Sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní?
Ahojte, sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní detičiek ? Ja mám pocit, že všade je kopec znepokojujúcich príspevkov, akoby očkovanie bolo to najhoršie, čo som mohla svojmu dieťaťu urobiť...my máme za sebou len prvé očkovanie a poviem vám, že pred ním aj po som bola ako na ihlách a kukala som na moje dieťa nonstop, čo sa s ním deje a všetko mi bolo podozrivé...či spala, či mrnčala, všetko som dávala do súvisu s očkovaním...na tie ďalšie sa vúbec neteším a isto budem zase v poriadnom strese...máte niektoré aj dobré skúsenosti s očkovaním ?
obe moje deti su zaockovane, nastastie bez problemov.... ked sa narodil moj prvy syn 2006 este sa proti pneumokokom neockovalo povinne, ale po zvazeni sme ho dali zaockovat sami.... pri druhom synovi to uz bolo "povinne", ale aj keby nebolo dala by som ockovat aj jeho....
mam stastie, ze som detom vybrala skvelu pediatricku, ktora mi vzdy ochotne a profesionalne poradi a vysvetli vsetko na co sa opytam aj ohladne ockovania... niektore ockovania nepovinne mi sama neodporucala, kedze dieta si vie poradit s chorobou a ziska trvalu imunitu, ine su vhodne iba pre istu skupinu deti a je zbytocne ockovat vacsie deti a tak.... dolezite je konzultovat pochybnosti s lekarom ,podla mna napr. mladsi syn je odmala chorlavejsi a tak sme vzdy ockovanie prispôsobili tomu aby bol riadne dolieceny a dostatocne dlhu rekonvalescenciu pred ockovanim...
myslim, ze dnesne vakciny su uz ovela bezpecnejsie ako tie ktorymi ockovali napr nasu generaciu.....ale chapem aj tych co maju zlu skusenost po ockovani....nikto predsa nepovedal, ze sa nic nestane nikomu, ale to % je myslím, ze ovela mensie a riskovat "návrat" resp. prepuknutie tých chorob je šialenstvo ked mame prostriedky ako drzat ich výskyt na nule, hlavne v dobe ked sa vela ludi stahuje nielen v ramci SK ale aj medzi statmi, kontinentmi/napr. utecenci z Afriky atd/ kde sa vyskytuju aj dnes .....
aj my mame vsetky ockovania za sebou. Po tom co tu citam,sa tesim ze presli ok, tusim pol dna teplota 37.5. Mala bola od narodenia s velmi nizkou imunitou, isti ludia tvrdia ze vdaka 1.ockovaniu hexy. netusim, testovali ju totiz az v 5.mesiacoch... Okrem toho sme pridali pneumokoky (vtedy neboli povinne), rotavirusy a zltacku A a jednu davku kiahni. Tesime sa zatial, lebo sme mali rotavirusY a zvladli sme ich bez nemocnice a detto aj pneumokoka. Ktovie ake by to bolo bez ockovania. Nezistime,ale teraz sa tesime ze bola chranena a malo to lahsi priebeh. Tolko od nas.
aj my sme ockovany, a všetky deti mám zaočkovane ja by som sa zas bála ked nedam čo ked by ochoreli na taku chorobu a malo by to nasledky by som si vyčítala že som ich nenechala zaočkovať........všetko má svoje pozitíva aj negatíva .............malemu som 2x nehala očkov. preložit o par týždnov lebo sa my zdalo že bude chory aj aj bol.........takže všetci sú ok
..mám dve deti,obe plne očkované..jediný raz synovi miesto začervenalo,ale studený obklad to vyriešil..dali sme aj pár očkovaní navyše a chystám sa našetriť,aby som dcérku ak bude mať vek,dala zaočkovať proti rakovine krčka maternice..ja osobne som vďačná zato,že sú očkovacie vakcíny a ani by ma nenapadlo,na očkovanie neísť a ho bojkotovať!!!
ahoj ja mám 4 ročného syna ktorý bol očkovaný na všetko a ešte navyše sme ho dali pred jeho prvou dovolenkou očkovať aj proti žltačke B....a všetko v poriadku ...a druhý má 8 mesiacov...tam už som váhala nakoľko som začala chodiť sem na MK ked som otehotnela a tu sú väčšinou proti očkovaniu..tak som sa o to trošku zaujímala nakoľko ked sme mali mať prvú dávku tak maličký mal kiahne...ale očkovanie som len posunula a tiež bez akýchkoľvek problémov....
Moje tri detičky su očkované aj doporučené očkovania máme a ak by som chcela každu nádchu by som mohla pripisat m očkovaniu.Neriadim sa radami z fora ale odporučanim pediatra.Zatial som sa nesklamala deti maju 19r.16r. a 19mes.
5 ročne očkovanie u nás bez akýchkolvek problémov.
Samozrejme, ze existuje vela spokojnych mamiciek po ockovani. Spokojne vacsinou nie su len tie, ktorym deti ostali postihnute, pripadne s nejakym dozivotnym autoimunitnym ochorenim.
Iste, všetko bez problémov.. znepokojujúce nie sú všade, veď to je " pár" proti ľudí čo sa sťažujú, veľa z nich aj bez dôvodu... O veľa viac je zaočkované ho a v pohode...
U nas prebehlo ockovanie pri vsetkych detoch bez problemov.
Môj syn má 7 rokov, absolvovali sme všetky očkovania bez problémov
Ahojte - my sme cerstvo po mmr ockovani. Tri mesiace sme mali odklad, lebo dcerka bola chorlava, ale konecne nam to vyslo. Reakcia nebola ziadna.
U syna si spominam, ze sa trosku vyhadzal - pripisala som to zivej vakcine- ale teploty nemal😉 po hexa vakcine sme mali len zacervenanie a bolest v mieste vpichu-davali sme obklady a do rana boli nozicky ok😉
Aj my v pohode, mam dve deti okrem zvysenej teploty u syna po jednom ockovani nic. Samozrejme , ak by som chcela, tak kazdu jednu chorobu mojich deti, by som mohla pripisat nejakemu ockovaniu 🙂 ale urcite su pripady, kedy, nie uplne zdrave dieta zaockuju, a to nakopne nieco co v nom drieme, ale myslim, ze aj tak by sa to niekedy prejavilo. Najlepsie by bolo robit pred ockovaniami kompletne vysetrenia - napr.z krvi, aby bolo dieta s urcitostou zdrave...len to je asi nerealne ☹
Moje deti su obe očkovane bez problemov. Som vdacna za to, ze na SR mame taku možnost davat ockovat deti bezplatne. Je smutne, ze dnesne mamičky radsej pocuvaju rady na koniku ohladne očkovania, ako si daju poradit od odbornikov. Moji kolegovia lekari vsetci do jedneho davaju ockovat svoje deti, takze keby na antivax kampani bolo nieco pravdy, snad by sme boli prvi ktori svoje deti pred tym budeme chranit.
Ja som dala očkovať všetky tri deti. A keď mám povedat pravdu ani som neuvažovala nad tým či očkovať čí neockovat. Bolo to automaticky ideme a hotovo. Mali nanajvýš zvýšenú teplotu jeden deň tak som dala hneď cipok paralen a na druhý deň už úplne v pohode. Neviem čo je to zrazu za boom neockovat. 😉
Co sa tyka ockovania u deti, ja som za...aj moje deti maju ockovania , ktore mali mat a tie ktore ich este len cakaju, tak ich rovnako absolvuju.
@alicka850 vsetci do jedneho nie....poznam hned niekolkych....
Tvarit sa ze problemy neexistuju, aj ked spokojnost/bezproblemovost ockovanych je daleko vyysia je kratkozrake.....najma od lekara 🙄
Syn mal po prvej hexe velmi zlu reakciu. Zasklby, teploty, nehybna nozicka, zachvaty kriku a od vtedy az do cca 14 mes. nocne zachvaty kriku zo spanku. To by bolo najmenej. Po odbere krvi sme skoncili na hematologii. Pred ocko bol krvny obraz v poriadku, po ocko sme sa bali, ze ma leukemiu. Nebudem tu pisat o nociach, co som preplakala a ako som si ockovanie vycitala. Svagrina ma rovnako stare dieta, ma vsetky ocko a bez reakcie. Syna uz ockovat nedam a ani nam to lekarka neodporuca. Kto po ocko nemal reakciu, nepochopi. Ja nikoho od ockovania odhovarat nebudem, ale ja si stale vycitam, ze som ho dala zaockovat.
Moja je ockovana, vsetky povinne aj dostupne nepovinne. Raz mala zvysenu teplotu, po rotarixe dva dni castejsie kakala, ale nebolo tovyslovene hnackovanie, konzistencia bola skor tuha :D MMR uplne bez problemov, tie prve mala mierne zapalene miesto vpichu. Ja som ani neuvazovala nad neockovanim, pred ockovanim som presla informaciami z oboch stran a pre mna su argumenty antivax uplne mimo a lahko vyvratitelne, hlavne nicim nepodlozene, prislo mi to vsetko ako bububu. tak u nas nebolo o com. Neda sa povedat spokojny-nespokojny s ockovanim, tu ide o zdravie nie o rifle z vypredaja, ale chapem ako si to myslela :D
moje deti bez reakcie po ockovaniach...jedine starsi po TBC (este bola povinna) mal zahnisane miesto vpichu a chodili sme s tym na pľúcne.
Deti mam ockovane a vzdy bez problemou
👏👍 presne!
Mam dve deti ockovane+nepovinne rotavirusy.ziadna reakcia po ockovani.hl.tie rota som nesmierne rada,ze som dala.hl.ked som videla co mozu u deti sposobit.
prosim, nerzhodujte sa na zaklade toho, co sa pise na tomto fore.... za Vase babatko ste zodpovedna len Vy a nemali by ste sa dat ovplyvnit ziadnym inym nazorom, toboz nie na MK. budete sama v strese, male bude v strese z Vas, nestoji to za to, stastna a v pohode mamina = statne a v pohode dieta 🙂
niekde sa pisalo, ze ten, coo mal dobru skusenost a je spokojny, len nezazil tu zlu... ale to sa da povedat aj opacne ... NEDAJTE SA OVPLYVNOVAT STUDOVANYMI MODROKONIKOVSKYMI NAZORMI.... PROSIM 🙂
PS: neviem, ci som spokojna, to je zle polozena otazka, ale mam ockovane dieta, mala je zdrava, vsetko zvladla, no a ja som stastna.... len tolko
@eternityz je normalne ze ludom sa tazko chape to co nezazili, ale nebudeme sa predsa tvarit ze to neexistuje, nie? Verim ze len na zaklade MK take vazne rozhodnutie neurobi nikto, ved nerobme z ludi uplnych hlupakov.
moj maly ma vsetky povinne ocko a uplne v pohode, mal zvysenu teplotu a to bolo vsetko.
jedno ockovanie sme posuvali, lebo bol soplavy a v tu noc strasne spal-krical zo sna, plakal ale ako sialeny. asi tyzden bol potom ako vymeneny.
s muzom sme skonstatovali, ze chvalabohu ze sme ho vtedy neockovali, lebo by som tieto stavy urcite pripisali ockovaniu.
ja verim tomu, ze ocko moze vyvolat aj negativne reakcie, ale na vlastnej skusenosti vidim, ze casto tomu ludia pripisuju aj tie veci, ktore s ocko nesuvisia.
na nazory sa treba pytat relevantnych ludi, nie sa spoliehat na anonymy na konovi. lebo tu sa vsetko 10x nafukne a vela pripadov bolo zial vymyslenych.
ked sme my sli ockovat, oslovila som asi 30 mamiciek v mojom okoli, ani jedna! nezaznamenala vyraznejsie vedlajsie ucinky. a najma som sa pytala 3 lekarov, 2 z rodiny a jednu dlhorocnu mamininu kamaratku. vsetci mi jednohlasne odporucili ockovat.
comu som mala verit? im ci koniku? 🙂
Mňa by napríklad zaujímalo to, ako často bývajú plne zaočkované deti choré, ako často užívajú pri ochorení antibiotiká, či majú nejaké alergie, prípadne nejaké ochorenia v porovnaní s deťmi, ktoré nie sú očkované, alebo majú len určité očkovania. Pretože to, že niekto nemal žiadne komplikácie hneď po očkovaní ako začervenané miesto vpichu, teploty a iné ešte neznamená, že mu očkovanie nejako nepoškodilo, to sa podľa mňa prejaví neskôr a práve na tom, či dieťa nemá neskôr zníženú imunitu, nebýva veľmi často choré, nemusí užívať niekoľko krát do roka antibiotiká, alebo ak má nejaké alergie, prípadne iné ochorenia. Ako to, že bolo dieťa očkované proti rotavírusom, alebo pnemokokom a potom tie ochorenia aj dostalo neberiem ako pozitívum, pozitívom by bolo ak by dieťa to ochorenie nedostalo vôbec, pretože by bolo chránené.
@marcelatje ono netreba robit z ludi hlupakov ,ale napr ty z nich robis ...no kolkych dr.poznas co neockuju okrem ellekovej ,gynekologa ....inak spamujes temu ...K teme 3 deti zaocko a aj ich matka aj otec.

ja mám dve deti sú očkované a som vďačná, nakoľko malý dostal pneumokoka a vďaka očkovaniu sme mali dobrý priebeh bez veľkých komplikácií