Sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní?
Ahojte, sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní detičiek ? Ja mám pocit, že všade je kopec znepokojujúcich príspevkov, akoby očkovanie bolo to najhoršie, čo som mohla svojmu dieťaťu urobiť...my máme za sebou len prvé očkovanie a poviem vám, že pred ním aj po som bola ako na ihlách a kukala som na moje dieťa nonstop, čo sa s ním deje a všetko mi bolo podozrivé...či spala, či mrnčala, všetko som dávala do súvisu s očkovaním...na tie ďalšie sa vúbec neteším a isto budem zase v poriadnom strese...máte niektoré aj dobré skúsenosti s očkovaním ?
Ja mám tri deti a všetky sú očkované všetkým povinným, bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov, max. tak teplota... Nepovinné nemáme ani jedno, ale uvažujem o zaočkovaní proti infekčnej žltačke... Takže zatiaľ klop, klop, klop, nemám zlé skúsenosti...
v prvom rade neviem, co tu robia AV, kedze oni dobre skusenosti nemaju - maju dost svojich tem a diskusii a skupin - tam nech sa realizuju
a k veci - syn ma zatial vsetky povinne a jedno nepovinne - Rotarix ... vsetko je v poriadku ... tiez som bola vystresovana a nesvoja vdaka tomu, co som si od AV precitala
Ja zatial ockovane dieta nemam. Sesternica dala zaockovat malu a ziadne reakcie nemali, ani mala doteraz nema nejake problemy ako napr ekzemy alebo alergie. Nebyva ani chora, obcas soplik, ale dostanu sa z toho bez liekov-atb a navstev lekarky. Najlepsia kamaratka dala zaockovat dcerku vsetkymi povinnymi, aj nepovinnym na rotaviry a mala je vkuse chora. OD zaciatku tohto roka bola mala chora 4x a brala trojo antibiotik. Takze by som to zhrnula tak, nikto nevie, ako zareaguje na ten koktejl toxinov a chemie vo vakcine prave tvoje dieta. Nemusi sa nic stat, ale moze. Vzdy je to risk. A k nasej generacii...na strednej polka triedy alergici a astmatici, s migrenami, na vyske 3/4 triedy....kolko zien a muzov ma rakovinu, cukrovku... len o desat rokov starsich od nas...tolko k tomu, ze aj my sme boli ockovani a nic nam nie je. 😒 ☹
takisto sa musim pridat medzi tie, ktore mali ockovanie bez reakcii. Davali sme ockovat len povinne davky, Obe deti prestali vsetky ockovania bez reakcii, ani opuch v mieste vpichu, teploty len mierne aj to si myslim, ze skor bolo zo zubkov.
Neberiem to ani ako samozrejmost ani na lahku vahu, moje deti maju vseobecne dost silnu imunitu... vdaka Bohu.
Mame vsetky povinne ockovania. Ziadne neziaduce ucinky a ani ine prejavy. Osobne nepoznam nikoho, kto by mal nejake neziaduce ucinky po ockovani. Skor mi to pride, ako zastrasovanie ockujucich.
my sme boli očkovaní, / pred 30 rokmi / teda ja,tak aj deti som dala,pred 30 rokmi nikto nevymýšľal,že deti nedá zaočkovať a podobne,nikto z nás skutočne nevie ako to je,či je tam riziko alebo nie je,pýtam sa len jedno...ak je riziko vážneho ochorenia,pred 30 rokmi nebolo? vtedy sa nerodili deti? prečo sa to neriešilo aj vtedy ? teraz nič len proti očkovaniu,ešte aj v časopisoch,telke,plný internet....kedysi bolo len 1 mlieko a to sunar,teraz ich je 10 druhov,možno aj viac....na väčšie zasýtenie,pri vracaní,pri alergii,pri zápche,pre predčasne narodené deti... a plus mínus všetko je na jedno kopyto...ano veda a všetko okolo toho ide rapídne dopredu,ale to že je negatívny vplyv z očkovania,sa nikdy nepotvrdilo....porovnala som to s tými mliekami,čím viac budeme vymýšľať,tým viac si poškodíme... / bol len sunar,a bolo nám dobre / a tak je to aj s očkovaním,čím viac to budeme rozoberať,preberať z každej strany,tým to bude horšie,šíria sa aj nepravdivé informácie a je ich tým dalej čím viac...
My sme bezprostredne nemali žiadnu reakciu, čiže prvotná spokojnosť, ale do 4 rokov sme dávali dokopy synovu imunitu. Ja si to spájam s očkovaním. dcére zistili defekt imunity v 1 roku a zakázali očkovať. Stále sa pýtam: prečo nikoho netrápila jej imunita skôr? Žeby preto že sa narodila s imunitou dobrou? Prečo potom kojené dieťa má v roku imunitu narušenú? Takže odpoveď sme očkovaní a prežili sme, ale...
a ešte reakcia na @poleva ja som po sunare ako dieťa strašne vracala, ale mama nemala inú možnosť, kedže o mliečko prišla. doktorka jej povedala že ma proste musí na neho naučiť. dodnes mám ekzém. Vôbec si nemyslím že pred 30 rokmi bolo všetko také "super".
Moja dcérka bola zaočkovaná všetkými povinnými vakcínami aj proti rotavírusom, od ukončenia očkovania ešte nebola chorá-klop-klop, predtým na infuzkach v nemocnici s angínou. Hnačku dostala s teplotou 38,6°C, na druhý den bez teploty, na tretí bez hnačky. Bez liečenia. My s mm už dvakrát na atb, a ona nič. Takže spokojnosť.
my sme nemali ziadne tazkosti po ockovani, dokonca ani teploty, takze ja nemam nic proti tomu
ani my sme nemali žiadne komplikácie doteraz.. 😉
ani my sme nemali našťastie žiadne probémy po očkovaní (akurát včera nás 3. krát očkovali hexa a preventar), akurát ja som bola trochu bez seba, ale to asi každá mamina, mali sme len 37,7 teplotku, pani doktorka hovorila, že panadol až nad 38, tak sme to zvládli 🙂 teším sa
Áno dostala skoro po každom teplotu, po jednom dni to prešlo a všetko v poriadku... Ja nechápem prečo sa o tom radíte na 150 krát na modrom koni a nie radšej s pediatričkou... Každá druhá tu píšete aký stres máte z očkovania, veď už s tým prestaňte, pediatrov máte na to, aby ste sa ich pýtali čo potrebujete a verte, zbaví vás to mnohých stresov... Áno viem, boli aj zlé skúsenosti, ale tak snáď teraz nebudem čítať toto a radšej sa naozaj poradím s niekým, kto má o tom šajn. Ja riešim s detskou vždy, keď sa mi niečo nezdá, mám ku nej dôveru a vto sa týka samozrejme aj mojej gynekologičky či zubárky... Prestaňte sa už niektoré tváriť, že viete viac ako lekári a vkúse len hľadať, kto vašim deťom ubližuje... Nič proti nikomu samozrejme 🙂
Ja mám dve deti,obe sú zaočkované.Nemáme problémy.
Ahoj, ja mam deti vo veku 7 a 5 rokov, ockovani sme uz teda absolvovali habadej. Dokonca mi aj nepovinne - proti kiahnam, kliestom a zltacke. Nemozem sa stazovat, niekedy teplota trochu vystupila, inac pohoda. Pred nedavnom syn dostal kliesta, vybrali sme ho tak nesikovne, ze malilinky kusok zostal, boli sme teda na infekcnom, kliestovej encefalit7dy sa teda obavat nemusime, uvidime ako dopadnu vyusledky na boreliozu, ale teraz som fakt rada, ze su zaockovani.
nemozem to priamo nazvat spokojnostou, ale urcite som stastna, ze sa jej po ockovani nic vazne nestalo... teda okrem teploty, mrzutosti, bolavych nozkach... a po tretej vakcine nam prestala jest a uplne sa zmenila povaha... mmr sme ockovat nedali a ci budeme ockovat druhe dieta neviem este... ale ak budeme asi budem umierat od strachu po kazdom ockovani aby sa nedostavili tie fakt vazne neziaduce ucinky
Ja osobne si myslim že táto panika je predovšetkým internetového rozmeru.... 98 a viac % deti na slovensku je zaockovanych. S toho to množstva ma nepatrné množstvo problem priamo suvisiaci s vakcináciou. (vinimajuc TBC , ktore je vsak zrusene)
Ja mám svoje dieťa zaockovane.., a som spokojná... očkvanie u nás prebehlo bez komplikácii..tak ako u drvivej vacsiny dalsich ,,,to je jedna vec a druha vec.... už VIEM! že množsto s tých teori co presadzuju ludia ktorý su proti očkovaniu sú len teorie - tzv . polemizovanie o problematike... je to moj nazor.... 😉
áno, boli sme spokojní, žiaden rev, opuch, horúčky, len za 2 mesiace rakovina neuroblastóm..
aké je to slovo "spokojnosť" relatívne, však?
..spokojna..mame wsetky ockowania aj platene(ten stat neplati nic pokial nemusi!!hroza)..par slziciek,pristup doktorky k malej na nezaplatenie..ziadne komplikacie,horucky ani opuchy...ale je to samozrejme wolba mamicky ci si da babo ockowat alebo nie..ale prewencia je zaklad..alebo?
No, tazka otazka... My sme mali len teplotky.. A malemu zahnisala rana po ockovani tbc,2x mu to vytlacali..Ale pri synovi som to neriesila, brala som to ako beznu vec, ktora moze nastat tak, ako ked beriete atb ci ine lieky..ved sa tolko o tom nepisalo ani v casopisoch.. Pri dcerke som sa uz viac bala.. Ono je to velmi relativne, ved aj atb maju neziaduce ucinky.. Kazdy reaguje inak.. Urcite je dolezite, aby dietatko bolo zdrave, cca 2 tyzdne sa s nim daleko necestovalo.. Mam kamosku farmaceutku v lekarni (ma tiez male deticky), ta mi povedala, ze dolezite je, aby bola zdrava aj crevna mikroflora. Rozum mi vravi, ze co sa tyka autizmu, tam musi byt predispozicia a kedze sa prejavuje vyraznejsie vo veku okolo 2 rokov, tak to vsetci pripisuju ockovaniu. Mame znamu uznavanu doktorku pediatricku. Konzultovala som to i s nou. Ta mi povedala - kto nedal ockovat, ten nevie, co je to epidemia osypok!
A dalsia vec - chceli, no pozabudli sme sa dat zaockovat proti kliestovej encefalitide. Kedze deti nesmu absolvovat zrychlenu formu, nedali sme sa ani my. A hadajte, co maly schytal? Kliesta! A ja teraz trpnem( moj muz tiez), aby to bol zdravy kliest, teraz lutujem, ze sme to nestihli ( boli sme na striedacku chori - nic vazne, bezne prechladnutie). Bola by som spokojnejsia, kebyze sme zaockovani, nemala by som teraz take nervy, taky strach! Syn inak je zaockovany aj proti rotavirusom,hepatitide a meningokokom a dcerka zatial len proti rotavirusom- co sa tyka ockovani navyse.
Tak neviem, ked ta minca ma vzdy dve strany...nikdy clovek nevie, ci urobi dobre tak, ci onak. Kamoskin syn mal febrilne krce po ockovani, ta uz ani jeho ani druheho nedala viac ockovat. Nas coskoro caka mmr.. Jasne, strach mam, ale mam strach i z inych veci. Mama ma a bude mat vzdy strach o svoje deti... Nielen v suvislosti s ockovanim. A spokojnost? To je skor o skusenosti. Ved clovek cche pre tych drobcekov len to najlepsie... A presne, suhlasim s barbade, ze vsade je kopec svinstva- zvierata sa krmia hormonmi a tie tam ostavaju aj po ich zabitit a to potom jeme ( teda ja velmi nie), poda je znecistena, voda..vseliake chemikalie su iv sladkostiach, hrackach- staci si pozriet, co zas nebezpecne sa objavilo .. Tak je to asi jedno, dalsie chemikalie vo vakcine ..
To by sme si museli najst nejaku inu, cistu takuto planetu, my sme si ju uz zdevastovali.
15x su tu zmazane odpovede "adminom" ze odbocovali od temy. tolko zien predsa nemoze v jednej otazke odbocit od temy.
sa mi zda, ze tu zacina riadna cenzura 😕
a teraz mozete zmazat aj moju odpoved
ockujem, chcem mat dieta chranene pred chorobami pri dnesnej obrovskej migracii ludi po nasej zemeguli...
tiez sa neriadim debatami zien na MK ale doporuceniami lekarov...
@nikusssik
ano ... su.. len skoda ze su troska utlacane :(
99% ludi si pre dvsetkym precita internet zhana veci a podobne....
ale co sa tyka ockovania tak panika je predovšetkým internetového rozmeru ako to uz bolo aj vysie pisane....
60% lekarov namiesto toho aby zistilo ze preco to dieta vlastne ochorie tak diagnoza : Ockovanie.... aby mal umyte ruky
nemusel sa starat ze co a kde sa stalo..... a to je zial chyba.
Kazda mamina by sa mala Sama rozhodnut a nie na zaklade co mi je nakazane =)=)
my mame 3- rocnu dcrerku navsetko ockovanu a v poriadku vsetko
ja mám obe deti zaočkované a sú v poriadku.....a dala by som ich zaočkovať vždy,povinne či nepovinne......... 🙂 🙂 a hlavne sa nedaj stresovať ......je to len na tebe či dáš svoje dieťa očkovať alebo nie......tvoje rozhodnutie...... 😉 😉
Ja mám 2 deti, obe sú plne očkované a nikdy sme nemali žiaden problém. Jediný problém, ktorý ja v súvislosti s očkovaním mám, sú hysterické diskusie mamičiek na rozličných fórach. Je neuveriteľné, ako tieto väčšinou amatérske príspevky dokážu nezmyselne vystrašiť rodičov.
Netvrdím, že očkovania nemajú svoje riziká, ale to má aj obyčajný paralen. Myslím si, že to však neznamená odmietnuť očkovanie a vytvárať paniku medzi rodičmi. Pozitíva očkovania vysoko prevyšujú možné riziká.

ja mám tri deti, všetky dávam očkovať-iba povinné očkovania, reakcie mali, také bežné, nič extra...aj my sme boli očkovaní a žijeme...jooj každý tu s tým robí vedu, keby sme sa radšej starali o to, ako z našich detí vychovať dobrých a ohľaduplných ľudí...