icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

senta_sofia
24. mar 2017

@peter952 trafena hus zagagala, lebo ty absolutne nezavadzas,nezahmlievas a odpovedas na vsetky polozene otazky,stale cakam na odpoved na tu diagnozu autizmu,ze na Slovensku ore nu neexisuje kod? Ci mam to napisat v samostatnej otazke,lebo nie si schopny precitat dve suvetia naraz?

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
24. mar 2017

@peter952 vies co... Alebo radsej nic,nebudem klesat tak hlboko,aby som ti sem ten prispevok kopirovala, aj tak to nema zmysel.

peter952
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
24. mar 2017

@senta_sofia no lenze ty sa tu vytacas sama so sebou
lebo nikto tu nenapisal nic takeho, ako popisujes
ani ja som nenapisala, ze dokazem posudit vsetky rizika
pediater ma inak k dispozicii zdravotnu kartu dietata a ma pristup ku komplexnym znamym zdravotnym informaciam o dietati...lenze ano nestaci to, pri vakcinach prave to nestaci, je potrebne urobit viac vysetreni, lenze na to nie su peniazky, tak radsej budeme riskovat, ci to nase dieta prave nema nejaky problem, na ktory sa od narodenia neprislo a vy cudujete, ze su ludia, co sa nad tym zamyslaju a ockovat nedaju
ja sa tomu nedivim

ak nedokazes normalne komunikovat, tak ta doslova lutujem, asi to mas v zivote strasne, lebo iba utocis a trepes hovadiny, to je vsetko, co v tvojich prispevkoch clovek najde
utoky a vypocet nezmyslov, co asi vidis v tych textoch iba ty sama
ak takto komunikujes aj so svojimi blizkymi, tak ich doslova lutujem
uz si uvedom, ze nie si schopna konstruktivnej debaty, trosku sebareflexie by ti mozno prospelo, ale asi nie si toho schopna

teegreen
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
24. mar 2017

@teegreen ono zadubenym ludom, co maju uz davno svoje deti zaockovane a nahodou bez problemov, alebo poniektore svoje ani nemaju, len sem chodia zavistlivo utocit na mamy s malymi detmi a vysvetlit im, ake su podla nich tupe, ale gro je uplne niekde inde
bud su blbe, alebo nemaju sex, alebo nemaju partnera, alebo nemozu mat deti same, alebo neviem ake frustracie a ich kombinacie su na toto potrebne....ale to staci na to, aby sa tu zlietli ako strigy...ich nepresvedci ani skutocny zazitok mam, ved tu si staci precitat, ake mali reakcie na ockovania vase deti, su tu diskusie, kde same mamy pisu, co sa ich detom stalo po ockovani a co pozoruju
ak to je normalne, tak ja uz neviem co

senta_sofia
24. mar 2017

@celasapremenim podla seba sudim teba? dakujem za komplexny rozbor mojej osobnosti, hned sa mi lepsie dycha, ze nie som jedina...

Mate dve temy zamerane pre rodicov, ktori nesuhlasia s ockovanim a neockuju svoje deti, len tam si ocividne len pritakavate na vsetko, co kto povie, kedze mate v pravidlach, ze nikto nesmie sirit iny nazor, takze sa vlastne nemate s kym hadat, tak chodite sliedit po ockovacich temach a hladate, co koho by ste si kopli? Na dnes uz si nasla, dufam, ze sa ti bude lepsie spat a teraz chod zapracovat na tej tvojej pravnej zodpovednosti voci dietatu.

celasapremenim
24. mar 2017

@senta_sofia mas nejaky problem, ze si to zrazu nebola ty, co tu robi druhym ludom rozbory? ukludni sa, ja si deti zaockovavat davam, pokial nemaju nejake problemy a sama lekarka mi nenavrhla dalej nepokracovat a zaujimam sa o to, preco by som sa nemala
a mozem si citat temy ake chcem, aj prispievat do nich
co si ty, moderator sveta?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
24. mar 2017

@teegreen zrejme som to napisala zmetocne, nevadi

adsumus
24. mar 2017

@celasapremenim naozaj pekne hodnotenie očkujucich rodičov,máme deti nahodou zaočkovane bez problémov, zlietame sa ako strigy, sme blbé, nemáme partnera........ a ty ideš poučovať sofiu ako má prispievať, tiež vcelku vtipne. tomu čo si predviedla asi hovoríš normálna komunikácia. máš asi trochu posunute vnímanie

celasapremenim
24. mar 2017

@adsumus nie ockujucich rodicov ja oslovujem, ale vas, co sa tu hadate a do kazdeho skacete, jasne, vidno v kazdej diskusii o ockovani, kto sa ako chova a kolko prispevkov je ako napisanych, ste tu zname nicky neboj

adsumus
24. mar 2017

@celasapremenim ale my sme očkujuce maminy a nie je pravda, že skáčeme, kukni si ake invektívy tu denne padnu na naše hlave, lezby, trolovia, supy, sliepky, farmafirmy......hned ako sa spýtaš doplnujucu otázku. a ty si sa pridala a ešte moralizuješ, neuveritelne.

aristka
24. mar 2017

@celasapremenim zober si von psika a chod sa s nim vyvencit ...si neustale mimo temu...mas co povedat k teme mmr?

adsumus
24. mar 2017

@aristka ja to nechápem miesto aby sa venovali teme mmr, aj ked neočkovali ale budiš, tu neustále budu hodnotiť tých, čo očkuju, neviem si predstaviť v inej teme, ked sa chceš baviť o futbale, že tam v jednom kuse niekto vypisuje, že futbal je blbosť a ty si tiež blbý, že ho hráš, sup, ovca, stávkova kancelária, neviem čo všetko. čo koho vedie k tomu aby takto troloval diskusie.

lauritka
24. mar 2017

@adsumus ja vas obdivujem aj aristku, a j pectore , že mate trpezlivost dokokola vysvetlovat, mne to už pripada ako boj s veternymi mlynmi 😨- a aby stale človek niečo dokazoval, miesto toho aby dokazovali oni nejake relevantne zdroje.

senta_sofia
24. mar 2017

@adsumus dakujem 🙂

@celasapremenim keby som viedla diskusiu stylom, ako ty, tak sem prilozim screenshoty z diskusii, v ktorych si obdobnym sposobom vystupila proti inym diskutujucim, takze mozno trocha tej sebareflexie, ku ktorej ma nabadas, by ti neuskodilo, rovnako mozno poriesit si svoje vlastne komplexy, lebo na problemy vo vztahu a v sexe a neviem v com vsetkom tiez poukazujes velmi rada.

A co sa tyka ockovania, som rada, ze si sa vo svojej odbornosti tak vypracovala, ked este v 2014 si pisala, ze sa kokos vobec nevyznas v tych vakcinach a cudovala sa, ze ak nebude polka deti zaockovana, ci to tu ozaj prepukne. A prosim, ujednot si ockovanie vlastnych deti, ked tu tak strasne tvrdis, ako ich davas ockovat, lebo v inej teme si pisala, ako nemas jedno dieta ockovane proti pneumokokom a ako mu nedas MMR ani za boha. Pekny vikend prajem!

adsumus
24. mar 2017

@lauritka videla som na nete ako zomierali neočko deti a neviem zvládať, že zomrie čo i len jediný človek, lebo jeho rodičov oklamali. to je pre mna neprijatelne.

lauritka
24. mar 2017

@adsumus chapem 😢 len to tu stoji vela síl... s ideologiami uz akehokolvek druhu sa tazko bojuje---

adsumus
24. mar 2017

@lauritka asi sa niekto tak narodí neviem.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
petot
24. mar 2017

@lauritka A keď im dám odborné zdroje, tak sa im nechce čítať a zvalia to na moju vraj neznalosť. V skutočnosti ich to ani nezaujíma, my čo sem chodíme dlhšie už vieme, že ony sem nechodia oxidovať na to aby sa niečo dozvedeli. A keď sú vyzvané, aby dokladovali svoje tvrdenia, to sa ešte len vyroja s plnou hrsťou otázok, a samozrejme žiadnym dôkazom alebo odpoveďou.
O kom je reč? Nebojím sa že by si na to neprišla, čoskoro sa samé ozvú a začnú vyskakovať 🙂

krristin
24. mar 2017

@senta_sofia ja som dnes zrovna citala vedecky clanok o tom ze autizmus moze sposobit nedostatok vitaminu D pocas tehu a po nom. Skumaju to stale

lauritka
24. mar 2017

@teegreen ja ju poznaám už davno ... len ja uz na dlhšie diskusie stracam nervy... preto obdivujem ich trpezlivost.

lauritka
24. mar 2017

@petot nepreluskala som všetko, ale ja som tiez za očkovanie. do druhej skupiny som pridala link. report nemecky spiegel- vyjadruje sa nemecky minister zdravotnictva- a ako sa im kopia virusove infekcie osypok od minuleho roka..

aristka
24. mar 2017

@teegreen v badatelovi nikto neupozorni ,ze NaBic je pre susku skodna a rakovinu nevylieci a urcite nie je prevenciou Ca krcka maternice ....nedostanes ziadny pribalovy letak...mamicka z mk urcite nebola upozornena ,ze ked sa bude riadit tou strankou sa vylieci ,ale na vecny spanok ....ty neockujes ako vies ,ze rodicia nie su info o ocakavanych Nu ...hovorim o realnych Nu ,nie fantasmagory,co tu udava av...

aristka
24. mar 2017

@petot fakt sorry ,ale ty tu nieco buchnes do eteru o krcoch a ake mas vyhrady voci tomu a pritom nevies definovat o ake krce ide....mozno ide o koliky ,spazmy criev....kedze aj zastavene prdy su podla av nasledok ocka....preco si ja mam dohladavat podrobne info o tvojej info....nejak v tom postradam logiku...

adsumus
25. mar 2017

@teegreen ja som si pred očkovaním prečítala obe strany aj deti ktoré maju byť poškodene očkovaním aj deti ktoré pochoreli na choroby, dokonca si čítam sudne rozhodnutia, kde sa vysvetluje do poslednej bodky, čo mala vakcína dieťaťu sposobiť a ako a predsa som sa rozhodla očkovať, pretože v drvivej väčšine prípadov ktoré antivax vydáva ako poškodenia okčovaním o žiadne poškodenia očkovaním nejde a príčiny zdravotneho stavu su uplne inde a ja nemienim riskovať život svojho dieťaťa, lebo tu niekto na mna urobí bububu ako take hyeny ešte to aj same napíšu sliedia kde sa komu čo stalo a už tam vrtaju to ma z očkovania, bez toho aby decko v živote videli a už sup sup detoxy, vitamíny, no ale ked to niekomu vyhovuje pre jeho dieťa.

adsumus
Odpoveď bola odstránená