Sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní?
Ahojte, sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní detičiek ? Ja mám pocit, že všade je kopec znepokojujúcich príspevkov, akoby očkovanie bolo to najhoršie, čo som mohla svojmu dieťaťu urobiť...my máme za sebou len prvé očkovanie a poviem vám, že pred ním aj po som bola ako na ihlách a kukala som na moje dieťa nonstop, čo sa s ním deje a všetko mi bolo podozrivé...či spala, či mrnčala, všetko som dávala do súvisu s očkovaním...na tie ďalšie sa vúbec neteším a isto budem zase v poriadnom strese...máte niektoré aj dobré skúsenosti s očkovaním ?
Ja som dlho spokojna bola, uz nie som... Teraz ma trapi otazka, ako casto kontroluju mamicky svojim zaockovanym detom hladiny protilatok, aby aj nadalej mohli ostat spokojne, ze ich dieta je podla oficialnych zdrojov skutocne chranene pred ochoreniami a smrtou.... 😉
My sme tiez absolvovali doteraz vsetky povinne aj nepovinne (kiahne)) ockovania bez ziadnych komplikacii al. neziaducich ucinkoch 🙂
my mame všetky povinné (syn má tiež 2 roky) a okrem zvýšenej teploty som nezaznamenala žiadne nežiaduce účinky, takže zatiaľ v pohode
ja mam dve deti, obe su ockovane len povinnym ockovanim. viac som odmietla dat, maju len to, co musime. a nemali sme nijake problemy. jednej sa po ockovani raz zvysila teplota, inak bolo vsetko ok.
Mam dve deti a obidve maju vsetky ockovania, povinne aj nepovinne ake sa dali dat. Nemali sme ziadne problemy, len raz zvysenu teplotu. Nikdy by som svoje dieta vedome nevystavila nejakej chorobe, ktoru sme mohli zaockovat. Samozrejme aj ja po ockovani sledujem decka, ale vsetko v pohode.
ja len taka od veci skusenost....moje deti zatial mali vsetky ockovania podla kalendara. Maju 1,5 roka a MMR sme este nemali kvoli soplikom. Strasne sa toho bojim, ale asi aj tak nakoniec dam ockovat. Vzdy sa bojim, ale bojim sa aj neockovat. Kamoska ma druhe babo a to vobec nedava ockovat.
Lenze, narodili sa nam maciatka na dvore. A zistila som, ako to pri nich vnimam. Ked mali v dvoch mesiacoch zapalene ocka, hned som isla na veterinu. Samozrejme, ze ich preliecili ATB a zarovem mi povedali, ze to moze byt chlamydia, infekty, bakterie, virusy, ze mozu chytit hocico a ze maciatka sa proti chorobam ockuju. A mne to prislo ako to najlepsie pre ne, aby neboli zahnisane, ukychane, okaslane a proste chore. Prislo mi samozrejme, ze ich treba ockovat.
No a potom mi napadli deti, preco to pri detoch vnimame inak? Aspon mnohi z nas? Ano, tie maciatka najsilnejsie to asi preziju, zakon prirody, tie slabsie ochoreju a nepreziju. Ale pri detoch sa to neda tak povedat, ze nech preziju ti silni, co si vytvoria imunitu a sami porazia chorobu.
A tak som nad tym zacala uvazovat. No, nedopatrala som sa k nicomu mudremu, stale neviem, comu a komu verit s tym ockovanim. Ked idem ockovat, az sa mi kolena podlamuju od strachu. Prepacte tuto uvahu divnu, ale nie je na tom nieco?
mame povinne+rotarix obe deti a uplne v pohode, bez akychkolvek tazkosti
A prečo by tu nemali byť aj spokojné mamičky??? 🙂 Prvú dcéru som očkavať dala, Vtedy na výber nebolo, nakoľko očkovanie bolo povinné. A prežili sme to bez nejakých vážnych problémov a zbytočných stresov. Druhú dcéru dám zaočkovať, aj keď si už môžem vyberať. Nemyslím, že očkovanie je nejaká strašná vec, ktorú svojim deťom robíme. Začínam si myslieť, že je to teraz skôr nejaká módna vlna nedávať očkovať a búriť sa proti tomu.
Ja tiež nerozumiem, v akom zmysle majú byť mamičky spokojné s očkovaním? Že nemali žiadne reakcie po očkovaní alebo nežiadúce účinky? Tak v tom prípade sme my žiadne nemali, dokonca ani teploty, no rozhodla som sa, že ani jedno moje dieťa už očkované nebude. Jedno očkovanie sme už odmietli a v ostatných pokračujeme...
stastna je ta matka,ktora dokaze posudit co je dobre a co je zle pre vlastne dieta bez toho,aby si musela otvorit modrykonik.ja patrim medzi tie stastne matky.nikdy v zivote sa mi nestalo,ze by ma niekto svojim prispevkom pritlacil k muru az tak,ze zacnem sama o sebe pochybovat a pochybovat o mojich rozhodnutiach,ktore robim kazdy den pri svojich detoch.slava internetu,ale pan Boh pomahaj tym matkam,ktore uz pri najbanalnejsich otazkach tukaju do klavesnice na modrom koniku.a ci som spokojna po ockovani?pri ockovani som neriesila moju spokojnost ale dolezitejsiu stranku tejto problematiky.
my mame za sebou len povinne ockovania, nastastie - s ohladom na tie strasidelne clanky(ktore necitam)-sme v poriadku....po prvom mal zvysenu teplotu trosku-co je vraj normalne, davala som studene obklady za kazdym ockovanim na nozky, a po prvej skusenosti preventivne aj sirup ...tak sa drzkajte !
malá ma vsetky ockovania a nič sa nedialo... skor mam pocit, ze maminky su nenormalne uzkostilive a na 100 normalnych ockovani pripadne asi 1 s komplikaciou nejakou.. alebo teda skor je to tak, ze tie, co nemaju problem o tom potrebu rozpravat nemaju a tie ostatne vykrikuju do sveta 😒 ja osobne poznam jedno jedine dieta, ktore malo nejake vazne komplikacie spojene s ockovanim a aj to sa ukazalo, ze malo alergicku reakciu na nejaku zlozku, takze tiez nic hrozne... 😎
ja mam aj dobre aj zle skusenosti, ale zaockovat by som dala "vsetko" co sa da 😅 😅 ockovanie nie je o tom, ze dieta po nom chyti autizmus ci DMO ci nieco ine. kazde dieta si to nesie v sebe ako geneticky kod a je len otazka casu kedy sa prejavi a ci sa prejavi. niekto tvrdi, iny nie, ze aj vakcinacia k tomu pomaha ale propaguje sa to, ze vakcina sposobuje tieto choroby... nie je to doslovne pravda a nezistis to hned po ockovani (v tom lepsom pripade) niekdy ano, ale vacsinou az casom sa u dietata moze prejavit ochorenie. takze pri ockovani sa nestresuj ak zaplace, je nespokojne nieje to ze hned ochorelo ale vacsinou z toho, ze je ockovane. tot moj nazor
my sme prežili bez problémov, nestresovala som. nič som si nepripúšťala 🙂 hlavne kľud 🙂
my máme za sebou všetky povinne očkovania a všetko bez problémov... a hlavne nečítam všeetky NEEEE reakcie čo sa tu píšu, bo to by som už ani k dr. nešla...
mám dve dcérky a zatiaľ problémy po očkovaní neboli. Staršia mávala 40 ky horúčky tri dni v kuse ale potom bola fit a mladšia tá zatiaľ nemala žiadnu reakciu.
to preto necitas o spokojnych mamickach lebo ak tu nieco napiseme tak tie co nedavaju ockovat sa hned do teba obuju ..to je moja vlastna skusenost ,,, lezu mi na nervy neskutocne !! ja mam 2 deti obe ockovane a uplne v pohode ... neriesim to a nediskutujem o tom lebo ako som uz pisala je to tu chore co sa ockovania tka...
mame povinne ockovania a nemali sme ziadne vedlajsie ucinky ,trosku zvysena teplota,mrzutost.tot vse a vzdy by som sa rozhodla rovnako,dieta treba zaockovat.
ja som spokojná malý má 5 Timi 3 a nemali sme žiadne problémy
ja som spokojna ziadne problemy
ja nemam ziadne zle skusenosti jedina nasa reakcia bola bolave nozicky po prvom ockovani
problematika ockovania je velmi otazna samozrejme su deti ktore maju zlu reakciu ale tak ako moze mat dieta reakciu z ockovania ju moze mat po zjedeni jahod alebo z cohokolvek ineho
na margo ludi co prispeli aj napriek tomu ze autorka sa pytala na spokojnost a nadavaju tu na povinnost ockovania nech sa idu pozret do nemecka tam ockovanie povinne neni a aj tak ockuje cez 80% rodicov
ja tiež nemám zlé skúsenosti z očkovania...
áno, obidve deti mám očkované bez vážnych reakcií a následkov, sú úplne v poriadku.

ja mam 2 deti, obe ockovane. ak by som sa mala rozhodnut, ci ockovat, alebo neockovat, tak istotne by som ockovat dala. ja som za ockovanie. nemali sme ziadne problemy, vedlajsie ucinky.