙂

anjelicek26
15. nov 2021

@petruldo ale ved nikto nikdy netvrdil, ze ockovany sa nenakazi alebo to neprenasa. Sanca je nizsia, ale je. Ja mam pocit, ze ludia vobec nepocuvaju lekarov a odbornikov.

yoxinka
15. nov 2021

@petruldo
Ale samozrejme, že sa to deje! Ale ide o množstvo toho, koľko sa to deje.