Status Jozefa Miklošku ohľadom očkovania
poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
Internetový dotazník, kde písal, kto chcel čo chcel. Ziadny výskum, ale dotazník, bez udajov, bez mien, niekto si to napísal ako sa mu páčilo a teraz to tu vešajú a vešajú a vešajú- každý boží den.
inak aj ja som si dala záležať,že odkiaľ sú rôzne informácie tohto typu,čo sú tu prezentované a zistenie,rôzne internetové portály na predaj výživových doplnkov a akože homeopatík...dovy dopo ☹
@adsumus Zatial si sem nedala ziadnu inu vedecku studiu, ktora by porovnavala ockovane a neockovane deti. Nikdy si nereagovala na moje vyzvy dat sem nejaku inu "vedecku" alebo klinicku studiu, ktora porovnava ockovane a neockovane deti a ich chorobnost.
Takze znova vyzyvam vsetkych imunologov, alergologov a logopedov - zverejnite (samozrejme anonymne - staci percentualne) svoje zaznamy kolko deti, ktore vas navstevuju, su zaockovane a kolko je medzi nimi nezaockovanych deti.
Takze opat sem davam studiu, ktory si robil jeden nemecky lekar:
http://www.impfschaden.info/impfungen-allgemein...
Pre tych co nevedia po nemecky staci pozriet tabulku na konci - Ungeimpft (neockovani) a Geimpft (ockovani).
@mano5 Ty si bol v našom fotoblogu Povinné očkovanie a jeho zmysel"? Tam vysia študie, ktoré porovnávali výskyt všetkých ochorení u očkovaných a neočkovaných detí ako atopaky, autizmy, alergie, cukrovky, treba si prečítať. Nič, je rovnaký. Ci uz zaočkovane alebo nezaočkované rovnaky vyskyt ochorení. Ale antivakcinistom nestačia, všetky ofrflali, hlavne, že internetový dotazník sa stal manifestom. To mi príde veľmi tendenčné, vedecké studie nestačia, ale dotazník ano.
@mano5 to je krasna ukazka toho,ako to funguje u ocko a neocko deti,sukromna studia jedneho z lekarov na vlastnych pacientoch,keby toto urobil kazdy Dr. maju vsetci jasno... 😉 vysledok ? doppel zuviel = ockovane deti maju 2-nasobne väcsiu chorobnost ako neocko,krasny prakticky priklad a ani studia nie je potrebna..... ;) a toto ked niekto spochybni,musi byt uplny magor...
@adsumus Ano uz si spominam som to zhodnotil, ze to je uplne naprd neporovnatelne.
"Evaluable data on vaccinations were available for 13 453 subjects aged 1–17 years from non-immigrant families. 0.7% of them (95% confidence interval: 0.5%–0.9%) were not vaccinated."
porovnavali deti a z toho bolo 0,7% neockovanych (myslim, ze som to vyratal na 94 deti z 13453). No relevancia jak HOVADO. Aj som pisal, ze to uz je relevantnejsi ten internetovy dotaznik.
@adsumus NAS urazat? Oni si urodzena pani vykaju (lepsie povedane Onikaju?) Ja nikoho neurazam a uz vobec nie VAS. Odpisujem tebe a vonkoncom ta neurazam - to by si jasne poznala, keba som ta urazal. Nemam dovod ta urazat, lebo ziadnu z tych studii, ktore su tam uvedene si nerobila - akurat na ne odkazujes. Debil je skor ten institut, ktory zverejni taku studiu a povie ze porovnavali chorobnost ockovanych a neockovanych deti. Keby napisali, ze robili studiu s ockovanymi detmi a skumali ich chorobnost medzi roznym mnozstvom ockovania a do toho sa im priplietli nejake neockovane - nepoviem ani pol slova.
Tento nazor ma znovu a znovu sokuje. V tzv zapadnej europe po rokoch neockovania prisli na to ze ockovanie ma zmysel a ochranilo miliony ludi pred chorobami. Ako priklad uvadzam Holandsko, kde je system podobny ako bol u nas kedysi pred 20-30 rokmi? Na ockovanie sa deti pozyvaju a v pripade nedostavenia zacnu chodit upomienky. Tie chodia do nekonecna - az kym z krajiny neodidete. Rovnako som znovu a znovu sokovana z toho ze ockovanie proti TBC je na zaklade dobrovolnosti. Bez akehokolvek rasizmu chcem len aby ste si predstavili ze do skoly, k pediatrovi alebo len na plavaren, vo verejnej doprave pojdu romske deti z osady, kde sa rodicia naschval nakazuju TBC, aby dostali invalidny dochodok. Tieto deti pojdu do tychto zariadeni spolu s vasimi aj mojimi. Sokuje a desi ma tato predstava a som stastna ze sme so synom absolvovali vsetky povine ockovania na slovensku a ostatne skoro vsetky povine v Holandsku. (ockuje sa tu viac, teda nad ramec slovenskeho vakcinacneho programu). Samozrejme ze nepotieram nazor ze su zle vakciny a firmy na nich bohatnu. Myslim ze skor ako bojovat proti ockovaniu by bolo potrebne bojovat proti moci farmaceutickych korporacii, ktore vyrabaju uz spominane zle vakciny.
@jakobsapple1 Napriek tomu, ze si tam bola, napis prosim ta zdroj, kde sa uvadza, ze ockovanie v Holandsku je povinne. Alebo daj meno pediatra, ktory ti posielal tie predvolania na ockovania, aby sme si to mohli overit, ze v Holandsku takto sikanuju rodicov na ockovanie.
@jakobsapple1 Na margo tych romskych spoluobcanov - urobila si to, co si povazovala podla svojho vedomia a svedomia za najlepsie riesenie pre svoje deti. Nikto ta za to nema pravo odsudzovat a kritizovat. Ja nezijem v blizkosti romskych osad ani podobnych "zivlov" a TBC sa neobavam, takze svoje deti proti TBC ockovat nedam. Pokial sa v dospelosti rozhodnu, ze sa daju zaockovat (napr. pri ceste do Afriky alebo Azie), bude to ich volba.
@jakobsapple1 Este ma napadlo. Skor by si mala napisat, kedy si v tom Holandsku zila a ako dlho. Lebo neviem si dost dobre v dnesnej dobe predstavit (v ramci EU a Schengenu - volny pohym osob na lubolnu dobu), ze by ta niekto ako obcana EU a este cudzej krajiny mohol takto predvolavat.
@jakobsapple1 😀 to pred 30 rokmi sa dalo takto lahko z cssr emigrovat? Stacilo sa neockovat a cakat, kym nas odtialto vystvu???? Mate ty a tvoje deti zistene, v akom mnozstve mate protilatky proti ochoreniam, proti ktorym steockovani? Lebo ako uz vsetci vieme, tie vakciny obcas aj nefunguju... Ako napriklad u mna bcg vakcina, niekolkokrat preockovana a okrem ekzemu ziadne protilatky a napriek obrovskej hustote romskych deti v skole a v celom mestecku, kde som vyrastla, sa na mna tbc nenalepila.
@aristka "prepáč ja si nepamätám ,že by sme pri ozaj ťažkých otravách dávali vit.C...tam sa podávajú eliminačné metódy....,asi nejaká indická štúdia nie..."
Vidíš, a toto je presne tá ignorancia ktorá úspešne bráni pokroku v medicíne. Naštudovať si, ako sa veci dajú robiť lepšie? To nie. Príliš namáhavé, a mohlo by sa dotknúť nášho ega. Radšej zaposmeškujeme a pridáme kýbel betónu do pilierov status quo.
@adsumus osemnasobne vyssie??? si nespominam,ze by som nieco take napisala, akurat si opät nepochopila,ze to vyslo 2x viac,iba u tohoto lekara,ktory spracoval svoje zaznamy z jeho vlastnych pacientov, takze ten osemnasobok by vysiel,keby to robili viaceri Dr. na väcsej vzorke pacientov,ale to uz je asi tazka matika co... Dotaznik? vies co toto slovo znamena,asi nie inak by si ho nemohla pouzit v spojeni s tymto linkom 😀 Sa ti cudujem,ze ta to este bavi....
@petot To vy sa tu neustále vystatujete, koľko ľudí vám pribúda vo vašom fotoblogu a poniektorí ich opakovane vyzývajú, aby ignorovali starých priateľov a vytvárali spoločenstvá medzi sebou. To má byť čo? Očkovanie dokázateľne zachranuje životy, to nie je vymývanie. Vymývaním je to, čo tu tvrdíte vy. Takže besnou by si zaočkoval?

@aristka s otravami ,tie ostatné záležalo aký bol celkový stav pac....