Sme pred očkovaním MMR
Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(
No tak akurat mi priatel volal ze uz mal viac casu lebo je pravnik a mal celly den klientov a popytal sa viacerych doktorov a aj si pozrel nieco na internete a ze suhlasi ze odlozime a rozmyslime si ci ju dame ockovat. Konecne dostal rozum, asi mu nieco padlo na hlavu :D a nechapal ako pravnik preco toto je povinne ze to je proti ludskym pravan
@jaju_ska uff, takze sa priatel rozhodol troska si nastudovat??? ja tiez akurat citam knizku ohladne ockovani, a teda odmietla som ockovania ako som pisala vyssie, ale doteraz co som ziskala dalsie informacie, zakazdym ma to posunulo len k tomu presvedceniu, ze som sa rzhodla dobre.
co sa tyka starsieho pana Dr. je to super, ze s nim ste spokojni, ale na druhej strane je tam urcite brdza preto, ze vas pozan oboch od malicka a v jeho ociach ste este stale deti.
nam nasa povedala, ked sme nechceli ockovat, privela citame , ja som z nej mala zase pocit, ze ona cita prilis malo.
nase dvojicky prestali po ockovani a pocnuc dnom ockovania spat, pritom spinkali obe dobre spali, ked som to povedala lekarke, len mavla, ze to nema suvis. momentalne zijem v AT a tu som lekarovi vysvetlovala preco nechem deti ockovat. vobec ma nemal za blbu a nevzdelanu. podotykam, ja aj manzelm mame ukoncene vysokoskolske vzdelanie, titul, ale nasa dr. s nami jednala ako s nejakymi sedliakmi. priznavam, v mnohych veciach je casto najlepsi sedliacky rozum. tu nepomaha nic, len studovat a studovat, davat veci do suvisu, a pod. niekto povie, ved nie si lekar, to je pravda, ale preco sa v jednej krajine respektuje rozhodnutie rodicov a je ockovanie dobrovolne a v druhej krajine sa to nerespektuje????
ty ako mama poznas svoje dieta najlepsie. drzim vam palce a hlavne prajem vela zdravia.
@zlte_kuriatko
to sme asi chodili k tej istej, aj nasa tvrdila, ze vela citame 😀 lenze nam povedala neurologicka, ze ona vidi neblahe ucinky ockovania na svojich pacientoch, babatka sa zastavili vo vyvoji, nastal regres... odporucala nam odsuvat tak ako sa len da. zial dnesny svet je taky, ze to povedala len za zatvorenymi dverami, bala sa o svoju reputaciu v kolektive, a tak s tam nejde na verejnost. ale ako to pomoze potom rodicom, ktory sa boja o svoje deti, resp im ockovanie poskodilo dieta, ked sa neurolog, ktory to vidi, boji o svoje miesto a radsej ticho sedi a snazi sa napravit to, co sa pokazilo jednym vpichom do nozky. 😠
My to iste. Aj sestricka aj doktor mi povedali ze nemam byt tolko na internete a citat blbosti. A nikdy nam nedali precitat pribalovy letak pri hexa vakcinach iba v rychlosti povedala co v tom je a zaockovali :/
Ahoj. Mi neockujeme ani jedno nase dieta. Dcerka sa narodila na SK a ked sme sli na prve ockovanie povedali sme s manzelom,ze nebudeme ockovat. Chvilku kukala na nas a videla ze to myslime vazne tak nam dala nieco podpisat a sli sme domov. Po asi 4mesiacoch sme sa odstahovali do Zahranicia( UK ) a potom mi mama pisala ze prisiel nejaky papier z uradu ktory je do vlastnych ruk( urcite to bolo kvoli nasmu neockovaniu). Papier som samozrejme nevybrala bo som tam nebola( teda sme to odignorovali) a nic sa nedialo a ani sa nedeje. Druhe dieta sa nam narodilo v UK a tu uz to povinne nieje a nikto to neriesi. Len sme to oznamili detskej doktorke ( GP ). Deti su zdrave,napreduju,atd... Oni su spokojne a ja s manzelom sme triez spokojny. Jednoznacne nelutujem ze sme nedali ockovat a som rada ze nas nikto nenahana a neprehovara 🙂
@viskupovaandrea si to presne vystihla, v zahranici nikto neotravuje a nestresuje a to je presne to, co maminkam nedava spat, ani nie strach z ochoreni, ale skor ten stres a tlak zo strany lekarov a uradov, ako keby pachali zlocin.
@meusicka Presne ako vravis. Ja som dost taky tvrdohlavy clovek takze u mna by lekari nepochodili,ale uplne chapem maminky ktore maju strach z toho stresu a natlaku co lekari na SK robia 😕
@jaju_ska ako sory, ale čo ste nesvojprávni? tvoje dieťa tvoje rozhodnutie, tvoja zodpovednosť. takže milému doktorovi povedať NIE a trvať na tom. takisto rodina, čo je koho do toho, znovu platí hore spomenuté tvoje dieťa tvoje rozhodnutie, tvoja zodpovednosť. a nechápem, že to s nimi vôbec riešiš, nediskutovať a bodka, baviť sa o počasí.
termín na MMR očkovanie podľa platného očko kalendára je od 15. mesiaca,
najneskôr do 18. mesiaca života takže máte ešte čas to odkladať bez strachu z nejakej sankcie. a osobne ja by som teraz a na jar neočkovala vôbec, ak by som očkovala, chrípková sezóna v plnom prúde a chorobnosť vysoká.
@viskupovaandrea skor by som povedala, že maminky maju stres z dezinformácii, ktoré sa dočítaju na nete, nie z informácii od lekárov, napríklad, že sa očkuje do bunky a podobne a že z vakcín budu mať deti choroby od A do Z, vrátane homosexuality, čo ja samozrejme za chorobu nepovažujem, akurát, že tieto veci su pre mnohých hrozostrašné a dalej sa už nestuduje. bohužial, moja známa neočkuje, lebo niečo na tých rečiach asi bude a druhá, lebo stačí pozitívne myslenie, veci ako SSPE, vážny nasledok prekonania osypok alebo oslabená imunita až na dva roky, rakovina pečene po hepatitíde b, ani potuchy nemaju, tým nechcem nikoho kritizovať samozrejme, len si dovolím nesuhlasiť s tvojim tvrdením, že matky su vydesené z lekárov, vobec nie, su vydesené na smrť z ničím nepodložených tvrdení, na ktoré narazili na nete.
@adsumus ako myslis. Kazda z nas ma tu svoju pravdu 🙂
@meusicka v zahraničí rodič nedostane rodičovský bonus až do vyšky desaťtisíc dolárov austrálskych za rok, ak nemá zaočkované dieťa a v usa taketo deti nesmu do škol, neviem kolko vyjde rodiča homeschooling, ale asi to tiež nebude až taka lacná záležitosť, v rakusku si platia za ošetrenie ak nepodstupia prevenciu (to neviem ale naisto, skus vyzistiť) preto si myslím, že neočkujuci rodičia na sk sa moc nemaju načo sťažovať. zapaltia smiešnu pokutu a nič sa nedeje, nikoho to dalej nezaujíma, že v školách su tehotné zamestankyne, deti s oslabenou imunitou, s chorobami, kde si nemožu dovoliť ochorieť, v skolkách zas nedoočkovane detičky. ak tvoja neurologička uvádza v správe o zdr. stave tvojho dieťaťa ine informácie ako dáva tebe ustne, porušuje zákon a mala by si ju bezodkladne nahlásiť na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivosťou. to je na tvojom zvážení, hlavne ak tebe na deťoch záleží.
@viskupovaandrea ešte som sa chcela spýtať vy ste v uk, ale tam je povinné uvádzať očkovací status pri vstupe do školky alebo školy, tvoje dieťa asi ešte nechodí, že? potom bude musieť byť doma v karantene ak sa vyskytne na škole choroba, aj niekolko týždnov.
@adsumus my tu podstupujeme prevenciu, chodime k lekarovi pravidelne ale to nejde ruka v ruka s donutenym ockovanim, ako na SVK. uz sa vopred tesim, ako to budem zase riesit, ked sa vratime na SVK.
ockovanie nechrani pred ochorenim, to by bola prevencia, ale ona len zmiernuje priebeh, a pokial to ochorenie dostanes a zistia to, ved v mnohych pripadoch, to ochorenie ani nezistia, len zmietnu zo stola s tym, ze to bude neco ine, nie TA choroba, lebo na TU chorobu bolo dieta zaockovane.
australia sa moze chvalit takou istou donucovacou politikou ako SVK, ba co viac, este horsou.
v skolach a skolkach napodiv nezuria ziadne epidemie, max dieta donesie domov vsi, my sme este ani tie nemali, a pritom sa na tie neockuje, ale ti co su tak zazrati do ockovania, by uz naozaj mohli vynajst nejaku ockovaciu latku aj proti vsiam, kedze tie sa v AT tiez oznacuju za infekcne ochorenie . a potom by sme permanetne zo seba sirili vdaka ockovaniu odor, vdaka ktoremu na nas vsi nesadnu.
ako, ja ti neberiem tvoje presvedcenie, mna bytostne mrzi ten sposob akym sa k tomu pristupuje. dakedy davno bola snaha pomahat ludom a dnes je snaha zarobit co najviac penazi. a na chorich ludoch sa velmi dobre zaraba. takze sorry, ale nie. za mna nie.
neurologicka mi povedala svoj osobny nazor, nastastie to o chorych detickach s regresom, sa netykalo priamo mojich deti. my sme sa s nou rozpravali hlavne kvoli informaciam, nakolko sme mali pochybnosti. predpokladam, ze u dietata, ktore sa ukazalo v regrese po ockovani, to ona aj napisala do lek. spravy tak ako sa patri.
a ze niekto spochybnuje, ci mi na mojich detoch zalezi alebo nie, k tomu by som len dodala, ze to je presne ta hra na vzbudzovanie strachu a vycitiek svedomia, co velmi radi uplatnuju aj lekari. ty zrejme budes mat docinenia nieco so zdravotnitvom kedze to nie je prvy krat co reagujes a tymto sposobom, aj sa priznam, nerada sa s tebou natahujem, lebo mi stale kazis naladu. ale dnes ju mam celkom dobru, tak som ti odpisala. prajem krasny den a kazdemu zelam, aby sa rozhodol podla svojho vlastneho uvazenia a pomocou zdraveho sedliackeho rozumu. nie vsetko je zlato, co sa blysti a tak isto nie vsetko, co by malo pomaha, aj v skutocnosti pomaha. 😉
@meusicka ano je to presne tak...poznam kopec rodicov,co nesuhlasia s ockovanim,ale bohuzial maju strach z pokuty tak radsej daju ockovat..
@meusicka Pekne a rozumne pises.😉
A co sa tyka skol a skolok - je zaujimave ako minuly rok zacal "boom" okolo toho,ze ma byt dieta v skolke zaockovane- 5 rocne nezaockovane dieta je pre niektorych postrach ale 6 rocne v skole uz nikoho nezaujima. Crle na smiech alebo skor na plac toto zastrasovanie.
A mame tu dalsiu podvodnicku ,ktora tu uvadza nasledky u syna po mmr ,nick @shiroitora ...mk je plny katastrofickych scenarov ockovania a niekdo na tom pekne zaraba ...preco ma to neprekvapuje ...
@meusicka ja osobne som za benefity pre tých, čo sa rozhodnu pre prevenciu. kto ti písal alebo ti tvrdil, že ti na tvojich deťoch nezáleží? je to smutné,že to dokonca prisudzuješ mne, nikdy by som si to nedovolila tvrdiť, je to divné, prečo si to myslíš. považujem za nefer obvinenie.
@meusicka a ešte som chcela ty píšeš, že lekári zmietnu zo stola, nie je to pravda, vedci z celeho sveta opakovane skumali tvrdenia antivaxu, či deti dostávaju všetky tie choroby ako je diabetes, autizmus, čo ešte písal ujo antivax, nepamätám a nenašli suvis, preto napríklad ja som očkovala, ak by ktokolvek potvrdil tieto hypotezy, neočkovala by som, ale určite neurobím rozhodnutie na základe, čo popíšu ženy na nete, tot jedna maminka v čechách, zabila si dieťa, teraz je z toho obvinena, bude mať sud, ale na nete napísala, že dieťa zomrelo z očkovania, je to šialené, treba dávať pozor a čítať ja maminy, ktorým deti pomreli na choroby, zbytočne.
Ze vobec tieto diskusie o ockovani a neockovani su, stale dookola sa tu ludia iba hadaju, dobre ze nedavat si nezacnu a aj tak to nikam nevedie, akurat vznika viac stresov mamickam-zaockovat, nezaockovat?Vzdy sa tu najdu ludia ktori budu proti ockovaniu a budu mat milion komentov preco neockovat a co sposobuje ockovanie, ze este ludi toto hasterenie vobec bavi. Kto chce neockovat nech neockuje a kto chce nech zaockuje. Ked sem tam citam nejake diskusie a vidim ako sa tam dobre nie hlusia tak mi je az zle.
@jaju_ska moj ma 20 mesiacov a MMR nema pichnute doteraz. Stale bole nieco (soplik, zvracal, horucka...) pre co sme nemohli. Dnes prave sme boli v poradni a lekarka mi povedala ze nechame MMR na jar. Aby bol aspon mesiac a lepsie aj dlhsie zdravy. Tiez mam obavy. Ale ako som videla kamaratky co maju deticky v rovnakom veku a MMR uz daavno za sebou nic hrozne to u nich nebolo. Znasali ju dokonca najlepsie z doposial pichnutych. Aspon toto ma upokojuje
@zooeynka neviem ci je podvodnicka,ale mna na nej hneva ze tu pise o ockovani a strasi zienky,pritom jej deti boli ockovane v madarsku a raz vraj ze vakcinou kt potom stiahli lebo bola zla a ze jej deti ockovali bez jej suhlasu,tak nechapem preco sa vyjadruje k veciam o kt nic nevie,resp u nas je to inak
@adsumus sama si pisala, ze ak mi na detoch zalezi, som sa toho chytila, mozno si to nemyslela doslovne na mna, ale skor zovseobecnene, v tom pripade sa ospravedlnujem 😉
prave som citala ohladne tych danskych studii, kolko je tam nejasnosti, orezane udaje, a hlavne kolko sa s tym manipulovalo aby sa to dostalo do medzi. studie zial nepotrvdili suvis medzi autizmom, ale ani opak a napriek tomu sa tie danske studie cituju vsade a vraj nie je odporucanie na vykonanie novych studii. ja si osobne myslim, ze je stale na nas, ci sa budeme riadit niecim zastaranym, lebo to je pohodlne, alebo to riskneme a skusime si veci nanovo preverit a mozno pomocou dnesnych vymozenosti sa vieme dopracovat k novym suvislostiam a k novym vysledkom.
tiez by som bola jedneho dna sklamana, keby sa potvrdilo, ze moje rozhodnutie neockovat bolo zle, zatial sa to nestalo. dokonca som vcea vecer zistila, ze moj muz ma po ockovani na cierny kasel dodnes hrcku a to bol ockovany pred 6 rokmi. ja sama mam autoimunitne ochorenie, napriek tomu tieto suvislosti nasa pediatricka neriesila. namiesto toho sa vyhrazala policiou, pravnikmy. uz len ten jej pristup narusa normalny vztah pacient-lekar, resp. u dietata zakonny zastupca. vravim, idea ockovania bola super- zial dnes je vsetko len o peniazoch. vsak aj Bill Gates sa tym netaji, ze pomocou novych ockovacich latok sa podarilo uz vykynozit cast obyvatelstva tejto nasej preludnenej zeme. keby som to video nevidela na vlastne oci, nepocula, povedala by som, ze tomu neverim. ale co clovek prezije ako prvotny sok, potom si to zial musi pripustit, ze su veci, ktore sa deju mimo nas beznych ludi a casto je to nad ramec dzdraveho rozumu. idem kupat zubrienky, prajem krasny vecer.
@jaju_ska ahoj k Dr ktory to nevie vysvetlit resp. Odpovedat na otazky co sa tyka ockovania by som viac nevkrocila prepac ale snad mas pravo vediet co ta zaujima.... ja osobne som svoje dieta 2.5r ockovat nedala aj napriek tomu as cela rodina priatelia a partner boli zasadne za ockovanie.... Byvalej pediatricke som povedala ze iba cez moju mrtvolu nahlasila ma zaplatila som pokutu zmenila pediatra a mam doma dieta ktore doteraz Nemalo ani len soplik aj napriek kolektivu v ktorom je..... Takze asi tak rozhodni sa na zaklade vlastnej intuicie je to vela krat najlepsi radca... Drzim palce ☺
Ja k tomu len tolko, celkom by ma zaujimalo, ked uz sa to tu ohana skolkou, ze nezaockovane deti nevezmu... tie ucitelky v skolkach su preockovane? Ci len deti musia byt? To je zaujimave... proti takej hepatitide asi ano, ale taky cierny kasel? Nepoznam dospeleho, co by bol proti nemu preockovany. Ale to uz nevadi samozrejme..

@jaju_ska nasa pediatricka je tiez taka tiez som k nej chodila aj ja od novorodenca ☺ jednoducho som sa zatala a basta 😊 a povedala mi,ze privela citam a nemam si nic googlit 😃